- 22 Şubat 2009
- 3.865
- 2.053
Korkma 2. Doğumlar her zaman daha kolay olur. Pozitif enerjiAyy çok duygulandım çok mutlu oldum ne güzel bebisinle kavuştun darısı bizim başımıza ama çok korkuyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Korkma 2. Doğumlar her zaman daha kolay olur. Pozitif enerjiAyy çok duygulandım çok mutlu oldum ne güzel bebisinle kavuştun darısı bizim başımıza ama çok korkuyorum
Ya ben bu sacmaligi hicmi hicc anlamiyorum ilk oglum 38. Haftada 2665 gram 47 cm dogdu yani haftasi iyi ama premature dogdu vee benim doktorum 1 gün olsun geride gidiyor falan gibi beni üzecek bir sacmalik yapmadi tam tersi cok saglikli bir bebegin var dedi hep. Nedense bitek bizim Türkiyedeki doktorlar bazen cokk abartiyor. Bu dönemde anneyi motive etmek varken böyle gereksiz seylerle moral bozan kisi doktorda olsa sinir oluyorum ayrica hiccc üzülme daha neredeyse 1 ay var dogumuna ve bebeginin kilosu gayette güzel. Bak gecen hafta oglum 3 kilo 50 cm dogdu 39. Haftada ve ben bu sefer büyük dogdu dedim. Senin bebek 4 haftada illaki kilo alacak suanda bile bana kilosu gayet iyi geldi.Kızlar benimde fl 10 gün kadar geri çıktı minyon bi bebek diyor.başta ilk zaman ya tam haftasında yada bir kaç gün geri çıkıyordu 20 li haftalarda açığı kapatmıştı hatta boyu 1 hafta öndeydi şimdi şimdi yine her hafta bir kaç gün geri düşe düşer 10 gün olmuş kilosu 2800 canım sıkılmadı değil bunların gerçek ölçüt olmadığını biliyorum ama abileri hep 2 yada 3 hafta önde giderken bu bebeğim niye böyle oldu diye aklıma geldikçe üzülüyorum kilosu falan hiç önemli değil yeterki sağlıklı doğsun diye dua ediyorum . Suyu da idare eder fena değil dedi kan akışında sorun yokmuş şükür ama annelik işte hemen duygusala bağlıyorum
İnşallah tadarım bende bu duyguyu şuan düşününce bile mucizevi bişe sende çok güzel anlatmışsın aşırı heveslendiiimmm biraz da bebeme anlatim şu anları oda heveslensin de gelsinDoğum anında 10 cm olana kadar ıkınmak rahim ağzını yırtar 10 cm tamamlanmadan ıkınmak yasak, 10 cm olunca zaten ıkınma hissi geliyor ve doktorun sen yorulsan bile nst den sancin başladı hadi bakalım deyip seni yönlendiriyor, ve derin bir nefes alıp, nefesi tutup, göğsüne çeneni yaslayıp tüm.gucunle nefesi bırakmadan aşağı ittirme yapıyorsun, 2 3 ikinmada doğru nefes en önemli püf noktası, bağırmak dinlenmek sancıyı geçmesini beklemek süreci uzatır sadece, dediğim gibi doğru nefesle 2 3 ıkınmada bebeğin kafası çıkıyor, doktor zaten basını gördüğü için epizyotomi gerekliyse uyguluyor o anda yani, bebeğin bası çıktığında bitmiş oluyor herşey, inanılmaz bir uyuşukluk rahatlık, ve doktor sakin ıkınma diye uyarısını yapıyor, eğer ıkınırsan o anda makata kadar yırtılma oluyormuş, ikinmadigin için sancinda bitmiş oluyor, çünkü bebek doktorun el hareketleriyle çıkıyor, bildiğin kayıyor o vücudunu hissediyorsun. Ve üstüne getirip koyuyor doktor. Ahhh o ilk an... ne ağrı ne sizi ne dikiş ne eşin doğumu ya hiçbirşey kalmıyor tek dusundugun o tanışma anı. Bu benim mi diyorsun. Ayy çok pis gaza geldim dur kızım daha gelme sakin sadece anlatıyorum
Özlem.dogumunu nerde yapıyorsun liv demi ? Devlerdekiler ve ozeldekiler ilk sezeryan 39+ da alıyor..... aldı. Bence normal doğurmayı deneBugün kontrolüm vardı. Benim bebeğim 3160gr olmuş. 38+5 sezeryan tarihi aldık, ama kalbim hep normal doğumdan yana. Sırf sürekli kontrol olmasın diye bu kararı almıştım ama 2 gün hastanedeymişiz. Refakatçi bayan olabilirmiş. Eşim yanımda olsun istiyorum amaa Umarım doğru bir karar vermişimdir kafam çok karışık. Hastane ortamı personelin yaklaşımı nasıl hiç bir bilgim yok bu nedenle normal doğuma cesaret edemedim. Bir de 2 gün eşim yanımda yokken piskolojim bozulur benim orda Ben 39 haftayı tamamlayayım istedim ama doktorum bebek kaka yapar falan sıkıntı olur dedi. Bu tarihi daha uygun gördü.
Kızlar ilk doğumu olacaklar size sezeryan için kaç hafta+gün için tarih verildi?
InsaAllahsabah deglde gunum herhangi bir saatnde oluyor aksamlari insAllah cabuk gecer su zamanlar darlandim
Anlat anlat ise yarasın inşallah güzel bir duygu Allah anne olmak isteyen herkese nasip etsin inşallah...İnşallah tadarım bende bu duyguyu şuan düşününce bile mucizevi bişe sende çok güzel anlatmışsın aşırı heveslendiiimmm biraz da bebeme anlatim şu anları oda heveslensin de gelsin
Pazartesiler çoğalıyor 3 olduk bakalım kim eve geri dönecek kim hastanede kalacak Azze hic sancin olmadan hissetmeden acıktıysan doğumun çok kolay olacaktır.Kizlar bugun kontrolden geldim alttan muayene etti 2cm acilmam varmis doktor p.tesi gel gne acilmana bakalim dedi ama bn sancim olmadan gitmeyi dusunmuyorum gram sancim yok heleki nst ye girince uyuyor benimki normal olan kasilmalar bile olmuyor
Ben de 1 haftadır her gece kusar oldum akşamları midem sindiremiyor galiba akşam yemeği yemekten korkuyorum artık.InsaAllah
Aynen canım birden bire olabilir bakalım beklmekten baska bi şey gelmez elimizdenAnlat anlat ise yarasın inşallah güzel bir duygu Allah anne olmak isteyen herkese nasip etsin inşallah...
Bir bakmışsın yarin sancılanmışsın bak bambuella da öyle oldu. Her an herşey olabilir.
Sürpriz olmazsa da pazartesi neler diyecek bakalım doktorun?Aynen canım birden bire olabilir bakalım beklmekten baska bi şey gelmez elimizden
Ayyy inşallah canımKorkma 2. Doğumlar her zaman daha kolay olur. Pozitif enerji
Bana 39+1 dedi 15 nisan olacak hayırlısıylaBugün kontrolüm vardı. Benim bebeğim 3160gr olmuş. 38+5 sezeryan tarihi aldık, ama kalbim hep normal doğumdan yana. Sırf sürekli kontrol olmasın diye bu kararı almıştım ama 2 gün hastanedeymişiz. Refakatçi bayan olabilirmiş. Eşim yanımda olsun istiyorum amaa Umarım doğru bir karar vermişimdir kafam çok karışık. Hastane ortamı personelin yaklaşımı nasıl hiç bir bilgim yok bu nedenle normal doğuma cesaret edemedim. Bir de 2 gün eşim yanımda yokken piskolojim bozulur benim orda Ben 39 haftayı tamamlayayım istedim ama doktorum bebek kaka yapar falan sıkıntı olur dedi. Bu tarihi daha uygun gördü.
Kızlar ilk doğumu olacaklar size sezeryan için kaç hafta+gün için tarih verildi?
Ben hic birakamadim 1 sefer 32 de birakayim dedim almadim 2 gun ölü gibi gezdim.Ben ictigim halde yasiyorum bu ataklari her gece 2 tane prilam aliorum hala.Ilk gebeligimde yoktu bu ilac 13 kilo vermistim. Bunda ilac sayesinde 4 5 kilo verdim basta o kdr kaldi sonra almaya basladim.bulanti ilacina geri donus yapcaz
Bana 38+5in bir iki önü ya da arkası uygundur dedi, biz de ona göre seçeceğiz günüBugün kontrolüm vardı. Benim bebeğim 3160gr olmuş. 38+5 sezeryan tarihi aldık, ama kalbim hep normal doğumdan yana. Sırf sürekli kontrol olmasın diye bu kararı almıştım ama 2 gün hastanedeymişiz. Refakatçi bayan olabilirmiş. Eşim yanımda olsun istiyorum amaa Umarım doğru bir karar vermişimdir kafam çok karışık. Hastane ortamı personelin yaklaşımı nasıl hiç bir bilgim yok bu nedenle normal doğuma cesaret edemedim. Bir de 2 gün eşim yanımda yokken piskolojim bozulur benim orda Ben 39 haftayı tamamlayayım istedim ama doktorum bebek kaka yapar falan sıkıntı olur dedi. Bu tarihi daha uygun gördü.
Bence yatırır artık sence? Eve git der mi yaaSürpriz olmazsa da pazartesi neler diyecek bakalım doktorun?
Eğer acilman yoksa, nst temizse yatırmaz. Çünkü ilk doğum ilk evresi uzun sürüyor ilk doğumun. O süreci hastanede geçirmek yorucu olur senin için. Suni sancıyı hemen vermez acilman başlamadıysa, sezaryen de bebek streste değilse onu da yapmaz. Bebek kaka yapmadıysa sezaryen yapacağını sanmam. Nst ve bebeğin pozisyonu için ne çıkacak senin onlar belirleyecek durumu.Bence yatırır artık sence? Eve git der mi yaa
Agzindan bal damliyor insaAllah kolay olur bnde hani ikinci dogumlarda zaten 2cm aciklik olurmus dye duymustum o yuzden pek umitli degildim ama icime su serptinPazartesiler çoğalıyor 3 olduk bakalım kim eve geri dönecek kim hastanede kalacak Azze hic sancin olmadan hissetmeden acıktıysan doğumun çok kolay olacaktır.
Ben de 1 haftadır her gece kusar oldum akşamları midem sindiremiyor galiba akşam yemeği yemekten korkuyorum artık.
Hayırlısı olsun. Benim de ilk doğum ben en baştan beri sezaryen istediğim için ve bebek de dönmediği için 39-40 haftaya kadar bekleriz dedi benim doktorum yarın kontrolümüz var 37+2 oluyoruz 39+1 e tarih almak istiyorum bakalım ne dicek... Bizim hastanede 1 gece kalıyorsun ve 1 refakatçi kalabiliyor.Bugün kontrolüm vardı. Benim bebeğim 3160gr olmuş. 38+5 sezeryan tarihi aldık, ama kalbim hep normal doğumdan yana. Sırf sürekli kontrol olmasın diye bu kararı almıştım ama 2 gün hastanedeymişiz. Refakatçi bayan olabilirmiş. Eşim yanımda olsun istiyorum amaa Umarım doğru bir karar vermişimdir kafam çok karışık. Hastane ortamı personelin yaklaşımı nasıl hiç bir bilgim yok bu nedenle normal doğuma cesaret edemedim. Bir de 2 gün eşim yanımda yokken piskolojim bozulur benim orda Ben 39 haftayı tamamlayayım istedim ama doktorum bebek kaka yapar falan sıkıntı olur dedi. Bu tarihi daha uygun gördü.
Canım bebek kaka yaptığında nasıl anlaşılıyorEğer acilman yoksa, nst temizse yatırmaz. Çünkü ilk doğum ilk evresi uzun sürüyor ilk doğumun. O süreci hastanede geçirmek yorucu olur senin için. Suni sancıyı hemen vermez acilman başlamadıysa, sezaryen de bebek streste değilse onu da yapmaz. Bebek kaka yapmadıysa sezaryen yapacağını sanmam. Nst ve bebeğin pozisyonu için ne çıkacak senin onlar belirleyecek durumu.
Benim kızım da 39+1 de olacaktı ama beklemeyince 38+4 de oldu sezaryen. Şimdi de 38+4 de alacak dr Allah’ın izniyleBugün kontrolüm vardı. Benim bebeğim 3160gr olmuş. 38+5 sezeryan tarihi aldık, ama kalbim hep normal doğumdan yana. Sırf sürekli kontrol olmasın diye bu kararı almıştım ama 2 gün hastanedeymişiz. Refakatçi bayan olabilirmiş. Eşim yanımda olsun istiyorum amaa Umarım doğru bir karar vermişimdir kafam çok karışık. Hastane ortamı personelin yaklaşımı nasıl hiç bir bilgim yok bu nedenle normal doğuma cesaret edemedim. Bir de 2 gün eşim yanımda yokken piskolojim bozulur benim orda Ben 39 haftayı tamamlayayım istedim ama doktorum bebek kaka yapar falan sıkıntı olur dedi. Bu tarihi daha uygun gördü.