2021 Nisan Anneleri

Ayy gözün aydın canım Rabb'im analı babalı büyütsün inşallah darısı bize

Geçmiş olsun gözün aydınnn canım hayırlı evlat olsun inşaallah 8–9kuru inciri bir lt suya koyup bekletin yiyip içebilmeye başlayınca onu iç o sütü cabuk gerekiyormus bol bol sütün olsun inşaallah güle güle büyüt

Merhaba kizlar, bugun 38 haftam bitti. Randevum vardi oglen. Acilmam 2 cm e cikmis. Plasenta kireclenmis, yani artik dogum vakti yakin manasindaymis. Suyu iyiymis, kordon dolanmasi gibi bir durum yokmus. Bebegin basinin yarisi kanala girmis. Doktor rahim yumusakligini net anlayabilmek icin alttan muayene etti. Rahmim gerideymis, arkaya bakiyormus. One dogru gelmesi lazim dedi. Onun icin bol bol sumo squat onerdi. Gunde en az 3-4 set halinde 10ar tekrarla squat yap dedi. Yuruyus yapabilirsin dedi. Herhangi bir siddetli duzenli agrida ya da su gelmesi gibi bir durumda hemen gel dedi. Ya da bir sey olmasa da Cuma gunu sabaha yine cagirdi. Kontrol edecek eger acilmam 3 cm olmus olursa yatis yapacakmisim, zaten 2. dogumun oldugu icin cok daha hizli gelisir her sey dedi. Cuma gunu 3 cm olursa suni sanci mi vereceksiniz yani diye sordum. Hayir ben suni sanciyi son care olarak veriyorum, kendi agrilarini bekleriz, zaten eger acilman artmamissa bir hafta daha bekleriz acelemiz yok dedi. Sonra hatirladim, ilk hamileligimde de 3 cm ile yatis yapmistik hastaneye zaten. 7 saat sonra dogum olmustu. Bakalim bu sefer nasil olacak.
Bugun 3 ay surekli yattiktan sonra nihayet ilk kez yuruyus yaptim. Kasiklarim cok agridi. Yurumeye yurumeye yurumeyi unutmusum resmen. Paytak paytak... Dinlene dinlene yaklasik yarim saat yavas yavas yurudum. Hayirlisi bakalim.

Kızlar bir sorum var. Diğer anneler gruplarında ara ara görüyorum kayısı kompostosu için süt yapıyor demişler. Benim annem o çocuğa gaz yapar der. Dut ve incir kompostosu güzel süt yapar diyor. Sizce kayısı bebeğe gaz yapar mı?

Hakkında hayırlısı canım, sona geldik her birimiz. En kolay şekilde olsun senin için de bizim için de inşallah...
kayışı Ben hep tüketmiştim, emzirme döneminde vs gazla sorunumuz olmadi. Kabızlık için önerilen ilk kuru meyve bilemedim ki ben hiç sorun yaşamadım. Ama dut kurusu ve incirin süt yaptığı da hep önerilen bir gerçek. Ben onları hep alıştırmalık olarak tüketmiştim lohusayken... Az porsiyon günlük yapabilirsin, birkaç kayısıdan bakarsın duruma gore diğerlerini denersin...

Uyuyamiyorum ben ya... karnımı deliyor sert ittirme yapıyor canım yanıyor, sağa donulmuyor sola donulmuyor offf.... sabah kontrolüm.var uyumam lazım ama uyuyamiyorum....

Evet ben inş saklama kaplarına koyup hastaneye götüreceğim. En azından doğum sonrası kabız olmam yapar içerim

Benimde kontrolüm vardı 36. Haftadayım 2900 olmuş kızım, iki gündür keskin bir sağ yan ağrım vardı beni kitliyodu resmen, meğer apandistim şişmiş, enfeksiyon olmuş, iki günde bir usg ve kan kontrolü yapılacak, daha da şişerse mecbur sezeryanı erkene çekecekler ama antibiyotik kullanıyorum biraz azalır ya da bu şekilde kalırsa 38i bekliycez inşallah

kızlar bende dün doğurdum doktor kontrolüne gittim bebek bugun yavaş dedm doktorda solunumuna bakmaya çalıştı ama emin olamadı hemen sezeryana aldı
Çok geçmiş olsun gözünüz aydın. Hayırlı evlat olsun inşallah Şimdi nasılsın? Bebiş de iyi mi

Gözün aydın olsun Allah analı babalı büyütsün
Kızlar tansiyonumun haline baksanıza doktorumu arayıp hastaneye gitsem mi acaba ?
Hemen aramalısın
Gaz yapacağını sanmıyorum ama benim annem de kayısı için kurusu da yaşı da böbreği yoruyor der
kızlar bende dün doğurdum doktor kontrolüne gittim bebek bugun yavaş dedm doktorda solunumuna bakmaya çalıştı ama emin olamadı hemen sezeryana aldı
Aaaa bebiş gelmiş hoşgelmiş hayırlı evlat olsun sağlıkla büyüsün

Başta iyi gibi oluyor ama sonra sonra emdikçe sütün yarısı aradan akıp gidiyor boşa bi bu kötü yanı var. Bir de bebek ona alıştuğu üçin sonra sonra hiç tutmuyor. Bir de bebeğin ağzıyla temas etmediği için sütün artmasını da engelliyor. Ben yanımda götürmeyi bile düşünmüyorum bu sefer. Sende ilk etapta kullansan da ara ars kendi memeni ver. Alışmasın ona.

Kızlar 2 gibi wc ye kalktım ve iç çamaşırım ıslaktı idrar mı su my anlamadım dr um hastaneye git.emu söyledi şimdi nst ye baglandim.bidaha bisey gelmedi dr um 7 de gelicekmis ama yarışı yapılsın demiş covid testi falan oldum. O su değilse ve idrar sa bebeğim boşuna erken alınır die korkuyorum ne olur dua edin sağlıkla atlatalım.

Hayırlı olsun canım sağlıkla analı babalı büyüsün inşallah. Iyi misiniz ikiniz de?
Eğer gelen su değilse bebekte bir sıkıntı veya başka belirtim yoksa çıkabilirsin ama hayırlısını dile canım, inşallah doğum olacaksa da en kolay sancısız şekilde kavuş bebeğine. Dualarımız seninle...

Bir bir bebişler gelmeye başladı hayırlı uğurlu olsun, ikiniz de iyisinizdir umarım
Turnusol pedle ve ultrasonla suyunu kontrol ederler diye düşünüyorum, olmazsa söyle talep et bence

Bende tam aksine anneninde bebeginde gazini alir die biliorm biz annemle yaptik ben simdiden iciyorm kabizlik olmasn hemde sezeryandan sonra kolay tuvalete cikmak icin
Gozun aydin cnm allah anali babali buyutsun Sen iyiyi dusun en azindan tedbirini almissin doktorun su degilse almaz bence rahat ol

Kizlar gunaydin dun gece cok agrili bi geceydi sukur sabah oldu ama hala ince ince agrim var bugun 5 de doktor randevum var insallah hayirli haberlerle donerim doguranlar doguracak olanlar nisani gelenler agrisi olanlar hele ses verin herkes iyimi

Hayırlı olsun canım. Allah analı babalı büyütsün sende bebekte umarım iyisinizdir.
Suyu falan iyiyse hemen almaz canım, önce bir bakar duruma göre karar verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…