2021 Nisan Anneleri

Kendini sürekli anneliğe mi hazırladın ah bi hamile kalsam ah bir doğursam tüm kendini odakladigin için ama dur daha yeni başlayacaksın bir omurrrrrr işlevin devam edecek kat be kat artarak

Herkes gibi doğal süreçten geciyorsun önce karnında sonra yıllar boyunda kalbinde ve yakında taşıyacaksın... hepsini iyiye cevirirsen iyi gidiyor mesela uykusuz kaldin ama.onun büyüsünü izliyorsun 6aydan sonra çok daha rahatoiyorsun evlat olunca konu hele ilk olunca emin ol mükemmel herşey... 2 3 fark etmez gerci

O uyurken sende uyuyup o uyanıkken utangaçsın ne kadar uyumlu olursan sonradan oda sanaa uycak. Sakin ol.birlikte geçircez gunleri.


Şuan bana sonsuz bir kitabı anlattirmaya çalışıyorsun yavaştan ofrenceksin
 
O kadar korkuyorum ki anlatamam kendimi yalnız da hissediyorum sanırım bi anda oldu bu çok iyiydim aslında. Mesela düşündüm acaba bunalım olabilir mi diye ama bebeğimi kimseye vermeyeceğim sanırım, istemiyorum bebeğime başkasının bakmasını şu an bile bu düşünce hakim ama bilmiyorum doğum sırasında nasıl olacağımı.
 
Serum takıyoruz normalde hasta ameliyata inmeden ama sadece spinallilere değil bütün hastalara takıyoruz biz, bundan bahsettiğini düşünüyorum :)
 
Hayat bitse ikinciyi yapar mıydık hiç
Evet hayat eskisi gibi rahat olmuyor ama zaman geçtikçe, deneyimledikçe alışıyor insan. Şuan ki hislerin çok normal. İlk gebelik, bilmediğin bir hayat, bir bebeğin sorumluluğu, bireyselliğinin sınırlanması.. Bebeğinle birbirinizi tanıdıkça kolaylaşacak, keyifli hal alacak her şey canım. Sen bebeğine yeteceksin, onun için en iyisini sen biliyor olacaksın. Hislerine güven

Tabi gebelikten sonra o ilk aylar insan eşekten düşmüş gibi hissediyor. Ben “prenses külkedisine döndü” diyordum Ama inan herkes bu süreci yaşıyor ve yaşayacak.. ikinci çocuğum ama bende yaşayacağım.. ilkiyle tek fark bu sefer tüm zorlu zamanların “geçici” olduğunu bizzat tecrübelerimle biliyor olmam..
Biz burdayız, doğumdan sonra da birbirimize destek olacağız
 
Aaa çok mantikliymis aslinda şimdiye kadar hiç diyen olmadi üstte duruyomus şuan plasenta ama sorucam mutlaka çok saol canm
 
Yalniz değilsin en basiti sokakta yürü o kadınlar 'la aynı yoldasın... en güçlüsüde annen,sonra biz variz
 
Ben o duyguyu doğumdan sonra yaşadım. Ama çok normal herkeste oluyor. Evet büyük bir sorumluluk ama çoook güzel bir duygu. İlk anne olduğumda mesela ben bakamıyorum anne olamadım galiba diye düşünmüştüm. Bildiğin depresyona girdim yani. Dünya başıma yıkıldı gibi falan. Ama bunun en büyük etmenleri çevredekiler bence. Milletin ne dediğine kulak asma unutma en iyi anne sensin. Evet acemiliklerimiz olacak belki bıktığımız günler de olacak ama hepsi normal. Çünkü ister istemez laylaylom gezen sadece kendisini düşünen bir insandan sana muhtaç birine bakmak durumunda olduğun birine dönüyorsun.ben çok doluyum bı konudaSezaryen olursun aaaa ben çatır çatır normal yaptım derler seni eksik görürler. Emzirirsin az kilo alır benim sütüm akıyordu o kadar çoktu derler moral bozarlar. Herşeye bir kulp bulan birileri çıkar ama sorarsan iyi niyetten söylerler. Yeri gelir mama verirsin kötü anne gözüyle bakarlar. Ben çok üzüldüm ilk çocuğumda. O yüzden şimdi onları hiç düşünmüyorum ben iyi bakarım diyorum sadece. Şunu biliyorum ki kimsenin fikrini almayacağım artık.
 
Evet fazla yemekleri hep yaparim. Kayinvalidem annem hepsi yaparlar. Kapaklarin bozuk olmamasina dikkat ettikten sonra ve nolur nolmaz diye buzdolabinda muhafaza ettikten sonra kislik menemenlik domates sos yapmaktan farki yok.
Evet ,kışlık menemen yapıyoruz ama nedense bu türlüsü aklıma gelmemişti:) ve yaptığım 2-3 yemeği konservelesem zaten yeter.çok iyi oldu bu.teşekkürler:)
 
Ilk gebeligimde dogumu beklerken hep kafamda zaten elim bos donebilirm vardi.Hani ii seyler bulmaz beni gbi hoc zorlanmadan tek seferde bir cocuk sahibi olmama ragmen herhalde o anki sorumluluk bana agir gelmisti simdi 7 yasinda.
Inanki ilk 3 ay robot gibi yedir altini degstr ilacini ver kaldir yatir yika seklinde gecti insanlar konusmaalr gelenler gidenler.3 ayin sonunda bir dk ya ben anne oldum dedim.24 te anne oldum sanki ablasi gibi hissettim yillarcaInsanoglunun ici koca bir derya.Ne kdr iyi bir anne oldun dedi insanlar ne kdr ozenlisin herseyin 4 4luk ama ben hep bastan savma oldugumu dusndum.
Simdi karsinda oturup senle sohbet eden bir cocuk gordukce ki mukkemmelde olsan karakterini sen secemiyorsun mizacini hayata bakisni sadece etki edebiliosun ve o kdr farkli oldugunu gosruyorum ki benden...
Yinede insan bazen begendigin yada begenemedigin seyler gurur duyuyor. Dahada 7 yani 17 27 37 olacak...Hic uzme kendini ve en iyisini hedefleme.Zaten max neyse onu yapioruz ben hayatta hep mukemmeliyetciligimden zorluk gordum.Sen zaten yeterlisn fazlasina luzum yok.
 
Bana annem çok yaptı bunu ilk gebeliğimde karnım burnumda çarşıda benle zorla gezdi zaten isteksizdi,hamileliğimi de kabullenememişti onun etkisi de olabilir tabii ama hiç unutmam,kendini unut bitti senin hayatın,artık o var,bakalım ne yapacaksın dedi.içimin bir yanı bunu nasıl söylersin demeyi çok istedi,diğer yanı da alınmasın diye sus dedi.susmayı tercih ettim ama canı sağolsun.elaleme gelene kadar çevremdeki herkes döver gibi yardım etti sezaryen sonrası.şimdi bende de sizin aynı korku var ben de durup durup hüzünleniyorum.kimseye muhtaç olmak istemiyorum.şu an evi temizlerken bile günlere böldüm.kasılma başlıyor hemen çünkü.adım adım yapıyorum herşeyimi.dolap içlerimden başladım,gardroptan tut da mutfak dolaplarına değin ...baya da bitti,bebek kıyafetlerini de yıkadım ütüledim çekmecesinde hazır,genel temizliğim ve difirizi doldurmam kaldı.onları da yavaş yavaş hallederim oda oda benim ev sözde 3+1 ama balkonlarla 5+1 gibi o yüzden erken başlamıştım ben.elbette sezaryen sonrası desteksiz kalmamak bir ele muhtaç kalmak benim için berbat bir duygu.her işe erkek gibi koşmaya da çok alıştım ben eşime çok şunu yap bunu yap demiyorum çok çok yapamayacağım bişey ise ancak işte...
 
Kendimi okur gibi oldum.mükemmeliyetçilik çok yıpratıcı ama çok da zevk veren sonuçlarıyla mutlu ettiren yoğun bir süreç.yine de seviyorum bu huyumu sanırım.baştan savma şeyler görmeye hiç tahammülüm yok.öğretmen olduğum için tabii bilemiyorum onun da etkisi olabilir.disiplini çok severim.çocuklarda da yat kalk saati pozitif disiplin zamanında öğün oyun saati etkinlik vs herşeyim bellidir gün içinde.
 
Okuyunca icim acidi.Benim ilk oglumda herkes ilk torun diye cok hevesliydi ama yinede hersryimi kendim yaptim yetmedi annem hastalandi hem kendi evime hem onlara yaptim temizlikti yemekti hemde oyle zor bir gebelikti ki.14 kilo verdim hamilelikte.Simdi 2.herkes zaten buyudu ne gerek var 2.ye dedi bende zaten hic istemiodum sonrada bir istek geldi.Bundada aynen herseyimi kendim yaptim dunya kdr zorluk cektim kimse gelip bir corba kaynatmadi heo halleddn taraf bendim bu hayatta.Insankarda hakli belki o kdr cok yapinca kimse elini uzatma ihtiyaci hissetmiyor.Guclu olmamak lazim bu hayatta aglayana meme var cunku.Sizi oyle ii anliyorum ki.Oyle anlamak istemezdim ki.Ama buda gecicek,keske soylesydinz ben soyledim pismanda degilim.Kirilanda kirilsin artik.O raddeye getirrmesinler insanlari.Ne bileyim dusunemedim dedi insan hasta yatarken orda bir cocuk var napio acaba bir tencere makarna yapayim drmrk icin bencr cok dusunmeye luzum yok.He fedakar bir annem var ama bu beni yalniz birakmadigini gostermio cok yalniz birakti bir cok surecte.Yinede biz yolumuzu bulucaz.Korkma hic Allah cidden yanimizda.
 
B
Bu sözü bana da söyleyen çok oluyor yok işte şimdi uyuyabildigin kadar uyu ( sanki çok kolay gibi) bunlar iyi günlerin. Vs vs vs
Ben de onlara aynen şunu söylüyorum bu yaşıma kadar yeterince uyudum , dinlendim, şimdi bebeğim için uykusuz kalmaya da razıyım !
Herkesin her söylediğini kafaya takacak olsak ohooo...

Geçen haftalarda erken doğum riskim vardı eltim duymuş yanlış anlaşılmasın öyle eltisiyle gecinemeyen birisi değilim. Aradı ve bana şunu söyledi inşallah erken doğmaz , doğarsa kucağına vermezler , kuvoze koyarlar göremezsin , Allah kucağında koysun acısını göstermesin. Vs vs vs ben de kızdım moral vereceğin yerde söylediğin şeylere bak diye.
Konuşana ağzının payını vereceksin kafaya takmak yerine.

Bizim görevimiz bundan sonra başlayacak aksine hicbirsey bitmiyor yeni bir hayat yeni biz düzen ve bunu yaşamak isteyen dua eden o kadar çok kadın var ki yaşadığım her ağrı her acı her uykusuzluğa bile şükürler olsun diyorum

Sen de basaracaksin korkma
 
Yanımızda...evet...ben zaten kesinlikle onun kuvvetini hissediyorum.ben de beni anlamanızı istemezdim.çünkü bu öyle bi eksiklik ki hiç birşey yerini doldurmuyor ve ben duvara çarpmış gibi olmuştum farkındalık kazanınca:) gebeliğin son bir ayı hastanede yattım.yanıma refakatçi kayın validem kaldı eşimin talebiyle.bir ay geçmeyen bir nezlesi oldu:) ziyaretçi gibi geldiler.ya neyse o günlere teeeek tek inmeye kapı açmayayım ,kendimi down etmiyeyim.ben başardım.yine yaparım.biliyorum.hayatı seviyorum.çocuklarım yeter.
 
Canım yaaa millete kulağını tikayacaksan..Zaten son dönem ve ilk lohusalık farklı bir hayata adım atma olduğundan hüzünlü,yetersizlik hissi ister istemez oluyor ..Ama inan bana her günün ayrı güzel geçince anlıyor insan..Ben ilk lohusaligimda çok zor bir süreç içindeydim ama neler neler yaşadım geçti gitti..Şimdi kızıyorum kendime neden okadar yıpratmisim diye...Herşey olacağına varıyor..Nekadar uykusuz da kalsan günün sonunda o meleğini koklayinca huzur bulacaksın..Allahım sağlıkla kucaklamayi nasip etsin de uykusuzluk sıkıntı hepsi geçici olarak düşünüp kendini rahatlat.Sonsuza kadar sürmeyecek düzene girecek herşey merak etme..Şimdiden kendini de strese sokma...Ağlayacağız da gulecegizde annelik neden kutsal bu yüzden..
 
Serum takıyoruz normalde hasta ameliyata inmeden ama sadece spinallilere değil bütün hastalara takıyoruz biz, bundan bahsettiğini düşünüyorum :)
Sağol canım bilgi için.. Ben de ilkinde yapmadiklarindan,bir de doktorum sürekli Spinalde hastaların baş ağrısı sıkıntısı yaşadığından bahsedince ister istemez tedirgin oldum bocaliyorum..Bir yanım ne olursa olsun spinal ol o anı yaşa diyor..Diğer yanım da genel için karar veremiyor bir türlü..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…