2021 Nisan Anneleri

Hayırlı olsun senin de ben de normal doğumu beklemek için başkentten vazgeçtim doktorum çok yoğun normal doğum pek yaptırmıyorlar gerçi benim doktorum sen nasıl istersen öyle yaparız dedi ama endişelerim var.Birde normal doğum ücreti 3600 lira özel oda ücreti5400 lira özel oda dışında iki kişilik oda da tercih edebiliyorsun ama ona da refakatçi almıyorlar ve tanımadığın biri ile aynı odada yatmak zorunda kalıyorsun yani saçma bir sistemleri var onun dışında tam teşekküllü bir hastane başkent ve doktorları da çok iyidir.Arkadaşın tek kişilik özel odada mı kalmış? Özel sağlık sigortası fln mı vardı acaba nekadar ödemiş odaya?
Başkent’te doğum yapan kuzenimin arkadaşı sadece özel oda ücreti ödemiş acilden giriş yaptığı için. Kuzenimde paket aldı oradan. Koru’da doğum yapan arkadaşım doğum paketi almıştı, ekstra ücret ödemedi ama o ilk doğumunu da koru’da yapmıştı ve refakatçi farkı, oda farkı, şu farkı diye ekstra para almışlardı. Sezaryen içinde bir gün erken geldi bana açıkçası.
Acaba başkent üni normal doğum ücreti ne kadar
3600 TL imiş normal doğum ücreti ama acil doğum başladıysa ve acilden giriş yapıldıysa devlet karşılıyormuş bildiğim kadarıyla. Bunu Suriyeliler devlet hastanelerinde çok yapıyormuş. Bir kadın doğum hemşiresi ekşide anlatmıştı, merdiven altı doğum başlatıp takipli olmadıkları hastaneye acilden giriş yapıp ücretsiz doğum yapıyorlarmış. Bizden daha çok hakimler valla 😃 aklınızda olsun işte acil bir durum olursa ve özel üniversite hastaneleri daha yakınsa size acilden giriş yapıp doğum yapabiliyormuşsunuz bir araştırın ama benim duyduğum olay bi kaç sene öncesi. Belki değişmiştir şimdi.

Başkent’te doğum yapan kuzenimin arkadaşı sadece özel oda ücreti ödemiş acilden giriş yaptığı için. Kuzenimde paket aldı oradan. Koru’da doğum yapan arkadaşım doğum paketi almıştı, ekstra ücret ödemedi ama o ilk doğumunu da koru’da yapmıştı ve refakatçi farkı, oda farkı, şu farkı diye ekstra para almışlardı. Sezaryen içinde bir gün erken geldi bana açıkçası.

3600 TL imiş normal doğum ücreti ama acil doğum başladıysa ve acilden giriş yapıldıysa devlet karşılıyormuş bildiğim kadarıyla. Bunu Suriyeliler devlet hastanelerinde çok yapıyormuş. Bir kadın doğum hemşiresi ekşide anlatmıştı, merdiven altı doğum başlatıp takipli olmadıkları hastaneye acilden giriş yapıp ücretsiz doğum yapıyorlarmış. Bizden daha çok hakimler valla 😃 aklınızda olsun işte acil bir durum olursa ve özel üniversite hastaneleri daha yakınsa size acilden giriş yapıp doğum yapabiliyormuşsunuz bir araştırın ama benim duyduğum olay bi kaç sene öncesi. Belki değişmiştir şimdi.
O suriyeliler yüzünden miş gibi devlet üni hastanelerine gidemiyoruz onlar öncelikli ve cidden ayrıntıya girmicem anladın sen..... şehir hast özel odalar var oda doğum yapcam

P Pdrmdr canım geçmiş olsun çok , umarım hayırlısıyla zamanında gelir bebişin korkma çok küçük degil 🙏 merak ettiğim , sadece kasılma mi vardı başka şikayetin neydi

P Pdrmdr canım geçmiş olsun çok , umarım hayırlısıyla zamanında gelir bebişin korkma çok küçük degil 🙏 merak ettiğim , sadece kasılma mi vardı başka şikayetin neydi
Bebek sol tarafımda sürekli toplanıyor sanıyordum meğersem onlar rahim kasılmasıymış. Kasılma olduğunda hafif Bi sancım oluyordu ve yürürken uyurken karnım taş gbi oluyordu

Kızlar doktora gittim 35+4 günlüğüz 2600 gr 47 cm olmuş..Nst de kalp atışı normal sancı da yok dedi..18 marta kadar ağrın olmazsa aksilik olmazsa 22 martta alırız dedi.. Günler artık 1 ayın altına indi şükür.. Artık haftada bir kontrol..

Bugün işyerinde son günüm evden devam edeceğim.. Hastaneden şirkete bir geldim arkadaşlar odayı süslemiş, pasta falan,ufak ufak notlar bana baby shower yapmışlar. Hİç beklemiyordum çok duygusal ve çok güzeldi ... Tabi sulu göz ben yine ağlamadan duramadım.. Valla hormonların suçu..
Ayy ne güzel olmuş canım tam sürpriz 🤗

Bugün kontrolüm vardı nst ye bağlandım düzenli sancılarım çıktı 3 cm açıklığım var bana dua edin arkadaşlar çok kötüyüm
Canım ya hakkında hayırlısı korkma belki biraz daha bekler beklemezse de sorunsuz kucağına alırsın inşallah

Bugün kontrolüm vardı nst ye bağlandım düzenli sancılarım çıktı 3 cm açıklığım var bana dua edin arkadaşlar çok kötüyüm
Canım korkma dualarımız seninle. İç gudulerine güven kasilmalarin sıklaşırsa direkt git bekleme. Ciğer gelistirici igne yapıp uzatmaya calisirlar.Ilk doğum hemen ilerlemeyebiliyor ama bazen belli olmuyor. Maşaallah bebeğinin kilosu vs de iyi.

Canım korkma dualarımız seninle. İç gudulerine güven kasilmalarin sıklaşırsa direkt git bekleme. Ciğer gelistirici igne yapıp uzatmaya calisirlar.Ilk doğum hemen ilerlemeyebiliyor ama bazen belli olmuyor. Maşaallah bebeğinin kilosu vs de iyi.

Kızlar çantalarınızı hazırlayıp kapatıp koydunuz mu? Biberon konusunda tommee tippee kullanan ya da alan var mı? Bazıları avent’ten daha başarılı falan demiş de merak ettim biberon alacağım bi de pişik kremi olarak ne aldınız?
Bende tommee tippee düşünüyorum ama her bebek biberon almıyor bu yüzden kasık biberonda alacağım. Kızım mesala aventi asla istememişti.
Yaaa benim ilki beklemedi erkenci davrandi ama bu bekler insallah cünkü herseyi ona göre ayarladim :KK43:
Bekler bence aklında bitiremediğin şeyler varda bunu hissediyorlar, hazır olduğunu da aynı şekilde hissederler

O suriyeliler yüzünden miş gibi devlet üni hastanelerine gidemiyoruz onlar öncelikli ve cidden ayrıntıya girmicem anladın sen..... şehir hast özel odalar var oda doğum yapcam
Şehir hastanelerinin özel odaları baya güzel şehir hastanelerinde suda doğum yaptırıyorlarmış hiç düşündün mü 😃.

Bende tommee tippee düşünüyorum ama her bebek biberon almıyor bu yüzden kasık biberonda alacağım. Kızım mesala aventi asla istememişti.

Bekler bence aklında bitiremediğin şeyler varda bunu hissediyorlar, hazır olduğunu da aynı şekilde hissederler
Biberonu tommee tippee aldım yorumlarına bakarak, aventi bile kabul etmeyen bebekler çok rahat kabul etmişler ve gaz problemi yaşanmamış. Emziği avent aldım yarın gelecek ikisi de Amazon’dan aldım ben bugün sipariş verdim yarın teslim edilecek. İnşallah memnun kalırım 😃

Acaba başkent üni normal doğum ücreti ne kadar
Başkentte normal doğum + özel oda ücreti 9000 lira.Doğum paketi( içinde muayeneler özel oda oda süsleme ve doğum var) 12000 lira.İki kişilik odalar var bide başka bi hastayla kalıyosun ve refakatçi eşin -annen vs. giremiyo iki kişilik odada onda da normal doğum 3600 lira tıbbi zorunlu sezeryan 1600 lira.Bunların hepsi 1 gece kalışlı fiyatlar buarada.Atıyorum rahatsızlandın kanaman oldu vs. bikaç gece daha kalmak zorunda kaldın veya farklı bi tedavi almak zorunda kaldın bunların hepsinin ücretini ekstra ödüyosun

Kızlar doktora gittim 35+4 günlüğüz 2600 gr 47 cm olmuş..Nst de kalp atışı normal sancı da yok dedi..18 marta kadar ağrın olmazsa aksilik olmazsa 22 martta alırız dedi.. Günler artık 1 ayın altına indi şükür.. Artık haftada bir kontrol..

Bugün işyerinde son günüm evden devam edeceğim.. Hastaneden şirkete bir geldim arkadaşlar odayı süslemiş, pasta falan,ufak ufak notlar bana baby shower yapmışlar. Hİç beklemiyordum çok duygusal ve çok güzeldi ... Tabi sulu göz ben yine ağlamadan duramadım.. Valla hormonların suçu..
Bizim okulda da tuvalete kalkanın arkasından dedikodu var🤣🤣🤣

Kızlar günaydın çalışabilir raporunu tam 32+0 da mı yazdırmak gerekiyor? O raporla 37 ye kadar çalışabiliyoruz sanırım.Eğer rapor yazdırmadan çalışmaya devam edersek iznimiz doğum sonrasına aktarılmıyor mu?
33. Haftada da alabiliyorsunuz

Günaydın kızlar ya sol ayağımın üstüne basamıyorum topal topal yürüyorum kalçamla bacağımın birleşim noktasında deli olacağım hafiften vardı ama bugün hiç basamıyorum niye ki acaba muz yiyorum maden suyu içiyorum vitamin alıyorum neyim eksik ki☹️
İlave magnezyum da alın rahatlatır🌸

Teşekkür ederim benim 8 martta 32+0 görünüyor sanırım o gün yazdırcam çalışabilir raporunu
31+6 da gittim vermediker bana. Biraz nazlı veriyorlar çalışabilir raporunu. Pandemi olduğu içni riske girmek istemiyorlar anladığım kadarıyla. Devletten aldım ben

X