• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Her doktorun yaklaşımı farklı oluyor ama bizim alerji doktorumuz kakada kan olmadığı sürece mukusu önemsemiyordu.
Ek gıdaya geçince mukus da bitecek diyordu, gerçekten de ek gıdayla birlikte mukus olayı bitmişti.
Anneyi katı diyetlere sokmadan ilerliyordu.
Benim en önemli tercih sebebim de buydu zaten.
Ankara ve çevresindekiler için önerebilirim
Bülent şekerel

Çoçuğunda alerji olduğunu düşünen varsa çocuk doktorlarıyla zaman ve enerji kaybetmeyin
Ben yaptım o hatayı, ayrıca şehir hastanesine gittik geldik aylarca, alerji bölümüne
Her kontrolde kan aldılar, beş aylıkken ve altı aylıkken deri testi yaptılar, çocuğum perişan oldu. Deneme tahtasına çevirdiler.
Ben en son patates ve zeytinle besleniyordum.

Bülent hoca bana çok kızdı, sen kendini öldürmeye mi çalışıyorsun dedi, anne iyi olacak ki bebeği iyi olsun dedi. Verdiği listeyle kısa zamanda çok güzel iyileşme oldu çok şükür.
Benim yavrum perişan haldeydi Ankara’ya götürdüğümüze 😔
Canım size alerjiyi düşündüren egzama mıydı? Bizde 1-2 sefer kan da oldu ama katı diyet yapmama rağmen mukus hiç geçmedi. Egzama olmadı bizde hiç. Geçen haftasonu tatildeydik, orda diyeti bozdum. Her şeyi yedim. Hiçbir şey fark etmedi hatta kaka sayısı azaldı. Anlamadım ben bu işi. Kan görmemiş olsak hiç önemsemeyeceğim cidden. 🤷🏻‍♀️

Canım size alerjiyi düşündüren egzama mıydı? Bizde 1-2 sefer kan da oldu ama katı diyet yapmama rağmen mukus hiç geçmedi. Egzama olmadı bizde hiç. Geçen haftasonu tatildeydik, orda diyeti bozdum. Her şeyi yedim. Hiçbir şey fark etmedi hatta kaka sayısı azaldı. Anlamadım ben bu işi. Kan görmemiş olsak hiç önemsemeyeceğim cidden. 🤷🏻‍♀️
Biz de çok yoğun egzama ve çok yoğun kusma vardı canım
O kadar fazla kusuyordu ki kıyafet yetişmiyordu artık.
Kakası mukusluydu ama hiç kan görmedik, tahlilde gizli kan da çıkmadı.
Ama ufacık kaçakta inanılmaz ataklar oluyordu, sabaha kadar kustuğunu bilirim :KK43:

Şimdi elada da birkaç kez kan gördüm, noktasal da gördüm damar şeklinde de ama egzama kusma yok.
Şimdilik sadece tahini kestim, helva yemiyorum kakası normale döndü.

Sizin kakada kan kaç kere ne şekilde oldu
O günlerde neler yemiştin dikkat ettin mi

Ben de bugün bir doktora gittim gastroenterolog. Kakada mukus ve gaz ve emerken karın ağrısı bizim de şikayetler. 35 tane alerjene bakmak için kan tahlili istedi. Onun dışında bizde de belirti yok ama süt diyeti verdi 😕 sizde mukus çok yoğun mu oluyor.? Bizim önceden hiç yoktu ama 2 haftadır çok yoğun bir avuç mukus var nerdeyse kakasında.

Kızlar egzama için nazlı Hilal’e iki yıldır bu iki ürünü kullanıyoruz doktorunun tavsiyesiyle.
Çok memnunuz, denemek isterseniz küçük boylarını alıp deneyin

Banyoda yıkama jelini kullanıp banyo sonrası en fazla 3 dakika içinde vücut nemini kaybetmeden hemen kremlemeniz gerekiyor.

Her gün ılık duş, gün içinde de en az 4 kez nemlendirme ve her nemlendirme sonrası temiz kıyafet ile yendik egzamayı.

Tabi diyetime de çok dikkat ediyordum
Neye alerjisi vardı canım?

Her gün ılık duş kış aylarınds bile yaptırıyormuydunuz? Temiz kıyafet ve nemlendirme olayına başlayayım hemen.

Her doktorun yaklaşımı farklı oluyor ama bizim alerji doktorumuz kakada kan olmadığı sürece mukusu önemsemiyordu.
Ek gıdaya geçince mukus da bitecek diyordu, gerçekten de ek gıdayla birlikte mukus olayı bitmişti.
Anneyi katı diyetlere sokmadan ilerliyordu.
Benim en önemli tercih sebebim de buydu zaten.
Ankara ve çevresindekiler için önerebilirim
Bülent şekerel

Çoçuğunda alerji olduğunu düşünen varsa çocuk doktorlarıyla zaman ve enerji kaybetmeyin
Ben yaptım o hatayı, ayrıca şehir hastanesine gittik geldik aylarca, alerji bölümüne
Her kontrolde kan aldılar, beş aylıkken ve altı aylıkken deri testi yaptılar, çocuğum perişan oldu. Deneme tahtasına çevirdiler.
Ben en son patates ve zeytinle besleniyordum.

Bülent hoca bana çok kızdı, sen kendini öldürmeye mi çalışıyorsun dedi, anne iyi olacak ki bebeği iyi olsun dedi. Verdiği listeyle kısa zamanda çok güzel iyileşme oldu çok şükür.
Benim yavrum perişan haldeydi Ankara’ya götürdüğümüze 😔
Canım ankaraya gelme imkanım sıfır, listende neler vardı paylaşabilirmisin?

Ama ufacık kaçakta inanılmaz ataklar oluyordu, sabaha kadar kustuğunu bilirim :KK43:

Şimdi elada da birkaç kez kan gördüm, noktasal da gördüm damar şeklinde de ama egzama kusma yok.

Biz 1-2 sefer nokta şeklinde minicik gördük bir sefer de baya kanlı balgam gibiydi o gün acile götürdük zaten. Enfeksiyon da olabilir demişti doktor. Kanda bir şey çıkmadı. Ertesi sabah da kakadını tahlile götürdük gizli kan çıkmadı. Ama ben o gün sanki makatında minik bir çatlak gördüm eşime de gösterdim onayladı o da beni. Yine de emin olamıyorum. Başka olmadı. Mukus hep var. Ama egzama döküntü kusma vs hiç olmadı bizde. Zaten bu bilinen anlamıyla alerji değil diyor doktor, bağırsak hassasiyeti diyebiliriz diyor. Laktoz intoleransı olabilir dedi en son doktorumuz, relactaz başladık şimdi. Arada yeşil ve köpüklü yapıyordu çünkü. Pek düzenli kullanamadım onu da. Faydası oluyor mu bilmiyorum. Belki de o fayda etti.
Peki diyeti bozduktan ne kadar zaman sonra atak oluyordu? Hemen mi yoksa birkaç gün sonra mı?
Ben her gün tahin pekmez yiyorum doğduğundan beri. Onu da kestim bi ara değişen bir şey olmadı. Tavuk yemiştim sanırım o gün bir de çiğ domates, süt ürünleri tüketmiyordum zaten.

Canım bizde şöyle bi durum var şimdi. Benim bebeğimin kakası hep mukusluydu ben de önemsemedim normal olduğunu biliyordum çünkü. Kaka sayısı 1-2 yi geçmez ve çok sulu kıvamda yapmaz. Doğduğu günden itibaren herşeyi yedim. Bir gün ateşlendi ishal oldu. O gündeki kakasında kan yoktu. Doktora gittk enfeksiton hiçbieşey çıkmadı. Sonraki günlerde ateşi düştü ama ishale devam etti. O sıralarda kakada kan görmeye başladım. Doktora söyledim. Alerji olabilir süt ve süt ürünlerni 10 gün boyunca kes dedi. Ben ana etmenleri yemedim ama çikolata vs yedim. Kakada kan gitti.ağustosun sonuna doğru da babyspa ya gittik. Sonra hemen sonra egzama olmaya başladı. Doktor klorlu su demişti nedenine. Ama alerjiden şüphe edince doktor acaba egzama oraya mı bağlı çıktı diye düşünüyorum şimdi.

Şimdi tamamen sıkı bi diyet uyguluyorum. Tahin pekmez kabuklu kuruyemiş yumurta tüketiyorum ama. Kakada kan gitti yeşil kaka normale döndü biraz sıvı ama. Bez sayısı 3-4 e düştü. Egzamaları için doktor kortizonlu krem vermişti o geçirmedi sadece kırmızılık gitti. Musteladan stelatopia şampuan ve krem verdi. Egzamaları sönük halde bacaklarında kollarında yüzünde var. Gövdede yok. Sanki görünen yüzeylerde hep çıkmış bu bana enteresan geldi. Dokununcs kuruluk hissediyorsun soyuluyormuş gibi bi görüntü var bu şekilde.

Ben de bugün bir doktora gittim gastroenterolog. Kakada mukus ve gaz ve emerken karın ağrısı bizim de şikayetler. 35 tane alerjene bakmak için kan tahlili istedi. Onun dışında bizde de belirti yok ama süt diyeti verdi 😕 sizde mukus çok yoğun mu oluyor.? Bizim önceden hiç yoktu ama 2 haftadır çok yoğun bir avuç mukus var nerdeyse kakasında.
Değişiyor. Bazen çok belli belirsiz bazen erimiş kaşar peyniri gibi 😅

Ben şimdi ev temizliği ve bebeğin kıyafetleri yediğimiz içtiğimiz tüm aşırı kimyasal ürünleri bırakıp , içinde yoğun kimyasal olmayan daha bitkisel ürünlere geçicem. Bebeğimin cildi hassas bu bariz , daha fazla işkenceye gerek yok. Hipoalerjwnik omonun sıvı deterjanını kullanıyorum ona ama sonuçta kimyasal full. Biraz daha bitkisel şeylere yönelicem artık bulaşık deterjanına kadar.

Bu şekilde süt alerjisinden şüphelenip uzun süre anneye diyet yaptırılıp ek gıdaya geçince alerji çıkmayan o kadar çok bebek varmış ki. Doktorlar da tam bilemiyor. Deneme yanılma tamamen. Şiddetli kusma, egzama vs olsa kesinlikle çok dikkat ederdim. Bunların olmaması biraz gevşetiyor beni açıkçası 😕

Bu şekilde süt alerjisinden şüphelenip uzun süre anneye diyet yaptırılıp ek gıdaya geçince alerji çıkmayan o kadar çok bebek varmış ki. Doktorlar da tam bilemiyor. Deneme yanılma tamamen. Şiddetli kusma, egzama vs olsa kesinlikle çok dikkat ederdim. Bunların olmaması biraz gevşetiyor beni açıkçası 😕
Bana doktor 4. Aydan sonra gaz olmasını çok beklemeyiz bu da bi belirti dedi. Bazen bebek tolere edebiliyormuş o yüzden egzamaya kadar uzamıyor ama bağışıklık sistemi alerjen maddeyle savaştığı için bebeğe zarar veriyor dedi. Bilmiyorum bir ay yapacagım diyet zaten sonra ek gıdada anlarız 😕

Bana doktor 4. Aydan sonra gaz olmasını çok beklemeyiz bu da bi belirti dedi. Bazen bebek tolere edebiliyormuş o yüzden egzamaya kadar uzamıyor ama bağışıklık sistemi alerjen maddeyle savaştığı için bebeğe zarar veriyor dedi. Bilmiyorum bir ay yapacagım diyet zaten sonra ek gıdada anlarız 😕
Senin doktorların ağzından da hiç güzel bir şey çıkmıyor ya 🤣 benim gittiklerim mi rahat bilmiyorum ki. Ne çeşit bir zarar veriyormuş peki? Bizim gaz sonradan çıktı sizin de öyle. Ki hala öyle kıvranmıyor ıkınmıyor sadece çok gaz çıkartıyor. Bence de normal değil de, her insanın vücudu farklı bir şeylere hassasiyeti var demek ki diye düşünüyorum. Bana da kefir tarzı şeyler iyi gelmiyor mesela. Midemi yakıyor. Babasında süt gaz yapıyor. Ben yine de dikkat edicem tekrar ama ek gıdaya geçince biteceğine emin gibiyim nedense. Hiçbir doktor mantıklı şekilde olduğuna ya da olmadığına ikna edemedi beni.

Senin doktorların ağzından da hiç güzel bir şey çıkmıyor ya 🤣 benim gittiklerim mi rahat bilmiyorum ki. Ne çeşit bir zarar veriyormuş peki? Bizim gaz sonradan çıktı sizin de öyle. Ki hala öyle kıvranmıyor ıkınmıyor sadece çok gaz çıkartıyor. Bence de normal değil de, her insanın vücudu farklı bir şeylere hassasiyeti var demek ki diye düşünüyorum. Bana da kefir tarzı şeyler iyi gelmiyor mesela. Midemi yakıyor. Babasında süt gaz yapıyor. Ben yine de dikkat edicem tekrar ama ek gıdaya geçince biteceğine emin gibiyim nedense. Hiçbir doktor mantıklı şekilde olduğuna ya da olmadığına ikna edemedi beni.
Ne gibi zararı oluyor diye sormadım ama alerjisi olduğu bi maddeyi sürekli vücuda yüklemek zarar verir diyor ama ben doğduğundan beri hep aynı şeyleri yiyorum o zaman artık iyice şiddetlenip egzamaya kadar gitmez miydi ? Valla beni de hiç bi doktor tatmin etmiyor inanmak istemediğim için mi bilmiyorum ama bana da ek gıda dönemi bir şey çıkmayacak gibi geliyor. Hatta laktoz intoleransı olabilir mi dedim önce bir diyet uygulayalım dedi 😬

Bizimki de kıvranmıyor gazdan ama sabahları çok birikince uykusundan uyanıyor çıkarırken. Gece çok sık emdiği için de fazla gazı oluyor sanırım sabahları.

Aynen ben de ilk kizimda boşa patares zeytinle durmuştum😏

Kesinlikle öyle, ama anne ve babanın alerjisi varsa bebeğinde oluyormuş. Ben ve eşimin alerjik riniti var. Ay 4 ayından sonra neden alerji olurki yani çılgın giibi süt vesüt ürünü yerim ben o zaman olmadı neden şimdi? Klor mu egzama yaptı alerji mi? Kafamda trilyon tane soru var ya. Bir de çok yaygın artık bu alerji olayı. Eskiden böyle değildi bşz sağlıksız besleniyoruz diye mi böyle

Benim kızda hiç görünen kan yoktu ama gizli kan çıkmıştı kaka tahlilinde, ve yoğun mukus, kusma, kilo alamama, huzursuzluk, meme reddi 🤦‍♀️
hatta ben sorunlardan bahsedince sen bana alerji olabilir demiştin, doktora sormuştum da yok öyle bişey demişti. seni dinlemediğime çok pişmanım. dinleseydim daha erken başlayacaktım diyete... septemberrose bu arada ben.

Ne gibi zararı oluyor diye sormadım ama alerjisi olduğu bi maddeyi sürekli vücuda yüklemek zarar verir diyor ama ben doğduğundan beri hep aynı şeyleri yiyorum o zaman artık iyice şiddetlenip egzamaya kadar gitmez miydi ? Valla beni de hiç bi doktor tatmin etmiyor inanmak istemediğim için mi bilmiyorum ama bana da ek gıda dönemi bir şey çıkmayacak gibi geliyor. Hatta laktoz intoleransı olabilir mi dedim önce bir diyet uygulayalım dedi 😬
Dene tabi canım, için rahat etsin. Sonradan niye yapmadım demektense diyet yapmak en güzeli. Ama ben diyet yaptığım dönemde de bir değişiklik olmayınca sıkıldım artık. Beslenemediğimle kalıyorum, çocuğum da beslenemiyor haliyle. Multivitaminlerle nereye kadar. İnşallah düzelirler ek gıda ile.

Back