• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Anne baba da çok önemli. Kendi eğrisi içinde gelişimi iyiyse doktor da normal diyorsa hiç dert etmeye gerek yok. Ben de minyon biriyim ve bundan da çok memnunum bebeğimin de uzun olmasını beklemiyorum 🙂
İki kardeş bile birbirinden farklı oluyor. İkizler mesela biri uzun biri kısa oluyor. Benim kızkardeşim benden 6 cm uzun 😄 ama bebekken ben daha iriymişim ona göre. Büyüme de doğrusal değil.

Benimki doğduğundan beri alt dudağını, dilini hatta diliyle çekip üst dudağının yanlarını bile emiyor ama o kadar emzik aldım hiçbirini emmiyor 🤦
Haha bizimki de öyle, alt dudak üst dudak dik bilek parmak ne yakalarsa emiyor :D emzik almıyor bizimki de.

Kızlar bugün biz de doktora götürdük. Eşim hafif grip olmuştu, olduğundan beri uzak duruyor ama öncesinde bulaşmış demekki. Burnu, genzi tamamen tıkalı olduğu için orta kulakta birikme yapıp enfeksiyona sebep olmuş. Bi ton ilaç kullanacak. Neyden kaçarsam başıma geliyor. Çok üzüldüm. Bir de kan aldılar çok ağladı 😞

Benimki doğduğundan beri alt dudağını, dilini hatta diliyle çekip üst dudağının yanlarını bile emiyor ama o kadar emzik aldım hiçbirini emmiyor 🤦
Bizimde emzik emmiyor emzik gibi beni emiyor süt gelince gaz oluncada sinirleniyor hamakta uyumaya başladi ben emsin uyusun isterdim dr çenesi güçlensin dedi onun için bezen çok huysuzlaniyor çok ağliyor gözleri kizariyor her zamanda açip meme veremiyorsun dişarda, normalde öyle kolay emmiyor. Nuk Chicco avent we baby denedik dandik olani alabilir diye neyi sevecekleri belli olmuyor annem dedi bir şeye batiralim siz hangilerini denediniz.

Kızlar bugün biz de doktora götürdük. Eşim hafif grip olmuştu, olduğundan beri uzak duruyor ama öncesinde bulaşmış demekki. Burnu, genzi tamamen tıkalı olduğu için orta kulakta birikme yapıp enfeksiyona sebep olmuş. Bi ton ilaç kullanacak. Neyden kaçarsam başıma geliyor. Çok üzüldüm. Bir de kan aldılar çok ağladı 😞
Hadi yaa çok geçmiş olsun belirtileri nelerdi inşallah çarçabuk atlatır ,grip olmuştu 1 aylıkken ilaçsız geçti, bizimde geniz tammen tikali ve huzursuz uyumadi bi iki gün banyo yapinca dişari çikmiştik rüzgar vardi.

Of ya. Böyle değildi hiç galiba dişlerden..
Valla benimki en basindan beri günden güne değişik tiplere girdigi icin olur hali nasıl ayırt edemiyorum 😂😂 bir gün uyuyor bir gün uyumuyor bir gün çok keyifli diğer gün memnun edemiyorum. Bir gün yarim saatte esnemeye başlıyor tekrar uykuya geçiyor diğer gün 3 4 saat gözünü kapatmıyor. Anası gibi terelelli benim oğlan

Benimki de aynısı 😂😂 hele derin uykuya geçtiyse dilini emiyor dudak hareketleri çok komik oluyor 😂😂

Ah canım ya çok geçmiş olsun 😔 ondan ememiyor demek ki kuzu. 😕

Geçmiş olsun canım. Ateşi 38in üstüne çıkmadan vermeyin demişlerdi bize. Ben 39a doğru giderken verdim birden yükseldi çünkü. 15 dk da bir kontrol ediyordum. Sonra düştü zaten şurubu içince. Takip et bakalım, 37.5 i ateş kabul etmiyorlar.

Ediyorum simdi 36.7 simdi yarim saatte bir olcuyorum ama asi uyku yapti kizlar, 2. ayda da boyle olmustu, atesi hic cikmamistim. Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim. Uzun zamandir ilk kez 1 saatten fazla uyudu 😍

Aşının etkisini etkileyen bir ilaç değil calpol bunu isterseniz doktorunuza da sorabilirsiniz.
Evet evet doktor da oyle bisey dedi bu sefer, ben yine biraz cikarsa veriyim ya da cok huzursuz olursa

Cok zor oluyor hemde esimle yarim saatten fazla ugrastik o 40 cc icin, kucagimda meme pozisyonuna alip kafasini yukarda tuttum yutmasini bekleyerek verdim bir de ayni emziriyormus gibi ustumu cikardim kokumu alsin diye. Ben cok uzuluyorum ya dokulen sutlere ama bizde doktuk😔

Biliyorum ama bi cocuk 30 dakika uyur mu gece 22 30 a kadar toplamda bezleri de kuruydu. Yani dedik heralde ac o yuzden uyumuyor, yatagina uyutup kac kez koydum 3 bilemedin 5 dk sonra uyaniyor. Yaninda durup pispis yapiyorum poposundan uykusunu almis gibi bi anda kalkiyor cok fenaydik dun. O yuzden de verdim ama verdikce ruyasinda guluyordu😁 bizim bu 2 bucuk ay sonra 2. Biberon deneyisimiz bir cuma gecesi dugun icin vermistim o zaman almisti beni de emdi, dun gece uykudayken bile almadi
140 cc süt sağmiştim, üç saatte içemedi 60 cc döküldü bi de kısa emmişti ne içtiğinizde bilemiyosun öyle olunca. Nasıl değerlendirilir bilmiyorum buzlukta çok içmiyor bebekler hemen ısıtınca çok miktarda bir daha koyamıyorsun tarihi geçiyor o da dökülüyor ben öylede çok döktüm :/

140 cc süt sağmiştim, üç saatte içemedi 60 cc döküldü bi de kısa emmişti ne içtiğinizde bilemiyosun öyle olunca. Nasıl değerlendirilir bilmiyorum buzlukta çok içmiyor bebekler hemen ısıtınca çok miktarda bir daha koyamıyorsun tarihi geçiyor o da dökülüyor ben öylede çok döktüm :/

Bende 60 ini doktum 😔 aslinda az az mi sagip posetleyip cozdursek oyle daha az ziyan olur gibi, insallah icerlerde sagmaya gerek kalmaz. Boyle cok yorucu cunku bugun sagmadim ben, dun gece tazyik olan gogsu verdim 2 kere uyanmasinda bugun tazyikli olup genzine gitmedi

Hadi yaa çok geçmiş olsun belirtileri nelerdi inşallah çarçabuk atlatır ,grip olmuştu 1 aylıkken ilaçsız geçti, bizimde geniz tammen tikali ve huzursuz uyumadi bi iki gün banyo yapinca dişari çikmiştik rüzgar vardi.
Neler yaptınız peki ? Belirtiler önce hırıltı vardı sonra öksürük, burun-geniz tıkanıklığı oldu. Kulakta enfeksiyon çıkmasa biz de ilaç kullanmayacaktık ama yine de antibiyotik vermedi. İnşallah ilerlemez🙏🏼

Bizimde emzik emmiyor emzik gibi beni emiyor süt gelince gaz oluncada sinirleniyor hamakta uyumaya başladi ben emsin uyusun isterdim dr çenesi güçlensin dedi onun için bezen çok huysuzlaniyor çok ağliyor gözleri kizariyor her zamanda açip meme veremiyorsun dişarda, normalde öyle kolay emmiyor. Nuk Chicco avent we baby denedik dandik olani alabilir diye neyi sevecekleri belli olmuyor annem dedi bir şeye batiralim siz hangilerini denediniz.
Chicco PhysioForma silikon damaklı aldım emmedi. Dedim bi de tam tersini alayım bibsin kauçuk damaksız emziğinden aldım o da olmadı. Bi de bi mağazadan markasını bile hatırlamadığım ucuza dandik bi emzik aldım yok onu da almadı. Tüm parayı da emziğe veremiycem dedim bıraktım uğraşmıyorum

Kızlar oğlumun pipisi bezin içinde yapışık duruyor ya orası pişik olmuş. Sizin bebeklerde de oluyor mu? Mustela sebamed hametan sürüyorum geçmiyor. Bepanthol aldım onu denicem.

Neler yaptınız peki ? Belirtiler önce hırıltı vardı sonra öksürük, burun-geniz tıkanıklığı oldu. Kulakta enfeksiyon çıkmasa biz de ilaç kullanmayacaktık ama yine de antibiyotik vermedi. İnşallah ilerlemez🙏🏼
Grip olduğunda başina soğan koydum buhar makinesi çaliştirdim zor emiyordu sağmaya o zaman başladim malesef şimdide burnunu açiyorum ancak idrar yolu biraz enfeksiyon vardi kültür temiz çikti doktora gidersem bahsedicem, gittiğimizde söyledim hırıltılı bir şey demedi bir şey yapmıyorlar eğer bi enfeksiyon yoksa emip emip birakiyor yine.

Back