- 28 Mayıs 2020
- 358
- 438
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #50.321
Büyük oğlumu cansu gibi yatakta zıplayarak uyutuyordum bu aylarda.Cidden öyle uyuyordu.Ama kol dayanmıyor.Aldım ayağıma yastığı yatırdım.Salladım beğensede beğenmesede.Uyuyuncada bırakmıyorum çoğu zaman.Uykusunu alsın diye.Tavanda beşik var.Yatak odasında başka var.Yinede ayakta sallıyorum anca öyle uyuyor.Denedim sevmiyor. Temas istiyor sanırım.
Allahtan bizimki zayıfBugun zipladigimi goren annem bir bu eksikti bunada alistir cocugu dedisanki keyfimizden zipliyoruz anne olmak gercekten zormus, temmuzdan beri kayiplardaydi benim annem bir bayramda gorusmustuk simdi yanina geldim yazliga ay cansu kollarim koptu sen nasil tasiyorsun bunu diye geziyor ortalikta kabullendim artik bende guzel gunlerin gelmesini bekliyorum
Yatakta zıplayarak da uyuttum bi ara, şimdi onu da istemiyor. Sadece kolda sallayarak uyuyor o da zorla. Önce direniyor ağlıyor bağırıyor. İlk yatırınca uyanıyor tekrar alıyoruz böyle böyle 3-4 seferde falan uyuyor. Böyle değildi. Gittikçe kötüleşti. İlk zamanlar çok güzel uyuyordu. Hele gece uykusuna bi uyutunca uyanmazdı. Tamam artık uyudu uyanma derdik. Hey gidi günler.Büyük oğlumu cansu gibi yatakta zıplayarak uyutuyordum bu aylarda.Cidden öyle uyuyordu.Ama kol dayanmıyor.Aldım ayağıma yastığı yatırdım.Salladım beğensede beğenmesede.Uyuyuncada bırakmıyorum çoğu zaman.Uykusunu alsın diye.Tavanda beşik var.Yatak odasında başka var.Yinede ayakta sallıyorum anca öyle uyuyor.
Ayyy öyle deniyeyin iyiydiKızlar boğa burcu demişken canık sıkıldı ya boğa burcu çocuklarının okumaya merakı yoktur diyo okudum da biraz. Hakkaten etrafımda tanıdığım başarılı boğa burcu kimse yok ay gerçekten öyle midir?
Yok kuzum doktorda şaşırdı bu çocuk bembeyaz olmuş diyor. Zaten normal değer 0 ile 1.2 arası bizimki de 1.4 şuanSarılıık hala belli mi peki bebekte
Bazı bebeklerin uykusu gerçekten olmuyor. Senin de benimki gibi uykusu gelip uykuya geçemeyenlerden. Belli bi saati geçirip uyutmayı başaramadıysam hiçbir şeyden keyif almıyor ne yapsam 2 dk oyalanıp mızırdanıyor.Ben takıyorum çünkü uykusuz kaldıkça deliriyor cıyak cıyak bağırıyor. Ağlamasa otursun sabah kadar, ağlıyor işte.
Hala düzelmedi mi canım.? Zorlama sen yine de meme reddine dönüşmesin. bu ay en çok meme reddi olabilen aymış. Bu ayı atlatırsak gerisi kolay bence. Ben artık hiç ısrar etmiyorum az emerse de emsin az kilo alsın. Meme reddi olup bi daha hiç emmemesinden iyidir.Benim ki suan memeye gelicegi zaman boyle ciyak ciyak agliyor, ziplayarak emziriyorum yatakta ise yaradi biraz. Bakalim doktor ne dicek
Bütün katlarını şişirdin mi canım? Bi tanesini şişirme zaten çok yükseğe gerek yok. Peki yüzdü mü iyice yoruldu mu ?bibalprensesi havuzu denedim bugün. Maalesef yine uyumadı havuz da aşırı su istiyor her seferinde nasıl doldurucam onu bilemedim. İade etmekle bir şans daha vermek arasında gidip geliyorum
Aynen böyle maalesefBazı bebeklerin uykusu gerçekten olmuyor. Senin de benimki gibi uykusu gelip uykuya geçemeyenlerden. Belli bi saati geçirip uyutmayı başaramadıysam hiçbir şeyden keyif almıyor ne yapsam 2 dk oyalanıp mızırdanıyor.sakin kalsa kitap okuyayım, aktivite yapalım , evi gezelim vs. ama yüzü gülmüyor ki
Şişirdim de tamamen doldurmadık zaten. Yoruldu ağladı hatta sonlara doğru aşırı uykusu geldi çünkü. Çıkardım hemen, emmek istedi emerken gözleri kapandı ama yine uyuyamadı. Sallayarak uyuttum. 15dk sonra hiç uykusu yokmuşçasına uyandıBütün katlarını şişirdin mi canım? Bi tanesini şişirme zaten çok yükseğe gerek yok. Peki yüzdü mü iyice yoruldu mu ?
Kızımda mama+meme gidiyorduk doktor 5 aylıkken ek gıdaya geçelim dedi ama ben yinede 5 buçuk aylık olmasını bekledim. Ve yoğurt ile tadım şeklinde 3 gün kuralı ile ek gıdaya başladık. Oğlumda bi aksilik olmazsa 4 buçuk aylık olunca ara sıra zararsız şeylerden yalatırım belki ama ek gıda için 6 aylık olmasını bekleyeceğim inşallah onda mama yok nasılsa.Kızlar mrblar 4. Ayımıza girdik yoğurt yda meyve suyu vermeye baslamalimiyiz tattırmak adına ? Sütüm gittikce azaldı hala mama ya devam ediyoruz .birde destekle oturtmalımıyız ?
Hala düzelmedi mi canım.? Zorlama sen yine de meme reddine dönüşmesin. bu ay en çok meme reddi olabilen aymış. Bu ayı atlatırsak gerisi kolay bence. Ben artık hiç ısrar etmiyorum az emerse de emsin az kilo alsın. Meme reddi olup bi daha hiç emmemesinden iyidir.
Bu ay için 400 gram normal aslındaMeyve sularindan kastim şeftali püre onun suyundan bahsetmek istemiştim veya yoğurt mama almiyor fzla sutumde yetmiyor kilo alımı bu ay sadece 400 Gr olmuş
Aynı bizimki de öyle oluyor nerdeyse suda uyuyacak kıvama geliyor. Sonra emip uyuyor ama sudan sonraki uykusu nispeten uzun sürüyor. Sen de bi tahlil yaptırsan. İdrar yolu enfeksiyonu olabilir mi acaba ? Fazla gazı da yok sanırım senin bebeğin, karın ağrısından uyanıyor desek.Şişirdim de tamamen doldurmadık zaten. Yoruldu ağladı hatta sonlara doğru aşırı uykusu geldi çünkü. Çıkardım hemen, emmek istedi emerken gözleri kapandı ama yine uyuyamadı. Sallayarak uyuttum. 15dk sonra hiç uykusu yokmuşçasına uyandıacaba diyorum bi eksikliği falan mı var. Vitamin eksikliği falan. Yani zor uyumasını, desteksiz dalamamasını vs anlıyorum ama uyutulunca neden uyanıyor? Bunu aklım almıyor.
Bezleri doluysa doyuyordur mutlaka. Ama inşallah geçer bu durum ağırlaştıkça ayakta emzirmek zorlaşıyorYok yok duzelmedi hatta kakasini da yapamiyor ustune 3. Gunu bitti bugun ne guzel her gun yapiyordu son zamanlardabol bol cisli bezi var ama doyuyordur umarim. Aglamaya baslamadan ziplamak ise yariyor baya bir de gece uykuluyken guzel emiyor. Pazar gunu donucez tarticam bakalim ne durumdayiz
Seninki kadar problemsiz olmasa da bizim de ilk 3 ayımız nispeten çok daha güzel geçmişti. 10dk da dalıyordu bizimki de, bazen 3-4 saat uyuduğu oluyordu. Gece de uyanmıyordu. Bizde de gaz başladı bu ara, ağlayarak uyanıyor karnına çekiyor bacaklarını gaz çıkartıyor ama geri dalamıyor. Önceden olmamıştı gaz sancıları.Benim bebeğim 3 ay boyunca ne gaz sıkıntısı çekti ne de uyku.. kendi kendine hem ağızdan hem alttan gazını çıkarırdı bütün gün. Emzirdikten sonra bile gaz çıkarmaya çalıştığımı hatırlamıyorum, bana gerek kalmadan memeden ayrıldığı gibi çıkarırdı kendisi. Uykuya da 10 dk içinde dalar müdahalesiz 2 saat uyurdu günde 3 -4 kez. Ne olduysa 3. Aydan sonra oldu. Sanırım insanın kendinin bile nazarı değiyor bebeğine. Her sabah gaz sancısıyla kıvranarak uyanıyor artık. Normalde herkesin gaz problemi bitti bizim yeni başladı. Gaz olmasa uyuyacak çocuk sancıdan uyanıyor
Ben yarı blw yaptım çok da faydasını gördüm. Yarı blw ne dersen yoğurt, püre, çorba gibi kaşıkla yenecek şeyleri ben yedirdim diğer katı yiyecekleri eline verdim. Çoğu sebzeyi buharda pişirdim verdim eline, yumuşak meyveleri meyve sebze filesi ile verdim gibi. Hatta ilk kez bi buharda brokoli haşlayıp vermiştim eline öyle aşkla şevkle yedi ki hepsini ağzına soktu filan eşim kalpten gidecektiKızlar ek.gida döneminde blw yöntemini denemeye karar veren var mi. Ben araştırdım da mantıklı geldi bir denemek istiyorum. Arkadaşım dene al ağzının payını dedi. Başarırsan tebrik ederim seni falan dedi. O kadar zor mu bu blw yöntemi
Ay ay değişiyor o. Tam aylarını hatırlamıyorum ama kızımda tek öğün olarak başladık, sonra iki öğün sonra üç öğün oldu sonra 1 yaşa doğru ihtiyaca göre ara öğünler eklendi. İlk ay zaten hep tadımla geçiyor 3 gün kuralı ile tüm yiyecekleri deniyorsun alerji yapacak mı diyeEk gida icin once emzirin sonra ek gida verin diyen emzirme danismanlari var. Anne sutu daha faydali diye ondan alsin vitamini diye dusunmustum ama simdi sen yazinca aklima geldi belki sut azalmasin diye oyle diyorlardirek gidayi sadece bir ogun mu vericez ben sabah ogle ikindi aksam ara ogun filan vercez saniyordum saatli
Sende benim gibi yarı blw yap bazen ver elineBenim arkadaşım denedi ama kafayı yiyecektibir kere bebek tamamen kendi özgür iradesiyle beslendiği için kilo alımını falan etkiliyor bi yerden sonra tabi iştahlı bebekse bilemiyorum ama bir de sürekli boğazına kaçıyordu hep tetikte bazen küçücük şeyi saatlerce yemesini bekliyordu müdahale etmeden. Bebek alıp yere atıyordu yenisini veriyordu, başında bekliyordu sürekli. Ben de denemek isterdim ama çoook sabır lazım bence ve şu an bende hiç yok
Blw bin açılımı nedirBen yarı blw yaptım çok da faydasını gördüm. Yarı blw ne dersen yoğurt, püre, çorba gibi kaşıkla yenecek şeyleri ben yedirdim diğer katı yiyecekleri eline verdim. Çoğu sebzeyi buharda pişirdim verdim eline, yumuşak meyveleri meyve sebze filesi ile verdim gibi. Hatta ilk kez bi buharda brokoli haşlayıp vermiştim eline öyle aşkla şevkle yedi ki hepsini ağzına soktu filan eşim kalpten gidecektiblw sayesinde hep hevesle yemek yedi kızım ve kendi yemek yemeye de çabuk adapte oldu, kaşık kullanmayı da çabuk öğrendi şimdi 23 aylık tüm öğünlerini kendisi rahatça yiyor. Mama sandalyesinin altına bi örtü ser, ıslak medilin de hep yanında olsun hiç sıkıntı olmaz.
Bir de bebekler blw ile yerken çok güzel ayarlıyor herşeyi, öğürüyor filan korkmayın hiç bişey olmuyor. Fazla geleni hemen çıkarıyorlar ağızlarından