2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Denedim sevmiyor. Temas istiyor sanırım.
Büyük oğlumu cansu gibi yatakta zıplayarak uyutuyordum bu aylarda.Cidden öyle uyuyordu.Ama kol dayanmıyor.Aldım ayağıma yastığı yatırdım.Salladım beğensede beğenmesede.Uyuyuncada bırakmıyorum çoğu zaman.Uykusunu alsın diye.Tavanda beşik var.Yatak odasında başka var.Yinede ayakta sallıyorum anca öyle uyuyor.

Allahtan bizimki zayıf ya o kadar şapşal ki, uykusu geliyor uyutmaya çalışınca bağırıy
Yatakta zıplayarak da uyuttum bi ara, şimdi onu da istemiyor. Sadece kolda sallayarak uyuyor o da zorla. Önce direniyor ağlıyor bağırıyor. İlk yatırınca uyanıyor tekrar alıyoruz böyle böyle 3-4 seferde falan uyuyor. Böyle değildi. Gittikçe kötüleşti. İlk zamanlar çok güzel uyuyordu. Hele gece uykusuna bi uyutunca uyanmazdı. Tamam artık uyudu uyanma derdik. Hey gidi günler.

Ayyy öyle deniyeyin iyiydi ben yüksek lisans doktora mezunu bir anneyim cok isterim kızımın okuması bilimle uğraşmasini falan umarım

Sarılıık hala belli mi peki bebekte
Yok kuzum doktorda şaşırdı bu çocuk bembeyaz olmuş diyor. Zaten normal değer 0 ile 1.2 arası bizimki de 1.4 şuan
Tamamen düşmüş gibi. Gözlerinde bile kalmadı sarılık geçti tamamen

Ben takıyorum çünkü uykusuz kaldıkça deliriyor cıyak cıyak bağırıyor. Ağlamasa otursun sabah kadar, ağlıyor işte.
Bazı bebeklerin uykusu gerçekten olmuyor. Senin de benimki gibi uykusu gelip uykuya geçemeyenlerden. Belli bi saati geçirip uyutmayı başaramadıysam hiçbir şeyden keyif almıyor ne yapsam 2 dk oyalanıp mızırdanıyor. sakin kalsa kitap okuyayım, aktivite yapalım , evi gezelim vs. ama yüzü gülmüyor ki

Benim ki suan memeye gelicegi zaman boyle ciyak ciyak agliyor, ziplayarak emziriyorum yatakta ise yaradi biraz. Bakalim doktor ne dicek
Hala düzelmedi mi canım.? Zorlama sen yine de meme reddine dönüşmesin. bu ay en çok meme reddi olabilen aymış. Bu ayı atlatırsak gerisi kolay bence. Ben artık hiç ısrar etmiyorum az emerse de emsin az kilo alsın. Meme reddi olup bi daha hiç emmemesinden iyidir.

Aynen böyle maalesef

Bütün katlarını şişirdin mi canım? Bi tanesini şişirme zaten çok yükseğe gerek yok. Peki yüzdü mü iyice yoruldu mu ?
Şişirdim de tamamen doldurmadık zaten. Yoruldu ağladı hatta sonlara doğru aşırı uykusu geldi çünkü. Çıkardım hemen, emmek istedi emerken gözleri kapandı ama yine uyuyamadı. Sallayarak uyuttum. 15dk sonra hiç uykusu yokmuşçasına uyandı acaba diyorum bi eksikliği falan mı var. Vitamin eksikliği falan. Yani zor uyumasını, desteksiz dalamamasını vs anlıyorum ama uyutulunca neden uyanıyor? Bunu aklım almıyor.

Benim bebeğim 3 ay boyunca ne gaz sıkıntısı çekti ne de uyku.. kendi kendine hem ağızdan hem alttan gazını çıkarırdı bütün gün. Emzirdikten sonra bile gaz çıkarmaya çalıştığımı hatırlamıyorum, bana gerek kalmadan memeden ayrıldığı gibi çıkarırdı kendisi. Uykuya da 10 dk içinde dalar müdahalesiz 2 saat uyurdu günde 3 -4 kez. Ne olduysa 3. Aydan sonra oldu. Sanırım insanın kendinin bile nazarı değiyor bebeğine. Her sabah gaz sancısıyla kıvranarak uyanıyor artık. Normalde herkesin gaz problemi bitti bizim yeni başladı. Gaz olmasa uyuyacak çocuk sancıdan uyanıyor

Kızlar mrblar 4. Ayımıza girdik yoğurt yda meyve suyu vermeye baslamalimiyiz tattırmak adına ? Sütüm gittikce azaldı hala mama ya devam ediyoruz .birde destekle oturtmalımıyız ?
Kızımda mama+meme gidiyorduk doktor 5 aylıkken ek gıdaya geçelim dedi ama ben yinede 5 buçuk aylık olmasını bekledim. Ve yoğurt ile tadım şeklinde 3 gün kuralı ile ek gıdaya başladık. Oğlumda bi aksilik olmazsa 4 buçuk aylık olunca ara sıra zararsız şeylerden yalatırım belki ama ek gıda için 6 aylık olmasını bekleyeceğim inşallah onda mama yok nasılsa.

Yok yok duzelmedi hatta kakasini da yapamiyor ustune 3. Gunu bitti bugun ne guzel her gun yapiyordu son zamanlarda bol bol cisli bezi var ama doyuyordur umarim. Aglamaya baslamadan ziplamak ise yariyor baya bir de gece uykuluyken guzel emiyor. Pazar gunu donucez tarticam bakalim ne durumdayiz

Aynı bizimki de öyle oluyor nerdeyse suda uyuyacak kıvama geliyor. Sonra emip uyuyor ama sudan sonraki uykusu nispeten uzun sürüyor. Sen de bi tahlil yaptırsan. İdrar yolu enfeksiyonu olabilir mi acaba ? Fazla gazı da yok sanırım senin bebeğin, karın ağrısından uyanıyor desek.

Bezleri doluysa doyuyordur mutlaka. Ama inşallah geçer bu durum ağırlaştıkça ayakta emzirmek zorlaşıyor bi de dışardayken de zor oluyor önceden her yerde emziriyordum örtüyle şimdi çırpınıyor emmemek için deli ediyor beni

Seninki kadar problemsiz olmasa da bizim de ilk 3 ayımız nispeten çok daha güzel geçmişti. 10dk da dalıyordu bizimki de, bazen 3-4 saat uyuduğu oluyordu. Gece de uyanmıyordu. Bizde de gaz başladı bu ara, ağlayarak uyanıyor karnına çekiyor bacaklarını gaz çıkartıyor ama geri dalamıyor. Önceden olmamıştı gaz sancıları.
Uyku gerilemesi denen şeyi deneyimliyoruz sanırım şu an. Benim kızda bunların hepsi var. Ağlayarak istediğini yaptırma, inatlaşma da dahil.

Bebeklerde Uyku Gerilemesi Belirtileri​

• Aniden başlayan gece uyanmaları
  • Uykuya geçişte zorlanmalar
  • Anne – babanın odadan çıkmasına karşı aşırı tepki gösterme
  • Uyku zamanı geldiğinde uyumayı reddetme
  • Ebeveynden ayrı kalamama
  • Öğlen uykularının kısalması veya uyumamaya başlaması
  • Davranışlarda huysuzluğun artması
  • İnatlaşma ve ağlayarak istediklerini yaptırma eğilimi

Ben yarı blw yaptım çok da faydasını gördüm. Yarı blw ne dersen yoğurt, püre, çorba gibi kaşıkla yenecek şeyleri ben yedirdim diğer katı yiyecekleri eline verdim. Çoğu sebzeyi buharda pişirdim verdim eline, yumuşak meyveleri meyve sebze filesi ile verdim gibi. Hatta ilk kez bi buharda brokoli haşlayıp vermiştim eline öyle aşkla şevkle yedi ki hepsini ağzına soktu filan eşim kalpten gidecekti blw sayesinde hep hevesle yemek yedi kızım ve kendi yemek yemeye de çabuk adapte oldu, kaşık kullanmayı da çabuk öğrendi şimdi 23 aylık tüm öğünlerini kendisi rahatça yiyor. Mama sandalyesinin altına bi örtü ser, ıslak medilin de hep yanında olsun hiç sıkıntı olmaz.

Bir de bebekler blw ile yerken çok güzel ayarlıyor herşeyi, öğürüyor filan korkmayın hiç bişey olmuyor. Fazla geleni hemen çıkarıyorlar ağızlarından

Ay ay değişiyor o. Tam aylarını hatırlamıyorum ama kızımda tek öğün olarak başladık, sonra iki öğün sonra üç öğün oldu sonra 1 yaşa doğru ihtiyaca göre ara öğünler eklendi. İlk ay zaten hep tadımla geçiyor 3 gün kuralı ile tüm yiyecekleri deniyorsun alerji yapacak mı diye

Sende benim gibi yarı blw yap bazen ver eline mesela parmak sebzeler yaparsın, altına temiz bi örtü ser yere atarsa al tektar koy önüne. Boğazına kaçma riski yok onlar öyle durumda öğürüp çıkarıyor. Bi de ben ek gıdayı hep bizim yemek saatlerinde verdim hem ben yedim hem bebeğe yedirdim öyle çok severek yiyorlar anneye de ekstra zaman kaybı olmuyor

Blw bin açılımı nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…