- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #50.341
Sağını malesef çok düzenli yapman lazım. Mesela 3 saate bir her iki memeyi 10ar dakika gibi. Hep aynı düzende sağılırsa anca öyle süt gelmeye başlar. Makine ile zor gelirse elle sağım da olur, maksat memeler uyarılsınKiwi nin makinesi kaç defa sagip gelmeyince bende bıraktım sağmayı açıkçası.ellede denedim tabiki
Ebeveynden ayrı kalamama dışında hepsi bizde de var.Seninki kadar problemsiz olmasa da bizim de ilk 3 ayımız nispeten çok daha güzel geçmişti. 10dk da dalıyordu bizimki de, bazen 3-4 saat uyuduğu oluyordu. Gece de uyanmıyordu. Bizde de gaz başladı bu ara, ağlayarak uyanıyor karnına çekiyor bacaklarını gaz çıkartıyor ama geri dalamıyor. Önceden olmamıştı gaz sancıları.
Uyku gerilemesi denen şeyi deneyimliyoruz sanırım şu an. Benim kızda bunların hepsi var. Ağlayarak istediğini yaptırma, inatlaşma da dahil.
Bebeklerde Uyku Gerilemesi Belirtileri
- Aniden başlayan gece uyanmaları
- Uykuya geçişte zorlanmalar
- Anne – babanın odadan çıkmasına karşı aşırı tepki gösterme
- Uyku zamanı geldiğinde uyumayı reddetme
- Ebeveynden ayrı kalamama
- Öğlen uykularının kısalması veya uyumamaya başlaması
- Davranışlarda huysuzluğun artması
- İnatlaşma ve ağlayarak istediklerini yaptırma eğilimi
Valla İngilizce bi kelime kesin, direk açılımı ne bilmiyorum ama özetle ver eline kendi yesinBlw bin açılımı nedir
Bende yaparsam yari yarıya yaparım senin gibi. Mantıklı geldi sen deyince. Denemekte fayda var. Hele gelsin o aylarBen yarı blw yaptım çok da faydasını gördüm. Yarı blw ne dersen yoğurt, püre, çorba gibi kaşıkla yenecek şeyleri ben yedirdim diğer katı yiyecekleri eline verdim. Çoğu sebzeyi buharda pişirdim verdim eline, yumuşak meyveleri meyve sebze filesi ile verdim gibi. Hatta ilk kez bi buharda brokoli haşlayıp vermiştim eline öyle aşkla şevkle yedi ki hepsini ağzına soktu filan eşim kalpten gidecektiblw sayesinde hep hevesle yemek yedi kızım ve kendi yemek yemeye de çabuk adapte oldu, kaşık kullanmayı da çabuk öğrendi şimdi 23 aylık tüm öğünlerini kendisi rahatça yiyor. Mama sandalyesinin altına bi örtü ser, ıslak medilin de hep yanında olsun hiç sıkıntı olmaz.
Bir de bebekler blw ile yerken çok güzel ayarlıyor herşeyi, öğürüyor filan korkmayın hiç bişey olmuyor. Fazla geleni hemen çıkarıyorlar ağızlarından
Olmayan dişini sıkıyor demek ne fenaymış bıcırık. Bizimki de pek nazlı,dudak büküyor en son,iç çekiyor.İşe yaramadiysa ağlıyor. Nasıl oğlansaEbeveynden ayrı kalamama dışında hepsi bizde de var.inatlaşma yeni başladı. İstediği pozisyonda tutmayınca bile çığlık atıyor ama ağlamak değil, resmen dişlerini sıkarak sinir olarak yapıyor bunu.
Bezleri doluysa doyuyordur mutlaka. Ama inşallah geçer bu durum ağırlaştıkça ayakta emzirmek zorlaşıyorbi de dışardayken de zor oluyor önceden her yerde emziriyordum örtüyle şimdi çırpınıyor emmemek için deli ediyor beni
Ay ay değişiyor o. Tam aylarını hatırlamıyorum ama kızımda tek öğün olarak başladık, sonra iki öğün sonra üç öğün oldu sonra 1 yaşa doğru ihtiyaca göre ara öğünler eklendi. İlk ay zaten hep tadımla geçiyor 3 gün kuralı ile tüm yiyecekleri deniyorsun alerji yapacak mı diye
Ben de 2 saattir uyutmaya uğraşıyorum asla dalamıyorYa delirmek üzereyim. Bugün 1.30 saatten (sallayarak ite kaka) toplam 2 kere uyudu. Son uykusundan 6.40ta uyandı. 8 gibi uyutmayı denedim uyumadı. 9.30da yatağına götürdüm gece uykusuna geçsin diye. 3 kere uyuttum hepsinde de 20 dk sonra hiç uyumamış gibi gözünü açtı. En sonunda bıraktım eşim yanımıza getirdi hala uyumuyor Allahım ne biçim bi çocuk bu ya memede ağlıyor uyutmaya çalışıyorum ağlıyor psikolojim yıpranmaya başladı artık lohusalıkta girmediğim depresyona girmek üzereyim.
Saat 10 dan beri uğraşıyorum offfBen de 2 saattir uyutmaya uğraşıyorum asla dalamıyor
Ben de öyle daha başında bekliyorum dalsın diye. Akşamım yok resmen nasıl olacak bilmiyorumSaat 10 dan beri uğraşıyorum offf
Kızlar normalde gece yağlı süt gelir uyku yapar, gündüz de daha sulu gelir enerji verir diyorlar ama benim tam tersi. Gece sulu geliyor hiç yağ yok gündüz de daha yağlı koyu kıvamlı. Sizin nasıl ? Bende mi anormallik var
Benim hep ilk 2 3 dakika sulu geliyor sonra yağlı geliyor. Sabah akşam aynı gibi. Bası sulu sonra yağlı.Kızlar normalde gece yağlı süt gelir uyku yapar, gündüz de daha sulu gelir enerji verir diyorlar ama benim tam tersi. Gece sulu geliyor hiç yağ yok gündüz de daha yağlı koyu kıvamlı. Sizin nasıl ? Bende mi anormallik var
Bir elim besikte benimde bileklerim ağrıdı artık ilk kez gece bukadar zor uyudu umarimher gece böyle olmaz yaaBen de öyle daha başında bekliyorum dalsın diye. Akşamım yok resmen nasıl olacak bilmiyorum
Nazar olmus canim bebisineBenim bebeğim 3 ay boyunca ne gaz sıkıntısı çekti ne de uyku.. kendi kendine hem ağızdan hem alttan gazını çıkarırdı bütün gün. Emzirdikten sonra bile gaz çıkarmaya çalıştığımı hatırlamıyorum, bana gerek kalmadan memeden ayrıldığı gibi çıkarırdı kendisi. Uykuya da 10 dk içinde dalar müdahalesiz 2 saat uyurdu günde 3 -4 kez. Ne olduysa 3. Aydan sonra oldu. Sanırım insanın kendinin bile nazarı değiyor bebeğine. Her sabah gaz sancısıyla kıvranarak uyanıyor artık. Normalde herkesin gaz problemi bitti bizim yeni başladı. Gaz olmasa uyuyacak çocuk sancıdan uyanıyor
Aynen bizimki de öyle oldu ben de ondan korkuyorum gece uyku saatini geriye çekmemiz lazımBir elim besikte benimde bileklerim ağrıdı artık ilk kez gece bukadar zor uyudu umarimher gece böyle olmaz yaa
Bu ay için 400 gram normal aslın
Çok teşekkür ederimSağını malesef çok düzenli yapman lazım. Mesela 3 saate bir her iki memeyi 10ar dakika gibi. Hep aynı düzende sağılırsa anca öyle süt gelmeye başlar. Makine ile zor gelirse elle sağım da olur, maksat memeler uyarılsın
Ben hiç bakmıyorum yağlı mı sulu mu. Emsin de. Vücut kendi ayarlıyor zaten bebeğin ihtiyacına göre. Vallahi bir de onu takamayacağım kafayaKızlar normalde gece yağlı süt gelir uyku yapar, gündüz de daha sulu gelir enerji verir diyorlar ama benim tam tersi. Gece sulu geliyor hiç yağ yok gündüz de daha yağlı koyu kıvamlı. Sizin nasıl ? Bende mi anormallik var