2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canım bu aylar böyle oluyor malesef. Bebeğin uyku düzenini 3.aydam sonra yavaş yavaş bizler oluşturmaya başlayacağız. Uyku rutinleri, düzenli uyku saatleri bunlara ısrarla dikkat edersek bi kaç ay sonra bu düzene onlar alışmış olacak inşallah. Sallanarak uyuyorsa uyandığı zaman hiç göz teması kurma, konuşma tekrar salla canım geri uyutmaya çalış (bunun için 20 dk uğraşın uyumazsam bırakın diyorlar) ve toplamda en az 45 dk uyumasını sağla. Bebekler 45 dk dan az uyuyunca dinlenemediği için tüm gün huzursuz oluyorlar. Biz böyle geri uyuttukça zamanla kendileri uzun uyumayı öğrenecek

Canım ya geçen sen Bi vitamin takviyesi yazmışsın. Bu mu? Emzirirken kullanılıyor mu? Hasta gibiyim bugün de tatile gidiyoruz aklıma bu geldi alsam iyi gelir mi? Boğazım falan çok kötü
Evet canım bu, bana doktor hamile iken vermişti emzirirken de kullanılabiliyor. Sabah akşam birer tane iç. Ben ılık su ile yapıp içiyorum daha iyi oluyor. Geçmiş olsun, inşallah fayda eder. Kime önersem çok faydası oldu dedi

Kızlar bugün doktorumuz idrar tahlilini tekrarlamak istemişti, yaptırdık ve hafif de olsa enfeksiyon çıktı. Bütün iştahsızlığı, huysuzluğu bu yüzdenmiş. Çünkü idrar yolu enfeksiyonu direk iştahsızlık hatta meme reddi bile yapıyormuş. Antibiyotik başlamak zorundayız dedi çok üzülüyorum. kız bebeklerde çok sık oluyormuş, kakası 10 dk bile kalsa bulaşabilir bu senin elinde olan bir şey değil dedi ama yine de hep kendimde hata arıyorum neyi yanlış yaptım diye

Bende şüpheleniyorum kızımdan ya başka belirti var mıydı idrarında falan

Ahh kiyamam canim cok gecmis olsun insallah hemen atlatip iyilesicek sen kendini hic uzme bende artik kakasini yapinca poposunu yikiyorum ic kisma bulasiyo cunku. Bir de kizlar vajinal yapisiklik da idrar yolu enfeksiyonuna sebep oluyormus arada kontrol edin bebekleri ben bu ara ona takmis durumdayim iki elimde acip hafif gerdiriyorum biraz yapisiklik vardi bizde iki gunde bir yapinca yapismiyor simdi

Benim kızım da hala kakasini yapmadı. 7.gun bugün. Sadece anne sütü alan bebeklerde 10gune kadar normalmiş. O yüzden zeytinyağı falan vermedim aspire edemezse diye korktum. 2 gün daha bekleyip doktora götürcem yapmazsa

Canım kendinde hata arama bunlar olabilecek şeyler. Ne kadar dikkat edersek edelim hasta oluyorlar. Böyle böyle alışıyor vücutları dünyaya. Bizde boğaz için antibiyotik kullanmak zorunda kalmıştık. Bir yan etkisi olmadı bizde çok şükür. Rabbim dermansız dert vermesin canım benim. Çok geçmiş olsun

Canim ben ağızdan değilde zeytinyağının asidini alip kulak cubuguyla poposunu uyarmistim yapmıştı. Benim oğlan bir gün yapmasın kakasini hemen huysuzlanıyor ya

Kızlar telefonum bozuldu, hiç takip edemedim
Çok kısa yazıp çıkıcam, eşim gelmişken yazayım dedim.

Kızımda diş belirtileri var bir haftadır fenalardayız, sürekli çığlık atarak ağlıyor, uykuya dalamıyor, elini parmaklarını ağzına götürdüğü her şeyi çiğnemeye çalışıyor hırsla..
Meme reddi tavan yapmış durumda, bitkin haldeyim artık.

Diş için erken gibi geliyor.
Rahatlatmak için neler yapabilirim, deneyip işe yaradığını düşündüğünüz yöntemler varsa yazar mısınız
Bİzim gibi olan var mı

Uyku düzeni beslenme düzeni hiçbir şey kalmadı, ne uyuduğu saat belli ne emdiği
Dalamıyor da, gece bile sürekli ağlayarak uyanıyor

Güzel fikirlerinizi bekliyorum

(Eşimin telefonundan yazdım, mesajlarınıza akşam bakabilirim)

Dıs kaşııyıcı dolaba koyup hafif sogutarak bıraz rahatlatıyor

Geçmiş olsun çabucak iyileşir miniğin üzülme. Başka belirti var mıydı? Doktor neden şüphelendi?

Meme reddi hariç saydıklarının hepsi bizde de var bir süredir ama dişten değildir dediler bilmiyorum. Diş olduğuna eminsen taze soğan sürüyorlarmış diş etlerine rahatlatmak için. Dene istersen.

Canım çok dikkat et bana doktor elinle o bölgeye fazla müdahale etme dedi. Ben burda vajinal yapışıklık konusu geçmişti o zaman biraz kontrol ettim mendille hafif açtırır gibi bir şeyler yapmıştım sanırım o zaman enfeksiyon kaptırdım. Bilmiyorum ama ondan şüphelendim. doktor da olabilir fazla müdahale etme sadece temizle bırak dedi. İnşallah çabuk geçer ama antibiyotik daha ilk günden olumsuz etkisini gösterdi.

Geçmiş olsun çabucak iyileşir miniğin üzülme. Başka belirti var mıydı? Doktor neden şüphelendi?
teşekkür ederim canım. İdrar yolu enfeksiyonu başlangıç aşamasında genelde iştahsızlık, huysuzluk idrarda koku ya da daha koyu sarı idrar gibi belirti veriyormuş mesela hiç ateşi falan yoktu huysuzluk da çok yoktu ama bizde sadece iştahsızlık olarak yansıdı.

Antibiyotik de iştahsızlık yapar dedi doktor. Daha ilk günden yaptı zaten eskisinden de iştahsız oldu. İshal de yapıyormuş galiba sizde hiç olmadı mı ne kadar kullanmıştınız?

Ayy bende yapiyorum ya kapanmasindan korktugum icin o zaman biraz ara veriyim yapmiyim, napicagimizi sasirdik insallah bir an once gecer, eski gunlerinize donersiniz. Cok cok gecmis olsun tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…