- 10 Nisan 2020
- 1.408
- 1.390
- Konu Sahibi KirazHanim
- #49.581
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İlk 2 ay ben de öyle yapmıştım emzirme yastığı can simidim gibiydi yemek masasında bile emziriyordum ancak öyle duruyordu çünkü
Cok sağolun ilaçları düzenli veriyorum inşallah düzelir bakalım iki hafta sonra kontrolümüz var tekrar bakılacak değerlere. ne diyecek doktor.Tedavisi olmayan bir hastalık değil üzülmeyin sadece tiroid bezinin üretmesi gereken hormonu dışardan verecekler yani eksikliğini çekmeyecek. İlaçlarını düzenli kullanması önemli
Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin bir an önce. Bebeğimden değilde kendimden bir örnek vermek istiyorum. Hamile kalmaya karar verdiğinde hormon testleri vs yaptırırken hipofiz bezimde tümör olduğunu ogrendim troid hastasiymisim haşimato olarak geçiyor hastaligim büyüme hormonum fazla çıktı ki ayaklarım 35 numaradır ellerimde küçük kafa yapım vs herdeyim normal. Başladım internetten araştırmaya işte hamileyken troid dengeli olmazsa bebekte zeka geriligi olur gelişim problemi olur vs vs bir sürü olumsuz yazı oludum. Cerrahpaşa bir doktor ameliyat olman lazım dedi o ay hamile kalma ihtimalim çok yüksekti iki hafta sonra hamile olduğumu öğrendim ve ameliyat olmadım hamile kalınca kadın doğuma gittim durumu anlattık bebeğin alinmasi gerekir senin ameliyat olman lazim senden bir tane bebek nasil olsa tekrar olur dedi ben komaya girdim tabi uzuntuden. Sonra iyi bir doktor bulduk ve çok şükür sağlıklı bir kizim var. Troid degerlerim taa hamileligin 4. Ayında dengeye oturdu çocukta bir zeka geriliği olacak diye çok korktum. Özetle internette yazan şeyleri çok fazla kafana takip üzülme lütfen. Hamile troid hastalarında da bebekte zeka geriliği olabilir falan yazıyordu ama ben ilaç ile dengeledim . Bebeğinin de dengelenecektir mutlaka lütfen kendini çok yıpratma. Çok uzun yazdım kusura bakma. Birde ne olursa olsun tek doktorun önerisi ile kalma bu durumlarda muhakkak ikinci üçüncü bir görüş al.
İstanbul'da misin bir doktor onerebilirim istanhuldaysan benim kızımın doktoru ve çok güveniyorum kendisine
Merhaba teşekkür ederim cevabınız için uğraşıp ayrıntılı yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim. Çok zor şeyler atlatmışsınız cok cok geçmiş olsun Ben de yaklaşık on yıldır haşimato hastasıyım. Hep kontrol altındaydı ama gebelikten önce değerlerimiz çok oynadı ve tsh 4,5 ken hamile olduğumu öğrendim ve planlı bir gebelik değildi. Benimki de 4. Ayda düzene girdi ama son aylarda sürekli oynadı değerler fakat en dazla 4, 5 çıktı tsh. Yani aşırı yüksek değildi. Kafama takılan en önemli şeyi yazmayı unuttum aslında . Hamileyken benim tiroit hormonu çalışmıyor ve bebekki de çalışmadı. O zaman bi hasar kalmış mıdır bebekte. Tamam şimdi ilaç veriyorum çok şükür tedavisi var ama o zaman aylarca tiroit hormonu yoktu. Bi sıkıntı olmuş mudur aklımda hep bu sorular cok üzülüyorum. Bu arada doktorun ismini söyler misiniz İstanbul’a gitme durumum olabilirCanım öncelikle çok çok geçmiş olsun Allah acil şifa versin bir an önce. Bebeğimden değilde kendimden bir örnek vermek istiyorum. Hamile kalmaya karar verdiğinde hormon testleri vs yaptırırken hipofiz bezimde tümör olduğunu ogrendim troid hastasiymisim haşimato olarak geçiyor hastaligim büyüme hormonum fazla çıktı ki ayaklarım 35 numaradır ellerimde küçük kafa yapım vs herdeyim normal. Başladım internetten araştırmaya işte hamileyken troid dengeli olmazsa bebekte zeka geriligi olur gelişim problemi olur vs vs bir sürü olumsuz yazı oludum. Cerrahpaşa bir doktor ameliyat olman lazım dedi o ay hamile kalma ihtimalim çok yüksekti iki hafta sonra hamile olduğumu öğrendim ve ameliyat olmadım hamile kalınca kadın doğuma gittim durumu anlattık bebeğin alinmasi gerekir senin ameliyat olman lazim senden bir tane bebek nasil olsa tekrar olur dedi ben komaya girdim tabi uzuntuden. Sonra iyi bir doktor bulduk ve çok şükür sağlıklı bir kizim var. Troid degerlerim taa hamileligin 4. Ayında dengeye oturdu çocukta bir zeka geriliği olacak diye çok korktum. Özetle internette yazan şeyleri çok fazla kafana takip üzülme lütfen. Hamile troid hastalarında da bebekte zeka geriliği olabilir falan yazıyordu ama ben ilaç ile dengeledim . Bebeğinin de dengelenecektir mutlaka lütfen kendini çok yıpratma. Çok uzun yazdım kusura bakma. Birde ne olursa olsun tek doktorun önerisi ile kalma bu durumlarda muhakkak ikinci üçüncü bir görüş al.
İstanbul'da misin bir doktor onerebilirim istanhuldaysan benim kızımın doktoru ve çok güveniyorum kendisine
Tamamdır çok teşekkürlerBen de yeni aldım sayılır dayanamadım. Söylediğim kundağı bi inceleyin bence ilerde kullanabileceği bişi
Cok sağolun ilaçları düzenli veriyorum inşallah düzelir bakalım iki hafta sonra kontrolümüz var tekrar bakılacak değerlere. ne diyecek doktor. Maşallah arkadaşınız çocuğuna bana da umut oluyor tekrar sağolun yazdıklarınız için çok sevindimArkadaşımın çocuğu doğuştan tiroit hastası topuk kanında çıkmıştı hastalığı düzenli ilaç kullanıyor ve doktor kontrolü altında şu an 6 yaşında gayet sağlıklı ve zeki bir çocuk dermansiz bir dert değil kendinizi çok fazla üzmeyin
Yenibosna Nisa hastanesi Dç.Dr. Mehmet Büyüktiryaki .Merhaba teşekkür ederim cevabınız için uğraşıp ayrıntılı yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim. Çok zor şeyler atlatmışsınız cok cok geçmiş olsun Ben de yaklaşık on yıldır haşimato hastasıyım. Hep kontrol altındaydı ama gebelikten önce değerlerimiz çok oynadı ve tsh 4,5 ken hamile olduğumu öğrendim ve planlı bir gebelik değildi. Benimki de 4. Ayda düzene girdi ama son aylarda sürekli oynadı değerler fakat en dazla 4, 5 çıktı tsh. Yani aşırı yüksek değildi. Kafama takılan en önemli şeyi yazmayı unuttum aslında . Hamileyken benim tiroit hormonu çalışmıyor ve bebekki de çalışmadı. O zaman bi hasar kalmış mıdır bebekte. Tamam şimdi ilaç veriyorum çok şükür tedavisi var ama o zaman aylarca tiroit hormonu yoktu. Bi sıkıntı olmuş mudur aklımda hep bu sorular cok üzülüyorum. Bu arada doktorun ismini söyler misiniz İstanbul’a gitme durumum olabilir
Bana kakasi normal geldi, zaman zaman bizimde oluyor boyle kakasi. Ben hic bu şekilde sorgulamamistim. Ben mi çok gamsızim acaba, hata mi yapıyorum, bakamıyor muyum bebegime diye düşünüyorum şuan..Kızlar yok mu bana bir fikir verecek ateşi de çıkmaya başladı 37.3 olmus
Estağfurullah canım neden bakamayasin. Emin ol ben en rahat annelerdenim bence sadece ilk kez karşılaştığım bir durum olunca normal rutinimiz bozulunca evham yapıyorum kaka rengi mukus aşırı uyuma kaka sayısında artma ateş bunların hepsi 1.5 günde olunca tedirgin oldumBana kakasi normal geldi, zaman zaman bizimde oluyor boyle kakasi. Ben hic bu şekilde sorgulamamistim. Ben mi çok gamsızim acaba, hata mi yapıyorum, bakamıyor muyum bebegime diye düşünüyorum şuan..
Kullandım ama değerlerim kötüydü canım dediğim gibi 4,5 lardaydıYenibosna Nisa hastanesi Dç.Dr. Mehmet Büyüktiryaki .
Gebeliğin boyunca hap kullandiysan olumsuz birşey olacağını sanmam canım
Benim de ilk 4 ay falan dengeye girmedi canım ama çok şükür bir problem olmadi yanlış hatırlamıyorsam belirli bir aydan sonra zaten hormonlar etkileniyor bebekte tam emin değilim belki burdan bilen arkadaşlar vardırKullandım ama değerlerim kötüydü canım dediğim gibi 4,5 lardaydı
4.aya girince başlıyor bazen. Benimki de bazı geceler daha sık uyanır oldu. Mesela dün gece sanki gaz sancısı varmış gibi kıvranıp durdu bi türlü rahatça uyuyamadı ben de uyusun diye emzirip durdum, sonra sabah arka arkaya 3 kere kaka yaptı bebiş gece uyumuyorsa kesinlikle eşinden destek al, biraz o baksın gece sen uyu. Ben sabaha karşı devrediyorum mesela eşime, 1-2 saat uyuyorum iyi geliyor.4 aylık olunca diye geçiyor her yerde ama bizimkiler daha 3 aylık umarım daha da kötüleşmez
Ayyy ne güzel ya, bizimki de emzik alıyor 3.aya gelene kadar kendi kendine uyuyordu hatta çok uyuyordu ama maymun gözünü açtı artık uyumuyor hatta uyutuyorum diye kızıyor çoğu zaman illa sallıyorum uyusun diye, bi tek gece emerek uykuya geri dalıyor.Kızlar genel olarak bebeklerde bi huzursuzluk var sanırım, büyüme atağına bağlı olabilir mi acaba
Bizimki de aşırı salya akıtmaya başladı, önlük mendil yetiştiremiyorum.
Eller hep ağızda, gece de ellerini emme sesine uyanıyorum.
Kakası da mukuslu olmaya başladı son günlerde.
Emzik hala en büyük kurtarıcım, iyi ki alıştı yoksa iki çocukla halim perişandı.
Uyku durumumuz da yavaş yavaş oturuyor, artık nerdeyse hiç sallamıyorum. Emerken uyuyor veya mayışıyor, yatağa bırakıp çıkıyorum kendi kendine uyuyor. Dalmakta zorlanırsa veya hemen uyanırsa emzik kurtarıyor.
Yalnız kafası düzleşti genelde yatıyor, çok ağlayıp huysuzlanmazsa kucağımıza almıyoruz. Tüm ilgi büyük kızda sıkılmasın diye.
Bu bebek komando ruhuyla yetişiyor açlığa uykusuzluğa yalnızlığa dayanıklı
Şimdiden kendi başının çaresine bakmayı öğrendi yavrum
Sanırım tam temiz içerikli değildi o, incia kullanıyorum ben bazen sivenoKızlar unibaby deterjan kullanan var mı memnun mu? İndirime girmiş deniyeyim diyorum
Ben baby&me kullanıyorum tamamen bitkisel yazıyor içinde kokusu da çok hoş unibaby indirimdeyken denesem mi diye düşündümSanırım tam temiz içerikli değildi o, incia kullanıyorum ben bazen siveno
Evet evet aynen böyle sürekli emiyor sabaha karşı peş peşe yapıyor eşime veriyorum genelde işe gidene kadar alıyor sağolsun. Ama sabah 6ya kadar bölük pörçük uyku tüm günümü mahvediyor zaten4.aya girince başlıyor bazen. Benimki de bazı geceler daha sık uyanır oldu. Mesela dün gece sanki gaz sancısı varmış gibi kıvranıp durdu bi türlü rahatça uyuyamadı ben de uyusun diye emzirip durdum, sonra sabah arka arkaya 3 kere kaka yaptı bebiş gece uyumuyorsa kesinlikle eşinden destek al, biraz o baksın gece sen uyu. Ben sabaha karşı devrediyorum mesela eşime, 1-2 saat uyuyorum iyi geliyor.