2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Her sabah gaz sancısı ile uyanıyoruz artık 😞 3 Aydır yaşamadığımız sıkıntıları yaşamaya başladık. Gazı olmasa belki daha uyuyacak ama 6 gibi kıvranmaya başlıyor. Ağlamıyor ama kıpır kıpır sürekli, ayaklarını çekiyor masaj falan yapıyorum yine de tam çıkarıp rahatlatmıyor 😞😞
O bizde hep var eskiden 4 te başlıyordu şimdi 5 ten sonra başlıyor bi daha uyumuyor o saatten sonra. Ağlayarak uyanıyor birde.

Günaydınlar ☀️

Doğumdan sonra ilk defa bebeksiz esimle birlikte disari ciktigimizda ben:

IMG_20210805_092943.jpg

Artık ikisi de. Başından beri gece uykusuna zor dalan bir bebek zaten ama en azından gündüzleri daha kolay uyuyordu. Şimdi ona da baya uğraşıyorum 😔
Bu aylarda uyku gerilemesi oluyormuş heralde hep birlikte bu durumu yaşıyoruz. Ben gündüz ayağımdan indirsem 5 dk bile uyumuyor. Eliyle ayağıyla uyandırıyor hemen kendini. Önceden bırakırdım 2 saat uyurdu 🥺 sabah kaçta uyanıyorsunuz ?

Bak sana daha öncede dedim canım facebooktan fake hesap aç ama bayan adı olsun, emzirme akademisine yaz yardımcı oluyorlar ya da bi emzirme danışmanından yardım al maddi imkan varsa
Hepsi biberonu bırak diyor zaten sütüm yok şırıngayla kaşıkla o kadar mamayı nasıl vericem zaten hiç durmuyor bebeğim. Memlekette 4-5 çocuk büyüten kadınlar senin bebeğin çok zormuş dedi üstelik kolik 😢

Mrb bayanlar bu 3 gundur falan benim bebek gogsumu emerken biraz emiyor geri birakiyo birez emiyor sinirle geri birakiyor huysuzlaniyor boyle sanki emmek istiyorda karni agzina kadar dolu sut gitmiyor gibi..neden anlayamadim yaa cok huzirsuz ediyor bu durum beni bunu yasayan var mi?acaba yeterince kakasini mi yapamiyor diye dusunuyorim yapiyor ama yeterince yapamiyoar mu acaba
Benim kızımda öyle bir hızla kafayı memeye gömüyor iki çekiyor kendini geriye atıyordu bazen de oyun yapıyor bana gülüyor ama bir kaç gündür memeye dudağını degdirdigim anda başlıyor ağlayıp çığlık atmaya 🥺

Benim bebeğim 1 ay 4 günlük şuan. Sizin gibi yapıyorum okurken kendimi gördüm. Doktorumuz mamayı günde 2 ye düşürdü 45ml veriyorum. Bunu daha çok emsin diye yaptı. Aynı şekilde memedeyken ağlıyor bırakıyor tekrar alıyor memeyi sonra böyle böyle zorlaya zorlaya uyuyor memede. Siz yazalı baya olmuş. Yazdıktan sonra bu zamana kadarki süreçte ne yaptınız 😌

Merhaba canım şimdi mesajı yazdığım tarihe baktım da, o tarihten yaklaşık bir ay sonra mamayı tamamen bırakmışız. Aslında kendim bıraktım, sonra doktor kontrolünde kilo alımı iyi çıkınca doktor da artık mamaya gerek yok demişti.

Kızlar merhaba, çook uzun zamandır topige yazamıyorum. İki çocukla günlük koşturmaca+ büyük çocuğun telefon bağımlısı olmasının önüne geçmek için benim de telefon kullanımını azaltmam hatta telefonu genelde saklamam vs vs derken siteye bile girmez oldum. Herkes iyidir umarım, bebisler büyüyor 🥰

Hepsi biberonu bırak diyor zaten sütüm yok şırıngayla kaşıkla o kadar mamayı nasıl vericem zaten hiç durmuyor bebeğim. Memlekette 4-5 çocuk büyüten kadınlar senin bebeğin çok zormuş dedi üstelik kolik 😢
Canım baskalarinin dediklerini düşünüp üzülme hiç benim kızımda kolik zaten şimdiki bebekler gerçekten çok farklı önceki nesiller gibi değiller. Bana da arkadaşlarım dedi biberona alıştırma diye kaşıkla mümkün değil olmuyor denedim çocukta bende çok yoruluyorum ben birinci ayından beri veriyorum biberon. Ama benim kızım da birkaç gündür meme almıyor sinirleniyor me verince umarım bırakmaz memeyi bırakırsa da yapacağım birşey yok zaten sutumcok azaldı kendime bakamıyorum beslenme ve uykum çok kötüleşti. Ben yalnız bakiyorum kızıma o yüzden kendimle ilgilenmem zor oluyor

Merhaba canım şimdi mesajı yazdığım tarihe baktım da, o tarihten yaklaşık bir ay sonra mamayı tamamen bırakmışız. Aslında kendim bıraktım, sonra doktor kontrolünde kilo alımı iyi çıkınca doktor da artık mamaya gerek yok demişti.
Memede ağlamaları devam ediyor mu :)

Molfix kullanan yok mu acaba ona da güzel dedi bir tanıdığım ama emin olamiyorum
2018 mayıs annelerinde kızların çoğu molfix e geçti sonradna. Hepsi de çok memnun kaldı. Sleepy kullanıyordu çoğu. Mor paketten Beyaz pakete geçince bozmuş sleepy onlara göre. Pişik yapmıştı.
Molfix hem çok uygun. Ben denedim ama oğlumda da kızımda da pişik yaptı bayağı.
Denemeni tavsiye ederim. İnceliği falan da güzel.

Kızlar sabah goon bezden bebeğin kakası çıkmış eşimin kucağındayken her tarafa mercimek çorbası dökülmüş gibiydi.
Biraz ucuz diyip alınca para çöp oluyor başka bez denemicem prima ve molfixe devam.
Molfix hangisini kullanıyorsun?

Merhaba herkese. Bugün kalça USG için hastaneye gittik.

Orada iken sağlam çocuk bölümünde gelişimin takip edildiği yer var. Kilosuna baktirayim dedim. 2 haftada 350 gram almış.

Ben 500 falan der diye bekliyordum ama çok şaşırdım. Hani ekstra sağıp veriyorum,kısa emiyor falan demiştim ya bu ay onu deneyim dedim. Sanki sadece normal alacağını almış gibi. Yani verdiklerim noluyor ben anlamadım.

Ve kadın bana dedi ki öyle yapma,sağıp verme dedi. Emzir. Aç kalsın,ağlasın dedi. Uykuluyken ver memeni emer dedi. Sen dedi yenidogan gibi iki saatte bir emzirmeyeceksin dedi. 3, 4 saatten önce emzirme diyor. Sen acikmadan memeni veriyorsun o da kısa emiyor diyor. Hem de gazliyorsun diyor.

Çok şaşırdım. Bir yandan doğru ama bu çocuğu emziriyorum. 1 saat sonra 100 CC sütü yine içiyor. Napicam ben,nereye gitti ekstra o içtiği sütler anlamadım.
Katılıyorum ben de buna. Acıkmadan memeyi veriyoruz çocuklara her ağlamasında. Bana da emzirme danışmanı meme reddi için söyledi bunu. Gündüz 3 saat gece 4 saatte bir emzir diye. Biraz işe yaradı arayı açmam.

Bebeğiniz uykusu geldiğinde ağlıyor mu? Veya gün içerisinde ağlaması ne kadar, nelere ağlıyor

Kızlar sabah goon bezden bebeğin kakası çıkmış eşimin kucağındayken her tarafa mercimek çorbası dökülmüş gibiydi.
Biraz ucuz diyip alınca para çöp oluyor başka bez denemicem prima ve molfixe devam.
Goon ucuz değil aslında. Aksine bayağı pahalı oluyor. Kaka taşma olayı bu aylarda sık olabiliyor. Aynı durumu ben de sleepy de çok yaşadım.
Yani arada bir olması normal bir durum bu bence. Sürekli taşırıyorsa sorun var demek.
Molfix ve prima da da yaşadım ben taşma olayını. Tabi bebekle de çok ilgili bu durum. Resmen bez seçiyor popoları.

Benim kızımda öyle bir hızla kafayı memeye gömüyor iki çekiyor kendini geriye atıyordu bazen de oyun yapıyor bana gülüyor ama bir kaç gündür memeye dudağını degdirdigim anda başlıyor ağlayıp çığlık atmaya 🥺
Benm oglanda oyle canim ya acaba kakasinimi yeterlinyapamiyor karnimi dolu diye dusunuyorum ama bu sabah yapti geri emzirmeye basladim yine ayni cekior geri birakiyo falan..anlamadim neden yapiyoarlar😕😕👶

Bu aylarda uyku gerilemesi oluyormuş heralde hep birlikte bu durumu yaşıyoruz. Ben gündüz ayağımdan indirsem 5 dk bile uyumuyor. Eliyle ayağıyla uyandırıyor hemen kendini. Önceden bırakırdım 2 saat uyurdu 🥺 sabah kaçta uyanıyorsunuz ?
6-6.30 gibi uyanıyor. Eğer gece geç uyuduysa 8’i buluyor. Bu ara düzenimiz şaştı iyice.

X