2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim oğlan sadece anne sütü almasına rağmen çeşit çeşit renkte kaka yapıyor 😅 doktor ateş, kusma yoksa sorun yok dedi ya da kaka da kan yoksa. Bi de bizimki ni kaç gündür öksürüyor kakasında da Mukus gördüm sanırım balgamı veya geniz akıntısı var o kakaya geçmiş
Bizde de durum aynı cenazemiz vardı memlekete gittik. Karadenizleyim. Oradan yaylayada ciktik. Bir sicak bir soguk o telasta usuttuk galiba oğlanı. Öksürüyor hapşırıyordu ve hırıltısı vardı. Kakasida mukusluydu. Doktora götürdük cigerleri dinledi. Sadece genizde ve burunda dedi. Serum fizyolojik yap günde 4 5 kere dedi. Kaka da kan yoksa mukus önemli değil dedi. Ateşi de yoktu. Öksürük için bu kadar küçük çocuğa birşey vermiyoruz ama daha kötü olursa getir dedi. Çok şükür dune göre azaldı hapşırdık ve öksürük.

Bizde de durum aynı cenazemiz vardı memlekete gittik. Karadenizleyim. Oradan yaylayada ciktik. Bir sicak bir soguk o telasta usuttuk galiba oğlanı. Öksürüyor hapşırıyordu ve hırıltısı vardı. Kakasida mukusluydu. Doktora götürdük cigerleri dinledi. Sadece genizde ve burunda dedi. Serum fizyolojik yap günde 4 5 kere dedi. Kaka da kan yoksa mukus önemli değil dedi. Ateşi de yoktu. Öksürük için bu kadar küçük çocuğa birşey vermiyoruz ama daha kötü olursa getir dedi. Çok şükür dune göre azaldı hapşırdık ve öksürük.
Bebekler anne sütü sayesinde çok çabuk iyileşiyor genelde, o yüzden hemen ilaç vermeyip bekliyorlar

Anne sütü + mama verenler, düzeniniz nasıl? Mama miktarını nasıl ayarlıyorsunuz? Bizimki emiyor, emerken süt geldigini de hissediyorum. Emme bitiyor bir süre sonra ağlama başlıyor. Gazdan mı yoksa karnı doymadığı için mi anlamıyorum. Panikle mama hazırlıyorum. Onu da çoğu zaman bitirmiyor. Gerisi çöpe gidiyor. Bazen yaptığım mama az bile geliyor. Mamayı içip uykuya dalıveriyor.
Ayrıca gece saat kuruyor musunuz iki veya üç saatte bir?
Benim bebeğim 1 ay 4 günlük şuan. Sizin gibi yapıyorum okurken kendimi gördüm. Doktorumuz mamayı günde 2 ye düşürdü 45ml veriyorum. Bunu daha çok emsin diye yaptı. Aynı şekilde memedeyken ağlıyor bırakıyor tekrar alıyor memeyi sonra böyle böyle zorlaya zorlaya uyuyor memede. Siz yazalı baya olmuş. Yazdıktan sonra bu zamana kadarki süreçte ne yaptınız 😌

Bebekler anne sütü sayesinde çok çabuk iyileşiyor genelde, o yüzden hemen ilaç vermeyip bekliyorlar
Çok şükür toparladı dune göre ya. Bursaya da döndük bugün. Hava çok sıcak ama giresun gibi bir sıcak bi soğuk değil. Orada çocuğu bir ince bir kalın giydir allak bullak oldum.

Kızlar bebemin gazı bitti rahata erdik canımda bir bulgur pilavı çekti diyip yemeyin sakin ben yaptım siz yapmayin 50. Günde gazı biten bebe bugün saatli bomba gibiydi ne yerde durdu ne kucakta biraz önce emzirirken baya gaz çıkartıp kaka yapınca rahatladı şükür kakasi bile yeşil renkti şimdi birde sıcaktan rahatlasın diye yıkadım da memede emip uyuyacak İnşallah birdaha çocuk yaşına girene kadar bulgur pilavı görmek istemiyorum 🤪

Çok şükür toparladı dune göre ya. Bursaya da döndük bugün. Hava çok sıcak ama giresun gibi bir sıcak bi soğuk değil. Orada çocuğu bir ince bir kalın giydir allak bullak oldum.
Bursa'da aşırı sıcak arkadaşım akşam bahçeye çıktık gram esinti yok evin içi 30 derece bu hafta sonu memleketim Eskişehir'e gideceğim nasipse okullar açılana kadar biraz kalmaya akşam oldumu orası esiyor en azından
yağmur yağsada memleketin heryeri biraz rahatlasa yangınlara da çare olsa İnşallah

Aktif bebekle care arasında ne fark var mesela gözlemlediğin? Ben de care kullaniyorum, en son iki numarayı 180 tanesini 232 liraya aldım🥺
Bende hem aktif bebek hem care kullanıyorum.Aktif bebek daha ince.Care daha yumuşak kalıyor aktife göre.Ama ikiside iyi sızdırma olmadı hiç.3 numara kullanıyorum ben.

Kızlar bu uyku işini ne yapacağız ya? Ne zamana kadar zor uyuyacak böyle? Çok yoruluyorum artık 😔
Bu mesajı şuan okurken emziriyorum bir umut yeniden. 16.30 dan beri hiçbir şekilde uyumadi.

Anlık durumum ektedir:

IMG_20210804_230528.jpg

Ama beyatriscim on süt emdiği zamanlar çok olmuştu, neden şimdi böyle oldu ki🙄
Benimki de bu ara hep ön süt emiyor yağlı süte gelemeden doyuyor zaten. Sen memeyi sıkıp mı anlıyordun önsüt emdiğini ? Benimkinin de hiç yeşil olmadı ama önsüt içmesine rağmen. Sarının tonları değişiyor ama arada 😄

X