2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bebeğin göğsüne doğru sevdiği ya da iyi ses çıkaran bi oyuncağı yaklaştırınca ellerini ortada birleştirip tutmaya çalışıyor mu ? Ben bunun için marakas aldım onu çok rahat tutuyor. Baya taşıyor onu elinde
Hayır tutmaya çalışmıyor. Bende fısher price marakas aldım tutma yeri ince ama eline ben tuttursam bile bırakıveriyor.

Bebeğin göğsüne doğru sevdiği ya da iyi ses çıkaran bi oyuncağı yaklaştırınca ellerini ortada birleştirip tutmaya çalışıyor mu ? Ben bunun için marakas aldım onu çok rahat tutuyor. Baya taşıyor onu elinde
Benimki ayaklarıyla tutmaya çalışıyor normal mi :KK70:

Hahah benimkinin de ellerle birlikte ayaklar da kalkıyor yukarı 😄 ama ayaklarından pek haberi yok daha onlar bağımsız hareket ediyor 😄
Yok bildiğin iki ayağının arasına kıstıryor oyuncakları :KK70: zaten hiç durmuyor altını bağlayana kadar baya cebelleşiyoruz. Topuklarından destek alarak yukarı atıyor kendini😅 kucağıma alınca üzerime tırmanıyor bir de 🥲

2 hafta önce 1 sefer sırt üstü yatarken yüz üstüne döndü, dün de ilk defa yüz üstü yatarken sırt üstü döndü. Sağa sola dönmeyi ise bayağadır yapıyor
Bayrağıdır mi 🤗 benim kızım daha iki gündür dieue başladı yanlara geriden gidiyor galiba

Evet İngilizce ama videolarla da gösteriyor nasıl yapılması gerektiğini. çok faydalı buldum ben işime yaradı. daha dolu dolu vakit geçiriyoruz bi de yoruyor biraz sonra güzel uyuyor. 🥰
Ben hep aynı şeyleri yaptırıyorum ya. Sabah uyandıktan sonra açılışı ana kucağında oyuncak tekmelemeyle yapıyoruz. Sonra kukuli şarkıları eşliğinde çıngırak takip etme, oyun halısında vakit geçirme, zeka kartları, siyah beyaz kitap okuma vakti, yatakta sırt üstü sohbet, biraz yüz üstü boyun egzersizi. Dönme bir egzersizi yaptırmadım hiç.

İlk ay bizimki de 700 gr kadar aldı sonraki ay 1300 aldı toplamda yine 2 kg almış gibi oldu 2 ayda. Üstüne düştüm derken şöyle, çok kusuyordu mesela gece gündüz demeden her emzirmeden sonra yarım saat dik tuttum kusmasın diye tabi uyku falan kalmıyordu bende. Sütü artırmaya çalıştım. Özellikle gece 2 saatte bir emzirdim.
Ay benimki de çok kusuyor reflüsü var hatta bu sebeple yoğunbakımda kaldı. Ben de yarım saat dik tutuyordum ama o kadar tahmin edilemez zamanlarda çıkarıyor ki bıraktım artık ben de. Gece reflü yatağı olunca herhalde gündüz olduğu gibi kusmuyor neyse ki.

Delirtiyor Delirtiyor cum sen su veriyor muydun bebise? Ben vermedim hiç, vermek lazım mı ki? Geçen gün bezinde acikpembe leke vardı ve bezin icindeki pamuklu kısım koyu renkliydi. Koyu cis yapmış. İlk defa oluyor. Hemen baktım internetten, yetersiz beslenmeden oluyormuş. Bir gün önce disardaydik ve huysuzlanmisti, eve gelene kadar emmedi. Acaba su vermek lazım mı bilmiyorum.
Bende vermiyordum ama son durum korkuttu açıkçası. Bezi kupkuru. Su verince biraz yaptı çişini çok şükür. Böbreklerine zarar verecek diye korktm açıkçası

Saçları dökülen var mı? Ya da şöyle sorayim, saçları eline avuç avuç gelen:KK43: inanılmaz şekilde saçlarım dökülüyor son 1 aydır. Ve giderek de artiyor dökülmesi. Geçmişte de saç dökülmesi problemi yaşıyordum, hamilelikte durmustu. Şimdi öncekinden de beter oldu. Emzirme döneminde özgü bişey mi acaba😥
İlk hamileliğimden sonra acayip dökülmüştü ve ne yapsam da bitmiyordu ta ki 2. Gebeliğe kadar . Hamile kalınca tamamen durmuştu. Şimdi hafif dökülme var çok değil yani. Doğum sonrası demire devam ediyroum onun etkisi olabilir mi bilmiyorum. Çünkü ilk gebelikten sonra bütün vitaminleri falan kesmiştik

Saçları dökülen var mı? Ya da şöyle sorayim, saçları eline avuç avuç gelen:KK43: inanılmaz şekilde saçlarım dökülüyor son 1 aydır. Ve giderek de artiyor dökülmesi. Geçmişte de saç dökülmesi problemi yaşıyordum, hamilelikte durmustu. Şimdi öncekinden de beter oldu. Emzirme döneminde özgü bişey mi acaba😥
Evet malesef, bi süre sonra azalır ama nolur nolmaz bi kan tahlili yaptır istersen

Ben hep aynı şeyleri yaptırıyorum ya. Sabah uyandıktan sonra açılışı ana kucağında oyuncak tekmelemeyle yapıyoruz. Sonra kukuli şarkıları eşliğinde çıngırak takip etme, oyun halısında vakit geçirme, zeka kartları, siyah beyaz kitap okuma vakti, yatakta sırt üstü sohbet, biraz yüz üstü boyun egzersizi. Dönme bir egzersizi yaptırmadım hiç.
Ooo maşallah siz bayağa kreş gibi programlı çalışıyorsunuz maşallah 🤭

Ayy kızlar sizi görünce kendimi çok tembel hissettim. Bol bol konuşuyoruz kızımla. Oyuncak falan çok etkinlik yapmıyoruz. Sıcaklardan yapış yapışız zaten. Bizimki el kol hareketli ama dönmüyorda daha. Ayaklarını basma hareketi de yok. Tekmeliyor sadece☺️ Ağustosu bi atlatsaydık diyorum şimdi🙏🏻

X