2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bebeğiniz her istediğinde emziriyor musunuz?
İstediğini anlamıyorum ki ben, galiba hiç istemiyor 😄 şöyle yapıyoruz gündüz uyuyup uyandıktan sonra emzirme sonra etkinlik falan sonra yine uyku uyanınca yine emzirme. Böyle rutin oluşturmaya çalışıyorum. Eğer sık sık emzirirsek bebekte atıştırma gelişiyormuş yani tam emmiyor aralarda atıştırıyor gibi tam doyum da olmuyormuş. ilerde de beslenme alışkanlıklarını çok etkiliyormuş bu durum.

İnan bilmiyorum, biz verem aşısı olduk da o yüzden sordum
Geçmiş olsun🌺 Verem aşısı ateş yapar. Bizim 38 e çıkmıştı ateşimiz aşı sonrası.
Hayır tabi ki yok. Aklındaki soruları ne kada sürede yanıtlayabiliyorsa kafan rahat çıkabiliyorsa ideali odur. Bizim bir de ilk tanışmamızdı doktorla. Ondan fazla bilgi vermiş oldu tabi. Her zaman o kadar süreceğini sanmıyorum.
Sorularımı soruyorum ama sorularım 2 3 tane falan oluyo, birer cümlelik cevaplarla toplamda 1 dk sürmüyor😃genel anlamda memnunum doktorumuzdan. İnşallah bizi yaniltmaz.

37.7 den sonrası ateş kabul ediliyor diye biliyorum.
Ne zaman teni sicak gelse olcuyorum. Braun kulaktan ölçer var, hep 37.1 37.2 en sonda 37.4 çıktı. Normalse iyi bari🥲
Bizim de 40 dk kadar sürüyor. 10 dakikada ne yapabilir ki ? sadece kulak, burun, boğaz, kilo kontrolü vs 15 dk sürüyor zaten
Valla kulağına ve boğazına bakiyo ya mesela, ikisi toplamda 1 dk falandır. Boy kilo ölçümü de kısa suruyo. Geriye bişey kalmiyo. Girmemizle çıkmamız bir oluyo. Bu hafta gidicez 3. Ay kontrolüne, girmeden bı bakicam saate bakalım👀 ama rota virusu asimizi da olucaz bu gidisimizde.

Şöyle ki, isteyip istemediğini denemeden anlayamıyorum😃 genelde rutinimiz uyandığında emzirme şeklinde, her uyandığında emziriyorum. Ama çoğu zaman göğüslerim çok yumusamis oluyo. Acaba süt yetiyo mudur diye de endişe etmiyo değilim🙄

Şöyle ki, isteyip istemediğini denemeden anlayamıyorum😃 genelde rutinimiz uyandığında emzirme şeklinde, her uyandığında emziriyorum. Ama çoğu zaman göğüslerim çok yumusamis oluyo. Acaba süt yetiyo mudur diye de endişe etmiyo değilim🙄
Yumuşakken daha güzel doyuyorlar çünkü direk yağlı süt geliyor doyurucu. Benim şimdi sert oluyor ama su gibi süt geliyor önden onunla mideyi dolduruyor eskisine göre daha çabuk acıkıyor. En güzeli yumuşak meme 😄

Aynı durum bizde de 3 gündür devam ediyor canım. Üstelik su vermeme rağmen geçmedi. Moralim bozuldu. Allah korusun böbrekte sıkıntı olabilir vs yazıyor. Doktor 1 çay bardağına kadar verebilirsin demiş (bizimki 3 aylık), dün 1 fincana yakın verdim bugün 1 çay bardağı vericem ölçerek vermeye başladım bugün. İyi kötü emiyor 3-4 sefer kaka da yapıyor yani beslenmede sıkıntı yok belli ama çok terliyor ☹️ sen doktora danıştın mı?
Benim doktor da eğer emmesi azsa mama takviyesi yapmak gerekir demiş. Oda sucsklığı 23-24 derece olmaşı demiş. Bizimki emiyor, kakasını bugün 3 kere yaptı dün yapmamıştı önceki günde yapmıştı 2 kere. Emmede sıkıntı yok ama çiş yok denecek kadar az. Brnimde çok moralim bozulıyor. Bende su veriyorum açıkçası .internette okuyunca çok bebekte olduğunu gördüm bu durumun.ama çok sıcak buralar ya evde klima da yok yazlıkta. Bende bol bol su içiyorum. Strese de girdim acaba sütüm mü aZ diye😔

Geçmiş olsun🌺 Verem aşısı ateş yapar. Bizim 38 e çıkmıştı ateşimiz aşı sonrası.

Sorularımı soruyorum ama sorularım 2 3 tane falan oluyo, birer cümlelik cevaplarla toplamda 1 dk sürmüyor😃genel anlamda memnunum doktorumuzdan. İnşallah bizi yaniltmaz.

Ne zaman teni sicak gelse olcuyorum. Braun kulaktan ölçer var, hep 37.1 37.2 en sonda 37.4 çıktı. Normalse iyi bari🥲

Valla kulağına ve boğazına bakiyo ya mesela, ikisi toplamda 1 dk falandır. Boy kilo ölçümü de kısa suruyo. Geriye bişey kalmiyo. Girmemizle çıkmamız bir oluyo. Bu hafta gidicez 3. Ay kontrolüne, girmeden bı bakicam saate bakalım👀 ama rota virusu asimizi da olucaz bu gidisimizde.
Bizim doktor baya konuşa konuşa yapıyor bütün kontrolleri. Önden ona da anlatıyor bak şimdi şunu yapıcam gibi, bizimki de dinliyor onu. Hem de sakin oluyor haliyle. Daha hiç ağlamadı kontrollerde, gülerek geçiyor 🥰

İstediğinde istemediğinde hep teklif ediyorum😂 uyanınca hemen emziriyorum. Eğer çok uzun kalırsa mızmızlanırsa yine teklif ediyorum. Uyutmam gerekiyorsa yine ☺️ Ama hepsinde aman aman emmiyor. Açsa güzel emiyo aç değişse keyif yapıyor. Emzik kullanmayınca brni kullanıyor😁

Kızlar memeler ne zaman terbiye oluyor? 3 saat emzirmesem hemen sertleşip kitle oluyor ve önsüt çok fazla birikiyor. onu emerken mide dolduğu için yağlı kısmı da alamıyor. o sütün bir faydası yok. Bir ara fazla süt yoktu ama çok güzel hep yağlı geliyordu şimdi süt fazlalştıgından beri gaz da olmaya başladı, ön süt gaz yapıyormuş. Önden sağdım bir kaç kez öyle emzirdim ama daha da artırdı sanki sütü. Nasıl normale döndürücem 😞
Benim de sağ göğüs öyle, uca doğru kitleler var. rahatsız edici. Ben de ön sütü sağıyordum emzirmek bebek açısından sıkıntı oluyordu ama bayadır sağmıyorum artik. Gaz olayı bebekle ilgili olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam senin bebiş gazlıydı, kusması fazlaydı. Benim ilk kızım öyleydi . Gaz , kusma 3. ayda baya azalıp 4. aydan sonra bitmişti.
Sağmak yerine emzirmeyi sıklaştırabilirsin.
Kilo alımı da genelde 3. ay azalmaya başlıyor. En iyi ilk 2 ay alıyorlar, hareketlenmeye başladıkları için 3. ayda kilo alımı düşüyor. 500-600 gr alırsa gayet iyi demektir.

Kızlar dönme çalışması yapıyor musunuz ? Ben bi app satın almıştım. Bebeğe uygun her güne aktivite veriyor onları yaptırıyorum. Orda dönme çalışmaları da var hatta bu aydan sonra destekli oturmaya geçiyor uygulamada.

Yumuşakken daha güzel doyuyorlar çünkü direk yağlı süt geliyor doyurucu. Benim şimdi sert oluyor ama su gibi süt geliyor önden onunla mideyi dolduruyor eskisine göre daha çabuk acıkıyor. En güzeli yumuşak meme 😄
Ayy valla mutlu oldum şimdi😍😍 yumuşak olunca süt az diye düşünüyodum hep ve bazen sırf yumuşak diye biraz daha beklemek istiyodum, dolsun da öyle emzireyim diye.

Ben demin tartildim ve sonra kizimi kucağıma alıp tartıldım ve aradaki farkı hesapladım😬 hesabıma gore bu ay sadece 400 Gr almış😥 insalah gerçeği yansıtmıyor bu saçma tartilma işlemi.

İstediğini anlamıyorum ki ben, galiba hiç istemiyor 😄 şöyle yapıyoruz gündüz uyuyup uyandıktan sonra emzirme sonra etkinlik falan sonra yine uyku uyanınca yine emzirme. Böyle rutin oluşturmaya çalışıyorum. Eğer sık sık emzirirsek bebekte atıştırma gelişiyormuş yani tam emmiyor aralarda atıştırıyor gibi tam doyum da olmuyormuş. ilerde de beslenme alışkanlıklarını çok etkiliyormuş bu durum.
Eğer güzel uyursa ben de dediğin gibi yapıyorum ama uyuyamazsa emmek istiyor. Ağlıyor, memeye yaklaştırınca ağzını hırslı hırslı kocaman açıyor. Parmağımı yakalayıp emiyor sinirleniyor. Ben de kıyamıyorum emziriyorum ama eşim çok sık emzirdiğimi söylüyor. Rahatsız olduğunu ondan uyuyamadığını iddia ediyor. 🙁

Eğer güzel uyursa ben de dediğin gibi yapıyorum ama uyuyamazsa emmek istiyor. Ağlıyor, memeye yaklaştırınca ağzını hırslı hırslı kocaman açıyor. Parmağımı yakalayıp emiyor sinirleniyor. Ben de kıyamıyorum emziriyorum ama eşim çok sık emzirdiğimi söylüyor. Rahatsız olduğunu ondan uyuyamadığını iddia ediyor. 🙁
Aslında emzirme aralığı uyku düzenini de belirliyor. Sık sık emzirince uyku düzeni oluşmuyor bence. ama bebeğin açsa bekleyemezsin de tabi ki.. muhtemelen sık emdiği için fazla emmiyordur o yüzden sürekli istiyor olabilir. Bizimki artık 3 saat duruyor gündüzleri.

Aslında emzirme aralığı uyku düzenini de belirliyor. Sık sık emzirince uyku düzeni oluşmuyor bence. ama bebeğin açsa bekleyemezsin de tabi ki.. muhtemelen sık emdiği için fazla emmiyordur o yüzden sürekli istiyor olabilir. Bizimki artık 3 saat duruyor gündüzleri.

Kizlar bilmiyorum benimkinde mi sorun ama dogdugundan beri iki ya da uc keredir memeyi istememesi ve doydugunu anlamasi🤔 Bir insan surekli emmek ister mi bu istiyor icip icip kusuyor. Vermeyince kafa atiyor gogsume, agliyor. Tamam hadi ilk ay cok alamadi kilo, gogsum aciyordu cok belki besleyemedim ama suan baya agir tartiyada yansiyor. Yani doydugunu anlamiyo gercekten gunduz 3 saat ne mumkun, maksimum 2 saat o da uyumustur da o zaman emmemistir beni. Niye boyle anlamiyorum sut mu yetmiyo cocuk mu istahli bilmiyorum, bu ay bakalim noldu kilosu cok merak ediyorum

X