2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım 🙁
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi 😥
Benim gibi hisseden var mı merak ettim

Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.

Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam

Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.

Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
Benim kızım 4.5 yaşında , korona ve başka sebeplerden kreşe de göndermedim kendim ilgilenirim diye ama keşke gönderseymişim. Bebekle ilgilenmekten, kendi sağlık sorunlarımla uğraşmaktan onunla oynamayı bırak beslenme ve bakımı dışında hiç bir şey yapamıyorum. Sabırla da kendine sıra gelmesini bekliyor kuzum ama tek başına çok zor.
Üzülmen çok normal ister istemez üzülüyoruz. Ama şöyle düşün seninkilerin yaş aralığı çok güzel, ikiz gibi büyürler, arkadaşlık ederler. Gurbette olunca, bu dönemde arkadaşlara , komşuya da gidilmiyor çocuk sıkılıyor. Bi yerden sonra oyun oynamak için anne baba değil arkadaş istiyor. Inşallah siz O sıkıntıyı yaşamayacaksınız. Ben bi sene önce yapsaymışım ne iyi olurmuş diyorum hep 😊
Bir kaç ay sonra bile birlikte minik minik oynamaya başlarlar seninkiler, ne güzel

Biogaia denedim ama çok iyi gelmedi bize şimdi simplex kullanıyorum bir haftadır daha rahat gazını çıkarıyor ama o gaz sancısını Yok etmiyor.be zamana kadar bu böyle devam edecek acaba 😐
Biogaiga bildiğim kadarı ile gaz ilacı değil sindirim sistemine destek için yararlı bakteri içeren bir destek o yüzden yanında gaz damlası da kullanmak gerekiyor galiba. Ama gaz oldumu oluyor çözüm yok gibi 🥺

Söylemiyorum ama YouTubedan açıyorum
Canım eğer imkanın olursa ninniyi sen kendin soyle .senin sesin tanıdık olduğu için hoşuna gidecektir anne ile bebek arasındaki bağı da kuvvetlendirir. Benim kızım benim piş pişş sesimi takıyor mesela ağlıyorsa daha kolay uykuya dalıyor

Çok teşekkür ederim sagol allah razı olsun canım Sütüm bittiğinde de aynı şekilde oluyor başını dik emziriyorum ama bu yatar pozisyonda denemedim deneyim cevabın inş teşekkür ederim
Benim kızımda çok hızlı emdiginde genzine kaçırıyor ilk kez olduğunda çok korkmuştum farklı pozisyonlarda emmiyor malesef kolumda yatay şekilde emiyorm öyle olduğunda korkma canım ben hemen dik pozisyona kaldiriyorum kendisi nefesini topluyor hemen

Kızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım 🙁
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi 😥
Benim gibi hisseden var mı merak ettim

Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.

Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam

Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.

Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
Canım benim de kızım 22 aylık benzer durumdayız. Üstelik benim kızım kardeşini çok sevmesine rağmen çok kıskanıyor da malesef bazen vurmaya çalışıyor ☹️ sen maşallah ne çok şey yapıyorsun inan ben senşn kadar ilgilenemiyorum bile. Bende bazen gün içinde çok geriliyorum kızımda da 2 yaş sendromları başladı bazen inanılmaz inat oluyor bende bi kaç kere sesini yükselttim ki normalde hiç alışık olduğu bişey değil sonra çok üzüldüm çok vicdan yaptım ☹️ ben emzirirken dediğin gibi kitap okuyup, evcilik, lego vs oynuyorum. Yemeklerini muhakak ben yediriyorum. Fırsat buldukça öğlenleri yanıma alıyorum beraber sarılıp uyuyoruz. Hatta tandem emzirme de yapıyorum. Ama geceleri babada, hem bebeğe hem ona gece yetişemem. Parka çıkarmaya da cesaret edemiyorum, babası müsait oldukça çıkarıyordu ama bundan sonra ailecek çıkalım parka dedim dün öyle yaptık. Ama herşeye rağmen kıskançlık var bizde ☹️ bebek artık eskiye nazaran daha çok kucak istiyor, kızım da bebeği kucağıma aldıkça kıskanıyor açık açık yatağına koy diyor 😬 eskiden hiç kucak istemeyen çocuk anne beni kucağına al der oldu 😬 Allahım şu süreçten hepimiz psikolojimiz bozulmadan çıkarız inşallah

Kızlar bebeğim 22 günlük oldu. Sürekli burun tıkanıklığı var. Rahat nefes alamiyor.serum fizyolojik denedim gecmedi. Burun spreyi aldik o da pek etki etmedi. Burun tikanikligi icin ne uyguluyorsunuz nasıl yapıyorsunuz tavsiyelere ihtiyacım var.

Selam arkadaşlar ben doğum Yapalı 9 gün oldu size birşey sormak istiyorum benim bebeğim emerken arada genzine süt kaçıyor boğazını alıyor çok korkuyorum sizdede böyle birşey oldumu elim Ayağım dolaşıyor korkudan nefessiz kalıyor gibi olur Dr mı götürsem birşey olurmu
Bizim oluyo hemen dik pozisyona getiriyorum rahatlıyor biraz ağzindan çeker gibi yapiyorum öyle olacaği zaman geriye doğru uzaniyorum yine de kaçiyor burnunu açik tutmaya çaliş hem böyle olunca çok kapaniyor öyleseyde ememiyor çok kaçiyo cnm

Selam arkadaşlar ben doğum Yapalı 9 gün oldu size birşey sormak istiyorum benim bebeğim emerken arada genzine süt kaçıyor boğazını alıyor çok korkuyorum sizdede böyle birşey oldumu elim Ayağım dolaşıyor korkudan nefessiz kalıyor gibi olur Dr mı götürsem birşey olurmu
Aynen benimkinde de cok oluyo nefesi gelmicek diyo panik yapiyorum ig ig diye ses cikiyo sonra duzeliyo insan cok korkuyo gercekten... benim sut cok sulu ondan sanirim... sagdigim icin biliyorum...biberondan icerken olmuyor ama

Kızlar bebeğim 22 günlük oldu. Sürekli burun tıkanıklığı var. Rahat nefes alamiyor.serum fizyolojik denedim gecmedi. Burun spreyi aldik o da pek etki etmedi. Burun tikanikligi icin ne uyguluyorsunuz nasıl yapıyorsunuz tavsiyelere ihtiyacım var.
Daha önce burda konuşulmuştu. YouTube dan Osman gönülalın burun temizliği videosunu izleyip uygulayabilirsin

Canım eğer imkanın olursa ninniyi sen kendin soyle .senin sesin tanıdık olduğu için hoşuna gidecektir anne ile bebek arasındaki bağı da kuvvetlendirir. Benim kızım benim piş pişş sesimi takıyor mesela ağlıyorsa daha kolay uykuya dalıyor
Evet canım pışpışlayınca uyuyor iki gündür

39 gün önce normal doğum yaptım 15-20 gündür kanamam yoktu dünden beri yoğun kanamam var. Neden olabilir acaba?

X