2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sabah sabah yine kusma seansımızı yaptık 😀 nasıl başarıyorsa kendini batırdığı yetmiyor beni de donuma kadar ıslatıyor 😂
Yarım kundak yaptım ayağımda salladım uyudu, bırakmaya korkuyorum şimdi 😬

Kızlar bağırsak düsenleyici verdi doktor gazdan kıvranan bir bebem var 7/24.gece verdim bir ölçek bakalm biraz iyi uyudu sanki.halada uyuyo ay nolur düzelsin gram uyku girmedi günlerdr gözüme.herkese sabır diliyorum şu zorlu 2-3ay için 🤲

Kızlar benim bebeğim 35 günlük ara ara emzik vermeyi denedim ama almıyor. Dün de ağzına verdim elimle tuttum atmasın diye ama öğürdü ve kustu baya :KK43: alışsın istiyodum ama artık zorlamamak mı lazım bilemiyorum
Benimki de öyle. Üç emzik denedim. Öyle Bi yüz şekline giriyro ki öğrüp atıyor. Çok tilsiniyor. Kustu Bi kez de. Vermeye korkuyorum.

benim büyük kızım 6 aylıkken ameliyat olmuştu. 10 gün meme emmeyip damardan beslenmıştı. o süreçte emmeyi unutmasın diye doktor emzige şekerli şu batırıp emzige alıştırdı.ondam sonra bile çok rahat ettim. trafikte uykuya dalarken email rahatlık. 10gun sonra emmesi kaldığı yerden devam etmişti çok şükür. şimdi kızıma da aldırmaya çalışıyorum.wee baby nın ucuz bi emziğini almıştım oylesine. tutarsa onu tutturcam tutmazsa yaocak bisey yok

Ah canım nasılsın? Güzel kızın nasıl? Çok teşekkürler.
Canımm iyiyiz biz☺️☺️☺️ Sizden ne haber ??? Buralara çok girmiyorum yeni gördüm mesajını. Yoruluyorum biraz benim kibar kızım çok kibar kibar emdiği için sürekli süt sağıp veriyorum😁

Sizde durumlar nasıl? Her şey yolundadır umarım.

Ben Sivas’a götürdüm, kızların bahsettiği Osman Gönülal var ya ona götürdüm.
Alerji diye çok korkmuştum ama doktor yenidoğan aknesi dedi.
Kızımın sadece yüzünde değil, boynu kulak arkası saçlarını içi, son birkaç gündür de omuzlarına yakın gördüm

Yüzü bazen çok kızarıyor bazen sönüyor ama pürüzsüz bebek cildi değil maalesef
Sönmüş halini bile görenler çok kötü diyor 🙁
Bizimde bi geçiyor tekrar oluyor anne sütünden oluyormuş bi dönem geçmedi ama şimdi geçip tekrar çikmaya başladi emerken süt geliyor ya da terliyor ondanda olabilir

Canım bizimki de aynı şekilde, buraya da çok yazdım ıkınma sesi duymaktan psikolojim bozuldu diye 🙁
Memeyi doğru düzgün alana kadar kavga ediyor resmen, bi alıyor bırakıyor öğürüyor falan. Uyku hiç yok ne gece ne gündüz.
En rahat ettiği yer göğsüm, oturarak uyumaya bile razıyım ama orda bile on dakşkdan fazla uyumuyor, başlıyor kıvranmaya.

İlk kızım böyle değildi, geçen eski fotolara baktım yavrular boncuk boncuk bakıyor sürekli, bu kızın daha doğru düzgün fotoğrafı yok sürekli ıkınıyor ağlıyor.
Şu an yine göğsümde ama hiç huzurlu değil
Bir de bazen öyle bir kusuyor ki ağzından burnundan fışkırıyor halı yatak üst baş her yer batıyor
Bir de hametan sürebilirsiniz dedi onunla etkisi oldu ama uyurken bırakınca hemen sönmeye başliyor emmede uğraşiyoruz daha küçük hemen emip bırakamayabiliyor tekrar oluyor

Bende avent yenidogan aldim ama emzik biraz agir acikcasi cok harika bisey degil Turkiyedenikisi 150 tl ye aldim Amerikada 6 7 dolar yani. Acikcasi o fiyat cokta degmez bibsin ucu ile ayni gozukuyor canim bilgin olsun
Bizde de avent var. Bibsle ağırlık olarak aynı sayılır çok ağır değil.
Ama uçları çok farklı birbirinden bendekiyle. Bibs aşırı büyük yuvarlak avente göre.
Tabi bendeki ultra soft. Free flow, ultra air falan da aynı uçtan. Bebeklerin en çok tuttuğu uç buymuş.

Bizimde bi geçiyor tekrar oluyor anne sütünden oluyormuş bi dönem geçmedi ama şimdi geçip tekrar çikmaya başladi emerken süt geliyor ya da terliyor ondanda olabilir
Kızlar minik sivilce gibi pütürlü şeyler var yüzünde bebeğimin ondan mı bahsediyorsunuz?
Bende doktora gitsem mi diye düşünüyordum.

Bizde de avent var. Bibsle ağırlık olarak aynı sayılır çok ağır değil.
Ama uçları çok farklı birbirinden bendekiyle. Bibs aşırı büyük yuvarlak avente göre.
Tabi bendeki ultra soft. Free flow, ultra air falan da aynı uçtan. Bebeklerin en çok tuttuğu uç buymuş.
Ben 2 günlükken vermiştim tuttu sonra bıraktım erken diye. Bugün verdim öğürüp atıyor istemiyor.

Ben de oto koltuğu olarak kullandığımız pusete koydum, ilk kızım orda uyumayı çok severdi. Ama bu huylu bebe onu da sevmedi 🥴
Geçen hafta Sivas’a gittik doktora, arabayı park edip kliniğe yürüyene kadar bebek arabasında çıldırdı öyle bir ağladı ki tüm Sivas halimize acıdı 😂
Senin ikinci kız benim oğlum gibi valla. Allah kolaylık versin. Neler denedim ben onda.üç tane anakucağı vardı evde. Sonra oyun halısı biraz oyaladı. Biraz büyüyünce mama sandalyesi yürüteç derken atlattık bitti. Bebek arabasında da duramazdı hiç.milletin bebeleri bebek arabasında saatlerce uyurdu nasıl imrenirdim.
Kanguru alınca biraz rahat ettim ama onu da kısa kullandık

Ben 2 günlükken vermiştim tuttu sonra bıraktım erken diye. Bugün verdim öğürüp atıyor istemiyor.
İlk günler alıyorlar Bi şekilde. Benimki de alıyordu ama sonradan almadı ya. Biz hastanede verdik alsın hemen diye. Oğlumda da vermiştim. O da en başta aldı sonra istemedi.meme reddi olayına ben çok ihtimal vermiyorum bu yüzden. Emzik almadan da meme reddi yapan bebek çok. Emzik alıp cuk cuk emen de.

Kızlar minik sivilce gibi pütürlü şeyler var yüzünde bebeğimin ondan mı bahsediyorsunuz?
Bende doktora gitsem mi diye düşünüyordum.
Benim bebişte de var onlardan ama okuduğum kitaplardaki bilgilere göre normal diye stres yapmıyorum zamanla geçermiş

Eklentiler

• 9B746B11-8A26-4506-A350-6A8EDB1C9DB8.jpeg
    9B746B11-8A26-4506-A350-6A8EDB1C9DB8.jpeg
    86,1 KB · Görüntüleme: 64
X