2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar emzirirken paketli ürünler tüketiyor musunuz
Son iki gündür aşırı şekilde tatlı krizim tuttu, nutella kaşıklamamak için zor tutuyorum kendimi.
Ya da cips yiyen var mı, normalde pek canım çekmez ama şu sıralar her şeyden canım çekiyor.

Paketli yediğim tek şey markette satılan kahvaltılık tahin helva. Onu da abartmadan yemeye çalışıyorum
Ay ben yiyorum hem de her şey. Dediğin gibi tatlı kriziyle yiyorum. Hatta azaltmaya çalışıyorum şu ara kızımı onlar mı rahatsız ediyor acaba diye. Ama sen yemiyormuşsun çok da ilgisi yok sanırım

Aman bu ilaç vermeyen doktor olcam diye kendini kasan doktorlarada uyuzum.
Tamam ota boka ilaç vermede,sürekli ağlayan sıkıntısı olan bebeğinde sorunu çöz ki annede bebekte keyflensin.evet normal yaşadığımz şeylerin yüzde 99 u normal bizde biliyoruz ama minimal dozlarla birsürü sorun çözen ilaç var zira bağırsak ilaçları vucudada dağılmaz sadece bağırsakta çözünüp atılır vucuttan ,kasmanın ne anlamı var.bak şurup verdi doktor 2çay kaşığı bişey, mışıl mışıl uyuyo çocugum 🤲 darısı başınıza
Aslında biz en çok bu yüzden gidiyoruz bu doktora. Yaşlı gelenekçi Bi Dr. Seviyprum genel olarak. Kan ilacı verirken bile içmediğini söylediğimde zorlama bol bol mercimek köfte yedir demişti. Gaz ilacının da çözüm olmadığını düşünüyor ki gerçekten çoğunlukla öyle. O yüzden boşuna para verdirmek istemiyor ailelere.
Dediğin şuruptan bizde mi alsak acaba?

Ne boyutta sizdeki bilmiyorum ama süt alerjisinde oluyor sümüksü kaka
Bugün ilk defa uzun uzun gördük. Ben gaz yapmasın diye süt yoğurt gibi şeyleri diyetimden çıkartmıştım. Ayran bile içmiyorum. Ama peynir yiyorum. Dün de dondurma yemiştim. Belki de o yaptı. Doktora soracağım mutlaka.

Kızlar emzirirken paketli ürünler tüketiyor musunuz
Son iki gündür aşırı şekilde tatlı krizim tuttu, nutella kaşıklamamak için zor tutuyorum kendimi.
Ya da cips yiyen var mı, normalde pek canım çekmez ama şu sıralar her şeyden canım çekiyor.

Paketli yediğim tek şey markette satılan kahvaltılık tahin helva. Onu da abartmadan yemeye çalışıyorum
Hamileyken dikkat ediyordum ama şuan herşeyi yiyorum 😬 bi bakla yemiyorum bi de gaz korkusundan kuru fasulye nahut fazla yemiyorum. Geçen bi cesaret çiğ köfte yedim çocuk 2 gün mahfoldu gazdan sancıdan, bi daha tövbe 🤦🏻‍♀️ canın çekiyorsa abartmadan ye derim 😅

Hipp, smilac, bebelac gold denedim ben. Hipp çok gaz yaptı. Anne sütü içince çok daha rahat çişini kakasını yapıyor. Mama gazda yapıyor ıkınarak çişini yapıyor. En rahat bebelac goldda kakasını yapıyor. Sadece sütle de doymuyor mama yiyince daha çabuk uyuyor.
Sütü arttırıp mamayı azaltmaya çalışıyorum ama henüz başaramadım. 😌
Sadece SMA denedim memnunum aslında birden günde bire düşünce kakası tereddutte kaldım. Günde 3 kez 40 CC veriyorum mama. Mamadan sonra da mutlaka beni emmip öyle uyuyor

Kızlar bugün bebeğimin kakasında sümüksü uzun uzun parçalar vardı. Rengi ve kokusunda bir değişiklik yok her zamanki gibi ama bu balgam gibi doku neden olur ki acaba? 😕
Kakada mukus alerji belirtisi diye okumustum. Mukus denilen şey sümüksü bir yapi sanırım. Ona eşlik eden başka belirtiler de var mı, ciltte kızarıklık döküntü vs gibi?

Sadece SMA denedim memnunum aslında birden günde bire düşünce kakası tereddutte kaldım. Günde 3 kez 40 CC veriyorum mama. Mamadan sonra da mutlaka beni emmip öyle uyuyor
Biz de ilk 3 gün sma optipro verdik. Hiç gaz sorunu yoktu. Şimdi sadece anne sütü alıyor ama gaz sorunumuz çok. Bizde de günde 3 4 kez kaka yaparken artık iki günde bir yapar oldu.

Merhaba anneler umarım iyisiniz bebisleriniz ile. Aranızda mama veren varmı benim süt yetersiz 4 yda 5 saatte günde 4 defa olmak üzere mama veriyorum sizler su veriyomusunuz bebeklerinize? Birde kusma problemi yaşıyoruz gaz ile beraber genelde sütü mü kusuyor çoğunlukla .

Aslında biz en çok bu yüzden gidiyoruz bu doktora. Yaşlı gelenekçi Bi Dr. Seviyprum genel olarak. Kan ilacı verirken bile içmediğini söylediğimde zorlama bol bol mercimek köfte yedir demişti. Gaz ilacının da çözüm olmadığını düşünüyor ki gerçekten çoğunlukla öyle. O yüzden boşuna para verdirmek istemiyor ailelere.
Dediğin şuruptan bizde mi alsak acaba?
Valla kardeşiminde aynı şekilde gazlı bebesi var aşırı gazlı , doktora bile gitmedi aldı şurubu içiriyo sakinledi çocuk dedi.doktor bana 2bck cc sabah akşam dedi ben sabah 1cc akşam 2 cc verdim o bile rahatlattı çocugumu şükür.ben zaten doktor bilmez demiyorum tabiki, en doğrusu doğal yöntemler ama olmuyosada zorlamanın anlmı yokki çaresi olan bişeyse.bu gaz damlası değil bağırsak düzenleyici şurup.vermeye başladığmdan beri günlük düzenli kaka yapmaya başladı.zaten bisüre kullanıosun sonra kesiosun.
Kızımdada kullanmıştık bu şurubu.
Şükür 4bck yaşına sorunsuz geldi.
Doktoruna danışarak alabilirsin sende ama olmaz dicek gibi senin doktor :)
Benim doktorumda dediki , bu çocuk gaz dolu onada yazık rahatlasın biraz dedi öle verdi.
Gaz sancısı büyükler bile dayanamaz çocuk nasıl dayansın dedi öle verdi.
İlk çocugumunda doktoru.

Merhaba anneler umarım iyisiniz bebisleriniz ile. Aranızda mama veren varmı benim süt yetersiz 4 yda 5 saatte günde 4 defa olmak üzere mama veriyorum sizler su veriyomusunuz bebeklerinize? Birde kusma problemi yaşıyoruz gaz ile beraber genelde sütü mü kusuyor çoğunlukla .
Bende hem mama hem anne sütü.
Neredeyse yarıyarıya.
Arada kusma bizdede var.
Ama düzene girer ağız dolusu kusmuyorsa sorun yok

X