2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canım nerelerdesin? Bebeğin nasıl oldu? Merak ettim seni.

Merhaba canım, hiç sorma.. bugün 17.gün bebeğim hala yoğun bakımda. Kandaki enfeksiyon antibiyotikler sonucu düzeldi, oksijen ihtiyacı da kalmadı. Ama solunum hala hızlı. Bu kadar uzun sürede düzeltmeyince önce kalp doktoru eko çekti. Orda bazı şeyler çıktı ama bunlar 5 yaşına kadar kendi düzelir, solunumla alakalı değil dedi. Sonra boyun göğüs bölgesinden MR çektiler ve nefes borusunda darlık olduğu ortaya çıktı. Yattığı hastane yarın üniversite hastanesine sevk edecek, orda bronkoskopi diye bir şey yapılacakmış, ona göre ya ameliyatsız bir çözüm ya da ameliyat..
Valla allak bullak durumdayım kızlar. Güle oynaya çıktığımız doğumdan bu noktaya geldik. Bebiş hastaneden ha çıktı ha çıkacak derken bunca zaman geçti bambaşka şeyler ortaya çıktı.

Merhaba canım, hiç sorma.. bugün 17.gün bebeğim hala yoğun bakımda. Kandaki enfeksiyon antibiyotikler sonucu düzeldi, oksijen ihtiyacı da kalmadı. Ama solunum hala hızlı. Bu kadar uzun sürede düzeltmeyince önce kalp doktoru eko çekti. Orda bazı şeyler çıktı ama bunlar 5 yaşına kadar kendi düzelir, solunumla alakalı değil dedi. Sonra boyun göğüs bölgesinden MR çektiler ve nefes borusunda darlık olduğu ortaya çıktı. Yattığı hastane yarın üniversite hastanesine sevk edecek, orda bronkoskopi diye bir şey yapılacakmış, ona göre ya ameliyatsız bir çözüm ya da ameliyat..
Valla allak bullak durumdayım kızlar. Güle oynaya çıktığımız doğumdan bu noktaya geldik. Bebiş hastaneden ha çıktı ha çıkacak derken bunca zaman geçti bambaşka şeyler ortaya çıktı.
Rabbim bebeğine şifa versin canım benim. Çok zor bir durum gerçekten. Çok geçmiş olsun. Inşallah bir an önce toparlar bebiş 🤲🤲 Dualarım seninle

Cok cok gecmis olsun inşallah en kisa surede tüm sorunlardan kurtulur, saglikla yuvaniza dönersiniz. Allah kolaylık versin umarim ameliyatsiz en kisa şekilde sağlıgina kavuşur miniginiz..

Ah canım ya. Allah sabır versin sana. Çok zor. Bebeğin de çabucak toparlasın çıksın inş. Hiç sıkıntı yapma. Emin ellerde.
Ben de enfeksiyon dan hastanede yatmışım bir ay. Hem de düşün kaç sene önceki teknolojiyle.
Sen moralini yüksek tut. Evde de bir bebeğin var. Onun da ihtiyacı çok sana.

Sab simplex kullanan arkadaşlar nasıl kullanıyorsunuz? 3 gündür gaz sorunumuz var, bugün artık verdim ilaçtan ama doğru mu verdim emin olamadım. Yani ilacı biz mi icecektik yoksa bebek mi? Kaşığa 10 damla koyup icirdim, doğru mu yapmisim?
Cnm ben dun basladim
Dr u aradim gunde 4 defa 8 er damla bebege veriyosun. 3 defa da veren varmis 8 saatte bir oluyo o zaman
Ben.4 defa veriuorm
Cocuk biraz kendine geldi mahvoldu dun 😔

Kızlar meme ucu olmadığı için bebek tutamadı sütüm anında geldi ama olmadı. Masaj yaptılar hastanede birde silikon uç aldık çok çok az süt geliyor.
Sütü çoğaltmak için ne yapmalıyım?
3 günlük bebeğe 1 öğünde kaç ml mama vermeliyim? 3 saatte 1besliyorum. Açlıktan ağladı dün çok üzgünüm 😢
Rezene cayi
Gundr 3 lt su
Ve bestlak damla eczaneden al.cnm
Benim cok azdi bayah fark oldu
Bir de tahin helvasi ve komposto iciuorm

Allah yardımcın olsun canım tez zamanda bebeğine sağlıkla kavuşursun inşallah

süt sorununu ben de yaşadım. Ben de avent otomatik sağma makinesi vardı. Ama wee baby elle sağma makinesine geçince çoğaldı benim. Galiba kanallarım tıkanmış tam 2 saat sağdım. Daha sonra ılık duşa girdim masaj yaptım. Duştan sonra iyiden iyiye çoğaldını hissettim. Size öneririm. Ayrıca bol bol emzirmeye çalışın. Öğle 1.5-2 saatte gece 2-2.30 saatte bir emziriyordum. Şu an çoğaldı. Bir de ilk zamanlar ağız sütü olduğu için daha yoğun gelir sütünüz normale dönünce daha kolay sağar ve emer de bebek.
Benim su gibi geliyor şuan ilk önce terledim sandım süt damlıyormuş.

Canım benim sütüm varmış şişti taş gibi oldu göğüslerim bebek çekemiyor hepsini ben yok sanıyodum. 😢
Canım benimde aynı olmuştu doğumdan sonra 3. Gün doğum yaptığım hastaneyi aradım, hemşirelere durumu anlattım hemen gel dediler gittim ve hastane tipi makinayla iki göğüsü de boşalttık o şekilde bebek emdi..

Silikon ucu çok kullanma bebek tenine değmediği için sütün çoğalmaz bana doktor öyle demişti. Nitekim bebek silikon uca alışınca normalde emmemişti. İkinci bebeğimde de hemen siilikon uç al dedi hemşireler. Hayır dedim ısrarla kendim emzirdim çıkar merak etme biraz tutturmaya çalış
Canım benim ki tutulacak gibi değil iyice içine doğru nöbetçi eczaneden gece silikon uç alıp ancak tutturabildik. Şuanda da deniyorum hala çekemiyor bebek. Silikon uçla daha fazla efor sarfediyor sanki keşke direk emebilse.

Canım benimde aynı olmuştu doğumdan sonra 3. Gün doğum yaptığım hastaneyi aradım, hemşirelere durumu anlattım hemen gel dediler gittim ve hastane tipi makinayla iki göğüsü de boşalttık o şekilde bebek emdi..
Bende yarın kendim denicem pompayla yapamazsam hastaneye giderim. Biraz emdi yumuşadı sıcak havlu falan koydum olmadı öyle.

Çiftli al zaten canım muhakak. Bende lansinoh vardı memnunum ama ben genel olarak sağma işini hiç sevmiyorum ilk bebek de nefret ettim 😬
Ya bende evdeyim gerek yok diye almamıştım keşke alsaydım hazırlıksız yakalanmasaydım. Bende elimle sağamadım pompa bakalım nasıl olacak.

Biz icmiyoruz de mi? Bı yerde soyle okudum.bebek değil siz iceceksiniz diye ordan kafama takıldı. Ben bugün ilk kez sab simplex verdim kaşığa 10 damla koyarak. Yanlış mı yaptım diye içim huzurlu değil.
Annenin içtiği gaz damlalarıda var.
Bebeğin içtiğide.
Seninki bebeğin içtiği.
Prospektüste yazıyordur zaten kaç damla verilceği ben hiç kullanmadım bilmiyorum kullanım şeklini.

Benim su gibi geliyor şuan ilk önce terledim sandım süt damlıyormuş.
Canım acil iyi bir emzirme hemşiresi desteği alman gerek.doğum yaptığın hastaneden destek iste.ben destek aldığım halde bebeğim emmemişti.sorun yapma mamalarla da bebekler çok sağlıklı büyüyor❤️

Reflüsü mü var acaba? Yada süt alerjisi de de olabiliyormuş böyle durumlarda. Onu bir sor istersen doktoruna. Kakası falan nasıl? Kızım da iki gün üst üste bahsettiğin gibi kustu endişelendim ben de. Tükürüğünü bile yutamıyor daha. O yüzden reflü yatağında yatırıyorum
Kakası falan normal herseyi.. şuan yanımda yatıyor sürekli kusuyor bogazına kacmasndan onladar korkuyorm ki

Bebek içecek:) bize de pediatrist sab simplex verdi ama işe yarıyormu emin değilim günde max. 4x15 damla yazmış ama ben okadar vermiyorum 7-8 damla ağzına damlatmayı denedim önce çıkardı yarısını ağzından, sonra kaşığa damlatıp verdim, zaten doktor bi deneyin dedi, içeriğinde de aşırı gereksiz kimyasallar var çok içime sinmedi.Memede uyuyor yatağına koyar koymaz kıvranmaya başlıyor uyanıkken çoğu zaman ağlıyor gazı var diye düşündük ama damla da pek farkettirmedi bebek yine aynı.Birde nurse harveys inkini aldım o biraz daha doğal içerik sanırım bide onu denicem.
Bizim de 4 gündür devam ediyor gaz sorunumuz. Düzelir gibi oluyor tekrar başlıyor. Ben de bu sabah ikinci kez verdim ilaçtan. İşe yaradi mi yarayacak mi emin değilim. Emerken bı anda kendini geri atıyor sıkıyor yüzü kıpkırmızı oluyor sonra da çığlık atar gibi bağırıyor. Sonra memeyi tekrar tutuyor sonra yine azıcık emip tekrar kendini geri atiyo böyle bir kısır döngü..kucakta uyuyo yataga bıraktığım an basliyo ağlamaya.dun gece 1 bucuktan beri uyumadım. Ne zaman düzene girecek🥺

X