2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bu arada mamayı bize doktor 2 saatte bir demişti. Ama sen bize göre değil tabi doktorun ne dediyse onu yap
Doktora soramadım hemşireler 3 saatte 1 verdiler. Bende öyle yapıyım miktarı arttırayım çok az veriyomuşum. Hastanede 10ml veriyolardı şırıngayla yetersizmiş demekki.

Elektrikli olanlardan alin. Biz dodo baby marka cift biberonlu aldik 325 tlye. Ikisini ayni anda bile sagabilirsiniz zamandan tasarruf. Sagdikca bollasacak insallah goreceksiniz
Uygunmuş fiyatı acele olduğu için mağazada ne varsa alıcaz bu markayı da sorarım.

Kızlar ben tuvalete de gidemiyorum. 2 gün oldu burda magnezyum sülfat konusu geçmişti sanki evde var içsem birşey olur mu?

Kızlar meme ucu olmadığı için bebek tutamadı sütüm anında geldi ama olmadı. Masaj yaptılar hastanede birde silikon uç aldık çok çok az süt geliyor.
Sütü çoğaltmak için ne yapmalıyım?
3 günlük bebeğe 1 öğünde kaç ml mama vermeliyim? 3 saatte 1besliyorum. Açlıktan ağladı dün çok üzgünüm 😢
Öncelikle stres yapma hepimizin başına geldi bu durum benim de ilk gün göğüs uçlarım yoktu hatta ben de silikon göğüs ucu aldım ne yaptıysan bebeğim emmedi daha sonra şu küçük el pompaları var onları alıp göğüs uçlarına taktım ve pompa ile çekmeye çalıştım ben pompayla çektikçe göğüs uçlarım çıktı onu kesinlikle tavsiye ederim

Öncelikle stres yapma hepimizin başına geldi bu durum benim de ilk gün göğüs uçlarım yoktu hatta ben de silikon göğüs ucu aldım ne yaptıysan bebeğim emmedi daha sonra şu küçük el pompaları var onları alıp göğüs uçlarına taktım ve pompa ile çekmeye çalıştım ben pompayla çektikçe göğüs uçlarım çıktı onu kesinlikle tavsiye ederim
Canım benim bebek silikon uçtan çekiyoryani elinden geleni yapıyor çekmek için ama o kadar oluyor işte.
Yarın pompa alıcam sabah ilk işim eşimi pompa almaya göndermek.

Canım göğüslerim çok sertleşmiş süt mü birikmiştir yoksa başka bir sıkıntı mı oldu acaba.
Canımm göğüs sertleştiyse süt birikmiştir büyük ihtimal, sağım yap hem göğüsler rahatlar hem de çıkan sütten bebişe kaşıkla içir..benim ikinci bebeğim olmasına rağmen ilk günler çok zorlandım 1 haftaya kadar daha iyi olucaksın inşallah

Kızlar meme ucu olmadığı için bebek tutamadı sütüm anında geldi ama olmadı. Masaj yaptılar hastanede birde silikon uç aldık çok çok az süt geliyor.
3 günlük bebeğe 1 öğünde kaç ml mama vermeliyim? 3 saatte 1besliyorum. Açlıktan ağladı dün çok üzgünüm 😢
süt sorununu ben de yaşadım. Ben de avent otomatik sağma makinesi vardı. Ama wee baby elle sağma makinesine geçince çoğaldı benim. Galiba kanallarım tıkanmış tam 2 saat sağdım. Daha sonra ılık duşa girdim masaj yaptım. Duştan sonra iyiden iyiye çoğaldını hissettim. Size öneririm. Ayrıca bol bol emzirmeye çalışın. Öğle 1.5-2 saatte gece 2-2.30 saatte bir emziriyordum. Şu an çoğaldı. Bir de ilk zamanlar ağız sütü olduğu için daha yoğun gelir sütünüz normale dönünce daha kolay sağar ve emer de bebek.

Morardılar zaten sürekli sıkmaktan.
Kıyamam ya ama morartacak kadar sıkma bak kahverengi en üst kısmına baş parmağını koy işaret parmağını da kahverengi kısmın en altına koy sonra sıkıp parmakları uca doğru getir ama morartacak kadar sıkma video vardı bulabilirsem atayım

Doktora soramadım hemşireler 3 saatte 1 verdiler. Bende öyle yapıyım miktarı arttırayım çok az veriyomuşum. Hastanede 10ml veriyolardı şırıngayla yetersizmiş demekki.
İlk gün 5 ml oluyor mideleri sonra yavaş yavaş büyüyor az değil ama eğer emmiyorsa mama için 3 saat beklemek çok gibi geldi bana

Gözün aydın hayırlı olsun canım. Ben artık bu konuda bazı şeylerin önüne geçilmez diye kendimi teselliye başladım sanırım. Sen normal doğumdan ben sezeryandan sonra aynı şeyleri yaşıyoruz bak. Benim bebişim de yogunbakimda oksijen alıyor ve daha bir hafta on gün belki devam edecek. Şuan evde olmamız gerekirken... Ben de bunu sezeryana bağlıyorum mesela.
İnşallah en kısa zamanda bebislerimize kavuşuruz sağlıkla
Canım nerelerdesin? Bebeğin nasıl oldu? Merak ettim seni.

Silikon ucu çok kullanma bebek tenine değmediği için sütün çoğalmaz bana doktor öyle demişti. Nitekim bebek silikon uca alışınca normalde emmemişti. İkinci bebeğimde de hemen siilikon uç al dedi hemşireler. Hayır dedim ısrarla kendim emzirdim çıkar merak etme biraz tutturmaya çalış

Lütfen tecrübelerinize ihtiyacm var.. 12 günlk bebegm.. sabh 5 den beri ayaktaym tam 6 saat uyanık kaldı gazdı altını degiltirmeydi emmesiydi derken bi maraton içindeydm hep ben yatırıyorm o kalkıyor.. Sorunumuz kusması sabhtan beri byl bilirsiniz çökelek gibi kesik kesik kusuyor ve o kadar fazla ki dilinn tam ortasında kalıp gibi kalıypr yutmaya calısıyor gitmiyor dilinden üst damagına yapısıyor ben alamıyorm midesi kalkıyor yutsun die emziriyorm.. Asıl sorun da benm ilk oglumda cok kusardı ilk zamanlar snradan hem cogaldı hemde byle fıskırır tarzda kusuyodu bildiginiz fıskıye gibi hatta bazen curk curk su attırıyodu agzından..
Reflüsü mü var acaba? Yada süt alerjisi de de olabiliyormuş böyle durumlarda. Onu bir sor istersen doktoruna. Kakası falan nasıl? Kızım da iki gün üst üste bahsettiğin gibi kustu endişelendim ben de. Tükürüğünü bile yutamıyor daha. O yüzden reflü yatağında yatırıyorum

Burada bir iki kişi yazıyor ya da cevap vermiyor ama diyeyim mama 15 ccile doyarmı bebekler çok uyuyor ikinci ama tedirginim
İlk günler doyar canım.ama çok uyuyorsa dikkat et sarılığa dönmesin. Sık sık uyandır emzir yada mama ver. Kademeli şekilde artar bir süre sonra. Zaten sarılık vs yoksa aç olsa uyumaz emin ol

Kızlar ben tuvalete de gidemiyorum. 2 gün oldu burda magnezyum sülfat konusu geçmişti sanki evde var içsem birşey olur mu?
Sülfat dediğin toz şeklinde olan mı? Ben ondan aldım aynı durumdaydım. Yoğurda Bi kaşık koyup yemiştim. Ondan sonra gittim wc ye. O rahatlattı beni. Karnım taş gibi olmuştu

X