- 28 Kasım 2012
- 7.030
- 4.605
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.321
Ev işi yapmadım henüz ama hiç durmuyorum oğlum da var bebek dışında. Dediğin gibi ağrım çok oluyor. Ben ilk günden beri yatıyorum. Aksine oturdukçw ağrım oluyırKızlar sezeryan doğum yapanlar ev işlerini tam manasıyla tak başına yapmaya ne zaman basladiniz yerden birşey almak şuan için imkansiz dün kendimi iyi hissediyordum biraz birşeyler yapmaya çalıştım bugün dikiş yeri çok fazla yanmaya başladı normal doğumun gözünü seveyim dedim, hep aklımda hemen suni sancı verilmeseydi acaba bu seferde normal dogarmiydi sorusu hiç gitmeyecek sanırım sezeryan aklımın ucundan bile geçmiyordu
ilk doğumumda da dogum sancılarım bir cm açılmayla başlayıp 4 saat sonra açılma ilerlemeye başlamıştı hiç suni sancı almadan kendi sancimla 13 saatte doğum olmuştu
Birde ne zaman tamamen yatar pozisyonda uyuyabilmeye başladınız ben nerdeyse oturarak uyuyorum çünkü
Ahh canım kıyamam ama sağlığın herşeyden önemli unutma biraz rahat olmaya çalış. Bulduğun 10 dk lık fırsatta bile uyumaya çalışıyorumBenim annem yanımda sağolsun yemek yapıyor ama herşeyimi kendim yapmaya alışık olduğum için illa kolaçan etme gereği duyuyorum ben dağınıklık ve düzensizlik ten hiç hazetmem annem biraz dağınıktır yapmayayım diyorum ama gözüme takiliyor illa arkadan toplamak istiyorum bugün makinaya çamaşır atıp cikarttim eğilip kalkınca canım baya yanmaya başladı birde bebek gece ya kucakta ya memede duruyor geceleri toplasan 2 saat zor uyuyorum dinlenemiyorum da malesef, kızım büyük babası ilgileniyor çoğu zaman küçük olsaydı ne yapardım bilmem
Evet bir fısocean 400iu olanından 1 fis mi kullaniyorsunuz
Benimde ilki normal oldugu icin normal dogum diye cok cirpindim ama nasipten oteye gecilmiyor malesef kendi sancim olmadan suni sanci ile baslandi 7 saatte 1,5 santim acilmam oldu ilerlemeyince mecbur sezeryana aldi doktor, gercekten normal dogum buyuk nimetmis ben gunluk islerimi 6. gunde yapmaya basladim ama egilip yerden birsey almiyorum esim online evden calisiyor Allahtan cok yardimi oluyor o konuda birde agir kaldirmiyorum diger islerimi yapiyorum suan dogum yapali 9 gun oldu dikis acilarim gecti bayagi yok gibi neredeyse. Hastanede 4 gece 5 gun kaldim buradaki prosedur geregi zaten yeterince dinlendim dogumun 3. gunu doktor korse taktirdi o inanilmaz rahatlatti daha rahat hareket ettim bu yuzden hizli toparlandigimi dusunuyorum.Kızlar sezeryan doğum yapanlar ev işlerini tam manasıyla tak başına yapmaya ne zaman basladiniz yerden birşey almak şuan için imkansiz dün kendimi iyi hissediyordum biraz birşeyler yapmaya çalıştım bugün dikiş yeri çok fazla yanmaya başladı normal doğumun gözünü seveyim dedim, hep aklımda hemen suni sancı verilmeseydi acaba bu seferde normal dogarmiydi sorusu hiç gitmeyecek sanırım sezeryan aklımın ucundan bile geçmiyordu
ilk doğumumda da dogum sancılarım bir cm açılmayla başlayıp 4 saat sonra açılma ilerlemeye başlamıştı hiç suni sancı almadan kendi sancimla 13 saatte doğum olmuştu
Birde ne zaman tamamen yatar pozisyonda uyuyabilmeye başladınız ben nerdeyse oturarak uyuyorum çünkü
Aynen, bakalim emzik vermeden ilerlemeye çalışacağım ben de bundna sonrasi icin. İnşallah kisa sürede unutur. Hayirlisi.Evet ben de sipariş vereceğim aventi almamaya devam ederse. Verdikçe öğürüyor çünkü.
Emmesi daha önemli canım.kriz anları gelip geçici bir süreç. En büyük sorun büyüdükçe meme bağımlısı olmaları bence
Aaa burda dikişlere zarar verir diye taktırmıyorlar genelde ne tip korse taktın?Benimde ilki normal oldugu icin normal dogum diye cok cirpindim ama nasipten oteye gecilmiyor malesef kendi sancim olmadan suni sanci ile baslandi 7 saatte 1,5 santim acilmam oldu ilerlemeyince mecbur sezeryana aldi doktor, gercekten normal dogum buyuk nimetmis ben gunluk islerimi 6. gunde yapmaya basladim ama egilip yerden birsey almiyorum esim online evden calisiyor Allahtan cok yardimi oluyor o konuda birde agir kaldirmiyorum diger islerimi yapiyorum suan dogum yapali 9 gun oldu dikis acilarim gecti bayagi yok gibi neredeyse. Hastanede 4 gece 5 gun kaldim buradaki prosedur geregi zaten yeterince dinlendim dogumun 3. gunu doktor korse taktirdi o inanilmaz rahatlatti daha rahat hareket ettim bu yuzden hizli toparlandigimi dusunuyorum.
Dogum sonrasi takmak icin uretilen bir korse 3 parca halinde legen kemiginden baslayip gogus altina kadar uzaniyor vucuda gore ayarlanabiliyor ilk kez gordum bende boyle birsey, doktor icinin temizlenmesi ve karninin toparlanmasi icin takmamiz lazim dedi hicbir zarari olmadigi gibi cok faydasini gordum.Aaa burda dikişlere zarar verir diye taktırmıyorlar genelde ne tip korse taktın?
Ben 5. Gün kendimi toparlayabildim. Sezeryan bana da çok zor geldi açıkçası.Kızlar sezeryan doğum yapanlar ev işlerini tam manasıyla tak başına yapmaya ne zaman basladiniz yerden birşey almak şuan için imkansiz dün kendimi iyi hissediyordum biraz birşeyler yapmaya çalıştım bugün dikiş yeri çok fazla yanmaya başladı normal doğumun gözünü seveyim dedim, hep aklımda hemen suni sancı verilmeseydi acaba bu seferde normal dogarmiydi sorusu hiç gitmeyecek sanırım sezeryan aklımın ucundan bile geçmiyordu
Sağlıcakla gelir inşallahBana 2 hafta önce 2 cm açiklik var demisti doktor hala bekliyorum
Benim göğüs uclarim da yara olmuş bu dediğinden şimdi kullansam iyi gelir mi emzirirken kullanabiliyor muyuzMerhaba ilk hafta parca parca oldu goguslerim kuzenim onerdi evicap aldim 1 taneyi iki gogsume surdum belki 3 4 gun su an masallah diyim 5. Ye gerrk kalmadi. Siddetle oneririm
Bir de gogus pedi kullanmiyorum cok kuruttu , seffaf gogus koruyucu ile hep nemli kaldi hemen gecti
Ah ağrılar biran önce geçsin kendi başıma bebek kucağımda oturduğum yerden kalkabileyim yorgunluğa bı şekil katlanirim dun gece annem saat 10'da koltukta uyayukalmis eşimde kızı uyuturken uyuyakalmis dedim bütün gece uyumayan ben uyuyakalan siz isyan çıkartırım vallaAhh canım kıyamam ama sağlığın herşeyden önemli unutma biraz rahat olmaya çalış. Bulduğun 10 dk lık fırsatta bile uyumaya çalışıyorumyakında ağrılar geçer zaten. 20.günden sonra bayağa rahatladım ben.
Gerçekten normal doğum nimetmis kendimi hiç bu kadar aciz hissetmedim sezeryan aklımın ucundan geçmediği için kendimi hiç hazirlamamisim bana da suyum gelmeye başladığı kendi sancım yetersiz olduğu için suni sancı verildi bebeğin kalbi dayanamadı bir aydır kanalda olan bebek yan yatış pozisyonu aldı benim annem ve şu an eşim evde tabiki yardımları büyük ama kendi düzenin gibi olmuyor burada hastanede bir gece kalıyorsun zaten ilk gece bebekle beş dakika uyumadım bile dinlenmek bı kenara eve geldiğimde ayakta uyuyordumBenimde ilki normal oldugu icin normal dogum diye cok cirpindim ama nasipten oteye gecilmiyor malesef kendi sancim olmadan suni sanci ile baslandi 7 saatte 1,5 santim acilmam oldu ilerlemeyince mecbur sezeryana aldi doktor, gercekten normal dogum buyuk nimetmis ben gunluk islerimi 6. gunde yapmaya basladim ama egilip yerden birsey almiyorum esim online evden calisiyor Allahtan cok yardimi oluyor o konuda birde agir kaldirmiyorum diger islerimi yapiyorum suan dogum yapali 9 gun oldu dikis acilarim gecti bayagi yok gibi neredeyse. Hastanede 4 gece 5 gun kaldim buradaki prosedur geregi zaten yeterince dinlendim dogumun 3. gunu doktor korse taktirdi o inanilmaz rahatlatti daha rahat hareket ettim bu yuzden hizli toparlandigimi dusunuyorum.
Normalin rahatini aldıktan sonra evet sezeryan gerçekten çok zor mecburi olmayan sezeryana nasıl cesaret edilir bilmiyorumBen 5. Gün kendimi toparlayabildim. Sezeryan bana da çok zor geldi açıkçası.
Selam efendimSelamm bu saatte uyumayan annelere
Benim sipanin gaz sancısı var ne yapacağımı bilmiyorum
Gerçekten normal doğum nimetmis kendimi hiç bu kadar aciz hissetmedim sezeryan aklımın ucundan geçmediği için kendimi hiç hazirlamamisim bana da suyum gelmeye başladığı kendi sancım yetersiz olduğu için suni sancı verildi bebeğin kalbi dayanamadı bir aydır kanalda olan bebek yan yatış pozisyonu aldı benim annem ve şu an eşim evde tabiki yardımları büyük ama kendi düzenin gibi olmuyor burada hastanede bir gece kalıyorsun zaten ilk gece bebekle beş dakika uyumadım bile dinlenmek bı kenara eve geldiğimde ayakta uyuyordum
Doktor banada korse versi kullanmam için ama ikinci gün taktım dikis yerlerim o kadar çok sızladı ki takamadim birdaha takmaya cesaretim yok
Yinede onemli olan yavrularimiza saglikli sekilde kavusmus olmamiz gerisi bir sekilde hallolur bu gecici bir iyilesme sureci oyle dusunun stres yapmayin
Kullanabilirsin cnm gunde 1 defa kapsulu patlat iki gogsune sur , emziemeden once sil ya da yika. Pedle kapamadim seffaf gogus koruyucu ile kapadim. Bayag rahat ettim, uclarindan kan cikiyodu artikBenim göğüs uclarim da yara olmuş bu dediğinden şimdi kullansam iyi gelir mi emzirirken kullanabiliyor muyuz
Bugünler geçecek canım, sen deneyimli annesin daha iyi bilirsin. Biraz sabırSağol canım allah razı olsun
Pek baş edebildiğimi söyleyemem
Bu yoğun tempoda maalesef kendime bakamıyorum, sütüm etkilendi bile sanki
Genel olarak uykusuz ve yorgunum
İki veya daha fazla çocuklu anneler belki daha iyi anlar, sürekli vicdan muhasebesindeyim büyük kızıma karşı
Onunla ilgilenemedikçe daha çok bana düştü, ne olsa her şeyi annem yaptırsın diyor, bazen bebekle ilgilenmem gerekiyor o sırada kızım ağlıyor kahroluyorum üzüntüden
Lohusalık nedir bilmedim bu kez, ilk haftadan düştüm bu tempoya, haliyle dikişlerimi de zorladım, hala ağrı kesici içmeden duramıyorum dikiş ağrısından.
Fazla negatif bir mesaj oldu ama ruh halim pek de iyi değil bu sıralar
Umaycım seni burda görmek çok mutlu etti. Ekimm annesinden mayıs annesineSelamlar
Eğer kızım daha erken gelmeye kalmazsa önümüzdeki salı sezaryenle doğacak
Şimdiden heyecanı sardı
Biz de aynıyız 19. günümüz bugün. Gaz sorunu var ama çıkarmaya yardımcı oluyoruz masajla vs. çıkıyor şükür. 40 ına doğru esas gaz sancıları başlar dedi hemşire ama umarım bundan fazla olmaz sancılar. Hepimizin bebişlerinin bağırsakları hemenn sağlıkla gelişir de sancısız mutlu günlerimiz olur inşallahSelammmmvalla napayım bebişle uğraşıp duruyorum, başka da bişey yok hayatımda, hala alışma evresi.. sizde ne var ne yok? Aiglethe4th
Vitagil puff vitamin d3 400ıu kullanıyoruz.6. gün başladıkkızlar bebeklerinize hangi marka d vitamini veriyorsunuz. bir de kaçıncı gün başladınız?bizim bugün dr kontorlumuz vardı ama sormayı unuttum. telefon nosu da yok malesef