2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bebeğinin rutin kontrollerini devlette yaptıran anneler mhrs üzerinden hangi birimden randevu alıyorsunuz?
Yenidoğanda randevuya gerek yok diye biliyorum.
Ama şöyle söyleyim, devlet özel gibi her ay gelin demiyor -en azından benim götürdüğüm doktor demiyordu-

İlk kızımı her ay götürdüm, bir sıkıntısı mı var dedi doktor 😂

Bugün doktora gittik bebeğin kontrolü vardı. 2 haftalık şuan bebeğim. Geçtiğimiz haftaya göre 400 gr almış. 3470 doğmuştu, üç gün sonraki kontrolünde 3400dü şimdi ise 3800. Normaldir dimi? Bir de bir haftads iki santim uzamış 53 cm şuan.

Ben de 15.gün götürdüm, iki cm uzamıştı, doğum kilosunun üzerine de 500 gr almış. Sağlık ocağındaki hemşire çok iyi dedi. Kafası da 3 cm büyümüş 😂

Bugün doktora gittik bebeğin kontrolü vardı. 2 haftalık şuan bebeğim. Geçtiğimiz haftaya göre 400 gr almış. 3470 doğmuştu, üç gün sonraki kontrolünde 3400dü şimdi ise 3800. Normaldir dimi? Bir de bir haftads iki santim uzamış 53 cm şuan.
Benimki de 1 haftada 400 gram almıştı. Doktor fazla dedi 200 gram normal dedi valla bilemedim herkes farklı bir şey söylüyor. Senin doktorun ne dedi?

Ben geceleri 2 saatte bir uyandırmaya çalışıyordum bebeğim zar zor uyanıyordu, 3 saati buluyordu. Doktor da bebeğe işkence çektirme 3 saatte bir uyandırıp emzir dedi. Şimdi sanki daha düzene girdi gibi. Ama gündüzleri uyanık olduğu zamanlar daha az aralıklarla emiyor.
Ben de bıraktım artık, kendi düzenini kursun dedim. Eziyet oluyordu resmen hem ona hem bana. Şimdi maksimum 3 saate alarm kuruyorum 5dk da olsa emsin susuz kalmasın diye onun dışında o ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum. Bazen 1 saat sonra uyanıyor bazen 4 saat sonra istiyor. Gündüz daha düzenli emiyor.

Kızlar bizde de uykusuz her gece 😂
Gündüz uyusa en azından o zaman dinlenirim ama gündüz de uyumuyor.
Kucağımızda ya da memede çok güzel uyuyor, bıraktığımız anda yıkıyor ortalığı

Diğer kızım da 2 yaşında, annemi istiyorum diye ağlıyor çok üzülüyorum 😥
Eşim evdeyken meme saatleri dışında bebeği ona veriyorum ben kızımla oynuyorum.
Eşim işe gidince işler iyice karışıyor 😐
Birini ayağımda sallıyorum diğerini memede tutuyorum, aşırı yorucu geçiyor.

Annemle babam da bu sırada şehir şehir akraba geziyorlar... her telefonda da akıl veriyorlar daha çok sinir oluyorum.

Benimki de 1 haftada 400 gram almıştı. Doktor fazla dedi 200 gram normal dedi valla bilemedim herkes farklı bir şey söylüyor. Senin doktorun ne dedi?
Benim doktor çok iyi dedi kilosu için. Ama ben pek doktoru beğenmedim ondan size sorayım dedim. Mamaya karşı benim doktor. Geçen sefer gittiğimde sadece mama verdiğimi sanmış bana kızmıştı. Bugün gittiğimde sütüm tükendiğinde gelmediğinde veriyorum dedim o zaman tamam dedi. Günde 3 kez 45cc den 400 gr alamaz zaten bence. Sütüm az ama yaramış demekki.
Ben de 15.gün götürdüm, iki cm uzamıştı, doğum kilosunun üzerine de 500 gr almış. Sağlık ocağındaki hemşire çok iyi dedi. Kafası da 3 cm büyümüş 😂
O zaman normal gidiyoruz, bizimkinin kafası 36 idi 37 olmuş çok büyümemiş. Acaba normal midir

Kızlar bizde de uykusuz her gece 😂
Gündüz uyusa en azından o zaman dinlenirim ama gündüz de uyumuyor.
Kucağımızda ya da memede çok güzel uyuyor, bıraktığımız anda yıkıyor ortalığı

Diğer kızım da 2 yaşında, annemi istiyorum diye ağlıyor çok üzülüyorum 😥
Eşim evdeyken meme saatleri dışında bebeği ona veriyorum ben kızımla oynuyorum.
Eşim işe gidince işler iyice karışıyor 😐
Birini ayağımda sallıyorum diğerini memede tutuyorum, aşırı yorucu geçiyor.

Annemle babam da bu sırada şehir şehir akraba geziyorlar... her telefonda da akıl veriyorlar daha çok sinir oluyorum.
Benimkide öyle kucak sevdalısı😀

Ben de bıraktım artık, kendi düzenini kursun dedim. Eziyet oluyordu resmen hem ona hem bana. Şimdi maksimum 3 saate alarm kuruyorum 5dk da olsa emsin susuz kalmasın diye onun dışında o ne zaman uyanırsa o zaman emziriyorum. Bazen 1 saat sonra uyanıyor bazen 4 saat sonra istiyor. Gündüz daha düzenli emiyor.
Kesinlikle öyle. Ben sarılıktan dolayı aç kalacak beslenemeyecek diye düşündüğümden de çok üstüne düştüm sanırım. Ama kendi düzenini kurması daha iyi. Dediğin gibi bazen 5 dk emiyor o bile yetiyor uyuyor aradan biraz zaman geçiyor tekrar emmek istiyor. Artık acıktığını anlayabiliyor en azından

Selam kızlarr bebeğimin suyu kalmamış acil yatırdılar. Propess takıldı alttan. Propessle doğum yapan var mı. Nasıl bi süreç hiç bilmyorum. Suni sancı gibi mi
Canim selam benim kuzenim oldu hic korkma hersey guzel olacaktir eski bi gonderiymis smdi ne yaptin merakettm iyimisjn geldimi bebis

Kesinlikle öyle. Ben sarılıktan dolayı aç kalacak beslenemeyecek diye düşündüğümden de çok üstüne düştüm sanırım. Ama kendi düzenini kurması daha iyi. Dediğin gibi bazen 5 dk emiyor o bile yetiyor uyuyor aradan biraz zaman geçiyor tekrar emmek istiyor. Artık acıktığını anlayabiliyor en azından
Şimdi doktor kontrolünden geldik. Doğum kilosunun üstüne çıkmış. Demek ki besleniyor dedi. Emzirme süresini sordum minimum 5 dk max 15dk emse ona yeter dedi. Sevindim valla. 5dk da doyup bırakıyor çünkü bazen. Zorlamayacağım çocuğu emsin diye.

Şimdi doktor kontrolünden geldik. Doğum kilosunun üstüne çıkmış. Demek ki besleniyor dedi. Emzirme süresini sordum minimum 5 dk max 15dk emse ona yeter dedi. Sevindim valla. 5dk da doyup bırakıyor çünkü bazen. Zorlamayacağım çocuğu emsin diye.
Ya iyi bari 5-15 dk ise. Ben de takviyeye gerek var mı diye düşünüyordum hep. Günde 3-4 çişli bez çıkarıyorsa da beslenmesi iyi demekmiş

Yenidoğanda randevuya gerek yok diye biliyorum.
Ama şöyle söyleyim, devlet özel gibi her ay gelin demiyor -en azından benim götürdüğüm doktor demiyordu-

İlk kızımı her ay götürdüm, bir sıkıntısı mı var dedi doktor 😂
😂😂 ay beni güldürdünüz. gerçekten rutin kontrolün önemini söylerler ama bir şey olmadan da gitmeyelim istiyorlar ne diyeyim

Sevindim valla. Bizde ctesi gideceğiz. Bakalım bize ne diyecek. Bu arada synı kadın doğum doktoru ardından aynı çocuk doktoru 🙈 beraber ilerliyoruz sizle. Sizin doğum süreci nasıl geçti bu arada memnun kaldınız mı hastaneden. Brnim ikinci doğumum ve ben çok memnun kaldım hem doktorumdan hem ebe ve hemşirelerden. Önceki doğumumda hiç yardımcı olan olmamış dedim

Kaç günlük bebekleriniz .Çünkü ben de uyandırmada zorlanıyorum

Sevindim valla. Bizde ctesi gideceğiz. Bakalım bize ne diyecek. Bu arada synı kadın doğum doktoru ardından aynı çocuk doktoru 🙈 beraber ilerliyoruz sizle. Sizin doğum süreci nasıl geçti bu arada memnun kaldınız mı hastaneden. Brnim ikinci doğumum ve ben çok memnun kaldım hem doktorumdan hem ebe ve hemşirelerden. Önceki doğumumda hiç yardımcı olan olmamış dedim
Benim doğumum biraz travmatik oldu benim için. Süreç hiç hayal ettiğim gibi ilerlemedi. O yüzden pek objektif yorum yapamayabilirim sanırım. Doktorumdan memnun kaldım genel olarak ama doğumu beklerken mesela eşimden başka kimse yoktu yanımda. Gelip gidip nst ye bağladılar sadece bir de muayene ettiler. Şöyle yap böyle nefes al vs diyen kimse olmadı. Doğumdan sonra da kucağıma koyup gittiler ben kendim emzirdim hiç bilmediğim halde. Emiyor mu diye sordular sadece, emiyor dedim gittiler. Hele ilk geceki nöbetçi hemşire fazla ukalaydı. İlk çocuğumuz, eşimin de benim de tecrübemiz yok sorduğumuz sorulara garip cevaplar verdi tersler gibi. Neyse belki de ben fazlaca üzgün olduğumdan daha hassastım bilemiyorum. 🤷🏻‍♀️

Selam kızlar nasılsınız? Doğum yapanlara hayırlı olsun, sağlıkla büyütün inşallah. 🥰 Bizim de 13. Günümüz bugün. Birkaç gündür bebişimin nefesi sürekli hırıltılı. Serum fizyolojik sıktık, aspiratör denedik yok olmuyor. Görünürde bir şey yok ama emerken hırıl hırıl sürekli ve sanki düzgün ememiyor. 1,5 saatte bir uyanıyor emmek istiyor. Doymuyor sanırım. 😞 ne yapmam lazım bilemedim. Sağlık ocağında ebeden yardım istedim aspiratör önerdi. Doktora mı götürsem?
Zaten 15. Gün kontrolü yok mu cnm. Orda sor olmadı. Benim bebişimin de bazen oluyo hırıltısı ve saatte bir emdiği de oluyor. Günü gününü tutmuyo 😐

X