- 19 Ekim 2020
- 863
- 1.828
- 35
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.161
çok teşekkür ederim canım herkes 17. gününde gitmiş benim de öyle gitmem lazım sanırım. Peki randevuyu nasıl yapıyoruz? yeni doğan polikliniği çıkmıyor mhrsde?Cnm doğdundan itibaren şöyle oldu bizimki. 5. Gün kontolü vardı doktora gittik orda topuk kanı alındı 2. Kez olan. 17. Gününde tekrar doktora gidicez işitme testi yapılacak. Sonra bir ay sonra yine doktor kontrolümüz olacak (17. Gün kontrolünden 1 ay sonra yani) bi de 4 mayısta doğdu 4 haziranda ailr hek. gidip hepatit ikinci doz yaptırıcaz. İlk dozu doğduğunda yapmışlardı. Böyle
Ben özele götürüyorum cnm, çocuk doktoruna. Belki devlette de çocuk bölümüne gitmen gerekiyodur.çok teşekkür ederim canım herkes 17. gününde gitmiş benim de öyle gitmem lazım sanırım. Peki randevuyu nasıl yapıyoruz? yeni doğan polikliniği çıkmıyor mhrsde?
çok teşekkür ederim:)Ben özele götürüyorum cnm, çocuk doktoruna. Belki devlette de çocuk bölümüne gitmen gerekiyodur.
Hayırlı olsun güle güle büyüt. İsmi ne oldu en son Gökçe düşünüyordun.Selam kızlar nasılsınız? Doğum yapanlara hayırlı olsun, sağlıkla büyütün inşallah.Bizim de 13. Günümüz bugün. Birkaç gündür bebişimin nefesi sürekli hırıltılı. Serum fizyolojik sıktık, aspiratör denedik yok olmuyor. Görünürde bir şey yok ama emerken hırıl hırıl sürekli ve sanki düzgün ememiyor. 1,5 saatte bir uyanıyor emmek istiyor. Doymuyor sanırım. ne yapmam lazım bilemedim. Sağlık ocağında ebeden yardım istedim aspiratör önerdi. Doktora mı götürsem?
Gökçe Beril olduHayırlı olsun güle güle büyüt. İsmi ne oldu en son Gökçe düşünüyordun.
Midesi sert oluyor gaz olduğu zaman midesinin üzerine masaj yap karnı yumuşayınca düz bir zemine yatır kolay çıkarıyor canım ben öyle yapıyorumEmdikten sonra gazını çıkarma işini de asla beceremiyorum. Dakikalarca pat pat vuruyorum sırtına, dizime yatırıyorum ovuyorum çıkmıyor. Bağırsaklarına iniyor, yavrum kendisi zorla çıkartıyor. Kendimi çok beceriksiz hissediyorum
Bir de öyle deneyeyim canım teşekkürler.Midesi sert oluyor gaz olduğu zaman midesinin üzerine masaj yap karnı yumuşayınca düz bir zemine yatır kolay çıkarıyor canım ben öyle yapıyorum
Güneş ışığına çıkar kolunu bacağını aç canım hemen geçiriyor sarılığı. Göğsün çok süt doluysa emerken boğuluyo gibi hissediyorlar o yüzden meme reddi oluyor emzirmeden önce göğsünü yumuşatana kadar sağarsan çok rahat emecektir. Biberon reddi oluyorsa da sulukla ver biberon almayan bebekler sulukla çok rahat içiyorBenim bebis de uyumaktan emmiyor.ne yapsam uyandiramiyorum.cok ac uyanip ortaligi ayaga kaldiriyor meme reddi haliyle.chicco anne gogus uclu biberon aldim cok akitiyor damlatiyor.philips naturel aldim birdeonu deneyecegim.silikon meme ucu aldim onla da bir emzireyim diorum.ucu kucuk diye almak istemiyor.aslinda basta emiyordu ama sarilik artinca uyumaya uyudukca sariligi cogaldi.resmen bir girdabin icine girdim sanki.dun gobeginde kan vardi dr a goturunce tekrardan k vitamini ignesi yaptilar.ikinci kere bilmiyordum tekrarlanabilecegini.asi Kartina bakinca bi an kaynar su dokuldu basimdan. Megerse vurulabiliormus.bu annelik tam delilik isi.
Hiç kendini öyle beceriksiz hissetme canım aynı problem bizde de var aramayınca dakikalarca bırakıyorum öyle ne yapayım çıkmıyor yaniEmdikten sonra gazını çıkarma işini de asla beceremiyorum. Dakikalarca pat pat vuruyorum sırtına, dizime yatırıyorum ovuyorum çıkmıyor. Bağırsaklarına iniyor, yavrum kendisi zorla çıkartıyor. Kendimi çok beceriksiz hissediyorum
Ben de aynı sorunu yaşıyorum rutin doktor kontrollerinde doktora sordum hırıltı normal dedi. Göğüsten gelmediği sürece sıkıntı değil dedi. Biz de serum fizyolojik sıktık biraz rahatlattı. Ama ara ara hırıltı oluyor. Çok sıkıntı yaşarsanız burun aspiratörü kullanabilirsiniz dediSelam kızlar nasılsınız? Doğum yapanlara hayırlı olsun, sağlıkla büyütün inşallah.Bizim de 13. Günümüz bugün. Birkaç gündür bebişimin nefesi sürekli hırıltılı. Serum fizyolojik sıktık, aspiratör denedik yok olmuyor. Görünürde bir şey yok ama emerken hırıl hırıl sürekli ve sanki düzgün ememiyor. 1,5 saatte bir uyanıyor emmek istiyor. Doymuyor sanırım. ne yapmam lazım bilemedim. Sağlık ocağında ebeden yardım istedim aspiratör önerdi. Doktora mı götürsem?
Benimki de gazını çıkaramıyordu bu sabah bu şekilde kucağımda gezdirdim ve çıkarabildim sonundaEmdikten sonra gazını çıkarma işini de asla beceremiyorum. Dakikalarca pat pat vuruyorum sırtına, dizime yatırıyorum ovuyorum çıkmıyor. Bağırsaklarına iniyor, yavrum kendisi zorla çıkartıyor. Kendimi çok beceriksiz hissediyorum
Bizim de 3 saati buluyor. Emmiyor çünkü öncesindeKızlar bebeğinizi gece kaç saatte bir emziriyorsunuz. Benimki 3 saati buluyor ve tek göğsü emiyor. Dolsyısıyla bir göğüs 6 saat emilmemiş olabiliyor. Sütüm zaten daha yeni gelmeye başladı azalmasından korkuyorum. İlk günler sütün hiç yoktu saat başı emziriyordum.
Ben geceleri 2 saatte bir uyandırmaya çalışıyordum bebeğim zar zor uyanıyordu, 3 saati buluyordu. Doktor da bebeğe işkence çektirme 3 saatte bir uyandırıp emzir dedi. Şimdi sanki daha düzene girdi gibi. Ama gündüzleri uyanık olduğu zamanlar daha az aralıklarla emiyor.Kızlar bebeğinizi gece kaç saatte bir emziriyorsunuz. Benimki 3 saati buluyor ve tek göğsü emiyor. Dolsyısıyla bir göğüs 6 saat emilmemiş olabiliyor. Sütüm zaten daha yeni gelmeye başladı azalmasından korkuyorum. İlk günler sütün hiç yoktu saat başı emziriyordum.
1.hafta kontrolüne gittiğimde haftada 200 gram alması normal demişti çocuk doktoruBizde 17. gün kontrole gideceğiz. Sağlık ocağında 11 günlük ölçümünde kilo alımı iyi görünüyor dedi ama ne kadar alması gerekir bilmiyorum.
Canım benimki yarımsaatte bir uyandığı da oluyor 1,5 saatte de. Ama sürekli memede. Zaten sütüm çok çok değil, olanı içiyor ve sonrasına sütüm kalmıyor mesela. Doktor da sütün bittiği an mama verebilirsin böylelikle sütün toplanır dedi. Ben günde 3 kez veriyorum mama 45cc kadar. Geri kalan uyku ve süt emme ile geçiyor. Hırıltı olayını bende normal diye duymuştum. Çiş sayısını doktor baz aldı. Eğer çişini her emmeden sonraki bezlerde görüyorsan bebek doyuyordur dedi. Ki bizim çişli bez sayımız da arttı şükür. Mama desteği yapabilirsin sendeSelam kızlar nasılsınız? Doğum yapanlara hayırlı olsun, sağlıkla büyütün inşallah.Bizim de 13. Günümüz bugün. Birkaç gündür bebişimin nefesi sürekli hırıltılı. Serum fizyolojik sıktık, aspiratör denedik yok olmuyor. Görünürde bir şey yok ama emerken hırıl hırıl sürekli ve sanki düzgün ememiyor. 1,5 saatte bir uyanıyor emmek istiyor. Doymuyor sanırım. ne yapmam lazım bilemedim. Sağlık ocağında ebeden yardım istedim aspiratör önerdi. Doktora mı götürsem?