2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
çok teşekkür ederim canım herkes 17. gününde gitmiş benim de öyle gitmem lazım sanırım. Peki randevuyu nasıl yapıyoruz? yeni doğan polikliniği çıkmıyor mhrsde?

Selam kızlar nasılsınız? Doğum yapanlara hayırlı olsun, sağlıkla büyütün inşallah. Bizim de 13. Günümüz bugün. Birkaç gündür bebişimin nefesi sürekli hırıltılı. Serum fizyolojik sıktık, aspiratör denedik yok olmuyor. Görünürde bir şey yok ama emerken hırıl hırıl sürekli ve sanki düzgün ememiyor. 1,5 saatte bir uyanıyor emmek istiyor. Doymuyor sanırım. ne yapmam lazım bilemedim. Sağlık ocağında ebeden yardım istedim aspiratör önerdi. Doktora mı götürsem?

Hayırlı olsun güle güle büyüt. İsmi ne oldu en son Gökçe düşünüyordun.

Emdikten sonra gazını çıkarma işini de asla beceremiyorum. Dakikalarca pat pat vuruyorum sırtına, dizime yatırıyorum ovuyorum çıkmıyor. Bağırsaklarına iniyor, yavrum kendisi zorla çıkartıyor. Kendimi çok beceriksiz hissediyorum

Midesi sert oluyor gaz olduğu zaman midesinin üzerine masaj yap karnı yumuşayınca düz bir zemine yatır kolay çıkarıyor canım ben öyle yapıyorum

Bebeğim şimdi 15 günlük oldu sarılıktan dolayı 3 gün hastanede yattı geçmişti hastaneden çıkınca tekrar yükseldi 8 civarındaydı emmesi falan iyiydi hep güneş ışığı sarılığa çok iyi geliyormuş bi formda okudum 2 gün ara sıra güneşe çıkardım geçti sarılık sizde de olursa aklınızda bulunsun

Güneş ışığına çıkar kolunu bacağını aç canım hemen geçiriyor sarılığı. Göğsün çok süt doluysa emerken boğuluyo gibi hissediyorlar o yüzden meme reddi oluyor emzirmeden önce göğsünü yumuşatana kadar sağarsan çok rahat emecektir. Biberon reddi oluyorsa da sulukla ver biberon almayan bebekler sulukla çok rahat içiyor

Hiç kendini öyle beceriksiz hissetme canım aynı problem bizde de var aramayınca dakikalarca bırakıyorum öyle ne yapayım çıkmıyor yani

Ben de aynı sorunu yaşıyorum rutin doktor kontrollerinde doktora sordum hırıltı normal dedi. Göğüsten gelmediği sürece sıkıntı değil dedi. Biz de serum fizyolojik sıktık biraz rahatlattı. Ama ara ara hırıltı oluyor. Çok sıkıntı yaşarsanız burun aspiratörü kullanabilirsiniz dedi
Benimki de gazını çıkaramıyordu bu sabah bu şekilde kucağımda gezdirdim ve çıkarabildim sonunda

Eklentiler

• 754F5ECE-A7E0-4A21-B70B-5401881C687B.jpeg
    96,9 KB · Görüntüleme: 39
Bizim de 3 saati buluyor. Emmiyor çünkü öncesinde hele gündüz daha da fazla sanırım çok saat tutmadım ama gündüz emmiyor nerdeyse. İki gündür de tüm içtiğini kusuyor. O emerken üşenmediysem diğer memeye mochiyi takıyorum o sağıyor kendi kendine

Ben geceleri 2 saatte bir uyandırmaya çalışıyordum bebeğim zar zor uyanıyordu, 3 saati buluyordu. Doktor da bebeğe işkence çektirme 3 saatte bir uyandırıp emzir dedi. Şimdi sanki daha düzene girdi gibi. Ama gündüzleri uyanık olduğu zamanlar daha az aralıklarla emiyor.

Canım benimki yarımsaatte bir uyandığı da oluyor 1,5 saatte de. Ama sürekli memede. Zaten sütüm çok çok değil, olanı içiyor ve sonrasına sütüm kalmıyor mesela. Doktor da sütün bittiği an mama verebilirsin böylelikle sütün toplanır dedi. Ben günde 3 kez veriyorum mama 45cc kadar. Geri kalan uyku ve süt emme ile geçiyor. Hırıltı olayını bende normal diye duymuştum. Çiş sayısını doktor baz aldı. Eğer çişini her emmeden sonraki bezlerde görüyorsan bebek doyuyordur dedi. Ki bizim çişli bez sayımız da arttı şükür. Mama desteği yapabilirsin sende

Bugün doktora gittik bebeğin kontrolü vardı. 2 haftalık şuan bebeğim. Geçtiğimiz haftaya göre 400 gr almış. 3470 doğmuştu, üç gün sonraki kontrolünde 3400dü şimdi ise 3800. Normaldir dimi? Bir de bir haftads iki santim uzamış 53 cm şuan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…