-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.141
Bu günleri mumla arama sonraBanane ben doğurmak istiyorum çok sıkıldım yaa elini tutucam, öpücem, kucağıma alıcamŞuan sadece çişe git gel bıktım yemin ederim.
Çok sağolun evet ilk doğumum normal olunca sezeryan aklımın ucunca yoktu ilk sezeryan denilince baya bı morelim bozuldu kendimi hiç hazırlamamistim çünkü normal doğumun doğumdan sonra kolaylığını biliyorum doğum bitince doğum yapan ben değilmişim gibi çok rahattım şimdi başıma gelecekler hakkinda hiç bilgim yokÇok geçmiş olsun canım biraz zor olmuş ama sağlıkla doğmuş yavrucak ne mutlu
Yaklaşık 1 hafta zor geçiyor ama sonra günden güne kolaylaşıyor. İnşallah çabucak toparlarsınÇok sağolun evet ilk doğumum normal olunca sezeryan aklımın ucunca yoktu ilk sezeryan denilince baya bı morelim bozuldu kendimi hiç hazırlamamistim çünkü normal doğumun doğumdan sonra kolaylığını biliyorum doğum bitince doğum yapan ben değilmişim gibi çok rahattım şimdi başıma gelecekler hakkinda hiç bilgim yok
Sağlık ocağında doğumdan bi kaç gün sonra 2. Topuk kanı alınıyor o önemlikızlar merhaba. Lütfen yardım edinAile hekimliğinden farklı bir şehirde doğum yaptım bu sebeple ebeyle bağlantımız düşük kaldı. Kontroller vs konusunda bilginize ihtiyacım var. 11 mayısta doğum yaptım. Daha sonrasında 3 gün sonra sarılık için götürdüm. Mhrsdeki kadının yanlış yönlendirmesi sonucu doğum yaptığım hastaneden başka bir hastanede işitme testine götürdüm ama bebeğim uyanıp durduğu için yapmadık pazartesi tekrar götürcem. Bunun dışında bebeğimi kontrollere ne zaman götürmeliyim kilo takibi vs için? Devlet hastanesinde doğum yaptım o hastaneye götürmek istiyorum randevu alınıyor mu yeni doğn polikliniğinden mhrsde göremedim. Doktora gidip rutin kontrole mi geldim diyeceğim? Ve ne zaman gitmeliyim? Lütfen yardım edin
Sancı damlası var sadeceBisey kullaniyor musun peki
Analık zor zanaatTamamenç güdüseö takılıyorum. Uzun uzun iki memeyi de emziriyorum (en az 20-30 dk.).bazen uykuya dalıyor bazen de uzun emsede gözler cin gibi açık oluyor ama artık doymuştur deyip ayırıyorum ağlıyorsa biraz emzik veriyorum. Fiziksel belirti istersen günde toplam 3 tane 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur deniyor
Evet çok zor ama bu benim 2.bebek bir nevi jübilemAnalık zor zanaat
Öyle yada böyle doğacak bari çok geç kalmasın zor olsada onunla bi hayata adapte olucaz.Bu günleri mumla arama sonra
Zira ilk günler ben aradım ama şu an iyiuiz
Bende hamile olmadan önce izlemiştim ama hiç o kadar ayrıntılı görmedim.Hiç göremedim önümüze set gibi bişey çektikleri için ama keseyi karından patlatıyorlar muhtemelen, devamlı içerideki kan aspire ediliyor o sıra da bebeğin suyu da çekiliyordur o kanı aspire eden aletle. Sezeryan videosu izleyeyim dedim cesaret edemedim
Yoktu yuksek tansıyon dan ac İl yatıs yapıldıGözünüz aydın, sağlıkla büyüsün inşallah bebeğiniz.
Suni sancıya başlarken var mıydı açılmanız, yazdıysanız da ben kaçırdım.
Uzun sürmüş ama kavuşmuşsunuz tebrik ederim.
Benimki de gaz sancısı çekiyor yarım saatte bir emiyorBu saat oldu daha uyumadı bebiş tükendimmmm
Sağlıkla büyütün inş. YavruyuArkalardan okuyarak geldimherkesin bebişi hayırlı olsun hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah..ssvd denemek istediğimi bikaç kez yazmıştım, 11 mayıs salı günü 39+3 de kontrol de hafif sancı çıktı ama düzenliydi açıklık yine yok tabi, ilk sezeryan sebebim de açılma ilerlemedi.eve geldim akşam yürüyüş sıcak duş, hurma, adaçayı yani bildiğim herşeyi yaptım..gece 12 Aman Allahım oda ne bi an da 7 dk da bir gelen kıvrandıran düzenli sancı aha dedim eda doğuruyon tabi duş, çömelme kalkma, plates topu sancılar da dayanılmaz düzeyde sabaha karşı 4de doktorumu aradık hastanede buluştuk açılma sadece 1 cm..sancılar dakika da 100ü vuruyor ben kıvranıyorum ama açılma ilerlemedi, suyu açalım dedi doktorum belki açılma hızlanır su açıldı yine de ilerlemedi saat 9 açılma 2 cm..benim enerjim kalmadı bayılacak gibi oldum..Doktorum maalesef yine ilerlemiycek sen elinden geleni yaptın dedi 9 buçuk da oğluma kavuştum spinal+epidural sezeryan oldum
Şimdi asıl problem 3.5 yaşında ki büyük oğlum çok etkilendi çok hırçınlaştı, inşallah bu sürece kolayca uyum sağlar
Cnm doğdundan itibaren şöyle oldu bizimki. 5. Gün kontolü vardı doktora gittik orda topuk kanı alındı 2. Kez olan. 17. Gününde tekrar doktora gidicez işitme testi yapılacak. Sonra bir ay sonra yine doktor kontrolümüz olacak (17. Gün kontrolünden 1 ay sonra yani) bi de 4 mayısta doğdu 4 haziranda ailr hek. gidip hepatit ikinci doz yaptırıcaz. İlk dozu doğduğunda yapmışlardı. Böylekızlar merhaba. Lütfen yardım edinAile hekimliğinden farklı bir şehirde doğum yaptım bu sebeple ebeyle bağlantımız düşük kaldı. Kontroller vs konusunda bilginize ihtiyacım var. 11 mayısta doğum yaptım. Daha sonrasında 3 gün sonra sarılık için götürdüm. Mhrsdeki kadının yanlış yönlendirmesi sonucu doğum yaptığım hastaneden başka bir hastanede işitme testine götürdüm ama bebeğim uyanıp durduğu için yapmadık pazartesi tekrar götürcem. Bunun dışında bebeğimi kontrollere ne zaman götürmeliyim kilo takibi vs için? Devlet hastanesinde doğum yaptım o hastaneye götürmek istiyorum randevu alınıyor mu yeni doğn polikliniğinden mhrsde göremedim. Doktora gidip rutin kontrole mi geldim diyeceğim? Ve ne zaman gitmeliyim? Lütfen yardım edin
Bende de lansinoh var. Tekli olanından. Ben sagarken digerinden 1 Fincan süt bosa gidiyodu, eğer öyle bı durumunuz varsa çok ideal.Benimde aklımda ama lansinoh almıştım onunla idare edemez miyim dedim almak gerekli mi ki.
Doğum yaptım cnm. 3220 gr doğdu. Boyu 50 cm. Ama bebişim gelişim olarak39 hafta olduğum halde. 37. Haftasıyla uyumlu doğdu. Suyu aşırı az olduğu için ne yaptıysak gelişmedi. Orda kaldı. 2 hafta üst üste gelişmeyince doğumu başlattık.En son kaç kiloydu BN yarin gidicem kntrle 4 mayısta gittiğimde 2800 di boyunu hic şöylemediler
Gözünüz aydınn,Selamm Kızlar dün sabah 6 da doğumumu yaptım.yoğunluktan buraya giremedim. Propes ile doğumu uyardılar. Kendi sancımla doğurdum çok şükür. Bebişim suyu çok azdı gelişmiyordu. 37. Haftada kaldı gelişmedi. 39 a kadar öyle böyle tuttuk. Artık kritik seviyeye gelince doğumu başlatmak zorunda kaldık. Propes işe yaramasaydı sezaryen olcaktı. Ama iyi bişeymiş ben sevdim. Rahim ağzını uyarıp kendi sancılarımızı başlatıyor. Yaptırcak olanlara tavsiye ederim. Bebişimiz 37 haftayla uyumlu doğdu. 2 gün küvezde kalcakmış. Akciğerlerinde biraz su varmış. Doktor tedbir amaçlı yatırdı. Ama gittik gördük bir sıkıntısı yoktu çok şükür. Nefes alması biraz hırıltılı sadece. Sütüm tabiki de gelmedi. Pompayla çalışmalara devam.