2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Normal doğumu bekleyen hanımlar yalancı kasilmalari çok sık yasiyormusunuz ben iki gündür kasılmalar yüzünden karnımı acısından elleyemeyecek kadar yoğun yaşıyorum dün gece kasılmalar kasıklarımda 8 dakikada bir gelmeye başladı 2 saat kadar sürdü sonra o nefes kesen kasılmalar birden geçti sonunda doğum başladı diye çok sevinmiştim artık hamilelik eziyet gibi gelmeye başladı bugün o kadar yorgun hissettim ki kendimi adım atarken bile zorlandım kasılmalar olduğunda bebekte çok hareketli oluyor daha çok canım yanıyor dün nst'de 100'lere vuran sancılarım çıktı ama acilmam olmadığı için doktorum eve yollanmami istedi kızımda hiç böyle olmamıştı direk sancım başlamış ve doğum başlamıştı bu sefer kendimi çok halsiz ve hasta gibi hissediyorum bacaklarımda ki varislerde çok ağrı yapmaya başladı 2 gece önce uyurken kötü bir kramp girdi sabah kalktigimda kramp giren yer vurmusum gibi mosmor olmuştu böyle bişey yaşayan varmı hemoroitim de iyice belirgin hale geldi çatı agrisindan yürümek çok zor zaten 14 kilo almama rağmen baya büyük bir göbeğim var bu hamilelik işleri en geç otuz yaşında bitmeliymis yaşımı asla göstermememe rağmen bünye 30'dan sonra yıpranmaya başlıyor sanırım normalde kendimi çok dinç hisseden ben şu an 70 yaşında gibi hissediyorum 😔

Yapıyor yapıyor kaka çiş hepsini. Günde 5 kez 30-45 cc arası da mama emiyor. Geri kalan sürelerde ben emziriyprum. Mamasi fazlamı
Eee ne güzel işte maşallah doyuyor demekki verdiğin mama + emme ile. Mama çok mu bilemem canım ben ona doktoruna karar vereceksin ama sütün var çok şükür zamanla mama azalacaktır hiç merak etme 🥰 ben de ilk bebekte ilk ay o kadar mama takviyesi veriyordum sonra emmesi düzene girdikçe azalttık en son günde 1-2 kere mama takviyesi verir hale gelmiştim, ek gıdaya geçince ona da gerek kalmadı. Şuan ki sıkıntısı muhtemelen gaz sancısıdır hiç stres yapma canım zamanla herşey yoluna girecek

Canım maması fazla değil.
Bebek alıyorsa geri çıkarmıyorsa nekadar isterse vercen bebeğe diyet yaptıramayız değil mi :)
Valla bizimki mesela obur , şu an iki memeyi emip üstüne bide 80-90cc mama yiyo.
Hele meme veremediysem(kızımda var aşırı huysuz mecbur mama meme karışık gidiorum)140cc ye kadar mama içio.
Hiçte raatsız olmuyo,
Kızımda öyleydi korktuk obez olcak die ama 6aydan sonra ek gıdaya geçip hareketlenibce normale döndü.
Bana bir arkadaşım çok fazla mama veriyorsun sütün artmaz dedi de. Herkes birşey söylüyor doktora kalsa mama verme diyor e aç mı kalacak bu çocuk

kızlar kontrolde kızımın poposunun üstünde sakral gamze gördü çocuk dr. genelde zararsizmis ama kalça ultrasonuba geldiğinde ona da baktirin dedi. çok üzüldüm

Kızlar bebişleri kaç saat arayla besliyorsunuz?
Ben agladiginda ve uykudan uyandığında emziriyorum. Hiç 2.saatte bir 3 saatte bir diye hesaplamadim. Çocuk doktoru ilk gün kontrolünde soyle demisti, o nasıl talep ederse öyle, kendisi belirleyecek beslenme saatini diye. Bazen 4 saat uyuyor gece, uyandirmiyorum.

Bana bir arkadaşım çok fazla mama veriyorsun sütün artmaz dedi de. Herkes birşey söylüyor doktora kalsa mama verme diyor e aç mı kalacak bu çocuk
Şu mama takıntısı olanlara kulaklarinizi tikayın. Benim de ilk gün haliyle sütüm yok gibi bişeydi. Hem kadın doğum doktorum hem çocuk doktoru sütun gelene kadar mama verebilirsin dediler. İlk 3 gün hem emzirdim( Memeye alışsın diye) hem de mama takviyesi yaptık. 3. Günün sonunda gayet güzel sütüm geldi. Şimdi sadece emziriyorum. Ben önce emzirdim 15 dk, sonra hemen arkasindan biberonla mama verdim.

Bu arada saglikocagina kontrole gittiğimizde ordaki aile hekiminin de bebeği varmış 1 yaşında, konu açıldı mamadan, biz mamaya karsiydik vermeyelim diye direttik meger cocugu 2 ay aç birakmisiz pisman olduk, sonra mama takviyesi yaptık dedi. Anne sütü yetmiyorsa ne yapacak bebek, aç mı kalsın? Annesi olarak en iyi karari siz verirsiniz, kimsenin sözüne bakmayın.

Şu mama takıntısı olanlara kulaklarinizi tikayın. Benim de ilk gün haliyle sütüm yok gibi bişeydi. Hem kadın doğum doktorum hem çocuk doktoru sütun gelene kadar mama verebilirsin dediler. İlk 3 gün hem emzirdim( Memeye alışsın diye) hem de mama takviyesi yaptık. 3. Günün sonunda gayet güzel sütüm geldi. Şimdi sadece emziriyorum. Ben önce emzirdim 15 dk, sonra hemen arkasindan biberonla mama verdim.

Bu arada saglikocagina kontrole gittiğimizde ordaki aile hekiminin de bebeği varmış 1 yaşında, konu açıldı mamadan, biz mamaya karsiydik vermeyelim diye direttik meger cocugu 2 ay aç birakmisiz pisman olduk, sonra mama takviyesi yaptık dedi. Anne sütü yetmiyorsa ne yapacak bebek, aç mı kalsın? Annesi olarak en iyi karari siz verirsiniz, kimsenin sözüne bakmayın.
Benim de bebeğim doymuyor yani yetmiyor sütüm, mecbur vericem ama keşke sütüm artsaydı.inanın emziriyorum da herşeyi de yiyip içiyorum ama yetmiyor

kızlar kontrolde kızımın poposunun üstünde sakral gamze gördü çocuk dr. genelde zararsizmis ama kalça ultrasonuba geldiğinde ona da baktirin dedi. çok üzüldüm
Onu bizde de gördü hemen ultrason çektirdi bişey çıkmadı için rahat olsun. Kendi de zaten genelde olur ama ben biraz titiz davranıyorum bir baktıralım demişti doktor bize

Ben ki hep emmesi için elimden geleni yapcağımı yazıyordum buraya. Şimdi hem emzirmeye çalışıyorum hem de mecbur kaldığım zaman mama takviyesi yapıyorum. İlk üç gün sütüm hiç gelmedi. Şırıngayla emzirirken mama verdim emmesi kuvvetlensin diye. Ayrıca şırıngayla besledim. İlk çocuğumda milleti çok dinledim yavrumu da kendimi de harap ettim. Şimdi sütün yetmiyor diyenlere gayet yetiyor var benim sütüm diyorum. Kulak asmıyorum. Gerekirse mama gerekirse meme veriyorum. Lohusalık bunalımına girme keyfine göre bak bebeğine teacher26 teacher26

Benim de bebeğim doymuyor yani yetmiyor sütüm, mecbur vericem ama keşke sütüm artsaydı.inanın emziriyorum da herşeyi de yiyip içiyorum ama yetmiyor
Kaç gün oldu doğum yapalı? Ben de ilk 3 gün sürekli sütüm yetmiyor yetmeyecek diye moralimi bozdum. 3. Günün sonunda resmen süt doldu gogsum. Bir de mastıt olmak üzereydi bı gogsum, ucu yara olduğu için en az onu emziriyodum, meğer icinde süt birikmis.

Keske ne kadar emmidigini bilebilsek malesef hep aç kalıyormus hissi yaşıyorum... Artık 1 ayı gectik aç olsa uyumaz di mi

Merhaba kızlar 11 mayıs sabahı acil sezeryan ile doğum yaptım 38+2 de. 10 mayıs sabahı 9 da yattım.hastaneye. şekerden dolayı doğumu önermişti doktorumuz. Suni şancı ile normal doğum denedik. Doğum ve hamilelik bir tramvaya dönüşmüş durumda bende. 20 saat boyunca suni şancı çektim. Bebeğim kanala başi yan olarak yanlış yerlesmis. Kafası şiştiği için acil sezeryana dönüldü. 17. Saatte ultrason çekilmişti ama kafası küçük açılma olursa normal doğurur diyerek 3 saat daha beklettiler beni ve bebegimin kafası şişti. 20 saatin sonunda sezeryan ile doğum yaptım. 20 saatlik sancılı süreç bir ölüm gibi olduğu yetmezmiş gibi o kadar sancinin ve parmaklanmanin içimin desilmesinin üstüne bir de sezeryan sancısı cekiyorum şimdi. Vücudum bittiği için haliyle sezeryan da cok zorladı beni. Gebeliğin başından beri yapılan yürüyüşler, yogalar ve pilates bir ise yaramadı bende koca 20 saatte 3 cm açılma oldu ki 1 cm açılma zaten hali hazırda vardı. Neyseki çok şükür bebeğim ve ben iyiyiz saglikliyiz ve evimizdeyiz. Emme sorunumuz ve sarilik sıkıntımız var. Yarın acılde sarılığı tekrar ölçülecek. Inşallah düşmüştür. Sütüm çok az gelince mecbur mama takviyesi almak zorunda kaldım ve biberon da kullandım. Vücudum o kadar bitik ki kaşık falan ugrasmak zor oldu. Şimdi alıştırmaya çalışıyorum oğlumu. Bazı öğünler memeyi güzel çekiyor emiyor bazen hiç emmiyor. Inşallah düzene sokacağız onu da. Rabbim kolay doğum nasip etsin. Kendi sancısıyla hastaneye gidip ilk doğumu olmasına rağmen 3 saat sancıyla doğum yapan kuzenime haset duydum bugün. Sanırım ikinci çocuk fikri benden çok uzak artık.
Hem cok gecmis olsun hemde hayırlı olsun bebisin sağlıcakla buyutun canim ama gercekten de cok zorlamislar seni isteninsan bilemiyo boyle olcagini bilseydin en basinda sezaryan derdin kiyamam neyseki gecti ikinizde iyisiniz artik dogumda yasadiklarini bir kenara birakip bebisine odaklanma zamani kendinize cok iyi bakin🧿🧿

Kaç gün oldu doğum yapalı? Ben de ilk 3 gün sürekli sütüm yetmiyor yetmeyecek diye moralimi bozdum. 3. Günün sonunda resmen süt doldu gogsum. Bir de mastıt olmak üzereydi bı gogsum, ucu yara olduğu için en az onu emziriyodum, meğer icinde süt birikmis.
8 gün oldu sütüm beyazladı sütüm var ama çok fazla gelmiyor. Yani lıkır lıkır içebileceği gibi bir süt değil. Ona üzülüyorum

Ben ki hep emmesi için elimden geleni yapcağımı yazıyordum buraya. Şimdi hem emzirmeye çalışıyorum hem de mecbur kaldığım zaman mama takviyesi yapıyorum. İlk üç gün sütüm hiç gelmedi. Şırıngayla emzirirken mama verdim emmesi kuvvetlensin diye. Ayrıca şırıngayla besledim. İlk çocuğumda milleti çok dinledim yavrumu da kendimi de harap ettim. Şimdi sütün yetmiyor diyenlere gayet yetiyor var benim sütüm diyorum. Kulak asmıyorum. Gerekirse mama gerekirse meme veriyorum. Lohusalık bunalımına girme keyfine göre bak bebeğine teacher26 teacher26
Benimde ilk üç hatta dört gün damla geliyordu sarı sarı o kadar. Süt sıfırdı. Sonra başladı gelmeye yani 5. Gün itibari ile. 3 gündür sütüm var yani. Ama öyle bebeği doyuracak gibi değil aç yani . O biberonu verdiğimdeki içişi görseniz belli aç çocuk. Benden emiyor saatlerce ama yok uykuya geçemiyor boş emiyor zaten süt yok böyle gaz yapıyor yani. Allahtan gaz problemimiz çok şükür yok.

8 gün oldu sütüm beyazladı sütüm var ama çok fazla gelmiyor. Yani lıkır lıkır içebileceği gibi bir süt değil. Ona üzülüyorum
Hiç sagdiniz mi? Sağmak da arttırıyor. Bir de ben banyo yapip çıktıktan sonra da sütüm akıyor gün içinde sıcak kompres yapabilirsiniz. Yavaş yavaş artacak, sütüm yok diye beyninize sinyal vermeyin.

Sağd
Hiç sagdiniz mi? Sağmak da arttırıyor. Bir de ben banyo yapip çıktıktan sonra da sütüm akıyor gün içinde sıcak kompres yapabilirsiniz. Yavaş yavaş artacak, sütüm yok diye beyninize sinyal vermeyin.
ım ama çok az geldi moralşm bozuldu, sonra elimle bi kontrol ediyşm dedim süt geldi herhalde makine iyi değil babyplus elektrikli olan.

B12 onemli cnm dr verdiyse kullan ben de birsuru ilac kullanmak durumunda kaldim insan istemese de gerekli oldugu zaman kullanilmali dr verdiyse eger..vitamini sor fikrim yok seker cikinca ne onerirler bilmiyorum.bana decavit verdi daha seker yuklemesine gitmedim.b12 icinde bazen ekstra ocean aliyorum.kan sulandirici igne ve ilac, troid ilaci,kan hapi,d vitamini,bazen vitamin,bazen b12,magnezyim,arada da omega 3 aliyorum cnm.
İyi günler bir şey sorucam bende sulandırıcı iğne ve omega 3 balık yağı hapı kullanıyorum doktorum verdi ama kuzenimin doktoru sulandırıcı iğne ile omega 3 alınmaz demiş adamda alanında iyi biri nete baktım nette de öyle yazıyor kafam karıştı yeni başladım kendi doktoruma haftaya gidince sorucam ama siz ikisini kullanıyorsunuz sıkıntı oluyor mu olsa doktor vermezdi hehrkade değil mi

Mrb arkadaslar..sabah kalktim belimde adet sancisi gibi agri vardi..wc ye gittim koyu kahve kan gibi bir akinti geldi..bunun sebebini bilen var mi acaba neden olur?bugun aksam zaten yatisim yapilacak dogum icin ama endiselendim

X