- Konu Sahibi KirazHanim
- #43.721
Selam kizlar hayirli bayramlar dun gece 00:20 de kizceme kavustum sukur darisi bekleyenlerin basina herkese saglikli dogumlar dilerim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayırlı olsun cnm darisi biz bekleyenlerin basima. Allah anali babali büyütsunSelam kizlar hayirli bayramlar dun gece 00:20 de kizceme kavustum sukur darisi bekleyenlerin basina herkese saglikli dogumlar dilerim.
Tesekkur ediyorumHayırlı olsun cnm darisi biz bekleyenlerin basima. Allah anali babali büyütsun
karından ovuyorsanız saatin tersi yönde sırtından ovuyorsanız saate yönünde ovmalısınız. Omza atıp gaz çıkarırken elinizin ayasıyla hafif sırttan baskı yapınca genelde çıkar.Kızlar her süt verdikten sonra bebeğin gazını çıkarıyor musunuz benim bebeğimde her sütten sonra sırtını sıvazlıyorum ama geyirme olmuyor çok mu uğraşmak lazım yoksa gaz minyok anlamıyorum ben pek ağlamıyor da o şekilde uyutsam uyuyor yanlış biseyler mi yapıyorum acaba
Ah cnm ahh..sorma artıkBnde etrafımda duymadım hiç. Bıraksalar pıhtı zamanla atar zaten.
Öncelikle gecmıs olsun reflu yatakları bu durumu engelliyor ve meme kullanıma genelde engelliyor us bebegin yatıs sekli cok onemlı YouTube videolar mevcut insllah tekrar olmaz cok gecmıs olsunHerkese merhaba kizlar
Geriye donuk okuyamadim. Bebisini kucagina alanlar hayirli ugurlu olsun
Bende carsamba kavustum kizima 39. Hafta spinal sezeryanla
Cok sukur iyi gecti dun eve geldik
Sutum damla damla hep meme istiyo gelsede gelmesede damla da olsa inanilmaz cekiyo arkadan enjektorle mama veriyirm ya ds emerken yandan suzduruyorum
Dun hayatimin belki en zor gunun yasadim
Olay su sekilde
Hastaneden eve geldik
Bambu besige koyduk karni tok goruntulu konusuyoruz akrabalarla o sirada salla babam salla besigi bayag salladik esim de oglumda. Sonra ben dusa girdim
Oglum anne kaka yapti kardesim dedi ciktim altini degistrmek icin
Cocuk nefes almiyo Allahim
Ay noldu diuorm morariyo vuruyorm
Anneme bagirdim yok cocuk gidiyo
112 ara dedim esime
Esim agliuo
Allah im.nasi bi an balkona ciktm sarstm aklima banyo geldi yuzunu yikadim
Sonra rengi duzelmeue basladi
Agzinda tukuruk ve sut vardi
112 kapatmayn bizi dinleyindiyerek ne yapmamiz gerektgini soyledi bi yandan ambulans yonlendirdi
Onlar geldiginde nefes.alyodu rengi gelmisti.
Yenidoganlarda solunum sikintisi bazen durmasi olabiliyor dedi dr
Muayene etti dinledi.hic bi sikinti.yok dedi
Biz yine dogum yaptigim hasteney gittk gosterdik . Cigerlerini dinledi etti . Yaptklarimizi anlattik. Midesinden yukari mama yada sut.cikmis onu tikamistir reflu olmustur dedi
Icim hic rahst deil yarin 3. Gun kontrolumuz var. Su an iyi hic bi sikinti emmede vs yok
Uykusu da oyle
O yasadigimiz neydi oyle kafayi yicem
Hayır aksine en dpgrusu u yapıyorsun canım, once Bı meme emzır sonra yaklasık 10 dk kadar gazını cıkarıo dıger memeyi ver dpgru olan buKızlar her süt verdikten sonra bebeğin gazını çıkarıyor musunuz benim bebeğimde her sütten sonra sırtını sıvazlıyorum ama geyirme olmuyor çok mu uğraşmak lazım yoksa gaz minyok anlamıyorum ben pek ağlamıyor da o şekilde uyutsam uyuyor yanlış biseyler mi yapıyorum acaba
Yapıyorum ama çıkmıyor illa çıkması lazım mikarından ovuyorsanız saatin tersi yönde sırtından ovuyorsanız saate yönünde ovmalısınız. Omza atıp gaz çıkarırken elinizin ayasıyla hafif sırttan baskı yapınca genelde çıkar.
Nasıl yani memeyi verdikten 10 dk sonra mı gazını cikarmaya çalışayım hemen gazını çıkarmaya çalışmayayim.miHayır aksine en dpgrusu u yapıyorsun canım, once Bı meme emzır sonra yaklasık 10 dk kadar gazını cıkarıo dıger memeyi ver dpgru olan bu
Hayır canım once bir memeyi ver 15 dk emzır dıger memeye gecmeden önce yaklasık 5 10 dk gazını cı kar dıger memeyi ver 15 dk emzır sonra tekrar gazını cıkar sırtına pat pat yapsan ovalasan kafıNasıl yani memeyi verdikten 10 dk sonra mı gazını cikarmaya çalışayım hemen gazını çıkarmaya çalışmayayim.mi
Aminnn Rabbim hic bir anneye yasatmasin evlatla imtihan etmesingecmis olsun Rabbim birdaha yasatmasinNasılsınız Sizi çok özledim ama inanın girip de yazmaya fırsat bulamıyorum 2 bebekten bizde günler süt çiş kaka gaz sancısı geçiyor bol bol bebe üstüme işiyor fışkırtıyor bir anda 1 Mayıs günü kızımızı çıkardık küvez ona hiç yaramadı her gün geçtikçe kilo kaybetmeye başladı Doktor birkaç gün birkaç kez erteledi çıkarmaya en son 3 kez ertelemeye çalıştı istersen çıkaradabilirsiniz de ama 3-4 dört gün daha kalsın dedi bizim içimize sinmedi eve çıkardık Çünkü sürekli kilosu aşağı düşüyordu ve onun için risk taşıyor Du bu durum Pazartesi günü tekrar kontrole gelin dedi Eğer bu kilodan aşağı olursa tekrar yatırırız dedi O kadar kötü oldum ki korkarak iki gün bana çok zor geçmişti 3 Mayıs'ta tekrar gittiğimizde 280 gram almıştı ve doktor çok iyi dedi Hepatit B aşısını da yaptılar 2 kiloyu geçtiği için çıkarken yapmamışlar 1870 gramdı. 10 gün sonra tekrar geldiler arefe günü gittik 480 gram daha almış toplamda 760 gram almış 2630 grama ulaşmış Doktor sütün yarıyor dedi böyle devam et dedi Hiç mi olma vermemiştim ama vermene de gerek yok dedi Elhamdülillah bakalım şimdilik iyi gidiyor böyle de devam etsin daha iyi olsun inşallah tüm bebekler sağlıkla anneleriyle büyüsünler Allah kimseyi ayrı koymasın çok zormuş gerçekten.
Hayırlısı olsun canım, Allah snada tez zmnda sıfa versın ınsallahMerhaba kızlar 11 mayıs sabahı acil sezeryan ile doğum yaptım 38+2 de. 10 mayıs sabahı 9 da yattım.hastaneye. şekerden dolayı doğumu önermişti doktorumuz. Suni şancı ile normal doğum denedik. Doğum ve hamilelik bir tramvaya dönüşmüş durumda bende. 20 saat boyunca suni şancı çektim. Bebeğim kanala başi yan olarak yanlış yerlesmis. Kafası şiştiği için acil sezeryana dönüldü. 17. Saatte ultrason çekilmişti ama kafası küçük açılma olursa normal doğurur diyerek 3 saat daha beklettiler beni ve bebegimin kafası şişti. 20 saatin sonunda sezeryan ile doğum yaptım. 20 saatlik sancılı süreç bir ölüm gibi olduğu yetmezmiş gibi o kadar sancinin ve parmaklanmanin içimin desilmesinin üstüne bir de sezeryan sancısı cekiyorum şimdi. Vücudum bittiği için haliyle sezeryan da cok zorladı beni. Gebeliğin başından beri yapılan yürüyüşler, yogalar ve pilates bir ise yaramadı bende koca 20 saatte 3 cm açılma oldu ki 1 cm açılma zaten hali hazırda vardı. Neyseki çok şükür bebeğim ve ben iyiyiz saglikliyiz ve evimizdeyiz. Emme sorunumuz ve sarilik sıkıntımız var. Yarın acılde sarılığı tekrar ölçülecek. Inşallah düşmüştür. Sütüm çok az gelince mecbur mama takviyesi almak zorunda kaldım ve biberon da kullandım. Vücudum o kadar bitik ki kaşık falan ugrasmak zor oldu. Şimdi alıştırmaya çalışıyorum oğlumu. Bazı öğünler memeyi güzel çekiyor emiyor bazen hiç emmiyor. Inşallah düzene sokacağız onu da. Rabbim kolay doğum nasip etsin. Kendi sancısıyla hastaneye gidip ilk doğumu olmasına rağmen 3 saat sancıyla doğum yapan kuzenime haset duydum bugün. Sanırım ikinci çocuk fikri benden çok uzak artık.
Yapıyor yapıyor kaka çiş hepsini. Günde 5 kez 30-45 cc arası da mama emiyor. Geri kalan sürelerde ben emziriyprum. Mamasi fazlamıKaka çiş durumu nasıl canım? Belki doyuyordur ama gazı vardır ondan huzursuzdur. Gazı olan bebek de devamlı emmek ister. Günde en az 3 tane 1 TL büyüklüğünde kaka yapıyorsa bu doyuyor demekmiş.
Canım çok haklısın paniklemen korkman normal ama Allahın izniyle bişey olmaz artık sakinlemeye çalış.reflü yatağına hafif sırtı yana dayalı yatır zaten 1 aya öğreniolar herşeyi sende sakinlersinCnm yeni gelmistik eve inan acmamistim bile. Dunden beri onda yatiyo.
piskolojim bozuldu
avucumdan kayip gidiyodu
Canım maması fazla değil.Yapıyor yapıyor kaka çiş hepsini. Günde 5 kez 30-45 cc arası da mama emiyor. Geri kalan sürelerde ben emziriyprum. Mamasi fazlamı
Benim şeker de hala tam düzene girmedi mesala. Ama ınsulin kullanmayı bıraktım. Insulin kullandigim zamanki değerlerde hala. Demekki ya ınsulin etki etmiyordu ya da o zamanlar daha fazla yükseliyordu ınsulin o civarlara düşürebiliyordu demek ki. Daha 4 gün oldu ama doğum yapalı. Ilk 10 gün vücut toparlanma sürecinde olur ondan sonra ölçümlere devam edip gidicem endokrineKesinlikle öyle şeker de tansiyon da stresten oldu hep inş sabırlı olabilir ve bu süreci sağlıkla atlatabilirim.