- 26 Aralık 2020
- 1.096
- 474
- Konu Sahibi KirazHanim
- #43.581
yani dogum kisa surmeyecekse anneye aci cektirmenin yormanin bir anlami yok son ne oluyor boylesi karsi cikan doktorlar yuzunden sezaryan dogumlar artiyor..aslinda bn hep sezaryan dusunmustum bastan beri ama doktorla konusunca kararim degisti..ilk hamileligim tedirginim neyle karsilasicam bilmiyorum insallh iyi gecer herkezinkiHayırlı geceler hanimlar surda dogurmayan üç beş kişi kalmışız İnşallah biran önce bizim bebislerde gelsin ,çatı ağrısından vajinada yanma batmadan fenalık geldi dün gece adet ağrısı gibi ağrım başladı ah şükür geliyor herhalde dedim sabaha hiç bişey kalmamisti ikidir yanlış sinyal veriyor benim oğlan kizimdayken hiç bu kadar zorlandığımi hatırlamıyorum bu sefer hamileligi hiç sevemedim bı dogursamda kendi özgür bedenime kavussam diyorum birde o kadar hareketliki hiç uyumuyormu bu diyorum doguncada böyle olursa yandım
İlk dogumumda epidural almıştım tabi benim doktorum Epidural karsitiymis normal dogumda bunu epidural almak isteyince anestezisyenle doz pazarlığı yaparken öğrendim sadece bir doz verdirmisti zaten sonrasına izin vermedi ama ilacı verdikten sonraki o sürec çok güzeldi 5 saat sancidan sonra kendime gelmistim yürüyüp hareket edebilmistim sonrasinda etkisi geçince sancilarla yine başbaşa kalmıştım benim doğumum 13 saat sürmüştü bana eziyet olmuştu şimdiki doktoruma ilk sorduğum epidural oldu doğum çok kısa sürmeyecekse eziyet cektirmenin lüzumu yok dedi çocuklar gibi sevindim ilk dogumumda pek güzel anılarım yok çünkü epiduralin takıldığını pek hissetmiyorsun zaten ,ilk takildiginda katater belinde olduğu için biraz rahatsız oluyorsun ama sonra alisiliyor bende baş ağrısı yapmadı ama doğumdan sonra 1 ay kadar hafif bel ağrısı çektim ama çok rahatsızlık veren bir ağrı değildi