2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canim bmde inanmiyorum😁kendime..ebe alttan bakti oyle bir canim yandiki kadin tam bakamadi bugun..
Hay allah ya rahim acikligi varmiydi ondan mi acidi acaba bugun bende vajinal muayene oldum ama hic acimadi rahim yumusamis dedi sdc . En guzeli epiduralli yani yok yere eziyet cekmeninde luzmu yok bence🤣

Mrb bayanlar..bugun kontrolum vardi ebeye.dogum raporu hazirladik..normal dogum olacak Allah izin verirse cumartesi gunu..bana dediki epidural anestezi istiyormusun dedi bnde zarari yoksa olabilir dedim..ilk dogumum olacagi icin acikcasi pek bilgim yok..epidural normal dogum olan var mi?zarari yarari ne?biraz bilgilendirirseninz sevinirim
Sancı süresini iyi geçirirsin. Şu 5 dk 1 gelen doğum sancıları var ya onu. Prenses doğum diyolar buna. Aktif doğumda kesiyolar çünkü ıkınmak gerekiyor. Ikıncağını hissetmen lazım ki bu son evre. Sonra minnoşlu bir hayat. 😉 zarar olarak da doğumdan sonra bir süre bel ağrısı eşlik edebilir. İğne yerinde kiminde hiç olmuyor kiminde aylar sürüyor. Bnmde ilk doğumum bunlar duyduklarım. Yaşamadım.

Sancı süresini iyi geçirirsin. Şu 5 dk 1 gelen doğum sancıları var ya onu. Prenses doğum diyolar buna. Aktif doğumda kesiyolar çünkü ıkınmak gerekiyor. Ikıncağını hissetmen lazım ki bu son evre. Sonra minnoşlu bir hayat. 😉 zarar olarak da doğumdan sonra bir süre bel ağrısı eşlik edebilir. İğne yerinde kiminde hiç olmuyor kiminde aylar sürüyor. Bnmde ilk doğumum bunlar duyduklarım. Yaşamadım.
Tesekkrler canim😊 insllh tez vakitte kolaylikla atlatiri,🤲

Kızlar benim sütüm var çok değil ama var. Beyaz akıyor artık. Sağayım dedim makinayla ama o kadar az çıktıki sonra bi anda durdu vs. Sonrasında kendim elle sıktım bi baktım süt var. Demekki pompa tam çekmiyor dedim. Bebeğim bir de emip emip uyku moduna geçiyor 45 dk uyuyup tekrar hünharca bir açlıkla uyanıyor😀 bazen bir saat emse de doymuyor muhtemelen sütüm istediği gibi gelmiyor yada doyurmuyor mama etkisi yapmıyor. Arkasına 30cc mama yapıyorum 15 ini emiyor tak diye uyuyor, yada bazen 30 unu da içip şıp diye uyuyor. Yani mamayı bırakamadık. Tabiiki eskisi gibi sürekli mama olayu yok ama günde 3 kez bahsettiğim miktarda içiyor yani. Sizce sütüm yetmediğinden mi böyle yoksa oburikslikten mi yoksa mamayı sevdi diyemi😀
Benimkide öyle kuzum.sürekli memede durmak emmek istiyor.orda uyucak uyancak çekcek.1 saat emsede anca yarım saat deliksiz uyuyor.bende üstüne mama veriyorum öyle uyuyor derin.gece zaten mama veriyorum çünkü bi çocuum daha var uyumazsam asla yetişemem.mama verince enazından bikaç saat uyuyorum gerçi meme istio bazen mama yesede ozaman dayanamıyorum tabi emziriyorum.öle öle orta yolu bulduk gibi.bizimkide çok iştahlı sanırım boğa bebesi böyle oluyo.

Sormak için erken ama hangi mamayı kullanıyorsunuz? Gaz ve kabız yapmayan mama var mı?

Canim bmde inanmiyorum😁kendime..ebe alttan bakti oyle bir canim yandiki kadin tam bakamadi bugun..
Benim de rahmin acilmasi icin fitil koyarlarken canim yanmisti, dedim bu boyleyse dogum nasil olacak. Simdi acilma olmadan o bolge kikirdak doku sertliginde ama acildikca kulak memesi sonra goz kapagi inceligine gelecek, o inceldikce aci hissetmen azalacak, dogum kolaylasacak demisti ama tabi normal dogum kismet olmadi, yasamadim bilemiyorum.
Bir de fitili cikartirlarken de bir gaz istedim icine cekince rahatlatiyor, gulme gazi galiba turkcesi mutlaka sana da agri kesiciler onerildiginde sayarlar. Beni rahatlatmisti, dusunebilirsin.

Benimkide öyle kuzum.sürekli memede durmak emmek istiyor.orda uyucak uyancak çekcek.1 saat emsede anca yarım saat deliksiz uyuyor.bende üstüne mama veriyorum öyle uyuyor derin.gece zaten mama veriyorum çünkü bi çocuum daha var uyumazsam asla yetişemem.mama verince enazından bikaç saat uyuyorum gerçi meme istio bazen mama yesede ozaman dayanamıyorum tabi emziriyorum.öle öle orta yolu bulduk gibi.bizimkide çok iştahlı sanırım boğa bebesi böyle oluyo.
Galiba öyle emerken de uyuyakalıyor alıp yatağa koyunca ağlıyor valla bir çıkmazdayız😀

Bebek mama yedikçe hıçkırıyor hıçkırdıkça mide büyüyor ve benim sütüm her ihtimalde yetersi kalıuor yaaaaa. Bugün hiç uyumadı resmen full memedeydi. Asla doymadı

Benim de rahmin acilmasi icin fitil koyarlarken canim yanmisti, dedim bu boyleyse dogum nasil olacak. Simdi acilma olmadan o bolge kikirdak doku sertliginde ama acildikca kulak memesi sonra goz kapagi inceligine gelecek, o inceldikce aci hissetmen azalacak, dogum kolaylasacak demisti ama tabi normal dogum kismet olmadi, yasamadim bilemiyorum.
Bir de fitili cikartirlarken de bir gaz istedim icine cekince rahatlatiyor, gulme gazi galiba turkcesi mutlaka sana da agri kesiciler onerildiginde sayarlar. Beni rahatlatmisti, dusunebilirsin.
Evt canm midwife soyledi agzina hava verilecek dedi agrilar icin dedi..bakalim artik normal dogumlar baslicaz cumartesi olursa insallh olur

kızlar ya 2.bebkte meme ucu yarası olmuyor diyordu herkes ama benim oldu yine ya. ağlıcam artık çok fenayim. kahve kısmı tam vermeme rağmen, bengin vücudunu kendime paralel tutmama rahmen başaramadım. çok açık var. normal doğumun dikiş acısını unuttum.walla. siz neler yapıyorsunuz meme ucu hassasiuet ve yarası için?

kızlar ya 2.bebkte meme ucu yarası olmuyor diyordu herkes ama benim oldu yine ya. ağlıcam artık çok fenayim. kahve kısmı tam vermeme rağmen, bengin vücudunu kendime paralel tutmama rahmen başaramadım. çok açık var. normal doğumun dikiş acısını unuttum.walla. siz neler yapıyorsunuz meme ucu hassasiuet ve yarası için?
Ben avent kalkan ve lansinoh kullanıyorum. Kalkan acıyan göğüs uçlarımı temastan koruyor iyi oldu böyle.

50 cc mi maşallah yaa 🤩🧿 siz kaç günlük oldunuz? İlk ay için çok iyi bir miktar. Ben şimdi sağsam maksimum 30-40 cc çıkar. Sen kız oburiks aslında şuan 60 cc onlar için çok 🤭😅 sorma ya ilk bebekte biz de eşimle hep kavga ederdik süt meselesi yüzünden 😬 hayır bildiğiniz mevzu değil karışmayın dimi. Ağlaman da çok normal eşim en ufak olumsuz bişi dese ben de ağlıyorum bu ara, hep hormonlardan. Sen eşine he he tamam de takılma nasıl istiyorsan öyle yap. Pompa ile sağmak zor geliyorsa elle sağ arada 😉 biraz akıllanmaya başlayınca meme delisi olacaklar zaten merak etme
Canım benim korse geldi. Ben beğendim. Rahat giydim. Çok da sıkmadı. Esnek rahat. Korseden çok anlayan biri değilim ilk kez aldım. Ama bence iyi. Daha sıkısı dikişe baskı yapar çok. Ya biri daha vardı kimdi hatırlayamadım şimdi adını. Ona da yazacaktım.

Canım benim korse geldi. Ben beğendim. Rahat giydim. Çok da sıkmadı. Esnek rahat. Korseden çok anlayan biri değilim ilk kez aldım. Ama bence iyi. Daha sıkısı dikişe baskı yapar çok. Ya biri daha vardı kimdi hatırlayamadım şimdi adını. Ona da yazacaktım.
Hangisiydi aldığın atabilir misin? Ben de alayım. Çok sağol bu arada

Hangisiydi aldığın atabilir misin? Ben de alayım. Çok sağol bu arada
Bu canım. Yorumlara da bak ama sen yine de. Ben 83 kilo falanım tartılmadım bikaç gündür. En az 80 dir yani. XL aldım. Boyum da 162.

Eklentiler

• Screenshot_20210512_232456_trendyol.com.jpg
    Screenshot_20210512_232456_trendyol.com.jpg
    49,7 KB · Görüntüleme: 42
Teşekkür ederim bendim canım ben de bakayım.

Hayırlı geceler hanimlar surda dogurmayan üç beş kişi kalmışız İnşallah biran önce bizim bebislerde gelsin ,çatı ağrısından vajinada yanma batmadan fenalık geldi dün gece adet ağrısı gibi ağrım başladı ah şükür geliyor herhalde dedim sabaha hiç bişey kalmamisti ikidir yanlış sinyal veriyor benim oğlan kizimdayken hiç bu kadar zorlandığımi hatırlamıyorum bu sefer hamileligi hiç sevemedim bı dogursamda kendi özgür bedenime kavussam diyorum birde o kadar hareketliki hiç uyumuyormu bu diyorum doguncada böyle olursa yandım

Mrb bayanlar..bugun kontrolum vardi ebeye.dogum raporu hazirladik..normal dogum olacak Allah izin verirse cumartesi gunu..bana dediki epidural anestezi istiyormusun dedi bnde zarari yoksa olabilir dedim..ilk dogumum olacagi icin acikcasi pek bilgim yok..epidural normal dogum olan var mi?zarari yarari ne?biraz bilgilendirirseninz sevinirim
İlk dogumumda epidural almıştım tabi benim doktorum Epidural karsitiymis normal dogumda bunu epidural almak isteyince anestezisyenle doz pazarlığı yaparken öğrendim sadece bir doz verdirmisti zaten sonrasına izin vermedi ama ilacı verdikten sonraki o sürec çok güzeldi 5 saat sancidan sonra kendime gelmistim yürüyüp hareket edebilmistim sonrasinda etkisi geçince sancilarla yine başbaşa kalmıştım benim doğumum 13 saat sürmüştü bana eziyet olmuştu şimdiki doktoruma ilk sorduğum epidural oldu doğum çok kısa sürmeyecekse eziyet cektirmenin lüzumu yok dedi çocuklar gibi sevindim ilk dogumumda pek güzel anılarım yok çünkü epiduralin takıldığını pek hissetmiyorsun zaten ,ilk takildiginda katater belinde olduğu için biraz rahatsız oluyorsun ama sonra alisiliyor bende baş ağrısı yapmadı ama doğumdan sonra 1 ay kadar hafif bel ağrısı çektim ama çok rahatsızlık veren bir ağrı değildi

X