2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Hayırlı geceler kızlar. 37. haftamdayim ama artik yatarken saga sola dönmek , bir süre oturduktan sonra kalkmak özellikle yürümek çok zor geliyor. Ayaklarimda şişti iyice, bu zamana kadarda çok hareketliydim çok yürürdum ama bir anda böyle oldum. Benim durumumda olan var mı😓
Çok normal canım artık son zamanlar özellikle sırt ustu yatınca dönerken yada kalkıcakkken bebegin ıçerden battığını hissediyorum ben

Bugün aklıma geldi. Benim Dr doğum sonrası eve çıktıktan sonra ağrım çok olunca 10 tane iğne yazmıştı. Bu defa unutmazsam yine isticem. Ağrılar açısından iyi olmuştı
Evet aradım bende istedim aklımdaydı hep.
Apartmanımda çok sevdiğim hemşire ablama attırdım akşam gerçi etkisi geçince yine zorlanıyorum ama şimdilik 7-8saat rahat olmak bile lüks benim için.
Burdan senle bir tavsiyede bulunmuş olalım ,
SEZARYEN TAVSİYESİDİR; doktorunuzdan ameliyat sonrası ağrı için güçlü bir ağrıkesici iğne isteyin.ortalama 1 hafta yaptırırsanız kurtarıcı olur.
Ağrınız yoksa rahat yürüyorsanız orası ayrı.ki inşallah herkes ağrısız acısız tamamlasın dilerim 🤲🤲🤲

Ay bu iri bebek olayina bende sinirlenmeye basladim ne zman gitsem benimkine de oyle diyorlar karin cevresi buyuk diyorlar elime verilen kagitta kilosu 3080 falan yaziyor bu mu iri bebek korkuyorum bi aksiljk mi var diye
Hic bisey olmaz ya olcumler yanlista oluyor benimkinede cok ufak kalmis falanndiyolar he diyorum geciyorum sonuctanyeterli gida aliyorum yani hepsi saglikla gelsin insallah endisen duyma cnm

Sevgili anneler ilk gebeliğinde kendi isteğinizle sezeryan olan var mı aranız da

Ben de aynı canım, 41.haftada aslında doktor birkaç gün daha bekle demişken kendim sezaryen istedim. Benimki artık psikolojik bir hal almıştı. Ama şimdiki aklım olsa ister miydim? Kesinlikle hayır. Bir şekilde doğacaktı.
Tavsiye edeceğim bir durum değil. Sezaryen sonrası çok çektim. Şimdi de ikinciyi sezaryen olmak zorunda kalıyorum tabi

Hayırlı geceler kızlar. 37. haftamdayim ama artik yatarken saga sola dönmek , bir süre oturduktan sonra kalkmak özellikle yürümek çok zor geliyor. Ayaklarimda şişti iyice, bu zamana kadarda çok hareketliydim çok yürürdum ama bir anda böyle oldum. Benim durumumda olan var mı😓

Olmaz mı aynilari hatta fazlası var

Ah ayniyiz. Uykusuzluk had safhada her yerim karincalaniyor ustune yatarsam kemiklerim agriyo. Midem yaniyo. Son haftalar epey zorladi valla.

N
Ben de aynı canım, 41.haftada aslında doktor birkaç gün daha bekle demişken kendim sezaryen istedim. Benimki artık psikolojik bir hal almıştı. Ama şimdiki aklım olsa ister miydim? Kesinlikle hayır. Bir şekilde doğacaktı.
Tavsiye edeceğim bir durum değil. Sezaryen sonrası çok çektim. Şimdi de ikinciyi sezaryen olmak zorunda kalıyorum tabi

Olmaz mı aynilari hatta fazlası var
Neden çok çektiniz ağrı acınız mı çok oldu

Merhabaaa kızlar aşırııııı heyacanlıyım bugün çatı muayenesi var eğer normal doğuma uygun değilse doktorum sezeryan için gün verecek 😌en son bebeğimin kalp atışını duymaya gittiğimde böyle heyecan yapmıştım
Sizler nasılsınız? Sayılı günlerimiz kaldı

Anladım bende 39 a kadar bekleyip sezeryan olmak istiyorum da fikrinizi almak istedim
Bu senin kişisel tercihin.
Ne doktorun karışabilir ne de kocan.
Bana çok diyen oldu 39u geçip normal doğum bekleseydin ya diyen.
Canım gönlüm nasıl istiosa öyle yaptım.
Doktorum normal doğum yanlısı idi ona rağmen kararı sadece bana bıraktı bende iyice gelişsin diye 39u bekledim.daha önce kayıplarım oldugu için normali daha fazla beklemek istemedim bir an önce kucağıma almak istedim.nasip oldu şükür.
Hala buzamanda normal sezaryen tartışmalarını anlamam aynı emzirme mi mama mı tartışmalarını anlamadığım gibi.
Ağrım olmasına rağmen şuanda belki birilerini rahatlatabilirim diye yazmak istedim.

Adı üstünde normal doğum ve anne sütü.
Her anne elinden geldiği vucudunun yettiği kadar bunları bebeğine vermek ister ancak pskolojik nedenler başta olmak üzere ki bence en önemli faktör bu , bunları yapmasına engel olabilir.bunda Allahtan gelen bir durumdur ve buda normaldir.

Anne sütü kutsaldır gibi saçma sapan pskolojik baskılar lütfen kimse kimseye yapmasın artık.bi anneleri rahat bırakalım herkesin aklı kendine yeter.

yani öyle baskılar varki heryerde , normal olacak şeylere bile pskolojikman engel oluyoruz sonra da aman sezaryen doğurmuş aman mama vermiş tü kaka anne diyoruz.

değil etrafın kocamın bile benim bedenim üzerinde hiç bir söz hakkı yok olamazda.
Saygı duyarım sorarım ortak karar alırız fikir alışverişi olur bu ayrı.

gerçekten sinirlerim bozuluyor duydukça ,lütfen kimse buna izin vermesin.

Merhabaaa kızlar aşırııııı heyacanlıyım bugün çatı muayenesi var eğer normal doğuma uygun değilse doktorum sezeryan için gün verecek 😌en son bebeğimin kalp atışını duymaya gittiğimde böyle heyecan yapmıştım
Sizler nasılsınız? Sayılı günlerimiz kaldı
Ayyy senle bir bende heyecan oldumm hayırlı haberler al canım ❤️

Bu senin kişisel tercihin.
Ne doktorun karışabilir ne de kocan.
Bana çok diyen oldu 39u geçip normal doğum bekleseydin ya diyen.
Canım gönlüm nasıl istiosa öyle yaptım.
Doktorum normal doğum yanlısı idi ona rağmen kararı sadece bana bıraktı bende iyice gelişsin diye 39u bekledim.daha önce kayıplarım oldugu için normali daha fazla beklemek istemedim bir an önce kucağıma almak istedim.nasip oldu şükür.
Hala buzamanda normal sezaryen tartışmalarını anlamam aynı emzirme mi mama mı tartışmalarını anlamadığım gibi.
Ağrım olmasına rağmen şuanda belki birilerini rahatlatabilirim diye yazmak istedim.

Adı üstünde normal doğum ve anne sütü.
Her anne elinden geldiği vucudunun yettiği kadar bunları bebeğine vermek ister ancak pskolojik nedenler başta olmak üzere ki bence en önemli faktör bu , bunları yapmasına engel olabilir.bunda Allahtan gelen bir durumdur ve buda normaldir.

Anne sütü kutsaldır gibi saçma sapan pskolojik baskılar lütfen kimse kimseye yapmasın artık.bi anneleri rahat bırakalım herkesin aklı kendine yeter.

yani öyle baskılar varki heryerde , normal olacak şeylere bile pskolojikman engel oluyoruz sonra da aman sezaryen doğurmuş aman mama vermiş tü kaka anne diyoruz.

değil etrafın kocamın bile benim bedenim üzerinde hiç bir söz hakkı yok olamazda.
Saygı duyarım sorarım ortak karar alırız fikir alışverişi olur bu ayrı.

gerçekten sinirlerim bozuluyor duydukça ,lütfen kimse buna izin vermesin.
Benim kayınvalidem sezeryan olacağımı duyunca suratını bı eksitti himm falan yaptı. Sonra da söylediği abuk lafa bakın, sezeryanla dogan bebeklerin bağışıklığı düşük oluyomus, öyle duymusmus! ben de ne alakası var hiç böyle bir bilimsel veri duymadim dedim. Zaten gıcık oluyordum hepten oldum. İlgisiz sevgisiz kadın.

Evet aradım bende istedim aklımdaydı hep.
Apartmanımda çok sevdiğim hemşire ablama attırdım akşam gerçi etkisi geçince yine zorlanıyorum ama şimdilik 7-8saat rahat olmak bile lüks benim için.
Burdan senle bir tavsiyede bulunmuş olalım ,
SEZARYEN TAVSİYESİDİR; doktorunuzdan ameliyat sonrası ağrı için güçlü bir ağrıkesici iğne isteyin.ortalama 1 hafta yaptırırsanız kurtarıcı olur.
Ağrınız yoksa rahat yürüyorsanız orası ayrı.ki inşallah herkes ağrısız acısız tamamlasın dilerim 🤲🤲🤲
Ya ne güzel bir hemşire olması yakında. Ben mecbur hastaneye gideceğim.
Aynen kesinlikle iğne yazdırsınlar.bennde ondan sonra rahat etmiştim. Şimdi de isticem yine.
Kızlar da istesin. Bazen doktorlar düşünmüyor ki benimki de sonradan yazmıştı kontrole gittiğimde. Ben Bi de griptim ağrım çoktu.

Benim kayınvalidem sezeryan olacağımı duyunca suratını bı eksitti himm falan yaptı. Sonra da söylediği abuk lafa bakın, sezeryanla dogan bebeklerin bağışıklığı düşük oluyomus, öyle duymusmus! ben de ne alakası var hiç böyle bir bilimsel veri duymadim dedim. Zaten gıcık oluyordum hepten oldum. İlgisiz sevgisiz kadın.
Kesinlikle ,ilgisiz sevgisiz kalmış insanlar böyle sanki çok bilmiş edalarını çok severler.
Yok öyle bi dünya ,herkes okuyor herkes soruyor doktorlarına herkes araştırıp öğreniyor.
Kaynananı bırak her yerde her türden insanda var bu absürtlük.
SANANE demeyi öğrenin kızlar.
Ya da kibarcası , ben ne yapacağımı bilirim siz merak etmeyin deyip geçin.

N

Neden çok çektiniz ağrı acınız mı çok oldu

Evet canım ağrı eşiğim düşük de olabilir herkeste aynı olmuyordur ama ben gerçekten çok çektim, yatarak uyuyabilmem bir ayı buldu hep koltukta oturarak uyudum geceleri.
Dediğim gibi şimdiki aklım olsa kendi isteğimle sezaryen olmazdım ama hayırlısı böyleymiş 🤷

Kızlar kontrolden çıktım bebeğin boynunda iki tür kordon dolanması varmış cuma tekrar bakacak doktor. Sezaryen için 7 Mayıs olsun dedik ama cuma kontrolde kordon dolanması üç tura falan çıkarsa yatış verebilirim dedi.

Kordon dolanması durumu yaşayan var mı kızlar

Hic bisey olmaz ya olcumler yanlista oluyor benimkinede cok ufak kalmis falanndiyolar he diyorum geciyorum sonuctanyeterli gida aliyorum yani hepsi saglikla gelsin insallah endisen duyma cnm
Amin sag saglim kucagimiza bi alsaydik rahatliycam en azindan gozumub onunde olacak simdi goremetince insan endise ediyor

X