2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canim crvabin icin cok tesekkurederim benimde erken dogum riskim oldugu icin korktum daha dogrusu nst de sanci cikmisti 100 lere vuran 36. Haftama girdim bugun hic bu kdr ishal olmamistim kotu biseyde yemedim enfeksiyonda degio yani bu bi korku geldi icime cok beklemicek herhalfe bu ishal olayindan ne kdr sonra acaba dOgum gerceklesir korku basti icimi
Siz içinizi rahat tutun yine de belli olmaz. Ben de 2 gün boyunca ishal oldum ve dediğiniz gibi yediğim şeyler her zamanki şeylerdi. Sonra geçti bu durumun üzerinden 10 gün falan geçti daha gelen giden yok :)

Kizlar gece gece moralim bozuldu instegramda takip ettigim doktor stori paylasmis gebelik sekeriyle ilgili..iste kalpte ve beyinde bebekte hasara ýol acabiliyormus falan filan..uykum kacti resmen insanin aklina her sey gelio Allah korusun😕 arada bir benmki yuksek cikabiliyor boyle duyunca korkmaya basliyorum..gebelik sekeri olup dogum yaoan var mi aranizda?
Benim ilk gebeliğimde de vardı. Çok şükür gayet sağlıklı kızım. Arada yüksek çıkması sorun değil. Brnimde çıkıyor arada yüksek. Bunda da var. Daha rahatım açıkçası. Beni de çok korkutmuştu doktorum ilk gebeliğimde. bi kaç doktora sorduğumda çok kişide çıkıyor çok endişelenme demişti bana
Tesekkrler canim evt galiba birazda abartiyorlar ama iste insann korkuo biran..dedigin gibi baya kisidede var hastaneye gittigimde goruyorum Allahim korusun yavrularimizi🤲

Siz içinizi rahat tutun yine de belli olmaz. Ben de 2 gün boyunca ishal oldum ve dediğiniz gibi yediğim şeyler her zamanki şeylerdi. Sonra geçti bu durumun üzerinden 10 gün falan geçti daha gelen giden yok :)
Aman çok şükür insnbenimdenoyle olur cunku suan dogum yapacak hastanem yok doktorum yok hersey sarpa sarmis durumda :KK43:

Kizlar gece gece moralim bozuldu instegramda takip ettigim doktor stori paylasmis gebelik sekeriyle ilgili..iste kalpte ve beyinde bebekte hasara ýol acabiliyormus falan filan..uykum kacti resmen insanin aklina her sey gelio Allah korusun😕 arada bir benmki yuksek cikabiliyor boyle duyunca korkmaya basliyorum..gebelik sekeri olup dogum yapan var mi aranizda?
Benim öle canım.ilk gebeliğimdede vardı.
İlk gebelikte 180civarıydı çokta dikkat ettiğim söylenemez.şükür bişey olmadı.
Bazı doktorlar sırf korkutmak üzerine kurulu iş yapıyor.bundada var şekerim.ben yine dikkat edemiyorum zaten çok iştahlı değilim bu gebelikte.aç mı gezcem yani.Allaha emanet inşallah bişey olmayacak.doktorum geçen şöyle dedi , insülüne rağmen rejim yapamayan ve şekeri 250-300civarı çıkan gebelerin bebekleri etkilenmeye ozaman başlıyor demişti.ama tabiki dikkat etmekte fayda var 170in altında tutmaya çalış demişti.aşırı stres yapma lütfen hemen hemen aynı durumda bisürü gebe var.

Aman çok şükür insnbenimdenoyle olur cunku suan dogum yapacak hastanem yok doktorum yok hersey sarpa sarmis durumda :KK43:
Cnm öncelikle sakin ol.
Ve mantık çerçevesinde değerlendirmeye çalış korkma lütfen.
Öyle yada böyle bebeğin sağlıkla kollarına gelcek nasipse.
Önce hastaneyi belirle sonra doktorunu.
Su akacak yolunu bulacak 🤲

inşallah. Siz olumlu bakmaya çalışın. Bu sürecin bir şekilde biteceğini yavrunuzu kucağınıza sağlıkla aldığınızda bunları unutacağınızı düşünerek motive etmeye çalışın kendinizi. Söylemesi kolay gibi düşünebilirsiniz ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bu günler de geçecek elbet

inşallah. Siz olumlu bakmaya çalışın. Bu sürecin bir şekilde biteceğini yavrunuzu kucağınıza sağlıkla aldığınızda bunları unutacağınızı düşünerek motive etmeye çalışın kendinizi. Söylemesi kolay gibi düşünebilirsiniz ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bu günler de geçecek elbet
Amin insallah co ktesekkurederim desteginiz icin ,💚💕💚💕

Cnm öncelikle sakin ol.
Ve mantık çerçevesinde değerlendirmeye çalış korkma lütfen.
Öyle yada böyle bebeğin sağlıkla kollarına gelcek nasipse.
Önce hastaneyi belirle sonra doktorunu.
Su akacak yolunu bulacak 🤲
Canim cok teşekkür ederim destegin icin ya doktorumdan o kdr.memnundum ki gittigi hastanenin dogum sikayetleri cok fazla ondan korkuyorum yani :KK43: yoksa hic suphe etmem giderim 😔😔😔

Oyle canim anneler bambaska tabi ama iste dedigin gibi bazen sartlar izin vermiyor..bende Turkiyede dogum yapamam orda dogum yaparsam bebek ingiliz vatandasi olamiyor..yani ne ben gidebildim ne annem gelebildi..hayirlisi ne yapalim..eşlerimiz bakacak artik😊 gercekten ilk dogum ilk hamilelik zor acemi oluyosun neyle karsilacagini bilmiyorsun garip bir sey..evt canim artik yutubeden falan bakicam bide hemsire gelecek emzirmede falan yardim edecek gosterecek..
Ben de ingiltere'de dogum yapacagim ama bebek Turk vatandasi olacak otomatik olarak. Ben ve esim Turk vatandasiyiz, sizin durumunuzda esiniz veya sizde Ingiliz vatandasligi varsa dogum yaptiginiz yer zaten onemli degildir. Turkiye'de de dogsa bebek ingiliz pasaportu alabilir. Dogum yerinin bir onemi yok diye biliyorum ben.

Her hamilelik o kadar başka ki. Bunda resmen gerdan kısmın boynum bile karardı.boynumda benler çıktı et ben Bi de minik minik hep eşim oraya gidiyor. Oğlumda hiç böyle kararmamıştım.ben çıkmıştı ama Bi iki tane. Onlar da gitti sonradan
Benim de kendimde dikkatimi cekti, var olan benlerim belirginlesti ya da bariz buyudu veya yeni bir suru ben cikti. Yuzumde de lekelerim belirginlesti onun disinda. Hamilelik bittiginde eski haline doner umarim, donmezse de hamilelikten hatira diye tasirim artik.

Kızlar aranızda coraspin kullanan varmı ? Varsa kaç mg'lik kullanıyorsunuz ? Birde günde kaç kez aç tok ? Kaçıncı haftada keseceksiniz ?

Merhabalar cok uzgunum, sizinle de paylasayim. Gecenlerde bebegin hareketlerinin azaldigindan suphelenip aramistim hastaneyi. Neyse ki hareketleri cok ciddiye aliyorlar. Nst'de her sey yolunda olumlu ama dr daha once de hareketlerinden suphelendigim sikayetini duyunca bir de renkli dopplerle bakmak istedi. Daha once gelisim egrisinde tam ortada duran bebek baya geriye dusmus. 36+0 haftasinda 2 kilo geldi. Basi ve kemik orani normal ama kiloda karni kucuk kalmis. Hemen uzman doktor telefonla arandi ve ciger gelistirici igne onerdi. Doktorlara guvenmekten baska elimden bir sey gelmez, anlik karar verip igneyi oldum ve hastanede sabahladim. Sabahina 2. doz vuruldu. 2 doz arasi 6 saatte bir nst ile bakildi. Her sey normaldi. 19 Nisan'da tekrar bebegin olculeri alinacak ve vajinanin icine yerlestirilen oksitosin tabletiyle ne zaman normal dogum baslatilacaginin karari verilecek. En gec 38. hafta olur ama kalmayadabilir haftaya da olabilir duruma gore karar verilecek dendi.
19'una kadar her an bebegin hareketlerinde tetikte olmam konusunda uyarildim. Bebek belki de gelisimini tamamladi ve annede fazla kalmasi risk yaratabilir dendi. Hic beklemedigim seyler cok ani gelisti. Plasentadan kan akisi guzel, bebegin suyu yerinde, tansiyon seker problemim yok, yeme rutinim genelde duzenli ve ayni, neden geride kaldi anlamadim gercekten.
2 hafta once tasindik cok yoruldum etkisi oldu mu bilmiyorum, yorgunluktan fena odemim olmustu. Bebekler kendileri hazir olduklarinda geliyorlar durumuna inancim iyice pekisti artik. Kucuk zayif ve erken gelmek zorunda kalan bir bebek doguracagim fikrine alismaya calisiyorum,.
Merhaba. Mesajınızı tesadufen gordum. Bebeginiz nasl? Her sey yolundadır insallah..

Benim de kendimde dikkatimi cekti, var olan benlerim belirginlesti ya da bariz buyudu veya yeni bir suru ben cikti. Yuzumde de lekelerim belirginlesti onun disinda. Hamilelik bittiginde eski haline doner umarim, donmezse de hamilelikten hatira diye tasirim artik.
Dönüyor canım merak etme. O karalıklar gidiyor zaten ben iyice Bi keselenmiştim. Hatta annem hep şey der lohusa terinle sil onları bir şey kalmaz sonradan diye. O da değişik bir durum. Göbeğim boşalınca kapkara kalmıştı valla. Bir süre sonra keseledim keseledikçe açıldı. Resmen Bi tabaka oluşuyor yüzeyde. Doğum yapanı hamama götürme olayı çok mantıklıymış eskiden. Benler gitti bir süre sonra. Eski benler kalıyor sadece.

Benim öle canım.ilk gebeliğimdede vardı.
İlk gebelikte 180civarıydı çokta dikkat ettiğim söylenemez.şükür bişey olmadı.
Bazı doktorlar sırf korkutmak üzerine kurulu iş yapıyor.bundada var şekerim.ben yine dikkat edemiyorum zaten çok iştahlı değilim bu gebelikte.aç mı gezcem yani.Allaha emanet inşallah bişey olmayacak.doktorum geçen şöyle dedi , insülüne rağmen rejim yapamayan ve şekeri 250-300civarı çıkan gebelerin bebekleri etkilenmeye ozaman başlıyor demişti.ama tabiki dikkat etmekte fayda var 170in altında tutmaya çalış demişti.aşırı stres yapma lütfen hemen hemen aynı durumda bisürü gebe var.
Evt canim gercekten oyle bazi doktorlar umursamazca konusuyorlar korkutuyorlar bnde elimden geldigince dikkat ediyorum ama haftada 3 4 kere yuksek ciktigida oluyor..sagol canim insllhh saglikla aliriz kucagimiza🤲

X