2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben de ingiltere'de dogum yapacagim ama bebek Turk vatandasi olacak otomatik olarak. Ben ve esim Turk vatandasiyiz, sizin durumunuzda esiniz veya sizde Ingiliz vatandasligi varsa dogum yaptiginiz yer zaten onemli degildir. Turkiye'de de dogsa bebek ingiliz pasaportu alabilir. Dogum yerinin bir onemi yok diye biliyorum ben.
Canim malesef var ya..dogdugu yer cok onemli..benim suan oturumum yok ikinci vizeyi aldim bu kiş..insallh 2 bucuk yil sonra alicam oturumu..eşim ingiliz vatandasi british yani..ama yinede burda dogmasi lazimmis bebegin bura vatandasi olmasi icin..Turk vatandasliginida Turkiyeye gidince alicaz insallh..

Sezeryan olup eşi de doğuma girecek olan var mı? Benim gittiğim hastanede almiyorlarmis eşimizi, cok uzuldum. Oysa Instagram'da mesela acibadem hastanelerinde eşiyle doğuma girenlerin resimlerini görüyorum, ne büyük bir destek.. Zaten yeterince korkuyorum, hepten kendimi yapayalniz hissedicem😢

Ben de ingiltere'de dogum yapacagim ama bebek Turk vatandasi olacak otomatik olarak. Ben ve esim Turk vatandasiyiz, sizin durumunuzda esiniz veya sizde Ingiliz vatandasligi varsa dogum yaptiginiz yer zaten onemli degildir. Turkiye'de de dogsa bebek ingiliz pasaportu alabilir. Dogum yerinin bir onemi yok diye biliyorum ben.
Aynen anne baba turk ise cocuk turk vatandasi oluyor, anne ile baba farkli milliyetten ise cocuk babanin vatandasligini aliyor, dogustan vatandaslik amerikada veriliyor diye biliyorum ben, tabi anne ve baba bulunduklari ulkenin vatandasligini aldiysa durum farkli olabilir.

Sezeryan olup eşi de doğuma girecek olan var mı? Benim gittiğim hastanede almiyorlarmis eşimizi, cok uzuldum. Oysa Instagram'da mesela acibadem hastanelerinde eşiyle doğuma girenlerin resimlerini görüyorum, ne büyük bir destek.. Zaten yeterince korkuyorum, hepten kendimi yapayalniz hissedicem😢
Bizim hastanede almıyor sezaryene. Ablam girsin istemiştim. Eşim zaten giremşyordu sadece bayanlar çalıştığı için. Benim de bebek karışması korkum vardı. Kimsenin giremeyeceğini öğrenince sırf bu yüzden doğum fotoğrafçısı tuttuk. Benim genel anestezi oldu ama birinin olması çok önemli olmadı.

Kızlar aranızda coraspin kullanan varmı ? Varsa kaç mg'lik kullanıyorsunuz ? Birde günde kaç kez aç tok ? Kaçıncı haftada keseceksiniz ?
34. Haftada kesildi 100 mg ıdı, ecoprın coraspırın hepsi aynı ztn, benım tansıyon yuksek dıe verdi Dr, bence en Guzel vakit gece yatmadan once, cunku gun ıcınde xtn hareket halindeyiz kan yeterince akis salıyor ama gece yatınca kandaki akisi saklamak icın gece kanın sulanması daha mnntiklı

Bizim hastanede almıyor sezaryene. Ablam girsin istemiştim. Eşim zaten giremşyordu sadece bayanlar çalıştığı için. Benim de bebek karışması korkum vardı. Kimsenin giremeyeceğini öğrenince sırf bu yüzden doğum fotoğrafçısı tuttuk. Benim genel anestezi oldu ama birinin olması çok önemli olmadı.
Bu bebek karışması düşüncesi gercekten bir takıntı, kafamdan atamıyorum ben de🥲 doğum fotoğrafçısı da almıyor sanırım hastane. Zaten fotoğrafçı değil eşimi isterdim. Ne şanssız zamanlara denk geldik ya🥺

Benim ilk dogumda girmişti eşim doğum anında dglde dikise başladıklarında aldılar içeriye iyi oluyor moral oluyor insana ama bu defa almayacaklarmis zaten kontrole bile almıyor yalnız giriyorum odaya bnm de moralim bozuk o yüzden eşimde bende çok istiyoruz ama nasip iste

İnşallah çok korkuyorum böyle siz etkilenmediniz sanırım sakin olmak lazım dün baya hareket etti gece açılmıştır belki
Ben etkilenmedim acikcasi bircok hamilelikte yasanabilen durum ilk hamileligimdede olmustu oda 2 hafta icinde acilmisti, genellikle sag tarafima yatip uyuyordum oyle rahat ettigim icin sol tarafima yatmaya gayret ettim bu kez belki buda hareketlerini etkiler diye bilemiyorum bu sekilde saglikli dogan cok bebek var sadece dogum seklini etkiler normal degil sezeryan olur korkmayin hemsireler diyor hatta kolyesiyle geldi diye

Bu bebek karışması düşüncesi gercekten bir takıntı, kafamdan atamıyorum ben de🥲 doğum fotoğrafçısı da almıyor sanırım hastane. Zaten fotoğrafçı değil eşimi isterdim. Ne şanssız zamanlara denk geldik ya🥺
Bizimki alıyor şu anda yine fotoğrafçıda.ama sadece kendi anlaşmalı olduğu yerden. Hayırlısı olsun canım zaten kapıda bekliyorlar eşler aile falan. Şimdi aile alınmaz da ameliyathane kapısında bekler eşin. Oğlumun giydirilme anı falan hepsini görmüşlerdi.hatta ilk eşimin kucağına vermişlerdi 🥰 sen de sağlıkla atlatırsın hiç stres yapma göz açıp kapayıncaya kadar kucağında oluyor bebişin

Dönüyor canım merak etme. O karalıklar gidiyor zaten ben iyice Bi keselenmiştim. Hatta annem hep şey der lohusa terinle sil onları bir şey kalmaz sonradan diye. O da değişik bir durum. Göbeğim boşalınca kapkara kalmıştı valla. Bir süre sonra keseledim keseledikçe açıldı. Resmen Bi tabaka oluşuyor yüzeyde. Doğum yapanı hamama götürme olayı çok mantıklıymış eskiden. Benler gitti bir süre sonra. Eski benler kalıyor sadece.
Benim aksine cildim pürüzsüz oldu ne leke ne iz hiçbir şey yok.
Ağzım burnumda şişmedi, saçlarımda dökülmüyor erkek bebek gerçekten anneyi güzelleştiriyor sanırım 😅

Benim ilk dogumda girmişti eşim doğum anında dglde dikise başladıklarında aldılar içeriye iyi oluyor moral oluyor insana ama bu defa almayacaklarmis zaten kontrole bile almıyor yalnız giriyorum odaya bnm de moralim bozuk o yüzden eşimde bende çok istiyoruz ama nasip iste
Ne güzel moral oluyodur o andaki varlığı.. ama işte her hastanenin politikası farklı demek ki. Yine de insan buruk oluyor.o anı paylaşmayı çok isterdim😢

Bizimki alıyor şu anda yine fotoğrafçıda.ama sadece kendi anlaşmalı olduğu yerden. Hayırlısı olsun canım zaten kapıda bekliyorlar eşler aile falan. Şimdi aile alınmaz da ameliyathane kapısında bekler eşin. Oğlumun giydirilme anı falan hepsini görmüşlerdi.hatta ilk eşimin kucağına vermişlerdi 🥰 sen de sağlıkla atlatırsın hiç stres yapma göz açıp kapayıncaya kadar kucağında oluyor bebişin
Amin, hepimiz sağlıcakla atlatalim🌺 ama işte insan keşke olsa diyor. Napalim sağlık olsun🥺

Benim önceki doğum yaptığım hastane de almıyordu. Çoğu hastane almaz, bir nevi ameliyat olduğu için. Hele şuan pandemi var alma ihtimalleri daha da düşük. O eşleri alan hastaneler binde bir sanırım. Hiiiiç korkma, ameliyathaneye girdikten sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Hele bir de ebe, hemşire, anestezi uzmanı vs iyilerse sakinleş diye hep muhabbet ediyorlar her aşamayı adım adım anlatıyorlar korkma diye. Anestezi kısmı bitince zaten yatıp bekliyorsun bişey hissetmeden, çok bişey de görünmüyor arada set gibi çarşaf olduğu için. Bebek çok kısa sürede çıkıyor onu görünce zaten herşey bitiyor 🥰 hüngür foşurt ağlamıştım ben 🤭

Rica edersen oradaki hemşireler telefonla foto çeker. Bana da doktorun telefonu ile çekeriz dediler

Benim önceki doğum yaptığım hastane de almıyordu. Çoğu hastane almaz, bir nevi ameliyat olduğu için. Hele şuan pandemi var alma ihtimalleri daha da düşük. O eşleri alan hastaneler binde bir sanırım. Hiiiiç korkma, ameliyathaneye girdikten sonrası çorap söküğü gibi gelecek. Hele bir de ebe, hemşire, anestezi uzmanı vs iyilerse sakinleş diye hep muhabbet ediyorlar her aşamayı adım adım anlatıyorlar korkma diye. Anestezi kısmı bitince zaten yatıp bekliyorsun bişey hissetmeden, çok bişey de görünmüyor arada set gibi çarşaf olduğu için. Bebek çok kısa sürede çıkıyor onu görünce zaten herşey bitiyor 🥰 hüngür foşurt ağlamıştım ben 🤭
Ayyy😍😍😍😍 kimbilir ne tarifsiz bir andır o ilk karşılaşma... Peki resmini kim çekti ya da çektiler mi? Hiç degilse bı kaç kare resim olsa mesela o ilk ana dair. Hemşireye sorayım bı dahaki gidisimde.

Benim aksine cildim pürüzsüz oldu ne leke ne iz hiçbir şey yok.
Ağzım burnumda şişmedi, saçlarımda dökülmüyor erkek bebek gerçekten anneyi güzelleştiriyor sanırım 😅
Saç dökülmemesi vitaminlerle ilgili daha çok. Hamilelikte çok sağlıklı olur saçlar. Ben Bi de doğum sonrası gör 😩Benim kız bebek ama yüzümde falan Bi şişlik değişiklik yok şükür. Oğlumda ki gibi aynı. Ama o kararma lar felaket 🙈

X