2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben hep olumsuzu yazıyorum gibime geldi garmastan bende ve bi arkadasta, işe, yaramadı. Lansinoh da, yaramadı. Tavsiye su sekilde etti bi arkadas lansinoha dogumdan bi ay önce felan sürceksin K i yumuşayacak dedi, onun hiç yara olmams. Bana ne garmastan ne lansinoh fayda etti. En son Dr madecassol yazdı o işe yaradı. Şimdiden başlayın kremi sürmeye kızlar üstüne de naylon kapatın yumuşasın yemi dogum yapacaklar bilmez o ağrı hiçbir şeye benzemiyor. 😏. Bende gümüş göğüs kapağı aldım ara ara bi kaç saat takıyorum. Hemşire de, kuşburnu yağı önerdi onu da, alcam, dogumdan, önce, kullan dedi, çok güzel yumuşatıyormus
Aynı sorunları yşadıım. Bence bu krem olayı kişiden kişiye değişen bir Bi şey. Herkese etkisi olan farklı. Onca sey denedim etkisi olan lamsinoh oldu. Tabi onu sürünce streç film kapatmak çok iyi geldi. Bu defa kantaron yağı ds deneyeceğim. Doğum öncesi sürmüştüm ben dediğin gibi. Ama faydası olmadı. Aylarca meme yarası çektim. İnş doğru tutturmayı beceririx bu defa

Kızlar sezeryandan sonra bitter çikolata ve Nescafe tuketirsek baş ağrısına ve diğer ağrılara iyi geliyor dediler fikriniz var mı hastane çantasına koyalım mi 2 si bir arada alıp atsak çantaya olur mu tecrübeli doğum yapmış anneler ne öneriyorsunuz ☺️
Ben genel anestezi oldum.hiçbirini kullanmadım. Bir sorun da yaşamadım şükür. Ama bulundurmak da fayda var bence. Sanırım Epidural sonrası öneriyorlar kahveyi daha çok. Kalıcı baş ağrısı olmasın diye.

Hic riske atmaya gerek yokmus en iyisini yapmissiniz Allah hepimize saglikli cocuklar nasip etsin. Bakalim ben neler yasayacagim . Hic bi kobuda israrci olmak iyi degil gonlumden gecen normal olursa olur olmazsa da olmaz sonucta tek amacimiz çocuklarımiza saglikla kavusmak sdc biraz ameliyt korkum var onceden gecirdigim ameliyttan dolayi o geriyo beni :) simdide idrar testlerimin sonucu cikti eritrosit 0 ile 3 arasi olmasi gerekirken 41 cikmis lokositte yuksek insanin hemen modu dusuyo son haftalarda boyle bisey olmasi hos degil umarım doktor antibiyotik baslatmaz amandegerler bayag yuksek :KK43: o kdrda su iciyorum saka gibi yani . Yeterki saglikla olsun saglikla gelsin bebeklerimiz derin bi oh cekelim tek duam bu hepimiz icin
Aynen öyle sağlıkla gelsinler yeter. Yöntem bence de önemli değil. Hiç diretmedim nromal olsun diye. Çünkü her iki doğumunda kendine göre zorlukları kolaylıkları var. Sağlıkla gelsin hepsi.

Merhaba 2021 Mayıs anneleri nasılsınız? Son haftalara geldik. Nasıl gidiyor?
Benim karnım çok sert son 1 haftadır. Dün de biraz kasılma oldu. Aksam acile gittik korkuyla. Neyse ki hersey yolundaymış. Covid oldum yeni iyileşiyorum. Belki de o yüzden kaygı düzeyim çok yüksek 🥺

Aynı sorunları yşadıım. Bence bu krem olayı kişiden kişiye değişen bir Bi şey. Herkese etkisi olan farklı. Onca sey denedim etkisi olan lamsinoh oldu. Tabi onu sürünce streç film kapatmak çok iyi geldi. Bu defa kantaron yağı ds deneyeceğim. Doğum öncesi sürmüştüm ben dediğin gibi. Ama faydası olmadı. Aylarca meme yarası çektim. İnş doğru tutturmayı beceririx bu defa
Evet dediğin gibi krem mevzusu kişiden kişiye değişiyor her bedenin ten yapısı farklı haliyle etkisi de farklı oluyor. Ama en güzeline kullanacak olursak olalalım dogumdan önce başlamak biz çektik siz çekmeyin kızlar Allah düşmanıma vermesin derler ya o denli bişey. Üstünü streçleyince hem güzel emiyor hem havasız kalıp nemlenip yumuşıyor kremle. Bi Dr da dogumdan ön e badem yağı önermiş bizim arkadasa

Merhabalar cok uzgunum, sizinle de paylasayim. Gecenlerde bebegin hareketlerinin azaldigindan suphelenip aramistim hastaneyi. Neyse ki hareketleri cok ciddiye aliyorlar. Nst'de her sey yolunda olumlu ama dr daha once de hareketlerinden suphelendigim sikayetini duyunca bir de renkli dopplerle bakmak istedi. Daha once gelisim egrisinde tam ortada duran bebek baya geriye dusmus. 36+0 haftasinda 2 kilo geldi. Basi ve kemik orani normal ama kiloda karni kucuk kalmis. Hemen uzman doktor telefonla arandi ve ciger gelistirici igne onerdi. Doktorlara guvenmekten baska elimden bir sey gelmez, anlik karar verip igneyi oldum ve hastanede sabahladim. Sabahina 2. doz vuruldu. 2 doz arasi 6 saatte bir nst ile bakildi. Her sey normaldi. 19 Nisan'da tekrar bebegin olculeri alinacak ve vajinanin icine yerlestirilen oksitosin tabletiyle ne zaman normal dogum baslatilacaginin karari verilecek. En gec 38. hafta olur ama kalmayadabilir haftaya da olabilir duruma gore karar verilecek dendi.
19'una kadar her an bebegin hareketlerinde tetikte olmam konusunda uyarildim. Bebek belki de gelisimini tamamladi ve annede fazla kalmasi risk yaratabilir dendi. Hic beklemedigim seyler cok ani gelisti. Plasentadan kan akisi guzel, bebegin suyu yerinde, tansiyon seker problemim yok, yeme rutinim genelde duzenli ve ayni, neden geride kaldi anlamadim gercekten.
2 hafta once tasindik cok yoruldum etkisi oldu mu bilmiyorum, yorgunluktan fena odemim olmustu. Bebekler kendileri hazir olduklarinda geliyorlar durumuna inancim iyice pekisti artik. Kucuk zayif ve erken gelmek zorunda kalan bir bebek doguracagim fikrine alismaya calisiyorum,.

Merhabalar cok uzgunum, sizinle de paylasayim. Gecenlerde bebegin hareketlerinin azaldigindan suphelenip aramistim hastaneyi. Neyse ki hareketleri cok ciddiye aliyorlar. Nst'de her sey yolunda olumlu ama dr daha once de hareketlerinden suphelendigim sikayetini duyunca bir de renkli dopplerle bakmak istedi. Daha once gelisim egrisinde tam ortada duran bebek baya geriye dusmus. 36+0 haftasinda 2 kilo geldi. Basi ve kemik orani normal ama kiloda karni kucuk kalmis. Hemen uzman doktor telefonla arandi ve ciger gelistirici igne onerdi. Doktorlara guvenmekten baska elimden bir sey gelmez, anlik karar verip igneyi oldum ve hastanede sabahladim. Sabahina 2. doz vuruldu. 2 doz arasi 6 saatte bir nst ile bakildi. Her sey normaldi. 19 Nisan'da tekrar bebegin olculeri alinacak ve vajinanin icine yerlestirilen oksitosin tabletiyle ne zaman normal dogum baslatilacaginin karari verilecek. En gec 38. hafta olur ama kalmayadabilir haftaya da olabilir duruma gore karar verilecek dendi.
19'una kadar her an bebegin hareketlerinde tetikte olmam konusunda uyarildim. Bebek belki de gelisimini tamamladi ve annede fazla kalmasi risk yaratabilir dendi. Hic beklemedigim seyler cok ani gelisti. Plasentadan kan akisi guzel, bebegin suyu yerinde neden geride kaldi anlamadim gercekten.
2 hafta once tasindik cok yoruldum etkisi oldu mu bilmiyorum, yorgunluktan fena odemim olmustu. Bebekler kendileri hazir olduklarinda geliyorlar durumuna inancim iyice pekisti artik. Kucuk zayif ve erken gelmek zorunda kalan bir bebek doguracagim fikrine alismaya calisiyorum,.
Çok geçmiş olsun üzme kendini bebeklerin gerçekten kendi takvimleri var onlar karar veriyorlar ne zaman geleceklerine ve küçük doganlar inan daha güçlü oluyor daha sıkı tutunuyor mücadeleci oluyor ki 2 kilo olmuş bebiş küçükte sayılmaz eğer anne karnında kilo almıyor ise dışarıda daha hızlı kilo alacağı için dogurtmak istiyormuş doktorlar 37. Haftadan sonra zaten normal sayiliyormus doğum genel olarak 40 . Bekliyorlar ama 40 olacak diye bı kaide yokmuş ciğer geliştirici de olmuş zaten kuvez için solunumu iyi olması desteksiz yeterli kiloya göre almiyorlarmis çoğunlukla anne yanında kalsın istiyorlar bebekleri o yüzden rahat ol strese sokma hiç kendini bebeğin geleceği zamanı bilir ☺️ benim de aynı şekilde erken doğum riskim var 2 haftadır içerde heran gelebilir gözüyle bakılıyor belli olmaz ama işte kendi bekliyor Dr lar ne derse desin 😬kalacak dese bebek geliyorum dese gelir gelecek dese kalıyor 😁onemli olan anne karnında kilosu suyu kalp atışı genel durumu gelişimi iyi ise tutuyorlar vitaminlerini eksik etme bol bol dinlen az ve sık aralikla protein ağırlıklı beslen

Çok geçmiş olsun üzme kendini bebeklerin gerçekten kendi takvimleri var onlar karar veriyorlar ne zaman geleceklerine ve küçük doganlar inan daha güçlü oluyor daha sıkı tutunuyor mücadeleci oluyor ki 2 kilo olmuş bebiş küçükte sayılmaz eğer anne karnında kilo almıyor ise dışarıda daha hızlı kilo alacağı için dogurtmak istiyormuş doktorlar 37. Haftadan sonra zaten normal sayiliyormus doğum genel olarak 40 . Bekliyorlar ama 40 olacak diye bı kaide yokmuş ciğer geliştirici de olmuş zaten kuvez için solunumu iyi olması desteksiz yeterli kiloya göre almiyorlarmis çoğunlukla anne yanında kalsın istiyorlar bebekleri o yüzden rahat ol strese sokma hiç kendini bebeğin geleceği zamanı bilir ☺️ benim de aynı şekilde erken doğum riskim var 2 haftadır içerde heran gelebilir gözüyle bakılıyor belli olmaz ama işte kendi bekliyor Dr lar ne derse desin 😬kalacak dese bebek geliyorum dese gelir gelecek dese kalıyor 😁onemli olan anne karnında kilosu suyu kalp atışı genel durumu gelişimi iyi ise tutuyorlar vitaminlerini eksik etme bol bol dinlen az ve sık aralikla protein ağırlıklı beslen
Dun duydum inanamadim, bugun biraz daha kabullendim. Deseler ki her an gelebilir hazirlikli olurum ama icerde kaldigi her an riskli tetikte ol demeleri takip acisindan cok yorucuymus. Elimde suyla geziyorum bebek uyumasin iceride surekli kipirdasin diye. Bir de cok saglikli beslendim gercekten, dikkat ettim basindan beri. Deniz kenarinda yasiyoruz, her haftanin 3 gunu mutlaka balik tukettim, sadece o baliklarin yuzu suyu hurmetine azicik kilo alsaymis. Diger gunlerde de sebze, bakliyat, protein ozendim yani. Doktor beslenmeyle asla ilgili degil kendini suclama dedi.

19'una kadar her an bebegin hareketlerinde tetikte olmam konusunda uyarildim. Bebek belki de gelisimini tamamladi ve annede fazla kalmasi risk yaratabilir dendi. Hic beklemedigim seyler cok ani gelisti. Plasentadan kan akisi guzel, bebegin suyu yerinde, tansiyon seker problemim yok, yeme rutinim genelde duzenli ve ayni, neden geride kaldi anlamadim gercekten.
Gecmis olsun canim uzuldum Allahim insllh sifa versin🤲 peki nedeni neymis kilosunun dusuk olmasinin herhangi bir sey soylemedi mi doktorlar..hani seker tansiyonda yokmus sebep soylemediler mi?

Yemek yemek yasaklanmıyor normal dogumda sonucta ne zaman olacağını bilmiyoruz. Ben kesem patlamadan önce lavaboya felan da gitmiştim ama o dogum esnasında ıkınma, esnasında oluyor ben çok utanmıştım doktor sildi dedi bu çok normal büyük abdest olması suan bile çekinerek yazdım ama bi çok kadının basına geliyor
Aynen bu bahsettiğinizi ben de duydum cok normalmis o kadar ikinmaya, saglik çalışanlarinin basina cok geliyormuş, keske olmasa ama ben cok takılacagimi sanmıyorum oyle bir durum olursa, napim insnalik hali bilerek Yapilan da bisey deigl ya.. Onlar da biliyorlar bu durumu

Bildiğim kadarıyla lağman yapıyorlar normal doğumda. Ablama arkadaşıma öyle yapmışlar. O yüzden aç gitmek önemli değildir bence d e
Eger ki doğuma gittiğin gün tuvalete çıktıysan yapılmıyormus, ama bir süredir kabızlık durumu soz konusu ise misal o durumda yapılıyormus. Bu şekilde öğrendim ben, Kabızlık cok yasanan bir durummus ozellikle son dönemde bebek iyiyce büyüyünce cok baski oluyormus bagirsaklara, o da etkiliyormus haliyle gerci en basindan beri kullandigimiz ilaclar vs cok etkiliyor

Off öleceğim bı sicakliyorum bı üşüyorum ayaklarım yanıyor ödem oldu heryerim ayaklar eller ayaklarım nasıl ağrıyor ağrısından uyuyamıyorum yüksek yere uzattım bana mısın demedi bı yandan reflü delirecegim 1,5 saatlik uykuyla duruyorum bı uyandim bı daha uyuyamadım 😓

Dun duydum inanamadim, bugun biraz daha kabullendim. Deseler ki her an gelebilir hazirlikli olurum ama icerde kaldigi her an riskli tetikte ol demeleri takip acisindan cok yorucuymus. Elimde suyla geziyorum bebek uyumasin iceride surekli kipirdasin diye. Bir de cok saglikli beslendim gercekten, dikkat ettim basindan beri. Deniz kenarinda yasiyoruz, her haftanin 3 gunu mutlaka balik tukettim, sadece o baliklarin yuzu suyu hurmetine azicik kilo alsaymis. Diger gunlerde de sebze, bakliyat, protein ozendim yani. Doktor beslenmeyle asla ilgili degil kendini suclama dedi.
Doğru söylemiş senin suçun yok elinden geleni yapmışsın zaten çok strese sokma kendini her gebelik de risk var tekme sayiyorsun bizde de var hareket takibi Dr lar bazen düşünmeden aşırı etkileyebiliyor sözleriyle farkında değiller bence geçen hafta çok rahattı bu hafta bugün stresliydi 😬 örn sancım var diyorum nst istemedi bende söylemedim bu hafta içinden gwcti herhalde nst istedi bakmadan bana senin bayağı sancin var diyor 😁halbuki geçen hafta 2 hafta once söylemiştim var diye günde 20 kere sanciya kadar normal demişti aimdi riskli diyor heran gelebilir 😬
Stres olup bebeğini etkileme sen elinden geleni yine yap ama kötü düşünme ki zaten kötü düşünecek bı durumda yok tıp çok ilerledi ☺️

Yemek yemek yasaklanmıyor normal dogumda sonucta ne zaman olacağını bilmiyoruz. Ben kesem patlamadan önce lavaboya felan da gitmiştim ama o dogum esnasında ıkınma, esnasında oluyor ben çok utanmıştım doktor sildi dedi bu çok normal büyük abdest olması suan bile çekinerek yazdım ama bi çok kadının basına geliyor
Benim dogum sancilari baslamadan birkac saat once afedersin ishal olmustum icim komple bosalmisti soguk yiyecek yedigim icin usuttugumu dusunmustum hatta ama nerden bileyim vucut doguma hazirlaniyormus 3-4 saat sonra sancilarim baslamisti.

Gecmis olsun uzulmeyin bebeginizide etkilemeyin, onemli olan bebeginizin sagliginin yerinde olmasi hem zayif dogan bebekler daha cabuk toparliyor kendini hatta ileride daha yapili vucuda sahip oluyorlar senin minnakta annesinin kollarinda gelisimini surdurmek istiyor belli ki guzel dusunun guzel olsun saglikla gelsinde buyur annesi o endiselenme

Kızlar benim gebelik sekerim çıkmıştı yaklaşık 2 aydır diyet yapıyorum hiç kilo almadım ama bebek hep önden gitti diyete rağmen düzelmedi burda kalmış 2 hafta doğuma ama ben artık dayanamıyorum canim tatlı şeyler yemek istiyor pastalar kekler börekler tatlılar gözümün önünden gitmiyor tatlı bişey görünce ucundan tadım yapıyorum sonra diyorum bebeğime zarar verdi mi vicdan azabına girip acı çekiyorum bu gebelik şekeri çok zor gerçekten yaşamayan bilemez ama artık gücüm kalmadı canim sürekli tatlı şeyler yemek istiyor n yapacam nasıl başa cikacam bilmiyorum artık 😣😣

Aynen bu bahsettiğinizi ben de duydum cok normalmis o kadar ikinmaya, saglik çalışanlarinin basina cok geliyormuş, keske olmasa ama ben cok takılacagimi sanmıyorum oyle bir durum olursa, napim insnalik hali bilerek Yapilan da bisey deigl ya.. Onlar da biliyorlar bu durumu
Evet ben önceden de duymamıştım orda yaşadım direk ama onlar hiç takılmadı bile önemli, olan anne ve bebek sağlığı çok normalmiş. Sağlıkla doguralım da İnşaAllah bunlar çok boş gelecek bize MİNNAKlarımızı kucaklayınca :KK54: :anne::KK200::anneadayı::emir_bebek:

X