Merhabalar cok uzgunum, sizinle de paylasayim. Gecenlerde bebegin hareketlerinin azaldigindan suphelenip aramistim hastaneyi. Neyse ki hareketleri cok ciddiye aliyorlar. Nst'de her sey yolunda olumlu ama dr daha once de hareketlerinden suphelendigim sikayetini duyunca bir de renkli dopplerle bakmak istedi. Daha once gelisim egrisinde tam ortada duran bebek baya geriye dusmus. 36+0 haftasinda 2 kilo geldi. Basi ve kemik orani normal ama kiloda karni kucuk kalmis. Hemen uzman doktor telefonla arandi ve ciger gelistirici igne onerdi. Doktorlara guvenmekten baska elimden bir sey gelmez, anlik karar verip igneyi oldum ve hastanede sabahladim. Sabahina 2. doz vuruldu. 2 doz arasi 6 saatte bir nst ile bakildi. Her sey normaldi. 19 Nisan'da tekrar bebegin olculeri alinacak ve vajinanin icine yerlestirilen oksitosin tabletiyle ne zaman normal dogum baslatilacaginin karari verilecek. En gec 38. hafta olur ama kalmayadabilir haftaya da olabilir duruma gore karar verilecek dendi.
19'una kadar her an bebegin hareketlerinde tetikte olmam konusunda uyarildim. Bebek belki de gelisimini tamamladi ve annede fazla kalmasi risk yaratabilir dendi. Hic beklemedigim seyler cok ani gelisti. Plasentadan kan akisi guzel, bebegin suyu yerinde, tansiyon seker problemim yok, yeme rutinim genelde duzenli ve ayni, neden geride kaldi anlamadim gercekten.
2 hafta once tasindik cok yoruldum etkisi oldu mu bilmiyorum, yorgunluktan fena odemim olmustu. Bebekler kendileri hazir olduklarinda geliyorlar durumuna inancim iyice pekisti artik. Kucuk zayif ve erken gelmek zorunda kalan bir bebek doguracagim fikrine alismaya calisiyorum,.