2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sezeryan için bunu anlarim neticede ameliyat, hatta oncesinde eger ki elzem ise lavman da yapılıyormus, ama normal dogum olacagini düşünürsek ne zaman sancimin geleceği ve doguma ne zaman gideceğim belli değil, nasil o gun icin yeme icme yasaklanabjilir ki. Hatta dogum konusunda destek aldigim ebe doğuma ac gitmemem gerektiğinden minik bir tost yiyebileceğimden ve ya az bir çorba icebilecegimden vs bahsediyor.
Yemek yemek yasaklanmıyor normal dogumda sonucta ne zaman olacağını bilmiyoruz. Ben kesem patlamadan önce lavaboya felan da gitmiştim ama o dogum esnasında ıkınma, esnasında oluyor ben çok utanmıştım doktor sildi dedi bu çok normal büyük abdest olması suan bile çekinerek yazdım ama bi çok kadının basına geliyor

Bu arada ben eczaneden göğüs ucu için krem aldım Nisan annelerini takip ediyorum çok kişi övmüş kremi lashinoh u begenmeyenler ise yaramıyor diyenler olmuş biraz pahalı ama çok eski bilindik bı krem mis 😁garmastan pomad demişler onuda aldım atacağım çantaya 🤣

Hamileliğim boyunca kusmadım ama bu haftalar çok midem bulanıyor midesi bulanan var mı başka? Aşırı başım dönüyor şuanda 🤕

Kızlar benim bebek aynı bana benziyor bakmalara doyamıyorum sanki kendimi yeniden büyütücem çok garip hisler yaşıyorum. 🤗
Siz yüzünü net gördünüz mü bebeklerinizin?
Tam göstermedi ama baya belirgin. Tam anlayamadım ama bana benziyor gibi dudaklar falan😊 kalın görünüyor dudakları. Şişirmiş gibi

Bu arada ben eczaneden göğüs ucu için krem aldım Nisan annelerini takip ediyorum çok kişi övmüş kremi lashinoh u begenmeyenler ise yaramıyor diyenler olmuş biraz pahalı ama çok eski bilindik bı krem mis 😁garmastan pomad demişler onuda aldım atacağım çantaya 🤣
Ben hep olumsuzu yazıyorum gibime geldi garmastan bende ve bi arkadasta, işe, yaramadı. Lansinoh da, yaramadı. Tavsiye su sekilde etti bi arkadas lansinoha dogumdan bi ay önce felan sürceksin K i yumuşayacak dedi, onun hiç yara olmams. Bana ne garmastan ne lansinoh fayda etti. En son Dr madecassol yazdı o işe yaradı. Şimdiden başlayın kremi sürmeye kızlar üstüne de naylon kapatın yumuşasın yemi dogum yapacaklar bilmez o ağrı hiçbir şeye benzemiyor. 😏. Bende gümüş göğüs kapağı aldım ara ara bi kaç saat takıyorum. Hemşire de, kuşburnu yağı önerdi onu da, alcam, dogumdan, önce, kullan dedi, çok güzel yumuşatıyormus

Kızlar sezeryandan sonra bitter çikolata ve Nescafe tuketirsek baş ağrısına ve diğer ağrılara iyi geliyor dediler fikriniz var mı hastane çantasına koyalım mi 2 si bir arada alıp atsak çantaya olur mu tecrübeli doğum yapmış anneler ne öneriyorsunuz ☺️

Ne tarz sorunlar cikiyor onuda bilmiyorim ki nede zorunlu olmustu acaba cok ozel olmazsa. Bebislernsaglikla gelmisya en onemlisi bu. Sdc Turkiyede cok ciddi anlamda sezaryen dogum yapiliyor Amerika hic oyle degil orda sezaryen akla dahi gelmiyor zorunlu haller disinda. Gecen ebeyoe tanistim hastanenin ne zmn alcaklar diyor. Pardonda dedim neden alsinlar. İlk etapta bi aksilik yoksa normal dogum olmasidir istedgimiz dedim cok sinir bozucuydu. Hani aksilik olur ya da ben tercih etmisimdir anlarim ama bu kdr cok direkt sezaryen gozuyle bakilamsida hosndegil
Benim de zorunlu oldu mesela. Son hafta çatı muayenesi sonrası karar verdik. Çatı basıklığı çıktı muayene sonrası. Bebek 4 kiloyu geçerse omzunun çatlama durumu var dedi. Ama zamanla geçermiş zıbınını iğnelemek gerekirmiş bir ay kadar. Kararı bize bıraktı Dr. Olacak diye Bi şey yok ama olabilir bilginiz olsun dedi. Biz de araştırdık. Çocuk doktorlarına sorduk. Kimse riske girmemizi istemedi. İlerleyen yıllarda ne gibi sorunlar çıkar belli değil dediler. Son kontrolde de 4 kiloyu geçince sezaryene karar verdik ama kendi isteyince geldi oğlum sancıyla. Randevuyu beklemedi 😊 sezaryen da olacaksa herkese böyle nasip olsun.

Sezeryan için bunu anlarim neticede ameliyat, hatta oncesinde eger ki elzem ise lavman da yapılıyormus, ama normal dogum olacagini düşünürsek ne zaman sancimin geleceği ve doguma ne zaman gideceğim belli değil, nasil o gun icin yeme icme yasaklanabjilir ki. Hatta dogum konusunda destek aldigim ebe doğuma ac gitmemem gerektiğinden minik bir tost yiyebileceğimden ve ya az bir çorba icebilecegimden vs bahsediyor.
Genel anlamda izin vermiyorlar ama doktorun öyle söylüyorsa iyimiş canım

Benim de bulanıyor ama benimki mide yanmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Aşırı midem yanıyor ardından kusma isteği geliyor
Bende yanma da var bulantıda koku hassasiyeti de var tavuk kokusundan kusacak gibi oluyorum.

Tam göstermedi ama baya belirgin. Tam anlayamadım ama bana benziyor gibi dudaklar falan😊 kalın görünüyor dudakları. Şişirmiş gibi
Benimkine de doktor da şaşırdı nasıl belirgin fındık burunu ağzı var diye eee tabi anası aynı 😂
Kalın dudaklı bebeklerde sevimli oluyor.

Kızlar insanlar neden bu kadar düşüncesiz ve bencil ya😞
Eşimin akrabalari ne zaman köyden buraya hastaneye gelse bize uğramaya çalışıyorlar. Defalarca çeşitli bahaneler uydurduk. Bu sabah kapı çaldı bir açtım karşımda bu akrabalar. Yine hastaneye gelmişler, tahlil vermişler tahlil sonuçları çıkana kadar ugrayalim demişler. Çoluk çocuk altı kişi.
Hastaneden çıkıp bu pandemi ortamında evime geliyorlar, gelenlerin ikisi küçük çocuk ağzı burnu tıkalı öksürük hapşırık ne ararsan var, bu saate kadar oturdular bu halimle yeme icme derken belim ağrıdan koptu, evin altı üstüne geldi..
Çocukların annelerine hadi parka götürelim çocukları, hava alsınlar diyorum. En azından kapalı ortamdan çıkalım, suratimiza suratimiza öksürüp duruyorlar diye. Yok şimdi çocuklar grip, parkta üşürler diyor. Ama bu çocuklar grip, biz hastaneden çıkıyoruz ortalık korona kaynıyor, hamile kadının evinde ne işimiz var demiyor..
Gittiler ama oturdum sinirden ağladım.. 😞😞
Ya bu ne bencillik düşüncesizlik. Çok kızdım vallahi.

Bildiğim kadarıyla lağman yapıyorlar normal doğumda. Ablama arkadaşıma öyle yapmışlar. O yüzden aç gitmek önemli değildir bence d e

Benim de zorunlu oldu mesela. Son hafta çatı muayenesi sonrası karar verdik. Çatı basıklığı çıktı muayene sonrası. Bebek 4 kiloyu geçerse omzunun çatlama durumu var dedi. Ama zamanla geçermiş zıbınını iğnelemek gerekirmiş bir ay kadar. Kararı bize bıraktı Dr. Olacak diye Bi şey yok ama olabilir bilginiz olsun dedi. Biz de araştırdık. Çocuk doktorlarına sorduk. Kimse riske girmemizi istemedi. İlerleyen yıllarda ne gibi sorunlar çıkar belli değil dediler. Son kontrolde de 4 kiloyu geçince sezaryene karar verdik ama kendi isteyince geldi oğlum sancıyla. Randevuyu beklemedi 😊 sezaryen da olacaksa herkese böyle nasip olsun.
Hic riske atmaya gerek yokmus en iyisini yapmissiniz Allah hepimize saglikli cocuklar nasip etsin. Bakalim ben neler yasayacagim . Hic bi kobuda israrci olmak iyi degil gonlumden gecen normal olursa olur olmazsa da olmaz sonucta tek amacimiz çocuklarımiza saglikla kavusmak sdc biraz ameliyt korkum var onceden gecirdigim ameliyttan dolayi o geriyo beni :) simdide idrar testlerimin sonucu cikti eritrosit 0 ile 3 arasi olmasi gerekirken 41 cikmis lokositte yuksek insanin hemen modu dusuyo son haftalarda boyle bisey olmasi hos degil umarım doktor antibiyotik baslatmaz amandegerler bayag yuksek :KK43: o kdrda su iciyorum saka gibi yani . Yeterki saglikla olsun saglikla gelsin bebeklerimiz derin bi oh cekelim tek duam bu hepimiz icin

X