2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bu arada preklamsi riski ne demek canim onu soracaktım riskim var yazmissin ya
Preklamsi gebelik zehirlenmesi oluyor canım. Yüksek tansiyon, idrarda protein kaçağı, ödem belirtileri. İşte tansiyon aşırı yükselirse hem anne hem bebek için sıkıntı Allah korusun hem anne hem bebek için ölümcül olabiliyor. Ama sakın korkma bizim tansiyon durumu o kadar ciddi değil, zaten takip altındayız bişeycik olmaz Allahın izni ile. Benim erken dönemde ödemler başlayınca 24 saatlik idrarda protein kaçağı bakıldı, protein kaçağı çıktı. O yüzden preklamsi riskim var, tansiyonum yükselmesin diye takipteyim. Kızımda daha sıkıntılıydı, bu sefer daha hafif seyrediyor çok şükür.

Kızlar insanlar neden bu kadar düşüncesiz ve bencil ya
Eşimin akrabalari ne zaman köyden buraya hastaneye gelse bize uğramaya çalışıyorlar. Defalarca çeşitli bahaneler uydurduk. Bu sabah kapı çaldı bir açtım karşımda bu akrabalar. Yine hastaneye gelmişler, tahlil vermişler tahlil sonuçları çıkana kadar ugrayalim demişler. Çoluk çocuk altı kişi.
Hastaneden çıkıp bu pandemi ortamında evime geliyorlar, gelenlerin ikisi küçük çocuk ağzı burnu tıkalı öksürük hapşırık ne ararsan var, bu saate kadar oturdular bu halimle yeme icme derken belim ağrıdan koptu, evin altı üstüne geldi..
Çocukların annelerine hadi parka götürelim çocukları, hava alsınlar diyorum. En azından kapalı ortamdan çıkalım, suratimiza suratimiza öksürüp duruyorlar diye. Yok şimdi çocuklar grip, parkta üşürler diyor. Ama bu çocuklar grip, biz hastaneden çıkıyoruz ortalık korona kaynıyor, hamile kadının evinde ne işimiz var demiyor..
Gittiler ama oturdum sinirden ağladım..

Allah sabır versin cnm güzelce anlat ortalık karışık kimseyle görüşmek istemiyoruz diye bnm bulunduğum şehirde kimsem yok eşimin kuzeni var çok da severim ama geçen hafta aradı gelmek istiyoruz diye dedim pandemi var çok arttı vakalar sağolsun anlayış gösterdi gelmediler

60 günde iyileşen duymamıştım canım seninki istisna olmuş.
Bu bebeğini hangi yöntemle doğurcaksın?
Dikiş yaralarım 20 25 güne geçti ama onlardan da çok çektim. Göğüs yaralarım tam 60 günde geçti. Benden fazla süren bi arkadas da var onun da uzun sürmüş o yüzden 1 aydır ara ara bi kaç saat gümüş göğüs kapağı takıyorum yara olmasın diye. Benim kesim çok fazlaydı dikmeleri uzun sürdü ve adam akıllı uyuşmadan estetik dikiş yapmadan çok canımı yakarak diktiler kıvrandım bağıra çağıra Allah devletin eline düşürmesin bu konuda çok acımasızlar . Bunu Koru da dogurcam İnşaAllah doktora da baştan yaşadıklarımı anlattım. Oda ona göre hareket edecek zaten özeller estetikle dikiyor kesi atmamaya çalışacağını söyledi 2.de zaten olmuyormuş genellikle kesi. olursa da mink bişey olur acıyor dersen anestezi altında dikerim dedi. Perine masajı yapmaması söyledi 34 mü 36dan sınra mıydı gidince bi sorayım. Havluyla sıcak tampon felan yaparız demişti. Bunu da normal düşünüyorum kısacası ama özelde istedik bu yüzden ve pandemiden. Eve de çok yakın

Ben olsam valla alt alttan laf sokardım. Benim de bu haftalar hasta olmamam lazım, inşallah bize de grip bulaşmaz vs diye. Ne ayıp ya bi de hamile kadından hizmet beklemişler. Keşke sancım var deyip uzansaydın

Bugün kontrole gittim sancılarım vardı kimse ciddiye almıyordu beni ebe nst ye soktu sancin var hissetmiyorsun diyor diyorum hissediyorum da ağrı esigim yüksek belli etmiyorum Perşembe gidecektim taşınma telaşı gidemedim haftaya Perşembe yine kontrolüm var kesin geleceksin dedi.persembe günü kesin bı tarih verebilecekmis şimdilik tahminen Mayıs 7-8-9 gibi olur sezeryan dedi ama kasılma ve sancı olduğu için o kadar beklemeyebilir de dedi acil durumlar için cep numarasını verdi su gelir Nisan vs mutlaka arıyorsun dedi pazarlık yapmak istedim Nisan 21 e kadar tutalım bari en kotu gelmeye karkarsa boğa burcu olsun koç olmasın dedim o ne zaman isterse o zaman doğar engel olmazsın dedi
Zamanim kalmadı sanırım heran gelebilir diye konuştu inşallah düzene oturmadan yeni eve taşınmadan en azından bı kaç gün olsun dayansın
Dün gece tansiyon çıktı sanriim benim burnum akıyor gibi oldu bı gittim kanıyor burnum sanırım ondan beklemeyecek galiba diye dusunuyor

Eklentiler

• IMG_20210413_145357.jpg
    106,6 KB · Görüntüleme: 53
Gerçekten çok düşüncesizce. Keşke hiç açmasaydın kapıyı onlar gelmekle kabalık yapıyorsa sen de kapıyı açmamakla kabalık yapsaydın. Ki en doğal hakkın. Sana bebeğine bişey olsa kim gelip de ne yapacak

Valla ne kadar plan yapsan da doktor hakli onlar seçiyor geleceği günü benim de hafta cuma filan olabilir, ister misin aynı gün doğuralım

Birde 1 hafta öne gecmisiz ölçümlerde 1 hafta önde çıktı ,
Şuan tam kaç hafta kaç günlük ne kadar çıktı ölçüleri?

Bizim dün 35+5 ti 2,800 kg kilosu 49 cm boyu çıktı. Neye göre bilmiyorum hesaplıyor bilmiyorum ama ultrasona göre de 36+3 çıktı. Bizim hep 5-6 gün önden gitti zaten

Normalde 35+2 olması gerekiyordu 36+6 çıktı 12 05 doğum tarihi yazıyor 11 Mayıs gecesi doğmuşum bende normal doğum ile 2584 Gr misiz şuan 2 hafta önce 2 kiloyduk

Senin tarih belli olmusmuydu 7 Mayıs mi

Gecmis olsun canim..neden koç olmasini isteniyorsun bir koç olarak merak ettim

Ya bu es anneleri neden boyle bizimkire bencilin önde gideni. Bir patik alip vermez. Düğünümde de tek bi hayirlari yoktu ztn
Aynen benim de oyle. Düğüne misafir gibi geldiler. Takılarımi bile eşim aldı onlar taktı. Evimde bir çöpü yok. Ama en güzeli böylesi. İstediği hakimiyeti kuramıyor. Evime bile istediği gibi çıkıp gelemiyor.

Gecmis olsun canim..neden koç olmasini isteniyorsun bir koç olarak merak ettim
Koç biraz inatçı ya o yüzden zor çocuk olur diye düşünüyoruz esiminde babası koç hiç memnun değil arkadaşı koç filan zor karakter biraz dediğim dedik eşim koç olursan geri veririz diye konuşuyor çocukla gelme sakin şimdiden diyor

Bu hafta doktor hastane çantan hazır mı dedi. Ben daha bi eşya koymamıştım tabi ki değil dedim. Artık hazırlasan mı acaba dedi . Ben de çanta işine bu hafta girdim ama öyle hemen hazırlanacak bişi değilmiş bitmedi yani daha. Ben de sadece çikolata alcam normalde tatlı falan da düşünmüştüm ama ramazan olunca vazgeçtim hediyelik falan da hiç düşünmüyorum. Çikolatayı da hastane personeli yer herhalde ziyaretçi kabul etmiycem çünkü. Kapı süsü bile yaptırmıyorum odaları gezdirdiklerinde hiçbir kapıda süs görmedim. Hem de o süsü hastanede asıp eve getirmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…