-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #39.961
Aa şimdi anladim canim doktorum sabah benden idrar tahlili istedi tansiyonum yuksek cikinca protein kacagina bakicam dedi. Ama 24 saatlik degil normal bi kez sabah verdim tahlili temiz cikti canım. Gecmis olsun sanadaPreklamsi gebelik zehirlenmesi oluyor canım. Yüksek tansiyon, idrarda protein kaçağı, ödem belirtileri. İşte tansiyon aşırı yükselirse hem anne hem bebek için sıkıntı Allah korusun hem anne hem bebek için ölümcül olabiliyor. Ama sakın korkma bizim tansiyon durumu o kadar ciddi değil, zaten takip altındayız bişeycik olmaz Allahın izni ile. Benim erken dönemde ödemler başlayınca 24 saatlik idrarda protein kaçağı bakıldı, protein kaçağı çıktı. O yüzden preklamsi riskim var, tansiyonum yükselmesin diye takipteyim. Kızımda daha sıkıntılıydı, bu sefer daha hafif seyrediyor çok şükür.
Koç biraz inatçı ya o yüzdenzor çocuk olur diye düşünüyoruz esiminde babası koç hiç memnun değil arkadaşı koç filan zor karakter biraz dediğim dedik eşim koç olursan geri veririz diye konuşuyor çocukla gelme sakin şimdiden diyor
Hayırlısı olsun canim banada 8-9-10 mayıs dendiBugün kontrole gittim sancılarım vardı kimse ciddiye almıyordu beniebe nst ye soktu sancin var hissetmiyorsun diyor diyorum hissediyorum da ağrı esigim yüksek belli etmiyorum Perşembe gidecektim taşınma telaşı gidemedim haftaya Perşembe yine kontrolüm var kesin geleceksin dedi.persembe günü kesin bı tarih verebilecekmis şimdilik tahminen Mayıs 7-8-9 gibi olur sezeryan dedi ama kasılma ve sancı olduğu için o kadar beklemeyebilir de dedi acil durumlar için cep numarasını verdi su gelir Nisan vs mutlaka arıyorsun dedi pazarlık yapmak istedim Nisan 21 e kadar tutalım bari en kotu gelmeye karkarsa boğa burcu olsun koç olmasın dedim o ne zaman isterse o zaman doğar engel olmazsın dedi
Zamanim kalmadı sanırım heran gelebilir diye konuştuinşallah düzene oturmadan yeni eve taşınmadan en azından bı kaç gün olsun dayansın
Dün gece tansiyon çıktı sanriim benim burnum akıyor gibi oldu bı gittim kanıyor burnum sanırım ondan beklemeyecek galiba diye dusunuyor
Rabbim şifalar versin İnşaAllahKorona güncellemem ;
Kızlar selam herkese Allaha binlerce şükür zor süreci atlattık.bazı sıkıntılar devam ediyor ama 2 gün önceye göre iyiyiz enazından ateş ve kemik ağrısı geçti
balgamlı öksürük ve hafif halsizlik dışında toparlanmaya başladık.
Tekrar ediyorum , doğum öncesi lütfen çok dikkat edin gerekirse hiç kimse ile görüşmeyin.
İlk 3 gün öyle bir halsizlik kemik ağrısı oluyorki ,doğum yapcak gücü bulamayabilirsinz daha zor olur herşey.
Korkutamak için değil önlem anlamnız açısından yazıyorum.
Ben çok dikkat etmeme rağmen ,hastalığı önemsiz görenlerdenim.yani böyle olacağım aklıma bile gelmezdi gerçekten normal grip nezleye benzemiyor.değişik sıkıntılı bir süreç.
Bol bol ayran ve kekik çayı için limonlu ballı.
Dualarınız mesajlarınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Bu corona bizi bu hale getirdi yeterki saglicakla dogsunlarda mugik olan o . Bende de oyke yabhastane cantasina basladim aka bisiler hep eksikk yika koy gecelikler fln var iste.emzirmensutyenleri almistim daha gelmedi hep birlikte yaparim artik dedim. Bi anda bitmiyo yani :)Bu hafta doktor hastane çantan hazır mı dedi. Ben daha bi eşya koymamıştım tabi ki değil dedim. Artık hazırlasan mı acaba dedi. Ben de çanta işine bu hafta girdim ama öyle hemen hazırlanacak bişi değilmiş bitmedi yani daha. Ben de sadece çikolata alcam normalde tatlı falan da düşünmüştüm ama ramazan olunca vazgeçtim hediyelik falan da hiç düşünmüyorum. Çikolatayı da hastane personeli yer herhalde ziyaretçi kabul etmiycem çünkü. Kapı süsü bile yaptırmıyorum odaları gezdirdiklerinde hiçbir kapıda süs görmedim. Hem de o süsü hastanede asıp eve getirmek istemiyorum.
Aynen oyle kuzum bizimkinin annesi izmirde babasida ayri bi ailesi var cocuklari fln amanaralari iyi. İkisindende bi hayir gormedimm kayinvalidem smdi izmirdennostanbula bize gelmek istiyo dogum icin ama derdi dogum fln degil gezkek yani oyle bencil bi insan. Bende dedim bejndahanyeni annelige alisacakken evde kimseyi istemiyorim corona zmni ugrasamam ayrica diyendogduktan 20 gun snra fln gelsin dedim. Ama babasi fln hastabeye gelcekmis bi yolunu bulup onu bile istemiyorum esimendogrudurust analik babalik yapamamislar smdi o yuzden cok koyuyo bana .esim de cok naif. Hatri gonlu olsun diye ses cikarmam cikarmazsam. Annesi aslinda tam bir kibarcik gorsen arar guzel guzel konusur edebiyatci ztn . AMa o kdr gelse bile nenyemege yardim eder ne baska bisey elinden hic bisey gelmez resim yapsin kitap okusun sergi gezsin o kdr.Aynen benim de oyle. Düğüne misafir gibi geldiler. Takılarımi bile eşim aldı onlar taktı. Evimde bir çöpü yok. Ama en güzeli böylesi. İstediği hakimiyeti kuramıyor. Evime bile istediği gibi çıkıp gelemiyor.
Ya evet umarim aklima gelir ve basarabilirim cok da komik bi görüntü canlaniyor gözümde o andaEvet ananasişini yanlış anlamışım . Hadi İnşaAllah o sancı arasında yersen helal olsun dicem
Qllah jorusun allahtan boyle bir alternatifimiz var eski zmnlardaki kadinlar ne zorluklar yasamistit dusunemiyorumBen de hem tansiyon hem kolestaz vardı. Kolestaz olunca 37.haftadam sonra anne karnında bebek ölümü olabiliyor Allah korusun o yüzden fazla bekletmeden 37+1 de sezeryanla alındı kızım. Şimdi yine aynı sıkıntılar var ve yine 37-38 arası sezeryan olacak. Bi arkadaşımın da 40.haftada hala bebiş gelmeyince sezeryana aldılar. Bazen bebeğin gelişimi çok geri kalıyor beklemeyip sezeryanla alıyorlar gibi gibi sebepler oluyor.
Sezeryan için bunu anlarim neticede ameliyat, hatta oncesinde eger ki elzem ise lavman da yapılıyormus, ama normal dogum olacagini düşünürsek ne zaman sancimin geleceği ve doguma ne zaman gideceğim belli değil, nasil o gun icin yeme icme yasaklanabjilir ki. Hatta dogum konusunda destek aldigim ebe doğuma ac gitmemem gerektiğinden minik bir tost yiyebileceğimden ve ya az bir çorba icebilecegimden vs bahsediyor.Doğuma gidilen gün doktorlar yemeyi içmeyi yasaklıyorlar ama. Doğum esnasında tuvalet olmasın diye serum takarlar genelde o gün sezeryanda da ameliyat olduğu için yedirmiyorlar canım
Keşke ev taşımayı daha önceden aradan çıkarsaydın. Bende burdaki evi taşıdım zor oluyor.Birde 1 hafta öne gecmisiz ölçümlerde 1 hafta önde çıktı ,
Baş edemeyizevet malesef koclar oyle kendimden biliyorum inatci oluyoruzz dedigim dedik
Sağol canım herşeyin hayırlısı inşallah sağlıkla gelsinler deHayırlısı olsun canim banada 8-9-10 mayıs dendi
Ah ya keşke olabilseydi tadilat bugün bitti Perşembe nakliye gelecek hala toparlanacak eşyalar varKeşke ev taşımayı daha önceden aradan çıkarsaydın. Bende burdaki evi taşıdım zor oluyor.
Koç burcuyla çok iyi anlaşırım ama benim bebek çok erken gelmiş olur o zaman
Ben olsam valla alt alttan laf sokardım. Benim de bu haftalar hasta olmamam lazım, inşallah bize de grip bulaşmaz vs diye. Ne ayıp ya bi de hamile kadından hizmet beklemişler. Keşke sancım var deyip uzansaydın
Aynen benim de oyle. Düğüne misafir gibi geldiler. Takılarımi bile eşim aldı onlar taktı. Evimde bir çöpü yok. Ama en güzeli böylesi. İstediği hakimiyeti kuramıyor. Evime bile istediği gibi çıkıp gelemiyor.
İğneyi kalça yada koldan ası seklindemi yoksa damardan iv verdiler onu merak et tımCanım bende iğne vuruldum eşim pozitif ben negatif im
İğneyi kalça yada koldan ası seklindemi yoksa damardan iv mi verdiler onu merak et tımben vurulmuştum beni mi diyorsun emin değilim. başka yazanlar da olmuştu
Ohhh maşallah maşallah bizim bebekler de yakın birbirineNormalde 35+2 olması gerekiyordu 36+6 çıktı 12 05 doğum tarihi yazıyor 11 Mayıs gecesi doğmuşum bende normal doğum ile2584 Gr misiz şuan 2 hafta önce 2 kiloyduk
Kalçadan vuruyorlarİğneyi kalça yada koldan ası seklindemi yoksa damardan iv mi verdiler onu merak et tım
Ohhh maşallah maşallah bizim bebekler de yakın birbirineNormalde 35+2 olması gerekiyordu 36+6 çıktı 12 05 doğum tarihi yazıyor 11 Mayıs gecesi doğmuşum bende normal doğum ile2584 Gr misiz şuan 2 hafta önce 2 kiloyduk
Yok salı günü tekrar gidicem kontrole doktor da bi kaç gün sonrasına çağıracak doğum için tahminin cuma cumartesi falan der.Senin tarih belli olmusmuydu 7 Mayıs mi
kalçadan yaptılar hafif yanma da oluyorİğneyi kalça yada koldan ası seklindemi yoksa damardan iv mi verdiler onu merak et tım