2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Hahaaa ay benim kaynanamda iyi insandır ama güzel sayılmaz benzemesini istemezdim
Eşin annesine mi benziyor peki?
Esimin küçüklüğü biraz annesini andiriyo ama şuan bakınca benzetemiyorum. Esimin annesi 1.50 boyunda toparlak tipli bir kadin. Ama onu da geçtim sevgi dolu değil. Bencil ve kendine düşkün. Bebeğe bı patik bile almadı. Bı de ilk torunu olacak.

Anladim canim gecmiş olsun. Senin surekli yuksek cikinca mi verdi. Kaç oluyordu ilac kullammadan once

Anladim canim gecmiş olsun. Senin surekli yuksek cikinca mi verdi. Kaç oluyordu ilac kullammadan once
Bende hamilelik öncesi vardı zaten. Kardiyoloji doktoru ilacı kestirmişti. Hamileliğin ilk ayları zaten yükselmez genelde diye ki gerçekten de yükselmedi. Kadın doğum doktorumda arada ölç demişti 14/9 görürsen haber ver demişti. Bi ara gördüm gördükçe sık ölçtüm. Ölçtüjçe stres oldum falan.2- 3 hafta önce doktora söyleyince ilaç başlattı. Günde 3 kere ölçüp gösteriyorum haftalık sonuçları. Sonuçlarda yine 14/9 ları görünce 3 e çıkaralım dedi. Bugün öğlen ölçtüm yine yüksek çıktı mesela. Normalde 39 a kadar bekleyecektik. Bu hafta sorduğumda tansiyonun izin verdiği sürece bekleteceğiz 38 de de alabiliriz dedi

Geçmiş olsun bende bikac gun kontrol edeceğim insallah sureklilik olmaz..

Hahaa benimki de öyle yuvarlak kısa boylu çok esmer bizimkide arar sorar alışveriş için toplu para verdiler düşkün gibi ama elinden hiç iş gelmez işte bebeğe bakıp bana yardımcı olamaz. En fazla 1-2 saat bırakabilirim çok mecbur kalırsam.

Evet bebegim dun dogdu. Dogumla ve sonrasiyla ilgili her sey cok guzeldi. Ikimiz de iyiyiz. Sanki bulutlarin ustundeyim:))
Doğum yapmışsın tebrik ederim allah analı babalı büyütsün. Ekim annelerinde de birlikteydik seninle belki hatırlarsın beni.

Şimdi de mayıs annelerinde karlılaştık

Nasıl gidiyor bebekli hayat

Hayir ilac vermedi. Bu sabah oldu zaten. Hemen bi kez yuksek cikinca ilac mi veriyor (
Hayır hayır bi kaç gün yüksek çıkarsa verir sen yarın da ölç bi kaç kere canım doktoruna bildir. 15-16 ları geçerse yine doktoruna muhakak bildir. Zaten riskli haftaları geçmişsin hiç stres yapma. Ben ilk gebelikte hep tansiyon ilacı kullandım. Tansiyon ilacı verecek olursa da bi zararı yok yani.

Kizlar sezaryen kendi seciminiz mi o yuzden mi doktor gun verdi. Ben epiduralli normal dogum dusunuyorum tabi olursa kismet olmazsa sonradan sezeryane dönebilir diyorum. Sizin fikirleriniz neler bu konuda
Benim mecburi sezeryan canım. İlki de mecburi sezeryan olmuştu. Öyle olmasa her ne kadar korksamda ben de epiduralli normal doğum istiyordum kısmet olmadı. Bi sorun yoksa normal doğumu bekle tabiki

60 günde iyileşen duymamıştım canım seninki istisna olmuş.
Bu bebeğini hangi yöntemle doğurcaksın?

Sagol canm Allah razi olsun. Günlük bi yukselmede olabilr dimi? Sabahta erken kalktim uykumu alamadm hiç

Sagol canm Allah razi olsun. Günlük bi yukselmede olabilr dimi? Sabahta erken kalktim uykumu alamadm hiç
Evet olabilir benim de bi kaç kere yüksek çıktı, ama genelde normal çıktığı için bu sefer ilaç başlamadı doktor. Ama benim de preklamsi riskim var ondan dolayı tansiyonum yükselmesin diye dikkat ediyorum. Tuzsuz besleniyorum, yorucu faaliyetlerden uzak duruyorum, stres yapmamaya çalışıyorum vs. Sen hiiiç korkma ara ara ölç ve dikkatli ol yeter. Tansiyon işi takip altında olmaz da aniden 18lere filan çıkarsa tehlikeli. Takipte olunan tansiyondan zarar gelmez çünkü gerekirse zamanında müdahale edilir. Bi arkadaşımın gebeliği boyunca hiç tansiyonunu ölçmemişler sonra kız bi anda acillik olmuş tansiyon 18lere çıkmış hastanede yattı 1 hafta zar zor düşürdüler. Sonra hemen doktor değiştirdi. 28.haftası filan dı, nerdeyse bebeği alacaklardı. Önceden tansiyonu ölçülmüş olsa yükselmeye meyilli olduğu fark edilse tedbir alınır, takip edilir o noktaya gelmezdi. Allahtan ki yine de bebeğini 36.haftada sağlıkla kucağına aldı.

Evet önemli olan takip galiba canim 3 haftam kaldi zaten Allahin izniyle insallah sorunsuz bitirirm. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Sende dikkat et..

Olsun, en azından düşünmüş sagolsun. Biz de o da yok. Her hafta pazardan sonra bime uğrar mıncık mıncık gelen aktuelleri eller inceler, ama bebek ürünleri geldiğinde bir 10 liralık patik bile almamış. Çok da umrumda! Biz gittik ebebekten aldık çoğu şeyimizi.. şuana kadar 10 bin lira harcamışiz ama eksiğimiz kalmadı. Böylesi en güzeli. Ne kadar değer verirse o kadar karşılığını alır.

Benim mecburi sezeryan canım. İlki de mecburi sezeryan olmuştu. Öyle olmasa her ne kadar korksamda ben de epiduralli normal doğum istiyordum kısmet olmadı. Bi sorun yoksa normal doğumu bekle tabiki
Ne tarz sorunlar cikiyor onuda bilmiyorim ki nede zorunlu olmustu acaba cok ozel olmazsa. Bebislernsaglikla gelmisya en onemlisi bu. Sdc Turkiyede cok ciddi anlamda sezaryen dogum yapiliyor Amerika hic oyle degil orda sezaryen akla dahi gelmiyor zorunlu haller disinda. Gecen ebeyoe tanistim hastanenin ne zmn alcaklar diyor. Pardonda dedim neden alsinlar. İlk etapta bi aksilik yoksa normal dogum olmasidir istedgimiz dedim cok sinir bozucuydu. Hani aksilik olur ya da ben tercih etmisimdir anlarim ama bu kdr cok direkt sezaryen gozuyle bakilamsida hosndegil

Ben de günümü aldım merakla bekliyorum. Sezeryan benim de kendi seçimim. Bayramda doğma ihtimaline karşı bayram öncesi 38de alınacak bebeğim
Hadi hayirlidi olsun 38 ztn gayet iyi bi hafta. İnsallah saglicakla olur . Bayrama denk getirmemeniz de cok iyi olmus. Doguma kendi doktorunzun girmesi acisindan. Hazirliklar bitti mi:) ben hala hastane cantasi moddayim. Bi cikolata ve hediyelik sus fln yapicam. Ama kime yapiyosam. Fotografci ya da akrabalar gelemicek herhalde. Hep bi belirsizlik

Ya bu es anneleri neden boyle bizimkire bencilin önde gideni. Bir patik alip vermez. Düğünümde de tek bi hayirlari yoktu ztn

Bu arada preklamsi riski ne demek canim onu soracaktım riskim var yazmissin ya

Ben de hem tansiyon hem kolestaz vardı. Kolestaz olunca 37.haftadam sonra anne karnında bebek ölümü olabiliyor Allah korusun o yüzden fazla bekletmeden 37+1 de sezeryanla alındı kızım. Şimdi yine aynı sıkıntılar var ve yine 37-38 arası sezeryan olacak. Bi arkadaşımın da 40.haftada hala bebiş gelmeyince sezeryana aldılar. Bazen bebeğin gelişimi çok geri kalıyor beklemeyip sezeryanla alıyorlar gibi gibi sebepler oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…