-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #37.961
Valla canım beni çok iyi anlamışsın. Gerçekten geçen doktorum ile konuştum. Kendiside diyor stres yükseltir. E maddem öyle niye neredeyse günün her saatinde ölç diyorsun be adam. işimizi garantiye almak için diyor. Adına çok sevindim inşallah hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza. Valla bencede benimki çocuğu zaman stresten oluyor. Kafam rahat olduğu zaman gayet iyi çıkıyor. Hatta bazen midem çok dolmuş hissi oluyor. Kesin diyorum çok yedim benim şeker fırlamıştır. Gayet iyi çıkıyor. Başka zaman resmen yemekten aç kalkıyorum. Hooop o gün yüksek çıkıyor.
Canım yanlış anlama ama bu seni çok strese sokar.doktorun neden böyle bir yol izlemiş anlamadım.benimkide arkadaşınki gibi günde 1 kere 1 öğünü ölç diyor.(1 saat sonrası).enson randevumda doktorum,illaki dikkat etsende arada kaçamak olur vicdan yapma , ünsülin kullanıp hala dikkat etmeyenlerde 200-300çıkıyor ozaman bebek etkilenmeye başlıyor dedi.bence aşırı strese gerek yok.ilk gebeliğimde 180civarıydı şekerim.elimden geldiğince dikkat ettim ama kasmadımda.şükür bebeğim sağlıkla doğdu.tabiki dikkat et doktorunun dediklerine uymaya çalış ama aşırı stres şekeri etkiler.
Doğru diyorsun ama benim benek önde gidiyor. Diyabet doktoru sonuçlarıma baktı. Şeker ile ilgili değil dedi ama bilmiyorum. Allahtan hayırlısı olsun. Zaten ben elimizden geleni yapıyorum. Gerisini Allah'a bıraktımDoktor kendini garantiye alıyor.
Eğer şekerle alakasız bile olsa bir problem çıkarsa , doktorunu suçlama diye.senin yapacağın şey , önce sakin olmak.elinden geldiğince dikkat edip günde 1 kere ölçüm yapmak.valla ben dayanamayıp ölçüyodum anneme yolladım aleti.ölçmüyorumda artık.bazı şeylere dikkat etmeye gayret edyorum.şükür bebeğimi kilosu normal sınırlarda,suyuda normal sınırlarda.eğer onlarda bir gariplik olsaydı ozaman şeker konusunda daha daha özverili olurdum ama stres yapmak sadece bana ve şekerime zarar verio
Bebek önde gidiyor diyecektimDoğru diyorsun ama benim benek önde gidiyor. Diyabet doktoru sonuçlarıma baktı. Şeker ile ilgili değil dedi ama bilmiyorum. Allahtan hayırlısı olsun. Zaten ben elimizden geleni yapıyorum. Gerisini Allah'a bıraktım
Valla bende çözmüş değilim dahaBak bende de bu oluyor. Karnım aç kalkıyorum şekerim yüksek. Bazende yeriklerim tıka basa dolduruyor midemi kesin yüksek diyorum düşük çıkıyor
Kızlar bende bısey sormak istiyorum hastane cıkısında ameliyathane vermek uzere ıc zıbın dıs patikli tulumu sapladı eldiveni, ve penye battaniye yerine muslın bez versek ıncemı olur, Izmir mayıs sonunda cok sıcak oluyor, ztn hasta odasında sıcak olucak odaya gelinceye kadar muslın yeterlimı sızce
Evet zaten etkilediği zaman doktorlar direk söylüyorlar. Bu konularda hiç ihmal etmiyorlar. Ben aslında bebeğimin gelişimin önde olmasını takmıyorum fazla. Çünkü benim diğer iki hamileliklerde şeker yoktu. Yine bebekler büyüktü. Doğumdan korkuyorum iki doğum yapmış insanım. Niye böyle bir hisse kapılmışım onuda hiç bilmiyorum.Ben size şöyle anlatayım.
Babanem gençliğinde şeker hastasıymış bilmiyormuş.8-9tane gebelik geçirmiş.
3 tanesi aşırı kilolu doğduğu için (5-6) vefat etmişler.diğerleri sağlıkla doğmuş.yani şekeri 3 çocugunu etkilemiş ama anne karnında aşırı kilo alımı olmuş şekerden dolayı.zaten perinatologumda öyle diyor ,şeker bebeği etkilemeye başladığında suyunda artış başlar bebek kilosu normalin üzerinde seyretmeye başlar çoğu zaman diyor(genetikte olabilir lütfen kimse paniklemesin) en önemli belirtisi suyunda artış.hepimiz dikkat etmeye çalışalım yediklerimize.ama ben stresin daha fazla etkilediğini düşünüyorum ilk gebeliğimdede tecrübe ettim.
Çantasını hazırlayanlar var mı ben mi çok erken davranıyorum :))
Ben yinede rahat edeceğim elbiseleri alırım hep yanıma.Benimki yurtdışı. Biz burda doğuma giderken bebek için hiç birşey götürmüyoruz yanımızda. Ordan kaç gün kalırsan bebeğin bezi elbiseleri, şampuan masaj kremleri dahil herşey hastahane veriyor. Sadece hastahane çıkışı için 1 kat alıyoruz. Bunların herşeyi anne içinde geçerli. Ped iç çamaşırı. Her sabah temiz havlu. Orda anne ile bebek için lazım olan herşeyi veriyorlar.
Yooo bence gayet iyi bir zamanÇantasını hazırlayanlar var mı ben mi çok erken davranıyorum :))
Benimde ikinci doğum bende deli gibi korkuyorum valla.busefer üzüntümde var ,ya bana bişey olursa ve kızım bensiz büyürse gibi gibi.halbuki doğumda olmaz ,sonrada olabilir bu öncesindede.yinede bi hüznüm var onu geride bırakıp doğuma girmek düşüncesi ağlamama sebep oluyor zaman zaman.bugünleri hatırlayıp gülümseyeceğiz ama işte şuan idrak edemioz.Rabbim sağ salim bebeklerimize ve evimize kavuştursun sağlıklaEvet zaten etkilediği zaman doktorlar direk söylüyorlar. Bu konularda hiç ihmal etmiyorlar. Ben aslında bebeğimin gelişimin önde olmasını takmıyorum fazla. Çünkü benim diğer iki hamileliklerde şeker yoktu. Yine bebekler büyüktü. Doğumdan korkuyorum iki doğum yapmış insanım. Niye böyle bir hisse kapılmışım onuda hiç bilmiyorum.
Aynen canım merak etme Allahın izniyle hiçbirşey olmayacakDoğru diyorsun ama benim benek önde gidiyor. Diyabet doktoru sonuçlarıma baktı. Şeker ile ilgili değil dedi ama bilmiyorum. Allahtan hayırlısı olsun. Zaten ben elimizden geleni yapıyorum. Gerisini Allah'a bıraktım
Canm hangi ülkedesin yurt dışı hep böyle bildiğim kadarıyla önceki topikte amerikada vardı arkadas dogru düzgün ultrasona dahi girmedi doguma yakın girdi bi o zaman da 37 de dogum yaptırdılar gelişimini yeterli görüp muhtemelen suni verdiler. Sezaryen olmasın diye erkenden doğurttular. Yine bi müşterim geçen 37de dogum yaptı o da Almanya da ilk bebeği doğuma yakın ölmüş bida yaşanmasın diye 37de suni verdiler dogurdu. Türkiye de herşey daha yorucu panik doktora gidip gelmek bi dert sürekli sürekli dogum paketim var ona rağmen 5 haftada bi gidiyorum zaman geçsin diye kardır bi hafta daha gitmemek. Zaten sonlarda 2 haftaya 1haftaya düşecek aman geleydiler sağlıkla. Seker durumu kilo durumu olanlara üzüldüm gerçekten insan takıyor kafaya öyle olunca İnşaAllah sağlıkla gelir meleklerimiz de tüm evhamlarımız biterBen de sizin dr kontrollerinizden sonra neler yasadiginizi cok merak ediyorum ama tabi herkesin hamileligi kendine ozel geciyor bir yandan da. Turkiye'de olmadigim icin de oradaki gebelik takiplerini sizden duymak iyi oluyor cunku ailemden de cevremden de pek hamile tanidigim da yoktu. Yasadigim yerde de takip de yok deneyim de yok dolayisiyla
Mesela bu doktorlarin, bebegin kilosu veya annenin kilosu su kadar olmali, sunlari asla yeme sunu illa ye diye yonlendirmelerine cok sasiriyorum. 33. haftama girdim kimse kilomu not almadi, bana sormadi, bebege de ayni sekilde, 30+5'te keyfi gittigimde ben sordum hemen kac kilo olmus diye, 20. haftadan doguma kadar bakilmayacakti yoksa. Bebegin basina ve vucuduna, organlarina uyumuna bakiyoruz dediler. Annemden de etkilenmistim biraz, merak edip duruyordu o da kilosunu. Buradakiler kiloyu dikkate almayinca benim de aklima gelmez oldu. 2 haftada bir gram gram kilo takibi uzerinden bebegin gelisimine yorum yapmak biraz da evhama tesvik ediyordur mutlaka.
Bariz bildiginiz bir rahatsizliginiz varsa o ayridir tabi ama yoksa rutin kontrollerde odemdir kilodur bunlar surekli degismez mi, azalir cogalir. Bence Turkiye'de hamileligin, dogumun, normal seyriyle ilgili korkulari olan kesinlikle anneler degil doktorlardir, anneleri de etkiliyorlar. Herkes ayni degildir tabi ki, dikkatimi cekti, icimi doktum.
Canm senin haftan ileri Nisan annesi de olabilirsin yani iyi etmişsin hazırladıgına aklına düştükçe eksik çıktıkça koyarsın koymakla bitmiyor biraz ben baya bi özenmiştim ilkinde sevip duruyordum minnosumun ciciklerini. Şimdi yıkadım katladıö çekmecede duruyor doguma yakın bida yıkarım toz oluyor zamanla. Dalan roxy ile yıkarım bunda öyle normal deterjan la yokamıstım yerlerde sürünüyor valla mağazada felan. Bende bu ay çıksın hazır ederim dogum zaten mayıs sonu 40.haftaya göre normal dogum olduğu için ne zaman gelir bunda kızçem bilmiyorumÇantasını hazırlayanlar var mı ben mi çok erken davranıyorum :))
Penye battaniye ver bence
Çanta hazırlamadım ama elbiseleri yıkayıp ütüledik.diş macun fırça ıslak mendil vs gibi bikaç gerekli gördüğüm şeyleri aldım ,bezi yenidoğan 1 paket aldım.mama seçmeye çalışıyorum nolur nolmaz alacağım yanıma.kolonya kapıt havlu vs vs ufak tefek aklıma gelen eksikleride 35.haftaya kadar tamamlayacağım inşallah.kardeşim 36.haftada doğurunca evham yaptım.gerçi ilk doğumumda 28.haftamda herşey hazırdıÇantasını hazırlayanlar var mı ben mi çok erken davranıyorum :))
O bende de oluyor maalesef annesin işte bir evlat can daha dogurmak için gidiyorsun ama aklın bir diğer canında kalıyor işte.. Halbuki taş, çatlasa, 1saat onu da, dısarda ailen, bekliyor, zaten işte ana yüreği ama geçemiyorsun. Bende düşünüyorum eşim kalacak, yanımda o gece kime Bırakacaz ya kaynanam ya kuzenime artk bilmiyorum üzülür ki ağlar annesi, babası, olmazsa,, şimdi, içime gene dert oturdu onu iyice, bi düşüneyim ben olmadı, bakıcı bulurum kendime o, gece, kalmayaBenimde ikinci doğum bende deli gibi korkuyorum valla.busefer üzüntümde var ,ya bana bişey olursa ve kızım bensiz büyürse gibi gibi.halbuki doğumda olmaz ,sonrada olabilir bu öncesindede.yinede bi hüznüm var onu geride bırakıp doğuma girmek düşüncesi ağlamama sebep oluyor zaman zaman.bugünleri hatırlayıp gülümseyeceğiz ama işte şuan idrak edemioz.Rabbim sağ salim bebeklerimize ve evimize kavuştursun sağlıkla
Amin bende hep öyle düşünüp ağlıyorum. Ya bana birşey olursa diye. Dediğin gibi yani şimdi de olabilir.sonrada alobilir Orasını ancak Allah bilir. Sanırım hamilelik hormonlarından dolayı böyle duygusal oluyoruz. Allah hepimize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallahBenimde ikinci doğum bende deli gibi korkuyorum valla.busefer üzüntümde var ,ya bana bişey olursa ve kızım bensiz büyürse gibi gibi.halbuki doğumda olmaz ,sonrada olabilir bu öncesindede.yinede bi hüznüm var onu geride bırakıp doğuma girmek düşüncesi ağlamama sebep oluyor zaman zaman.bugünleri hatırlayıp gülümseyeceğiz ama işte şuan idrak edemioz.Rabbim sağ salim bebeklerimize ve evimize kavuştursun sağlıkla
Canım hiç bi fikrim yok yani zaman zaman rahatsız eden baskılar bendede oluyor ama geçiyor.şu ara bebek tekmeleyince idrar kaçırma hissi falan başladı ama sanırım bahsettiğin farklı bişey.aman doktorlar hep aynı , nerem ağrıyo acıyo desem normal diyorlar.doğumdan sonra düzelmezse ozaman bakcan çaresine mecbur,rabbim dayanma gücü versin ağrını acını hafifletsin inşallah33 haftalık hamileyim. 1 aydan fazla süredir geçmeyen vajina içi ağrım var. Vajinamın içindeki damarları hissediyorum özellikle gece tuvalete kalkarken (bir gecede 5-6 kez en az tuvalete gidiyorum) ağrıdan yürüyemiyorum. Yaptıktan sonra rahatlıyorum. Doktoruma söyledim ilgilenmedi bile bebek baskı yapıyodur dedi geçti. Ama artık ben dayanamıyorum. Benim gibi bu sıkıntıyı yaşanlar var mı? lütfen yardım edin
yok canım benimki daha farklı. Tuvaletten geleyim yarım saat 1 saat sonra yatakta dönerken bile vajina içi ağrı yaşıyorum batma sancı gibi. Başta idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendim onun üstüne idrar testi de yaptırdım bir şey çıkmadı. Gerçekten dayanamıyorum artıkCanım hiç bi fikrim yok yani zaman zaman rahatsız eden baskılar bendede oluyor ama geçiyor.şu ara bebek tekmeleyince idrar kaçırma hissi falan başladı ama sanırım bahsettiğin farklı bişey.aman doktorlar hep aynı , nerem ağrıyo acıyo desem normal diyorlar.doğumdan sonra düzelmezse ozaman bakcan çaresine mecbur,rabbim dayanma gücü versin ağrını acını hafifletsin inşallah
Ingiltere'deyim. Eger riskli bir durumun yoksa sadece 12 ve 20. haftada ultrason var baska yok. Sonrasinda ayda bir kere ebe gorusmeleri oluyor eger arada gerekirse de doktor konsultasyonu ayarlaniyor. Ben tiroid degerine bakilsin diye zoraki israrlarim sonucu bir kan tahlili yaptirabildim. Benim gecmiste riskli gebeligim olmadi, herhangi bir gebelik hikayem de olmadi, ilk tecrubem. Farkli bir hikayem olsaydi farkli da bir takip olurdu muhtemelen.Canm hangi ülkedesin yurt dışı hep böyle bildiğim kadarıyla önceki topikte amerikada vardı arkadas dogru düzgün ultrasona dahi girmedi doguma yakın girdi bi o zaman da 37 de dogum yaptırdılar gelişimini yeterli görüp muhtemelen suni verdiler. Sezaryen olmasın diye erkenden doğurttular. Yine bi müşterim geçen 37de dogum yaptı o da Almanya da ilk bebeği doğuma yakın ölmüş bida yaşanmasın diye 37de suni verdiler dogurdu. Türkiye de herşey daha yorucu panik doktora gidip gelmek bi dert sürekli sürekli dogum paketim var ona rağmen 5 haftada bi gidiyorum zaman geçsin diye kardır bi hafta daha gitmemek. Zaten sonlarda 2 haftaya 1haftaya düşecek aman geleydiler sağlıkla. Seker durumu kilo durumu olanlara üzüldüm gerçekten insan takıyor kafaya öyle olunca İnşaAllah sağlıkla gelir meleklerimiz de tüm evhamlarımız biter
Canm senin haftan ileri Nisan annesi de olabilirsin yani iyi etmişsin hazırladıgına aklına düştükçe eksik çıktıkça koyarsın koymakla bitmiyor biraz ben baya bi özenmiştim ilkinde sevip duruyordum minnosumun ciciklerini. Şimdi yıkadım katladıö çekmecede duruyor doguma yakın bida yıkarım toz oluyor zamanla. Dalan roxy ile yıkarım bunda öyle normal deterjan la yokamıstım yerlerde sürünüyor valla mağazada felan. Bende bu ay çıksın hazır ederim dogum zaten mayıs sonu 40.haftaya göre normal dogum olduğu için ne zaman gelir bunda kızçem bilmiyorum