2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben sırtını göbeğe doğru döndüğü zamanı hissediyorum. Çok içerilerden Bi kıpırtı geliyor organlarıma vuruyor sanki eli ayağı. Bi de göbeğim aşırı geriliyor o anda.
Benimkinin bugün ultrasonda sırtı dönüktü sonra pozisyon değiştirdi bende mesaneme vuruyormuş gibi hissediyorum.

Çarşamba günü fetal mr a girdik kızlar.
Bebek sonlara doğru kımıldadı. Hiç kimildamamasi lazimmis çekim yapılırken. Iptal olmuş olabilir dedi adam
Dedim iptal olsa bile bir daha girmem. 15 dk çekilen bir ise yaramıyor da son 5.dk da mi görüntü alınıyor sinir oldum.
Bebek çok gerildi kızlar ya. Ilk girdigim an bir kıpırdadı sonra kaskatı kesildi bebeğim. Nasıl üzüldüm nasıl gerildim anlatamam
Ay bi de devamlı nefes al nefes ver şimdi nefesini tut deyip.durdular. tabut gibi içindesin zaten. Haftaya çıkacak sonucu.
BUgun de perinatoloji randevumuz vardi. Bebisim 1390 gram olmuş. 29+6 ydik bugün. Doktor gecen kalbini degerlendirememisti bugün kalbine de baktı çıkışlar normal dedi. Bir sıkıntı görmedi çok şükür. Beyindeki genişleme küçülmüş. Beyin geliştikçe genişleme küçülüyor bu iyi bir şey dedi. 25+5 de 10.05 olculmustu bugün 29+6 yiz 7.5 mm ölçüldü. Mr sonucunda bir sey çıkacağını düşünmüyorum dedi. Keşke istemek için acele etmeseydi de o gerilimi yasamasaydik bebegimle.
Sonuç haftaya çıkacak. sonucu alınca getirirsin dedi. Çok şükür rabbime dualarımı duydu.
Bugün iyi şeyler duyabildim çok şükür 🙏
Geçmiş olsun. Banada doktorum onlar daha gelişimini tamamlamadı o yüzden her gördüğümüz şeye takılmayalım diyor. Nerdeyse doğacaklar artık içimizi ferah tutalım.

Kızlar dün doktora gittim. Doğum için gün aldım. Gelişimi iyi ama annesi gibi minyon bir bebek olacak 3.5-4 kg doğmasını bekleme maksimum 3 kilo civarı doğar dedi. Yeterki sağlıklı olsun dedim. Bebeğimi her gördüğümde gözlerim doluyor sağlıkla gel kızım diyorum sadece.
Sağlıkla gelecek inşallah canım. 🙏🙏🙏

Çantalarınızı hazırlamaya başladınız mı? Ben daha kıyafetlerini yıkamaya bile başlamadım açıkcası
Ben yıkadım ütüledim hepsini ama çantaya koymadım henüz. Bu hafta içinde onu da halletmeyi düşünüyorum. hiç bir sıkıntı yokken arkadasimin kesesi yırtıldı 34+6 da hastaneye yatırıldı. Bebek takibe alındı su yavaş sızdığı için bekliyorlardı ama bebek enfeksiyon kapinca acil sezeryana alindi. O yüzden 30.haftadan sonra hazır olmak lazım biraz aslında
Insan ne olacağını bilemiyor

Geçmiş olsun. Banada doktorum onlar daha gelişimini tamamlamadı o yüzden her gördüğümüz şeye takılmayalım diyor. Nerdeyse doğacaklar artık içimizi ferah tutalım.
Aynen canım hep dua ediyorum. Doğana kadar görene kadar korkularımız tamemen geçmeyecek. Ama maşallah oğluma her an hareketli. Nette gün içinde 10 20 hareket yeterli diyorlar. Duymak için uzanın falan gerek kalmıyor ben bir günde 100 e yakın hareket hissediyorum sanırım 🤭

Diş macun ve fırçası ,kağıt havlu kurtarıcım olmştu benimde hastanedeki çok sertti birde makineden minik parçalar halinde çıkıyodu.ilk wc ler kanama az fazla oldugundan kağıt havlular hemen işimi görmüştü
Evet cnm kağıt havlu çok lazım oluyor teşekkür ederim hatırlattığın icin

Bir de şunu kesfettim Kuran dinletirken daha sakin. klasik müzik açıp dinlettigimde daha hareketli. Hikaye okuyorum ona bazen. Çok heyecanliyiz anne oğul. ESim diyor ki doktorun yanından çıktığında kanatların olsa uçacak gibiydin yanıma gelmeden hissettim güzel şeyler duyduğunu diyor. Çok şükür rabbime içim kıpır kıpır bugün. Aylardır en sakin en relax günümüz sanırım

Benim gibi beli tutulan varmı ya 3 gündür mahvoldum resmen bağırıyorum artık.ilaç içemiyoruz.annem olmasa bitmiştim hareket edemiyorum yatamıyorum oturamıyorum.delircem artık Allahım sabır banada herkesede🤲
Eşim bana her gün düzenli 10 dk. Bebek yağı ile masaj yapıyor. O masaj çok iyi geliyor ağrılarım azalıyor. Bir de her gu yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Devamlı oturunca çok bel ağrısı oluyor bende. Ya da o gün kendimi çok yorarsam. Eşim sagolsun onun masajları ile atlatabiliyorum iyi kötü

Çarşamba günü fetal mr a girdik kızlar.
Bebek sonlara doğru kımıldadı. Hiç kimildamamasi lazimmis çekim yapılırken. Iptal olmuş olabilir dedi adam
Dedim iptal olsa bile bir daha girmem. 15 dk çekilen bir ise yaramıyor da son 5.dk da mi görüntü alınıyor sinir oldum.
Bebek çok gerildi kızlar ya. Ilk girdigim an bir kıpırdadı sonra kaskatı kesildi bebeğim. Nasıl üzüldüm nasıl gerildim anlatamam
Ay bi de devamlı nefes al nefes ver şimdi nefesini tut deyip.durdular. tabut gibi içindesin zaten. Haftaya çıkacak sonucu.
BUgun de perinatoloji randevumuz vardi. Bebisim 1390 gram olmuş. 29+6 ydik bugün. Doktor gecen kalbini degerlendirememisti bugün kalbine de baktı çıkışlar normal dedi. Bir sıkıntı görmedi çok şükür. Beyindeki genişleme küçülmüş. Beyin geliştikçe genişleme küçülüyor bu iyi bir şey dedi. 25+5 de 10.05 olculmustu bugün 29+6 yiz 7.5 mm ölçüldü. Mr sonucunda bir sey çıkacağını düşünmüyorum dedi. Keşke istemek için acele etmeseydi de o gerilimi yasamasaydik bebegimle.
Sonuç haftaya çıkacak. sonucu alınca getirirsin dedi. Çok şükür rabbime dualarımı duydu.
Bugün iyi şeyler duyabildim çok şükür 🙏
Çok şükür canım çok sevindim dualarımız kabul olmuş

Işte keşke doktor fetal mr için acele etmeseydi zaten sınırdaydı devasa bir genişleme yoktu. Boşu boşuna gerildik oğlumla. Cehennem gibiydi mr a girmek benim için. Daha önce hiç girmemiştim. Çok gerildim ben gerildikçe bebek de gerildi. O 25 dk geçmek bilmedi. Bir de devamlı nefes al nefes ver nefes tut denildi duruldu. Nefes tutmak da bir dertti valla. Rabbim bir daha yasatmasin. Cok korktum valla ben emardan

Eşim bana her gün düzenli 10 dk. Bebek yağı ile masaj yapıyor. O masaj çok iyi geliyor ağrılarım azalıyor. Bir de her gu yürüyüş yapmaya çalışıyorum. Devamlı oturunca çok bel ağrısı oluyor bende. Ya da o gün kendimi çok yorarsam. Eşim sagolsun onun masajları ile atlatabiliyorum iyi kötü
Aynen masaj bi nebze rahatlatıyor valla ben dayanamadım ağrı yağı sürdürdüm eşime,doktor sıksık olmamak şartı ile deneyebilirsin demişti.bugün biraz daha iyiym şükür hiç azalmıcak sandım :KK43:

Türk parası olarak değil de yaşadığınız ülke para birimine göre ne kadar oluyor ücret?
Birde sağlık sigortası yaptıramıyor musunuz?
92 pound odedik biz, asagi yukari 1000 tl. Saglik sigortasi dogumu kapsamiyor sadece dogum esnasinda gelisen acil bir durum icin mudahaleyi kapsiyor ama zaten saglik tamamiyle ucretsiz. Sigorta yaptiran veya para verip dogum yapan hic duymadim ben. Herhangi bir muayene, mudahale icin ucret odenmiyor. Genel gebelik takibinde sadece 2 kere ultrason goruntuleme hakkimiz oldugu icin, onlar da 12. ve 20 haftalarda oldugu icin, ben sadece meraktan ozel bir ultrason goruntuleme merkezi buldum gittim. O da oyle kucuk bir salon sadece 1 cihaz var bebege bakiliyor iste. 12. ve 20. haftalarda bebek veya benimle ilgili kritik bir sey gorselerdi daha farkli bir takip olurdu belki onu bilemiyorum. Sadece sunu biliyorum ilk 12 hafta omrumden omur gitti, sonrasinda da kan testi icin iste kavga gurultu...

Bir de şunu kesfettim Kuran dinletirken daha sakin. klasik müzik açıp dinlettigimde daha hareketli. Hikaye okuyorum ona bazen. Çok heyecanliyiz anne oğul. ESim diyor ki doktorun yanından çıktığında kanatların olsa uçacak gibiydin yanıma gelmeden hissettim güzel şeyler duyduğunu diyor. Çok şükür rabbime içim kıpır kıpır bugün. Aylardır en sakin en relax günümüz sanırım
İnsan güzel haber alınca yerinde duramıyorken sağlıkla kucağımıza alınca kim bilir neler hissetcez. İnanıyorum sağlıkla alcaz kucağımıza. O anı düşündükçe gözlerim doluyor, içim büyüyor sanki 😍🥰

Bende 32+1deyim 6 kilo aldım.
İlk gebeliktede toplamda 11kilo almıştım.
Tamamen bünye meselesi.
Ay buraya bakıyorum da hepiniz ne kadar az almışsınız resmen bebek doğunca hamile halinizden daha zayıf olacaksınız 😁 ben 13 kilo aldım🙈 zaten daha önceki doğumdan kalanları vermemiştim.70 le hamile kaldım. Daha da alırım doğuma kadar 🥴

X