2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Işte keşke doktor fetal mr için acele etmeseydi zaten sınırdaydı devasa bir genişleme yoktu. Boşu boşuna gerildik oğlumla. Cehennem gibiydi mr a girmek benim için. Daha önce hiç girmemiştim. Çok gerildim ben gerildikçe bebek de gerildi. O 25 dk geçmek bilmedi. Bir de devamlı nefes al nefes ver nefes tut denildi duruldu. Nefes tutmak da bir dertti valla. Rabbim bir daha yasatmasin. Cok korktum valla ben emardan
Bazi doktorlar cok teknik bakiyorlar islerine, hakli da olabilirler tabi ama ozellikle hamileler icin en ufak bir kontrol, muayene doktor, danisman hizmeti gibi olsa, hamilelere hasta gozuyle bakmasalar keske. Sizin dr oyle degildir belki ama iste hepimiz icin en huzurlu, stressiz hamileligi hayal ederken, onlara da kizmadan duramiyorum. Neyse atlatmis olmaniza sevindim, bundan sonrasi su gibi aksin gecsin.

Ben bir tane avent biberon aldım. Sağma makineme takmak amacıyla. Onun dışında almadım hiç. Emzikte almadım. İnşallah ihtiyaç duymam

Aynen masaj bi nebze rahatlatıyor valla ben dayanamadım ağrı yağı sürdürdüm eşime,doktor sıksık olmamak şartı ile deneyebilirsin demişti.bugün biraz daha iyiym şükür hiç azalmıcak sandım :KK43:
Gerçekten kötü oluyor ağrı geçmiş olsun hepimize inşallah 🙏

Bazi doktorlar cok teknik bakiyorlar islerine, hakli da olabilirler tabi ama ozellikle hamileler icin en ufak bir kontrol, muayene doktor, danisman hizmeti gibi olsa, hamilelere hasta gozuyle bakmasalar keske. Sizin dr oyle degildir belki ama iste hepimiz icin en huzurlu, stressiz hamileligi hayal ederken, onlara da kizmadan duramiyorum. Neyse atlatmis olmaniza sevindim, bundan sonrasi su gibi aksin gecsin.
Inşallah canım. Yine de doğana kadar o endişe hiç girmeyecek benden sanırım. Şekerden dolayı da korkuyorum suyu falan gelişimi normal ama korkuyor insan işte.

İnsan güzel haber alınca yerinde duramıyorken sağlıkla kucağımıza alınca kim bilir neler hissetcez. İnanıyorum sağlıkla alcaz kucağımıza. O anı düşündükçe gözlerim doluyor, içim büyüyor sanki 😍🥰
Benimde öyle canım. Son ayları da sağlıcakla atlayalım inşallah. Rabbim kolay ve hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize inşallah.🙏

92 pound odedik biz, asagi yukari 1000 tl. Saglik sigortasi dogumu kapsamiyor sadece dogum esnasinda gelisen acil bir durum icin mudahaleyi kapsiyor ama zaten saglik tamamiyle ucretsiz. Sigorta yaptiran veya para verip dogum yapan hic duymadim ben. Herhangi bir muayene, mudahale icin ucret odenmiyor. Genel gebelik takibinde sadece 2 kere ultrason goruntuleme hakkimiz oldugu icin, onlar da 12. ve 20 haftalarda oldugu icin, ben sadece meraktan ozel bir ultrason goruntuleme merkezi buldum gittim. O da oyle kucuk bir salon sadece 1 cihaz var bebege bakiliyor iste. 12. ve 20. haftalarda bebek veya benimle ilgili kritik bir sey gorselerdi daha farkli bir takip olurdu belki onu bilemiyorum. Sadece sunu biliyorum ilk 12 hafta omrumden omur gitti, sonrasinda da kan testi icin iste kavga gurultu...
Bence çok ucuz burda hiçbir özel hastane 92 birim ücreti kabul etmez.
Benim gittiğim hastanede muayene ücreti 500 tl çoğu özel hastane bu civarlarda.

Aynen canım hep dua ediyorum. Doğana kadar görene kadar korkularımız tamemen geçmeyecek. Ama maşallah oğluma her an hareketli. Nette gün içinde 10 20 hareket yeterli diyorlar. Duymak için uzanın falan gerek kalmıyor ben bir günde 100 e yakın hareket hissediyorum sanırım 🤭
Evet oda çok önemli doktor bana 8 10 kere hareketini hissetmen gerekli dedi bende daha çok hissediyorum o yüzden içim rahat. Parmağını emmesi, elini yumruk yapıp tekrar açması bunlarda gelişiminin iyi olduğunu gösteriyormuş.

Ay buraya bakıyorum da hepiniz ne kadar az almışsınız resmen bebek doğunca hamile halinizden daha zayıf olacaksınız 😁 ben 13 kilo aldım🙈 zaten daha önceki doğumdan kalanları vermemiştim.70 le hamile kaldım. Daha da alırım doğuma kadar 🥴
Ay yok ben gebelik şekerinden ister istemez kısıyorum yoksa yardırsam şimdiden 20kilo almıştım çoktan.ilkindede 6 ay kustum oyüzden az aldım.bundada hala mide bulantısından ilaç içiyorum.sebep aslından bunlar🤕

Evet oda çok önemli doktor bana 8 10 kere hareketini hissetmen gerekli dedi bende daha çok hissediyorum o yüzden içim rahat. Parmağını emmesi, elini yumruk yapıp tekrar açması bunlarda gelişiminin iyi olduğunu gösteriyormuş.
Valla parmağını emiyor mu hicbir fikrim yok 😁🤭

Ay yok ben gebelik şekerinden ister istemez kısıyorum yoksa yardırsam şimdiden 20kilo almıştım çoktan.ilkindede 6 ay kustum oyüzden az aldım.bundada hala mide bulantısından ilaç içiyorum.sebep aslından bunlar🤕
Bulantı ilacı ben de hala içiyorum. İlk aylar zaten o yüzden kilo vermedim bulantı yüzünden. Boş ekmek boş makarna haşlaması yoğurt yiyebiliyordum sa dece. Haliyle kilo yaptı. İki aydır durdu ama kilo alımı. umaırm böyle olur.

Bulantı ilacı ben de hala içiyorum. İlk aylar zaten o yüzden kilo vermedim bulantı yüzünden. Boş ekmek boş makarna haşlaması yoğurt yiyebiliyordum sa dece. Haliyle kilo yaptı. İki aydır durdu ama kilo alımı. umaırm böyle olur.
Canım sağlıklı olsun bebişler önemli olan o.
Benim arkadaşım 35kilo aldı şaka gibi 35.
Şimdi görsen tığ gibi incecik inanamazsın fotoğraflarını görsen.kısaca sağlık problemi yoksa dertlenme.

X