2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar siz ne diyosunuz ya ne rahim sertleşmesi ne top olması eee bebek çıktı bitti işte öyle olmuyor mu daha neler duyucam
Ay yok bence konuyu kapayalım istemeden korkutuyoruz yoksa.canım merak etme kötü şeyler olsa biz ikincileri 3.leri neden yapalım.yani karnın bir iki saat biraz sert oluyor rahim toparlandığı için.yoksa sen anlamıyorsun bile onu.olması gereken doğal birşeymiş.ağrı acı veren bir durum değil.yürümeye başlayınca normale dönüyor , ben göbeğimden iğne atmam gerekiyordu oyüzden farkettim yoksa farkedilen birşey değil.lütfen yazılanları korkunç algılama , hepsi sürecin normal bir parçası.ki sen o anlarda sadece bebeğine odaklı olcaksın başka şeyler umrunda olmayacak.

Öyle yada böyle bu bebeği doğurucam gerçeklerden kaçılmaz korkmuyorum şaşkınım sadece bilmiyordum hiç bunları.
Herşeyi anlatmanız iyi oluyor aslında en azından başıma gelince panik olmam doğal bir süreç olduğunu bilirim

Peki göbeğin ne zaman toparlandı? Hani doğum yapıyorlar ama hala bi şişlik oluyor o ne zaman gidiyor?
Benim karnım 5-6 gün sonra dümdüzdü. Rahim de gebeliğin başından sonuna kadar ortlama 20 kat büyür 20 kat büyüyen bir şeyin küçülmesi de zamanla olıyor. İlk gün bol bol masaj yapıyorlar onu ihmal etme lütfen.

Ne masajı olduğunu bilmiyorum bunu doğuma yakın tekrar sorarım

Kızlar siz ne diyosunuz ya ne rahim sertleşmesi ne top olması eee bebek çıktı bitti işte öyle olmuyor mu daha neler duyucam
Yok yaaavvv hepsi gelip geçici şeyler, zaten bebekle kendine bakma fırsatın olmaz bebek emdi emmedi, uyudu uyumadı vs derken geçiverir o günler. İlk günler kocaman ama içi boş löp löp sallanan bi göbek oluyor çok trajik komik ama sonra yavaş yavaş çekiliyor o, göbek mucizevi şekilde bayağa topluyor kendini. Sonra tabi biraz sporla filan desteklenirse eski haline bile dönebilir

Sezaryende de bu göbeğin toparlanma durumu daha zor oluyor sanırım.
Bende ameliyat yeride kabarıp iz yapıyor muhtemelen sezaryen olsam da öyle olacak.

Peki göbeğin ne zaman toparlandı? Hani doğum yapıyorlar ama hala bi şişlik oluyor o ne zaman gidiyor?
Az önce de yazdım ama ilk günler içi boş sallanan bi göbek oluyor. Hatta ben rahatsız olup şalla sardım sallanmasın diye kimi korse takıyor ama doktorum nedense önermedi. Sonra günden güne topluyor. Ben normalde de hafif göbekli biriydim ve malesef yeme içmeme dikkat etmedim, spor da yapmadım o yüzden 4-5 aylık hamile gibi bir göbek kalmıştı üstüne tekrar hamile kaldım işte o faica oldu şuan 9 aylık hamile gibiyim nerdeyse. Ama doğum sonrası yemeyi içmeyi abartmayıp sporla destekleyip hatta sadece emzirerek bile eski formuna dönen çok

Evet bak ben onu hiç fark etmedim mesela

AA bak ben de bilmiyordum onu. Sezeryan da da oluyor mu?

Sezaryende de bu göbeğin toparlanma durumu daha zor oluyor sanırım.
Bende ameliyat yeride kabarıp iz yapıyor muhtemelen sezaryen olsam da öyle olacak.
Yok ya sezeryan dikili incecik çİzgi şeklinde kaldı. Öyle kabarma vs olacağını sanmam. Benim vücut tipim göbeğe meyilli normal de doğursam kesin göbek olurdu. Hep süt yapsın diye yiyip içtiklerimden oldu

Yok çok samimi söylüyorum , hiçbirşey dayanılmayacak boyutta değil.hepsi makul seviyelerde ağrı ve acılar.e içimizden bir insan çıkıyor kolay değil.hele beni bir bilseniz doğum korkusundan çocuk yapmadım 3 sene ,eşimşe boşancaktım okadar deli korkuyordum.kabuslarım olmştu antidepresana başlamıştım.halbuki hiç korkulacak kadar bişey yokmuş.sadece bebeğe odaklanıyorsun çok değişik birşey.sağlıklı görünce bebeğini geriye kaşan herşey su gibi akıp gidio.

Aaa aynı ben 3,5 sene düşünmedim. Hamile vücudunu çıplak görünce bile korkuyordum

Su Depend ya da yetiskin kulot bezi meselesini buradan ogrendigim icin kendimi cok ama cok sansli hissediyorum zira pandemi oncesi sehir hastanesinde diz ameliyati gecirdim. Eger o zaman bilseydim, ameliyatin hemen sonrasinda en sevdigim rahat buldugum favori kulotumu yirtip atip cikartmak zorunda kalmazdik. Temizlikci gorevli ablalar durumu bilince ben odaya getirildigimde sahin gibi atlamislardi ellerinde hastanenin beziyle ama sonrasinda 2. 3. gerekince hemsireler uyardi biz vermek zorunda degiliz kendiniz temin edin diye. Halbuki ameliyat oncesi ne lazim ne degil diye tek tek de sordum oradakilere. Ablalar da bahsisten dolayi oyle atiklermis sonradan anladik ama vermedik tabi, yozlasmaya alismasinlar, ayak uydurmasinlar diye. Zaten o bezler yandan baglamali asiri rahatsiz seylerdi, dogum icin hayatta aklima gelmezdi. Bu kulot gibi olanlarin cok pratik olacagini dusunuyorum. Neyse simdi ogrendim artik, hazirlikliyim, kismet dogumaymis.

Evet evet çok pratik. Bi de depend öyle çok kalın da değil. İşin bitince yandan yırt çıkar at. Ya insan işte tecrübe ile öğreniyor. Ben yengemi görmüştüm doğumdan sonra çarşafı kan içindeydi çocuk halimle çok korkmuştum aklımda kalmış. Yazık onların o zamanlar öyle imkanları yokmuş demekki

Ebebkten netten yapsan bende oyle yapıcam 30. Haftayı be ıyrmndırke yıkar utuler valiz hazırlarımdiye plan yapıyrm ama hayırlısı cunku magaza ya gitsem olucak esylarda gozune Guzel geliyor ınsanın
Aziz bebe indirimi de var teendyoldan hastane çıkışı aldım ve gerçekten kumaşı yeri çok çok güzel

Gebelikte uykusuzluk çekenleri anlamıyordum. Nasıl uyuyamıyorlar ya en rahat uykudur diyordum. 27. Haftadan gee 2 saatte bir uyanan biri olarak hepinize günaydın kızlar Resmen emzirmeye kalkar gibi uyanıyorum takıntılı biri olduğum için de azıcık tuvaletimi hissedince yatamıyorum. Bölük pörçük uykularım oldu ve her an uyanık kalmaya müsaitim ne zaman tekrar uykularımız döneceeek

Canım sen hamiş miydin. Allah sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin. Nazlı hilal nasıl. Op yerime onu. U arada d vitaminini ekmegin arasına da damlatabilirsin
Evet canım ben de senin gibi ikinci kez Nisan annesi olurum belki
Nazlı hilal iyi çok şükür, büyüyor, her gün yeni bir şey öğreniyor çok tatlı oldu teyzesi
Teşekkür ederim sen de öp kuzucukları benim için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…