İlk gebeliğimde maalesef benim de böbrek büyümesi oldu, her iki böbreğimde de birçok taş vardı. Gebelik boyunca da dört kez taş düşürdüm, doğumdan 50 gün sonra da ameliyat oldum. Sonrası da ameliyata bağlı vücuduma enfeksiyon yayıldı, 58 günlükken de 8 gün hastanede yattım. Çok zor süreçlerdi benim için. Hatta o zaman doktor bana tekrar gebelik düşünmeden mutlaka gel kontrollerini yaptır, biz tamam dersek hamile kalabilirsin demişti, bir yıl boyunca da düzenli kontrollerim vardı, çok şükür son kontrol de temiz çıkınca doktorun izniyle hamile kaldım tekrar.
O yüzden şimdi çok temkinli yaklaşıyorum her şeye. Gebeliğin ilk haftalarında ben bu ilaçları aldım ameliyatımı ve gebelik boyunca takibimi yapan üroloji doktoruna gittim, o da çok gerekli değilse kullanma riske atmayalım dedi. Kadın doğuma tekrar gittim, durumu anlattım, tamam kullanma dedi ama bu hafta tekrar yazdı nedense.
İlaçların içini oku canım, kimler kullanmamalı, kimler dikkat etmeli yazıyor.
Belki bir şey olmayacak ama ben çok korkuyorum. Şimdiye kadar rahat geldim çok şükür, bundan sonrasında sorun yaşamak istemiyorum. Bu kez arkamda küçücük çocuk da var, en çok onu düşünüyorum, kızım 22 aylık. En çok onun için benim iyi olmam gerek