- 17 Eylül 2020
- 1.014
- 1.262
- 32
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #34.181
Bende pek bisy almadm kuzum ama artık baslamamz lazımKızlar daha doğru dürüst hiçbişey almadım sanki herkes alışverişlerini bitirmiş gibi
Teşekkür ederim canımAy çok kötü olmuş yavrum yazıkgeçmiş gitmiş çok şükür. Alerjik bünye çok zor.
Bende sağlık ocağında açlık kan şekerime baktırmıştım sadece. DüşüDr um hastene tekrar bakalım, sağlık ocağı testleri yanıltıcı olabilir dedi.Saflık ocagı sonucları dusuk cıkıo ama bilginiz olsun kan bekliyor bekleyince seker oranı duser ornegın prs kan verdim seker icın once parmaktan baktımm94 sonra orda kan verdim 78 dun Baska Bı hastanede baktırdım parmaktan 108 kanda 96 cıkmıs kı aynı anda yapıldı bilginiz olsun, saflık ocagında kan beklediği İcin oranlar duser
Bende almadım canım. Daha vaktimiz var hallederiz benceKızlar daha doğru dürüst hiçbişey almadım sanki herkes alışverişlerini bitirmiş gibi
Bnm de aynı cnm pijama süt sağma makinem var kıyafet almam lazım cinsiyetler farklı o yüzden yok hiçbir şeyim herşeyi pespembe almışım oğlana uyan hiçbir şeyim yok alınacak o yüzden ama acelem yok doğuma yakın alınır hepside ıslak mendilim var hala bez kullanıyorum kızlara o yüzden ama bez duruma gore alırım bir paket alır duruma gore alirim kızlarda 0 numarayla başlamıştık beze yer yok zaten evde istiflemek istemiyorumBende ilk çocuktan yığınla alt ile zıbın var 4 tane tsort aldım yaz aylarına geliyor diyebaşka bişey almadım doğsun da ihtiyaca göre alcam artık süt sağma makinem var pijama da var bi tane. tayt eşofman falan idare etcem zaten dışarı çıkmam lohusa vaktimde. Sadece ıslak mendille bebek bezi alırım doğuma yakın tamam
Benim kızıma da teyzesi almıştı 2 yaşındayken sanırım. Hala ara ara kuruyoruz. İçine sığmıyor artık ama bayılıyor. Kız çocuğu gerçi evcilik falan oynuyor. Erkek çocuğu da sever heraldeKızlar 3,5 yaşında erkek yeğenime hediye alcam da oyun çadırı seviyolar mı o yaşlarda??
Gün yapıyoz aramızda kura ona cıkmıstıArkadaş fotoğraf paylaşmış ya durumda, misafir beklerken diye. Valla direkt sen geldin aklıma
Ohh keyifler iyi sizde
Bu arada çok geçmiş olsun canım, çabucak kolayca atlatsın kardeşin
Pek yerlerinde durmuyorlar erkekse eğer. Ben yeğenime 4 tekerlekli bisiklet almıştım havalara uçmuştu. Pek ele avuca gelmiyor. Oyun çadırı daha çok sanki 2-2.5 yaş gibiKızlar 3,5 yaşında erkek yeğenime hediye alcam da oyun çadırı seviyolar mı o yaşlarda??
Neyse bi yengeme danışayım en iyisiPek yerlerinde durmuyorlar erkekse eğer. Ben yeğenime 4 tekerlekli bisiklet almıştım havalara uçmuştu. Pek ele avuca gelmiyor. Oyun çadırı daha çok sanki 2-2.5 yaş gibiçocuktan çocuğa da değişir canım
Cevabını çok beğendim aslında bende kararsız biriyim araştırma boyutunu Bi türlü aşamadığımdan belki de alamadım hala hiçbişeyCanım kararsız biri değilsen ve toplu para harcamayı seviyorsan kısa sürede her şeyi alırsın.ben öyle sıkıştırmayı sevmiyorum, araştırmak incelemek istiyorum, beğendikçe almak istiyorum. Bir de birden toplu harcama yapmayı sevmiyorum. Böyle parça parça almak hoşuma gidiyor. O yüzden bir çok şeyi aldım. Alacakların kafanda netse son ay bile alırsın. Ama fiyatlar ve stoklar değişiyor. Ben çok beğendiğim fiyatını da uygun bulduğum şeyleri aldım. Belki sonra bulamam aynısını diye.
Ne güzel yaa gez ye eğlen ohh en sevdiğimGün yapıyoz aramızda kura ona cıkmıstıamiiiin amiiin çok teşekkür ederim canım
Egzama için doktor bize nemli hava iyi gelir dedi ama asla iyi gelmedi.Çok daha ileri düzeydeymiş sizin ki şifa versin Allah. Bioderma atoderm i de krndim için kullanıyorum. Bende de yüzümde oluyor ne yaZık ki. Ama benimde yüzümdekileri sürdüğümde daha hafifletiyor. Basıl bir şey se sıcakta ta oluyor. Soğukta da. Stres halinde de
Yaa bu mesajını şimdi gördümCanım uyandım gittim de randevu yok burda gidip sıra alıyorsun doktor sırasını kapatmış öğleden sonra gelin sıra alın dedi. Her neşe öğleden sonra gittik doktor sırayı kapatmış yine alamadık. Başka doktora sıra verdi onda da 1 den 2.30 a kadar bekledik doktorun gelmesini. Doktora girdim muayene oldum 3 sn bile sürmedi. Bebeği zaten hiç göremedim suyu iyi haftasına uyumlu sıkıntı yok dedi yallah kalktım. Devlete gitmemeye yemin ettim diyebilirim. Ama şeker yüklemesi için mecbur gidicem Nası olcak bilmiyorum. İğrenç yani saatlerce bekledik. Aşırı kalabalık yoğun doktorlar desen gelmiyor. Gelen olsa randevusunu kapatıyor mhrs ya da 182 den randevu alamıyorsun kapalı randevuları. İğrenç yani pişman oldum. Çocuğumun ne boyunu ne kilosunu biliyorum. Hiç bişe söylemedi. Bi sorun görünmüyor dedi diğer hasta gelsin dedi şok oldum.
Canım bende de bir bozukluk oldugu icin ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez şeker ölçmeye başladım ve şeker az yesem bile yüksek çıkıyordu. Ben diyetle yoluna sokamadigim için 8.haftalıkken ınsulin iğnesine başladık. Çok sinir bozucu bir durum bu şeker. Hele bir de stres de eklenince daha da yükseliyor. Zaten daha önceden bilen biriymissin. Sağlıklı bir şekilde bitireceğiz inşallah bu süreciİnşallah çıkmaz sendeDestek konusunda sen bana olursun sadece inşallah Ama çıkarsa da moral bozmaya gerek yok Zaten çoğu gitti azı kaldı
Yok canım ya senin iyimiş. Bu gittiğimmkafın berbattı sinirimden deli oldum cıktım. Zaten söyledim böyle böyle gittim ben bu oldu diye kimse ondan memnun değil. Ama o iyi doktorun sırası olmayınca mecbur gidiyorlar dediler dün arkadaşlar.yani Allah gerek etmesin gitmem de bişe de daha.Yaa bu mesajını şimdi gördüm
Randevu açılmaması sıkıntı tabi, erkenden gidip sıra alacaksın da sonra sıranı bekleyeceksin. Şeker yüklemesi için bu şekilde gidersen ve yine çok beklemek zorunda kalırsan perişan olursun aç halinle
Devlet hastanelerinde özellerdeki gibi uzun ve detaylı muayeneler olmuyor evet ama seninki de çok saçma olmuş.
Haftaiçi arkadasım tavşanlıda devlet hastanesine gitti, o da 30 haftalık, doktor o kadar güzel ilgilenmiş ki özelde böyle ilgi görmedim dedi. Gerçekten şans meselesi.
Hatta doktor her şeyi tek tek kendi sormuş, normalde sekreter sorar not alır, doktor onları belki görmez bile.
Doktora, hocam gel biraz da dedikodu yapalım desem daha konuşacaktı, dedi arkadaşım
Benim gittiğim de pek uzun uzun konuşmuyor ama net konuşuyor. Tam randevu saatinde alıyorlar. Sonraki kontrolde tahlil istiyorsa onu kağıda yazıp kaşe basıp veriyor, poliklinik başlamadan o kağıtla sekreter istemi yapıp kan almaya gönderiyor ki hem gebeler aç şekilde uzun süre beklemesin hem de tahliller hemen çıksın diye. Mesela bu sistem benim çok hoşuma gitti. Şeker testi için gittiğimde 8.30da aç kan verdim, arabaya inip kahvaltımı yaptım, bir saat sonra tekrar kan verecektim, onu beklerken muayenemi oldum ve ilk verdiğim tahliller çıkmıştı bile. Öğlenden sonraya kalan tahliller için de dahili numarayı veriyorlar, reçete numarasını veya ilaç değişikliğini falan telefondan söylüyorlar. Tekrar tekrar hastaneye gitmek zorunda kalmıyoruz.
aynı canım aynı bende de var işten ayrılmayı bekliyorum ayrılır ayrılmaz kbb ye gidicem bi göstericem ya dayanılacak gibi değil kiAyni sol kolukta delircek gibi oluyorum inanki
Aynen dediğin gibi nemli hava da çıkıyor, çok soğukta çıkıyor streste çıkıyor. Bende anlamadım benim bir devdirelt yüzümde. İnsanlar aaa ne oldu yüzüne diyor görünce. Bioderma atodermde bebekler kullanabilir yazıyor ama yine de sormak lazımEgzama için doktor bize nemli hava iyi gelir dedi ama asla iyi gelmedi.
Ne zaman hataya gitsek çocuk perişan oldu. Ben artık yazları gitmeyi düşünmüyorum.
Soğukta da cilt kuruyor yine oluyor
Stres desen zaten cilt hastalıklarının en büyük kaynağı
Yani bu hastalık bence de asla tam geçmiyor.
Bioderma atoderm sence yenidoğanda kullanılır mı, bebek için ayrı bir nemlendirici alsam mı bundan devam mı etsem bilemedim
Çok memnunum
Bazen az su içmekten de kaynaklanıyor, yeteri kadar içiyorsan doktoruna bi danış yinedekızlar sağ kasığıma bazı günler sürekli ağrılar giriyor sizde de oluyor mu