2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Hmg değerim günde 1 tane demir kullanmama rağmen 9.2 çıktı canım.Dr çok düşük dedi. Üstelik bu ay bebeğim gelişim olarak 1 hafta geri kaldı. Dr kansızlık bile etkilemiş olabilir bebeğin büyümesini dedi. O yüzden 2 farklı demir hapı kullanıyorum.
Sac dokulmesi oldu mu cnm sen de gecmis olsun bu arada.benim de 11.2 civarinda hgb

Kızlar ya ben çok halsiz bitkin hissediyorum sürekli.
Bütün tahlillerim normal değerde.
Benim gibi olan varmı.
Birde mide bulantısı için prilam kullanıyorum en başından beri,dün bırakayım dedim içmedim,resmen mahvoldum,midem altüst oldu hiç bişey yiyemedim uyuyana kadar midem bulandı.6aylık olduk nerdeyse bulantı normalmi acaba :KK43:

Teşekkür ederim kuzum, ya üstüne o peluş sabahlığı alınca yakasını çok dert etmedim olmadı bbi çıt çıt yaptırıveririm çok açık gelirse🤔 bitiveriyor yaa o kadar çok pijama ve sabahlık atmıştım ki favorilere almadığına pişman oldum hep bitti bedenler.
Pembe 52 lira pijama, sabahlık 64 lira kuzu, dün akşam aldım daha gelmedi, fikrimi söylerim inşallah. 😚
Pembe pijamanın yeşillini ben iki hafta önce almıştım canım
Bedenden emin olamadım hem m hem l aldım. M üstün altını s göndermişler 😕
L de üst büyük oldu ama alt iyi oldu.
Ben de m üstü ve l altı aldım, l üst s altı onlara ger gönderdim 😂😂😂
Ben giydim üç gün, bildiğin göğüs çatala kadar görünüyor çok seksi 😂😂

Peluş sabahlığı merak ettim, gelince de yazar mısın beğenirsen ben de alayım

Benim gibi olan varmı.
Birde mide bulantısı için prilam kullanıyorum en başından beri,dün bırakayım dedim içmedim,resmen mahvoldum,midem altüst oldu hiç bişey yiyemedim uyuyana kadar midem bulandı.6aylık olduk nerdeyse bulantı normalmi acaba :KK43:

Geçmiş olsun canım
Kiminlerinde bulantı doğuma kadar devam edermiş 😕
Halsizlik için de bir şey diyemicem ben de hep uykusuz yorgun hissediyorum ve çok kaliteli uyuyamıyorum

Dunden midem bulaniyordu bu sabahta ishal oldum cnm sabahtan beri uc sefer ciktim ama belim ve karnim hafiften agriyor dun ayiptir soylemesi disardan iki tane lahmacun yedim salatalari kullanmadim.gida zehirlenmesi diye dusunuyorum asiri kotu degilim ama dr a gitme konusunda da kararsizim verdikleri ilac daha da sikintili duruma sokabiliuormus.kusma olmadigi icin serinkanli mi olmaliyim bilemedim.bugun patates,muz,elma yogun su yiyip iciyorum ama daha ne yapabilirim ki.
Aaa olabilir kuzum yaa bazı insanlara kıymalı şeyler çok yaramaz, ama et iyi değilse beklemiş vs ise vücut ishal olup o mikropları bünyeden atmaya uğraşırmış. İyi birşey aslında ama seni zorlayabilir. Suya ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Çoook geçmiş olsun, yaptıkların fayda vermezse doktora gitmeyi ihmal etme 🥺

Pembe pijamanın yeşillini ben iki hafta önce almıştım canım
Bedenden emin olamadım hem m hem l aldım. M üstün altını s göndermişler 😕
L de üst büyük oldu ama alt iyi oldu.
Ben de m üstü ve l altı aldım, l üst s altı onlara ger gönderdim 😂😂😂
Ben giydim üç gün, bildiğin göğüs çatala kadar görünüyor çok seksi 😂😂

Peluş sabahlığı merak ettim, gelince de yazar mısın beğenirsen ben de alayım
Böyle dengesiz gönderiyorlarsa çok kötü inşallah Bi talihsizlik yaşamam🙈 benim sütlü nuriyeler anca l yi kaldırır canım yoksa aslında m bedenim,
Oo ortalıkta seksi seksi gezeceğim desene bu koca göbüşle🤣 yazarım tabi canım, aslında siyah incinin daha güzel modelleri vardı ama sabahlıkta, hep bitiriyorlar Bi de 84 falandı fiyatı, uygun birşey olsun dedim.

Ankara'ya, gelmemle kışı getirdim 😢
IMG_20210114_121236.jpg

Benim gibi olan varmı.
Geçmiş olsun kuzu 🥺 ya bulantı fena bişey, atanamayanogretmen atanamayanogretmen e katılıyorum bazı insanların Doğuma kadar devam edermiş. Mide hassasiyetin falan mı vardı kuzu, yoksa hamilelik hormonların mı etkiliyor.

Canım merhaba, ben 2019 haziranda doğum yaptım, mersin şehir hastanesinde. Ayağa kalkabiliyorsun tabiki, hatta odada duş var ebeler duş almamı söylemişti bana 2 kere sancı artsın diye duş bile aldım. Nts bağlanıyor kısa aralıklarla o zaman yataktasın mecburen ama sonra kalkıp istediğin gibi hareket edebilirsin birsürü doğumu kolaylaştırıcı hareket yapmıştım ben ( bebiş aşağı inmedi suni ile deniyordum normal doğum yapamadım) ebeler çok iyiydi beni teşvik ediyorlardı sürekli duş almamı hareket etmemi onlar söylemişti. Zaten şehir hastaneleri benim tecrübem açısından çok temiz ve 5 yıldızlı konfor taşıyor. Ben çok memnun kalmıştım inşallah 2. Bebişte orada doğacak. Refakatçi olarak şuan pandemi den dolayı nasıl olur bilemiyorum tabi kuzu, ama annem yanımdaydı ve ziyaret saatleri vardı, belki sadece babaların belli saatlerde girip çıkmasıyla kısıtlanmış olabilir. Ama zaten 2 gün kalıyorsun max. Bence şehir hastanesi 👍

Ben 2019 Nisan ayında küçük bir şehirde üniversite hastanesinde normal doğum yaptım.
bana sürekli kalkıp yürümemi söylediler, iki basamaklı minik bir şey getirdiler onda inip çık dediler, çömelme falan her şeye izin vardı yani.
sancı odası, doğumhane ayrı değildi.
servisin içinde tek kişilik bir oda, sancım takibim doğumum hepsi aynı yerde oldu. Bebeği yanımda temizleyip ilk bakımlarını yaptılar ve kucağıma verdiler. Steril yeşil örtüye sarılıydı ten teması olmadı ama en azından kucağıma verdiler.
doğumumda stajyer ebeler de vardı, onlardan rica ettim fotoğraf ve video da çektiler.
ara ara annem yanıma geliyordu, açıklık muayenesi yapacakları zaman çıkarıyorlardı.
doğumdan sonra da baba için herhangi bir ziyaret kısıtlaması olmadı istediği kadar kaldı yanımızda.

Ama şu an o hastane ameliyat hastalarına dahi refakatçi almıyor pandemi nedeniyle.

bu ikinci gebeliğim, yine devlet hastanesine gidiyorum, küçük bir ilçede.
odalar tek kişilikmiş, refakatçi kimi istersen o kalır dediler. Ziyaretle ilgili bir şey sormadım ama babaya sıkıntı çıkaracaklarını zannetmiyorum.
sanırım her hastanede bu konular farklılık gösteriyor.
bence kontrole gittiğinizde net bilgi alın.

ayrıca devletteki her doğum korkunç olacak diye bir kural yok.
Benim ilk doğumum çok zor oldu, ebeler de pek kibar değildi. Ama bakın yine devlete gidiyorum. Bence şans meselesi biraz.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Her ikinize de çok çok teşekkür ederim hanımlar :KK36: içimi o kadar rahatlattınız ki. Rabbim de sizin zor anınızda ferahlatsın inşallah

Her ikinize de çok çok teşekkür ederim hanımlar :KK36: içimi o kadar rahatlattınız ki. Rabbim de sizin zor anınızda ferahlatsın inşallah
Rica ederim canım güzel duaların için biz teşekkür ederiz. Bilmukabele inşallah hepimiz güzel rahat doğumlar yaşayalım. Pozitif düşün 🥰💖🌸

Aaa olabilir kuzum yaa bazı insanlara kıymalı şeyler çok yaramaz, ama et iyi değilse beklemiş vs ise vücut ishal olup o mikropları bünyeden atmaya uğraşırmış. İyi birşey aslında ama seni zorlayabilir. Suya ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Çoook geçmiş olsun, yaptıkların fayda vermezse doktora gitmeyi ihmal etme 🥺
Sagol cnm yok daha iyiyim yok bu ders oldu disardan asla yemem daha.gecen esim yapti lahmacunu keske ondan isteseydim gene 😆bu lahmacuna da on basardi😅neyseki daha iyiyim sagol cnm benim😍

Ben birkaç gündür bebeğin hareketlerini daha az hisseder oldum. Sert vuruşlar yapmıtor sanki. Acaba diyorum büyüdü de yeri mi daraldı. Pozitif düşünüyorum ☺️ Normal mi acaba
Bende bugünlerde daha az hissediyorum ilk zamanlar her an hissediyordum

Geçmiş olsun kuzu 🥺 ya bulantı fena bişey, atanamayanogretmen atanamayanogretmen e katılıyorum bazı insanların Doğuma kadar devam edermiş. Mide hassasiyetin falan mı vardı kuzu, yoksa hamilelik hormonların mı etkiliyor.
Yok canım mide hassasiyetim normalde hiç yok.
Gebeliğe bağlı bulantı ile başladı 7.haftada.
Hala ısrarla devam ediyor.
Şükür ilacımı içince sorun yok A grubu bir ilaç zaten güvenli.ama ilaç kullanmayı sevmediğim için bitmiştir diye bırakmaya calışıyorum ama malesef hala ısrarla devam ediyor.sanırım doğuma kadar gidecek bu iş 😫

Geçmiş olsun canım
Kiminlerinde bulantı doğuma kadar devam edermiş 😕
Halsizlik için de bir şey diyemicem ben de hep uykusuz yorgun hissediyorum ve çok kaliteli uyuyamıyorum
Ah cnm sanada geçmiş olsun.
Sanırım doğuma kadar gidecek bu bulantı benimle.
Şükür ilaçla sıkıntım yok.
Ama içmezsem hayat kalitem sıfıra iniyor.
Neyseki güvenli bir ilaç.
Aman napalım sağlıklı olsunda bebişler,arada isyan etsekte tek dileğimiz sağlıkla doğmaları 🤲🤲🤲

Aynı ben aynıı hafif kayıyor sadece tekmelemiyor. Bi kaç gün yoğundum yolculuk fln yaptım ondan mı oldu anlamadım.
Canım merak etmeyin 1-2hafta önceye göre benimde haraketleri azaldı.ama düzenli bir sistemi var şükür merakta bırakmıyor bıdık.ay annelik deli işi.çok hareket etse endişelenioz az harket etse endişelenioz🥴

Ben de gelebilirim ama ben pek fotoğraf paylaşmacı değilim genel olarak hayatımda da, hatta sorsanız hamilelikte hiç eşinle bi fotoğraf çekildiniz mi? Valla boydan tek bir fotoğraf çekilmemişiz, bunu da dün farkettim 🤦‍♀️ , çocuğuma biri seni leylekler getirdi esprisi yapsa, yok leylekler getirmedi, bak buradaydın diyecek bir fotoğrafımız yok 😂, onun için fotoğraf paylaşmayınca da iyi olmaz, izlemeye gelmiş gibi, ben katılmayayım onun için, ama siz de burayı çok boşlamayın lütfen, yazın arada yine 🙋‍♀️😊
Nisan arkadasimla ayni durumdayim sanirim🤭🤭 o yuzden ben de katilmayi talep etmeyeyim, burdan takipteyim💜

Benim gibi olan varmı.
Bazi bulantilar doguma kadar gidiyor ne yazik ki🙁 benim de 5. Aya kadar baya yogun devam etti. Simdi de tam gecmis degil ama artik onceki gibi perisan olmuyorum. Halsizlik kismi bende kronik😃 genelde enerjim yok diyebilirim. Bir de kac gundur kasigimin sag alt kisminda daimi bir agri var, hafif ama var, otururken degil de kalkip yurumeye baslayinca hissediyorum surekli. Uzerinde durmamaya calisiyorum artik. 2. Trimester hamileligin balayiydi hani😃 3 e gecicez degil balayi gunubirlik tatil hissi bile yasayamadim😆😆

X