2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Cok kotu ishal olmusum karnim ve belim agriyor.dr a gitmem gerekir mi kizlar sizce?
vücudunu dinle bir, eğer seni elden ayaktan düşürecek kadar şiddetliyse tabiki gitmelisin. yok biraz iyiysen bol su içip ishal hali giderici besin takviyesi yap muz falan ye, geçer çabucak inşallah.

Bebeğin hareketlerini deneyimlemiş ya da ikinci üçüncü hamileliği olan anne adaylarına birkaç sorum olacak.
Bebeğin hareketlerini ne sıklıkla hissediyorsunuz, günün hangi saatlerinde daha çok hissediyorsunuz, karındaki gaz baloncuklarından 🙈 veya genişleyen damar atmalarından nasıl ayırıyorsunuz, cok darladım biliyorum son olarak en rahat hangi pozisyonda hissediyorsunuz? 😅

Hayırlı olsun canım güle güle kullan 🥰
Pembe takımı ben de çok beğenmiştim, sepete attım, başka şeyler bakarken bitmişti 😂 yeşilini aldım ama göğüs dekoltesi fazla geldi bana 😁
Sen ne kadara aldın kuzu
Peluş da çok güzelmiş o ne kadar
Siparişlerin geldi mi
Teşekkür ederim kuzum, ya üstüne o peluş sabahlığı alınca yakasını çok dert etmedim olmadı bbi çıt çıt yaptırıveririm çok açık gelirse🤔 bitiveriyor yaa o kadar çok pijama ve sabahlık atmıştım ki favorilere almadığına pişman oldum hep bitti bedenler.
Pembe 52 lira pijama, sabahlık 64 lira kuzu, dün akşam aldım daha gelmedi, fikrimi söylerim inşallah. 😚

Evet, özel mesajlarda grup.
Ben de gelebilirim ama ben pek fotoğraf paylaşmacı değilim genel olarak hayatımda da, hatta sorsanız hamilelikte hiç eşinle bi fotoğraf çekildiniz mi? Valla boydan tek bir fotoğraf çekilmemişiz, bunu da dün farkettim 🤦‍♀️ , çocuğuma biri seni leylekler getirdi esprisi yapsa, yok leylekler getirmedi, bak buradaydın diyecek bir fotoğrafımız yok 😂, onun için fotoğraf paylaşmayınca da iyi olmaz, izlemeye gelmiş gibi, ben katılmayayım onun için, ama siz de burayı çok boşlamayın lütfen, yazın arada yine 🙋‍♀️😊

Bebeğin hareketlerini deneyimlemiş ya da ikinci üçüncü hamileliği olan anne adaylarına birkaç sorum olacak.
Bebeğin hareketlerini ne sıklıkla hissediyorsunuz, günün hangi saatlerinde daha çok hissediyorsunuz, karındaki gaz baloncuklarından 🙈 veya genişleyen damar atmalarından nasıl ayırıyorsunuz, cok darladım biliyorum son olarak en rahat hangi pozisyonda hissediyorsunuz? 😅
Belli oluyor canım pıt pıt farklı yerlerde atıyor, genellikle 20. Haftada hissediliyor ilk gebelikse, en rahat sırt üstü yatarken hissediliyor. Şu an 22 olmak üzereyim günün farklı zamanları hissediyorum canım pek belli olmuyor. Yavaş yavaş giderek artıyor hissetme oranı, sen kaç haftalıksın ☺️

Ilk gebeliklerde genelde 20 haftadan itibaren hissetmeye başlıyoruz gün içinde daha fazla hareket ettiğigimiz. İçini amniyon sıvısı da içeride hareket ettiği için Bebek uyuyor ama Gece saatlerinde daha sakin olduğu ve amniyon sıvısı durulduğu için gece bebek hareketlerini Bu yüzden daha fazla hissediyoruz ama haftalar ilerledikçe Tabii gün içinde de artık hareketlerine çok rahat hisseetmeye başlıyoruz

Ben birkaç gündür bebeğin hareketlerini daha az hisseder oldum. Sert vuruşlar yapmıtor sanki. Acaba diyorum büyüdü de yeri mi daraldı. Pozitif düşünüyorum ☺️ Normal mi acaba

Belli oluyor canım pıt pıt farklı yerlerde atıyor, genellikle 20. Haftada hissediliyor ilk gebelikse, en rahat sırt üstü yatarken hissediliyor. Şu an 22 olmak üzereyim günün farklı zamanları hissediyorum canım pek belli olmuyor. Yavaş yavaş giderek artıyor hissetme oranı, sen kaç haftalıksın ☺️
Ben daha 19 haftaligim ama merak ediyorum. Biraz zor geciyor o sebeple sormustum 😊

Günde kaç kez çıkıyorsun 10 üstü ise mutlaka doktoruna haber ver. Sıvı kaybın için takviye yaaprlar.
Dunden midem bulaniyordu bu sabahta ishal oldum cnm sabahtan beri uc sefer ciktim ama belim ve karnim hafiften agriyor dun ayiptir soylemesi disardan iki tane lahmacun yedim salatalari kullanmadim.gida zehirlenmesi diye dusunuyorum asiri kotu degilim ama dr a gitme konusunda da kararsizim verdikleri ilac daha da sikintili duruma sokabiliuormus.kusma olmadigi icin serinkanli mi olmaliyim bilemedim.bugun patates,muz,elma yogun su yiyip iciyorum ama daha ne yapabilirim ki.

Ben kullanıyorum canım. Bende ishal yapmadı. Hatta 2 farklı Demir ilacı kullandığım için çok fena kabızlık çekiyorım bu aralar😣😣
Iki farkli demir hapi neden kullaniyorsun. Ben demir kullaniyorum ama hala sinirin altinda cikiyor hgb.demiri ikiye mi cikarmak lazim acaba yada faydasini mi goremedim anlamadim.sacim dokuluyor deyince decavit verdi hos onu da kullanmadim ama.

Yok bu soruyu bagimsiz sordum cnm .dr a sorup kullanmayi dusunuorum da ekstra vitamin kullaniyor musun peki.?
Ekstra olarak d vitamini kullanıyorum. D vitaminim düşük çünkü. Omega da kullanmalı mıyım diye sordum Dr a. Aslında gerek yok besinlerden aldığın çok daha kıymetli ama istersen hafta 3-4 içebilirsin her gün içme dedi.

Iki farkli demir hapi neden kullaniyorsun. Ben demir kullaniyorum ama hala sinirin altinda cikiyor hgb.demiri ikiye mi cikarmak lazim acaba yada faydasini mi goremedim anlamadim.sacim dokuluyor deyince decavit verdi hos onu da kullanmadim ama.
Hmg değerim günde 1 tane demir kullanmama rağmen 9.2 çıktı canım.Dr çok düşük dedi. Üstelik bu ay bebeğim gelişim olarak 1 hafta geri kaldı. Dr kansızlık bile etkilemiş olabilir bebeğin büyümesini dedi. O yüzden 2 farklı demir hapı kullanıyorum.

X