2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben de cicekli kapitone tulum ile bir hirka bir de tayt aldim.
Ic giyimde H&M cok guzel zaten, indirimli fiyatlar H&M ayarindaydi ondan cok ucmadim :) 0-3 ve 3-6 icin de pamuklu/organik kafi cidden, bi kac parca minnos seyi olsa yeter - kac defa sira gelecek :)

Ben 2 kilo almışım 54 56 oldum bakalım hedef 72. İlkinde 52 ile hamile kalmıştım 70 le doğum yapmıştım bir yıl içinde verdim hepsini tutamadım canım kiloları. Zayıf biriym ama hamilelikte çok alıyorum. Emzirince uykusuz kalınca otomatik gidiyor

Dün sepet yapmıştım kendime. 6 kalem şey 750 tl idi. Indirimli hali 550 civari olmuş. Hepsi de don tişort fln. 16:12'de arkadaşım aradı indirimi haber vermek için, kıyamam 🙈. Gönülsüz yaptığım sepete bakayım dedim 6 ürünün 4'ü stokta bitmiş.
Yaptığım ve yapacağım masrafları hesapladım tam ondan önce. Bir çocuk 40 bin tl'yi buluyor zaten depresyona girdim. Zara almayıvereyim 800 tl'ye zibilyon tane organik kaliteli şey aldım ebebekten. 😜
Benim de sepet ilk 1250 ₺ idi. Sonra silkindim ve kendime geldim 189₺ ye düştü en son sepet😂😂

Canım aslında yaptırmanda fayda var bence. Çünkü 20.haftadan sonra devreye giren bir hormon var bu hormon ınsulin direncini artırıp şekerin yükselmesine sebep oluyor. Mesela benimde iğne dozları yükselebilir. Doktor gebelik ilerledikçe ınsulin dozun artabilir hormonlardan dolayı demişti. Sende de vücudun şekere tepki vermese pirinç bile yesen yukselmemesi lazım. Şeker yüklemesi açlık tokluk değeri gibi değil daha ziyade vücudun şekere nasıl tepki verdiğini ölçüyor. Vücutta bir sıkıntı yoksa bu değer yüksek çıkmıyor normal aralıkta oluyor. Ama yine de karar senin tabiki. Ama eğer şeker yüklemesi yaptirmazsan 24.haftadan itibaren evden ölçerek şekerini takip etmeni öneririm nacizane
Çok teşekkür ederim 🙏 yükleme yapmam daha sağlıklı olcak evet belki ilaca başlamam gerekecektir.

Halısı, perdesi, lambası, tüm kıyafetleri, benim hamilelik sürecinde giyeceklerim ve doğumda giyeceklerim, emzirme ekipmanları, doktor takip kontrol masrafları ve doğum masrafları, odası, dolabı, şifonyeri, yatağı, beşiği, odasının boyası, çorabı, ebdiveni, bebek arabası, ana kucağı vs. Vs. Tüm hepsini kalem kalem yazdık eşimle. Korunmak çok ekonomik bir yöntem 🤣.
Şaka bir yana olmazsa olmaz birşey yok. Allah çocuklarımızı sağlıkla büyümeyi nasip etsin.
Bizim 2 farklı şehirde evimiz var iş dolayısıyla demekki benim masraflar 2 kat daha fazla olacak. Bende aldıktan sonra hesap yapıyım bakalım ne kadar tutacak 😁

Canım benim evet aileme çok düşkünüm, şimdiye kadar herkesin derdini dinleyen, herkesi en çok arayan soran ilgilenen hep ben oldum. Babam bana hep anaç tavuğum der.
Dediğin gibi babam kendince arıyor ilgileniyor işte, hamileliğim hakkında konuşmaması da tamamen meraksız olmasından. Yoksa bizde öyle utanma çekinme olmaz her konuda rahat konuşuruz.
Babamla konuştuğumda da her zaman ikisini bir sorarım, nasılsınız diyorum, anneme yardım et yorulmasın diyorum, kapatırken de mutlaka selam söyle derim. Hani annemle konuşmuyoruz ama ben en azından onu yok saymıyorum, o bizi yok sayıyor...

İşte biz herkesi olduğu gibi kabul ediyoruz da bak bir sözümüzle anne bile olsa bizi olduğumuz gibi kabul edemeyip sildi.
Yazdıkların çok doğru.
Ben bundan sonra kendimi çocuklarımı ve eşimi düşünmek zorundayım, onların da iyi hissetmesi için psikolojimi sağlam tutmam gerek.
Çok teşekkür ederim cevabın için 🌷
Rica ederim canım, Inşallah zamanla her şey düzelir, gönlünce olur

Bende şunları kapabildim.

Eklentiler

• C96EEEB5-2CEB-45E4-B576-2D202D2968D9.png
    C96EEEB5-2CEB-45E4-B576-2D202D2968D9.png
    137,6 KB · Görüntüleme: 47
Kızlar kasılma olayı beni düşündürdü ya ilk gebelğim ve merak ediyorum açıkcası gün içinde bebeğimin tekmelerini sık sık hissediyorum ve karnımda hep bi sertlik var yeri değişiyor . normaldir değilmi

X