2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Öyle düşünmeyin bence bulantı çok kötü bişey ben sadece 2 gün yaşadım ona rağmen çok kötüydü 🙄
Hem de nasıl ben 3 ay sürekli yaşadım ve günün her saati bulanıyordu. O kadar kötüydü ki hamile kaldığıma üzülüyordum artık bambaşka bir şey. Kusmaktan kasıklarım ağrırdı, hem ağlayıp hem kusuyordum hiç geçmeyecek gibi ama 4. Ay sonunda tamamen kesildi. Düşmanım bile yaşasın istemem ben 10 kilo almaya bile razıyım o günleri yaşamıyım yeter ki 🤭

Hem de nasıl ben 3 ay sürekli yaşadım ve günün her saati bulanıyordu. O kadar kötüydü ki hamile kaldığıma üzülüyordum artık bambaşka bir şey. Kusmaktan kasıklarım ağrırdı, hem ağlayıp hem kusuyordum hiç geçmeyecek gibi ama 4. Ay sonunda tamamen kesildi. Düşmanım bile yaşasın istemem ben 10 kilo almaya bile razıyım o günleri yaşamıyım yeter ki 🤭
Ayy hemde nasıl gözyaşım hiç kurumadi. İsyan ediyordum bu nasıl iş herşey mi kokar herşey mi iğrenç gelir. Kusmanın siddetinden kanamam oldu kaç kez. Kaç kilo alirsam alayım asla o günleri istemiyorum

Evet çünkü bana yüzmeye devam senacim demişti doktorum hiç unutmuyorum o kadar güzel gidiyordu herşey :) en önemli şey vücudunu dinlemen. Mesela geçen uzun süre aç kalmaktan bahsettigimizde Delirtiyor Delirtiyor ama acikmiyorum ki demişti :)) onun gibi. O acikmiyor yemese de oluyor demek ki. Başkası yorulmuyor karnı sertlesmiyor 10 km yürüsün 😆 ama kendini dinlemek gerek. Baktın yoruldun hemen oturcan.
🤣 Acıkmıyorum şükür ya. Hamburgerimi yedim işte en son 16.30 gibi sanırım. Daha da yemek yemedim. Ama tatlı yedim :KK70: aç değilim şu an mesela. İnşallah bebiş de aç değildir. Ben yürürken de kasılmıyorum sanırım yani tariflere göre bende yok öyle bi şey. İnşallah olmaz. Eskiden beri yürümeye alışkın vücudum. 8-10 bin hamilelik sayım, az aslında ama fazla yormuyorum. Arada dinleniyorum tabi bazı günler 5 bin yaptığım da oluyor. Vücudu dinlemek gerek gerçekten. 👍🏻

🤣 Acıkmıyorum şükür ya. Hamburgerimi yedim işte en son 16.30 gibi sanırım. Daha da yemek yemedim. Ama tatlı yedim :KK70: aç değilim şu an mesela. İnşallah bebiş de aç değildir. Ben yürürken de kasılmıyorum sanırım yani tariflere göre bende yok öyle bi şey. İnşallah olmaz. Eskiden beri yürümeye alışkın vücudum. 8-10 bin hamilelik sayım, az aslında ama fazla yormuyorum. Arada dinleniyorum tabi bazı günler 5 bin yaptığım da oluyor. Vücudu dinlemek gerek gerçekten. 👍🏻
Valla hem acikmamana maşallah hem kasilmamana. Bende yürüyüşe tempoya çok alisigim kurtlu gibi hiç yerimde durmam normalde kondüsyon umda iyidir ama hamilelikte çekmiyor vücudum 😆 acıkma konuşun gelince bebiş aciksa hissederdin emin ol ellerin titrer gözün kararirdi 😆😆 ben mesela 16:30 dan beri neler yedim sayamam.

Ben de mayoyu daha çok seviyorum şimdi de işimize geldi. hem plajda herkes zayıf olmak zorunda mı ya ben her türlü girerim hiç de çekinmem 😄

Ben plajda hep ayni kisileri komsulari goruyorum ya birbirimizi inceliyoruz bence😁 o yuzden gobegimi icime ceke ceke iskeleye kadar yururdum eskiden😁 mayo baya iyi oldu baya guzel gosteriyor vucudu😁

Valla hem acikmamana maşallah hem kasilmamana. Bende yürüyüşe tempoya çok alisigim kurtlu gibi hiç yerimde durmam normalde kondüsyon umda iyidir ama hamilelikte çekmiyor vücudum 😆 acıkma konuşun gelince bebiş aciksa hissederdin emin ol ellerin titrer gözün kararirdi 😆😆 ben mesela 16:30 dan beri neler yedim sayamam.
İyi bari ya öyle olsun. En çok ondan korkarım. Aç bırakmayım yavrumu. Yoksa ben dururum yani.
Ya öyle karnım sertleşip gevşemedi hiç şimdiye kadar. En fazla çok yorulursam belim ağrımaya başlıyor. O zaman duruyorum zaten. İnşallah farkında olmadan kasılmıyorumdur. 🤷🏻‍♀️

Bu arada doktor bana magnezyum yazdı ama ağrım yok artık :KK70: boşa aldım sanırım. 1 tane içtim daha. Ağrım olmadıkça içmeyi düşünmüyorum. Birkaç gün sol kalçam çok ağrımıştı. O da geçti şükür. Muz daha etkili sanki. Bir de vitaminler de kilo aldırıyor. Ben gebelikten önce fark etmiştim bunu. 😁

Yani bence ne kadar erken kasılma o kadar kotu. Benim kasılmalar dolayısıyla rahmim acilmisti bir süre sonra. O yüzden korkuyorum. Bazısı 41. Haftada sürekli çömelip yürür hareketler yapar açılma olmaz bazısının da günlük aktiviteler bile tehlikeli olur işte. Ben onlardan biriyim galiba. Az yurudum daha 15 dk olmuştu baktım karnim sertleşti. Zaten nefret ediyorum o histen eski anılarım canlandı. Hemen eve girdim. Sanırım bundan sonra da gerekmedikçe yurumem.
Bencede yürüme bende yürümüyorum doktor dinlenin diyor çünkü açılmayı doktor alttan muayene edince mi.goruyor inşallah zamanında sağlıkla dogurcaz

Alttan batma ve kuyruk sokumundaki ağrı tam olarak kasılma değil. Kasılma daha ziyade karnında oluyor. Mesela karın kaslarin belli olsun diye kendini sikmissin gibi semsert oluyor diyelim bı kaç dakika sonra yumuşuyor sonra yine sertleşiyor. Kasılma daha ziyade böyle bişey. İlk gebeliğin mi bilmiyorum bu arada belki de ikinci bunları biliyorsundur :) neyse bilmeyen arkadaşlar varsa onlar için söylemiş oluyum öyleyse de şayet :)
Ilk gebeligim canım hiç bir şey bilmiyorum doğal olarak merak ediyorum teşekkür ederim

İyi bari ya öyle olsun. En çok ondan korkarım. Aç bırakmayım yavrumu. Yoksa ben dururum yani.
Ya öyle karnım sertleşip gevşemedi hiç şimdiye kadar. En fazla çok yorulursam belim ağrımaya başlıyor. O zaman duruyorum zaten. İnşallah farkında olmadan kasılmıyorumdur. 🤷🏻‍♀️
Ben mesela 4 hafta sonra bu yeme düzeniyle kalacağını düşünmüyorum. Bebek haftada 300 gram almaya başlıyor bir süre sonra mesela o zaman mümkün değil ki akşam yediginle sabahlayasin ama şimdi demek ki yeterli geliyor. Kasılma olayina da dikkat etmek lazım ben iki gün bebek hareketi zannettim o kadar rahatmisim ki demek ki bişey olmaz diye. Vücudun sinyal verir kesinlikle. Ben son haftalarda artık adım gibi biliyorum hissediyorum ki haftasını doldurmayacak kesinlikle erken dogacak yani o son iki haftada çok stratejik beslendim 😆 midemi doldurup da erken doymami saglayacak hiç bir çöp besin yemedim 😆 atıyorum bir avuç ceviz kuru üzüm bir çay bardağı pekmez ne biliyim hiç ekmek yemeden bir balık gibi 😆😆

Bu arada doktor bana magnezyum yazdı ama ağrım yok artık :KK70: boşa aldım sanırım. 1 tane içtim daha. Ağrım olmadıkça içmeyi düşünmüyorum. Birkaç gün sol kalçam çok ağrımıştı. O da geçti şükür. Muz daha etkili sanki. Bir de vitaminler de kilo aldırıyor. Ben gebelikten önce fark etmiştim bunu. 😁
Magnezyumu ben en çok kabızlık için seviyorum. Kabızlık yanında hemoroidi de getiriyor. Hamilelikte kaçınılmaz son malesef bebek agirlastikca oluşan baskı yüzünden oluyor. O yüzden kabız olmadan içmeye baslayacagim ben. O da ayrı bir çile çünkü 😆😆

Ben mesela 4 hafta sonra bu yeme düzeniyle kalacağını düşünmüyorum. Bebek haftada 300 gram almaya başlıyor bir süre sonra mesela o zaman mümkün değil ki akşam yediginle sabahlayasin ama şimdi demek ki yeterli geliyor. Kasılma olayina da dikkat etmek lazım ben iki gün bebek hareketi zannettim o kadar rahatmisim ki demek ki bişey olmaz diye. Vücudun sinyal verir kesinlikle. Ben son haftalarda artık adım gibi biliyorum hissediyorum ki haftasını doldurmayacak kesinlikle erken dogacak yani o son iki haftada çok stratejik beslendim 😆 midemi doldurup da erken doymami saglayacak hiç bir çöp besin yemedim 😆 atıyorum bir avuç ceviz kuru üzüm bir çay bardağı pekmez ne biliyim hiç ekmek yemeden bir balık gibi 😆😆
Tabi büyüdükçe gıda ihtiyacım artar muhakkak.
Bebek hareketi zannedecek kadar benziyor mu ona? o_O Ben tam tersi fazla hareket ettiğim günler az hissediyorum bebeği. Hatta eşim başını döndürdün çocuğun ondan hareket etmiyor diyor. 😅 Dün de tam tersi neredeyse tüm gün oturdum ama sabahtan akşama kadar durmadı vuruşları. İnşallah mutludur. Affet anneeeeem :KK70:

Evet vitaminler kesinlikle kilo aldırıyor bence de çünkü ben de acıkmıyorum ama yediğim an da kilo çok kolay almaya başladım bu yediklerimden değil de vitaminlerden bence de. hatta özellikle balık yağı ve demir hapı. Hayatımda hiç bu kadar vitamini bir arada kullanmamıştım 😄

X