• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
6 aydan sonra shhh sesi ve pat pat seklinde pispislama bebekleri sakinlestirmeden daha cok uyariyormus. Simdi elimizde bunlar varken kullanip alistirmak istedim.
Ben de şuan o şekilde uyutuyorum ama 6 aydan sonra yetmediğini yeni duydum 😞 o zaman ne yapmamız lazım acaba

Ben de şuan o şekilde uyutuyorum ama 6 aydan sonra yetmediğini yeni duydum 😞 o zaman ne yapmamız lazım acaba
Bebek shhh ve pipisla kendi yataginda uykuya daliyorsa zaten alismistir 🤔 Gelecek aylarda ekstra bir seye gerek duymaz diye dusunuyorum. Yani benim hedefim o. Zaten bunlar bebegi sadece rahatlatmak icin, yaninda oldugunu hissettirmek icin yardimci seyler, yoksa tek basina uyutmaya asla yetmiyor.
6 aydan sonra yaninda oldugunu, konusarak veya yaninda kalarak, yumusak temasla hissettiriyormussun. Mesela 0-3 aylikken de onu kundak rahatlatacakti ama onu beceremedim ben. 3 ay bittiginde saat tutmuyor ki bebek. Bir sabah uyanmissin 4 ay bitmis bile.
Isin sirri bence bebegin uykuya daldigi yerde uykuyu devam ettirmesi. En son gozuyle gordugu kendi yatagi olmali bir sekilde. Ne meme ne de annenin babanin kollari, bacaklari. Gece beslemesinde uyuyakalirsa hafif kendine getiriyorum yatagina koyarken o yuzden. Uyanmazsa altini aciyirum Uyaninca mizmizlaniyor agliyor ama pispis ise yariyor mayismisken simdilik.
Benim de referans aldigim kaynak Tracy Hogg’un cok bilinen kitabi oldu. Aklima yatti, icime sindi. Hamilelikte ve oncesinde uykuyu, kendiliginden olacak bir sey gibi dusunmusum hep. Yani dusunmemisim. Is basa gec dustu.

Bebek shhh ve pipisla kendi yataginda uykuya daliyorsa zaten alismistir 🤔 Gelecek aylarda ekstra bir seye gerek duymaz diye dusunuyorum. Yani benim hedefim o. Zaten bunlar bebegi sadece rahatlatmak icin, yaninda oldugunu hissettirmek icin yardimci seyler, yoksa tek basina uyutmaya asla yetmiyor.
6 aydan sonra yaninda oldugunu, konusarak veya yaninda kalarak, yumusak temasla hissettiriyormussun. Mesela 0-3 aylikken de onu kundak rahatlatacakti ama onu beceremedim ben. 3 ay bittiginde saat tutmuyor ki bebek. Bir sabah uyanmissin 4 ay bitmis bile.
Isin sirri bence bebegin uykuya daldigi yerde uykuyu devam ettirmesi. En son gozuyle gordugu kendi yatagi olmali bir sekilde. Ne meme ne de annenin babanin kollari, bacaklari. Gece beslemesinde uyuyakalirsa hafif kendine getiriyorum yatagina koyarken o yuzden. Uyanmazsa altini aciyirum Uyaninca mizmizlaniyor agliyor ama pispis ise yariyor mayismisken simdilik.
Benim de referans aldigim kaynak Tracy Hogg’un cok bilinen kitabi oldu. Aklima yatti, icime sindi. Hamilelikte ve oncesinde uykuyu, kendiliginden olacak bir sey gibi dusunmusum hep. Yani dusunmemisim. Is basa gec dustu.
Gündüz kendi yatağında uykuya dalıyor ama gece kucakta uyuyor. Gece ve gündüz uykuya dalma süreleri çok farklı. Uyandıktan 2 saat sonra gece uykusuna da geçmiyor. 3 saat uyanık kalması lazım ve önceki uykusunun yarım saat olması lazım. Gece biraz zorluyor. Dediğin gibi ben de hamilelikte uykunun bu derece sorun olacağını hiç düşünmedim kendi kendine olacakmış gibi geldi ilk zamanlar kendi kendine oluyor gibiydi ona da güvendim sanırım 40 günden sonra her şey başka bi boyuta gitti toparlaması zaman alıyor. Gece emdiğinde hiç uyandırmıyorum ben yoksa uykuya dalması zor oluyor özellikle kaka yaptığında. 1 bucuk saat falan uyanık kalıyor

Ben de bir haftadır kullanıyorum ama dün kullanmadım çünkü o sebep oldu diye düşünüyorum bir de karın ağrısı ve gaz yaptı bizde. Emmesi tam düzelmişti yine bozuldu.
Bu Sabah ta öyleydi kakasi bir de ishal gibi ilk defa bu kadar sulu oldu. Huysuzluğu da var damladan mi ki acaba

Alerjiler uykular egzamalar herkeste var bişiler. Bayadır yazamadım ben de . Yazayım dedim. Bizde de 4. Ay baya zordu. Sünnet ayrı atak ayrı, birden bire egzama döktü bi iki doktor gezdik sonra bi cildiyeci bi karışım verdi kortizonsuz şak diye geçirdi. Yavrum kaşınmaktan kaç kere uyanıyordu. Derken pazar günü kakada pembemsi bi leke geldi kandı sanırım. Takipteyim bir daha gelirse yine alerji doktoru. Şuanlık yediklerimi kesmediler ama bir daha gelirse yol ona gidiyo. Kakadan kan gelenler ne sıklıkla geldi acaba? Tüm testlerimizde negatif çıktı. Bu arada iki dişimiz patladı😂😂😂 hepsi aynı zamanda olunca düzen falan kalmadı. Daha yeni yeni sakinleyebildik. Yinede 5.ay kontrolüne alerji doktorundan ramdevu aldım. Çünkü rota olup olmayacak mı bilemiyorum. Rotadan 3 5gün sonrada vücudı egzama döktü bakalım ne diyecekler. Her gün yeni bir şey öğreniyo insan. :)

Bugün yapmadı ama huzursuzluğu devam ediyor ve gaz çıkardığında çok kokuyor
Yapınca bak bakalım yine olacak mi. Ben verdim damlayı da mecbur. Kesip tekrar başlamak da sıkıntı. Belki hergun düzenli kullanınca bünyesi ali-şir

Doktor kontrolü vardı çatlağı geçememiş henüz. Diyetimi açtı ama kan akmayınca çatlaktan. Yumurta harici aüt ve süt ürünleri tüket. Kakada kan farkedersen çatlaktan mı diye kontrol et dedi. O şekilde.

Kızlar merhaba.kizim 5 buçuk aylık hala mama sma alıyorum yalnız 2 numaraya ne zaman gecmeliyim 10 gün erken başlasak sorun olur mu acaba.dr ulaşamadım.1 numarası bitmek üzere almışken 2 no alim dedim

Bebeğinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz? Bu aralar çok mızmız hiçbir şeyden memnun olmuyor. Yatırıyorum ağlıyor kucağımda tutuyorum ağlıyor oyuncaklarla oyun halısıyla anca 5 dk oynuyor. Uykusu gelse de uyusa diye bekliyorum yarım saat anca uyuyor onda da kendim dinleniyorum başka hiçbir şey yapamıyorum

Bebeğinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz? Bu aralar çok mızmız hiçbir şeyden memnun olmuyor. Yatırıyorum ağlıyor kucağımda tutuyorum ağlıyor oyuncaklarla oyun halısıyla anca 5 dk oynuyor. Uykusu gelse de uyusa diye bekliyorum yarım saat anca uyuyor onda da kendim dinleniyorum başka hiçbir şey yapamıyorum
Aynı bizden bahsetmişsin 😌 diş mi çıkaracak acaba diyorum hep bi mızmız uykuya da zor dalıyor

Bende de durum tam olarak bu. Yıldım bittim tükendim

Aynısı ya her günün 2. Saatinden sonrasını şu gün bi bitse diyerek devam ediyorum. Ne yaparsak yapalım mutlu olmuyor sürekli bi 'ıhhhh' İ. Zten uykuları hiç çok olmadı uyuyunca da diken üstündeyim hep nasılsa 10 dk sonra uyanacak diye dinlenemiyorum bile.

Aynısı ya her günün 2. Saatinden sonrasını şu gün bi bitse diyerek devam ediyorum. Ne yaparsak yapalım mutlu olmuyor sürekli bi 'ıhhhh' İ. Zten uykuları hiç çok olmadı uyuyunca da diken üstündeyim hep nasılsa 10 dk sonra uyanacak diye dinlenemiyorum bile.
Aynı canım valla aynı. Dün gece 11.30 da uyatabildim 3e kadar uyumadım her irkilip kendini uyandırma çabasında pit pit yaptım ki uykuya devam etsin de vücudu dinlensin diye o arada iki kere emzirdim. 1.30 ve 3.30 sonra ağladı gaz masajı falan yaptım biraz salladım daldi. O arada uyumusum 4.30 da uyandı emdirdim yatırdım sonra 6 da uyandı. Saat gündüz 10.30 da eşime verdim de 1 saat olsun uyudum o arada

Ben o ihhh sesini heralde bizim kiz kaka yapamiyor ya o yuzden boyle ihh sesleri cikarip ikiniyor diye dusunuyordum😁 sonra baktim kaka yapinca 5 dk sonra yine ayni sesler bu ikiniyo olamaz dedim. Surekli bizde de ihh gibi ikinma sesleri var😁 annen seni dogururken bu kadar ikinmadi diyorum bazen, o kadar ikinma gibi sesler cikariyor😁

Back