Bebek shhh ve pipisla kendi yataginda uykuya daliyorsa zaten alismistir
Gelecek aylarda ekstra bir seye gerek duymaz diye dusunuyorum. Yani benim hedefim o. Zaten bunlar bebegi sadece rahatlatmak icin, yaninda oldugunu hissettirmek icin yardimci seyler, yoksa tek basina uyutmaya asla yetmiyor.
6 aydan sonra yaninda oldugunu, konusarak veya yaninda kalarak, yumusak temasla hissettiriyormussun. Mesela 0-3 aylikken de onu kundak rahatlatacakti ama onu beceremedim ben. 3 ay bittiginde saat tutmuyor ki bebek. Bir sabah uyanmissin 4 ay bitmis bile.
Isin sirri bence bebegin uykuya daldigi yerde uykuyu devam ettirmesi. En son gozuyle gordugu kendi yatagi olmali bir sekilde. Ne meme ne de annenin babanin kollari, bacaklari. Gece beslemesinde uyuyakalirsa hafif kendine getiriyorum yatagina koyarken o yuzden. Uyanmazsa altini aciyirum Uyaninca mizmizlaniyor agliyor ama pispis ise yariyor mayismisken simdilik.
Benim de referans aldigim kaynak Tracy Hogg’un cok bilinen kitabi oldu. Aklima yatti, icime sindi. Hamilelikte ve oncesinde uykuyu, kendiliginden olacak bir sey gibi dusunmusum hep. Yani dusunmemisim. Is basa gec dustu.