2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın nasılsınız hanımlar, bebişler nasıl :)

Oğluma dün menenjit ve rota aşısı yapıldı. Çocuğum mahvoldu. Genelde menenjit tek aşı uygulanıyor ama bizim dr ısrarla iki farklı aşıyı da yaptırttı. Yani dün 3 aşı birden oldu. Sağ bacak, sol bacak ve damla. Ateşlerde yandı yavrucum. Daha bunun ikinci dozu var

Onun dışında tayinimiz çıktı ve taşınacağız. Şuan annemdeyiz rahatız ama bayramdan sonra evimize gidip eşyaları toplayıp taşınacağız. 2 çocukla nasıl olacak bilemiyorum. Büyük oğlum önergenlik yaşıyor sanki beni şu süreçte çok zorluyor. Annemin evinde dur yapma etme demekten yoruldum gerçekten. Annem de aşırı titiz bir kadın. Annemi çıldırtmak için ellerini ıslatıp camlara sürüyor
Bahçeye çıktığında kapı bir dakika durmuyor, bizim ev sanki sunak :) annecim bana ve arkadaşlarıma su, annecim bana ve arkadaşlarıma sağlıklı atıştırmalık, annecim bana ve arkadaşlarıma dondurma. Arkadaşlarım dediği de 5 6 kişi. Kapı açmaktan bir dakika oturmaya fırsat bulamıyorum

Ben de Eylül de işe başlayacağım. Bu sebeple üç beş kilo vereyim bari işe başlamadan dedim. Çünkü oğlum pek emmediği için düzenli bir kilo verişim olmadı. Büyük oğlumun cimnastiğe başlayacağı yerde anneler için de step, aerobik, pilates vs de vardı. Cimnastik için kayıt yapmaya gittik, ödeme faslına bir geçtik aman Allahım resmen soyuldum o yüzden benim pilates işi yattı 500 TL cimnastiğe ödediğim için en azından eşim gelene kadar pilates işimi erteledim.

Ay kızlar ben de bir dokun bin ah işit modu oldum :) seni ancak senin gibi biri anlıyor, sizlerle sohbet etmek iyi geliyor :)

Kanguru da taşırken iş yapmakta zor ama en azından iki elinide kullanırsın allah kolaylık versin canim
Dimi o da zordur eminimki ama dediğin gibi en azından iki elimi kullanırım. Genelde sol kolumla taşıyorum bebişi, sağ elimle işleri görüyorum sol kolum pert oluyor akşama kadar
Evet bi elinde bebiş iş yapmak zor olur kanguruyla slingle iş yapan bi dünya kadın varmış hem zaten agirlasiyorlar artık taşımak da zor
Ben de o kadınları görüp heveslendim Bizim kız anne karnında minyondu doğdu hâlâ öyle toparlak değil kilo alımları biraz yavaş ilerliyor. Gelişimi geride kalmayacak kadar alıyor ama daha çok alabilirdi. Doğum kilosunun üzerine sadece 2 kg aldı

Kilo problemi benim de kanayan yaram maalesef sütüm yeterli değil mama veriyorum canım benim de doğum kilosunudan 2.5 kilo fazla mamaya rağmen gelişim için yeterli enerjileri olsun da boğum bacaklar olmasın napalim

Kızlar bebeğini hem biberon verip hem emzirerek besleyenler hangi biberonu kullanıyorsunuz

Uykusuz Koala canım gece kaldırıyor musun bebeğini benim kızında sınırda alıyor kilosunu.. Gece kaldırıyordum 3 saatte yakın ama artık 2-3 gündür kalkmak istemiyor sabah da o kadar saat beklediği için emmek te zorlanıyor kusuyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.. Senin Dr un nasıl önerdi emzirmeyi

Kilo problemi benim de kanayan yaram maalesef sütüm yeterli değil mama veriyorum canım benim de doğum kilosunudan 2.5 kilo fazla mamaya rağmen gelişim için yeterli enerjileri olsun da boğum bacaklar olmasın napalim
Doktorum şimdilik mama önermedi yani boyu ölçüyor başı ölçüyor herşey olması gerektiği gibi diyor mamaya 500gramin altında alırsak geçirecek galiba. İlk ay güzel kilo almıştı 2. Ay 500 3. Ay 640 aldı benim zorlamamla süt arttırıcı damla kullanıyorum faydası oluyor.
Gelişimi geride kalmasında bacakları boğum olmasa da olur
Canım gece kaldırmıyorum uyuyor. Doktorum emzirme sıklığını arttır ve emzirdikten sonra sağ kalanı da ver dedi. Sık emzirmeye çalışıyorum 11de gece uykusuna geçiyor geçmeden önce emziriyorum 5 saat sonrasına alarm kuruyorum ne olur ne olmaz diye ama alarma gerek kalmıyor bebeğim uyuduktan 4.30 saat sonra uyanıyor. Doktor geceleri 5 6 saat uyuyabilir emmeden dedi. Büyüme hormonu uyurkende salgılandığı için bölmek istemiyorum başta 3 saatte bir kaldırıyordum az kilo alıyor diye ama bu seferde dediğin gibi gece uyanmak istemedi öyle olunca emmedi bende tamamen bırakıyorum.

Yetiyor demek ki sütün canım bende birçok şey kullanıyorum ama mamayı bırakamadık meme mama gidiyoruz bakalım buna da şükür diyorum az da olsa anne sütünü alıyor

Buyukler beli zarar gorur derler zaten kucakta gezmek istediklerinde hep omuzda tutulmuyor bazen oturu pozisyonda tutup bacaklarini oynatiyorum.gazda cikartiyor

Yetiyor demek ki sütün canım bende birçok şey kullanıyorum ama mamayı bırakamadık meme mama gidiyoruz bakalım buna da şükür diyorum az da olsa anne sütünü alıyor
Kuzum aslında şöyle oldu ilk iki ay özelde devam ettik kontrollere, 3. Ay kontrolüne devlete gidelim dedik denemek için. Oradaki doktor güzel ilgilenmedi 2 dk sürdü muayene sonra da günde 4 kere mama ver sütün yetmiyor dedi bana. Bizde zaten memnun kalmadık doktordan hemen özeldeki doktorumuza gittik ben başka doktora gittim demedim tabi. O muayenesini yaptı herşeyi güzel dedi. Kiloyu az almamış mı dedim. Daha fazla alabilirdi ama az diyemeyiz en az 500 gr alması gerekir 600 gr almış zaten 500 bile alsa mamaya başla demezdim sorun yok dedi.
Bir doktor günde 4 kere mama derken diğeri gerek yok diyor ben de anlamadım ama özeldeki doktorumuzla devam edelim dedik o ne derse o

Allah kolaylik versin tayin icin. Biz menenjiti 2 yasindan sonra 2 doz yaptirmayi dusunuyoruz kizimda 2 doz oldu ates yapti kolu agrifi 2 /3 gun cekti. Uyurken sagdan sola donerken kolunu kivirip dondu. 2. Cocuklu zormus bende koye kactim en azindan babaannesi ile paslasiyoruz yeri geliyor ben bebege bakiyorum yeri geliyor kv bakiyor. Yemek desen ortaklasa oglan aglayinca uyutuyorum. Hala ayalta sallaniyot gunduz uykusu cok az sik sik uyanıyor.

Biz de bu ay menenjite başlayacağız çok korkuyorum günlerce ağrı çekerse diye

Annesini emen kilo alimi iyi olan bir bebege doktor annesi ise baslayacagi icin 6 aydan sonra mama ver artik senin sutun zaten su demis bu doktor emzik karşıtıydı , bebek emzik kullanmamis sirf anne memesi ile beslnmis hemen 6. Ayda biberona ve mamaya nasil gecrr. Bazi doktorlari anlamak.mumkun degil arkadasim devam ediyor hala ayni doktorla ama mama vermeyerek

Kızlar merhaba güzel şeylerle gelmek istedim amaa malesf hayla bazı sıkıntılar yaşıyorum sizinde öylemi endişelnmelimiym kızm bugün 2 ay 18 günlk meme reddi 2 haftadr yaşıyormuş zorla veriyorm yani kandıra kandıra zaten gögüslerm yeni geçmişti gaz problemi var herhalde kızlae birde amansızca ağlamak başaldı 4 gündür memede konşnca bir anda çığlık basıp mosmor olup ağlıyor hapşrdm korkyor tekrar kupkuru olyor resmen ağlamaktan gece uykusu yok 3 saat bölük bölük bazen akşama 9 da 4 saat belki yatıyor bana ne önerirsnz kızlar hiç bir tecrübem yok ama kendi kendime bişeyler yapıyorm maf olmş durmdaym uykusuzluktan lütfen bana bi yardmcı oln

Reflusu olabilir mi kusma sebebi. Reflusu olan bebekten kilo almasini bekleme canim. Benim kizimin reflusu vardi kilo.alimi azdi emzirmeye korkardim. Umarim reflu degildir bebegin.

Her bebek farkli canim ama benim.deneyimim Gazi 3. Ayla birlikte rahatlar ama sen usutmemeye dikkat et yediklerink bir gozden gecir izmirde yasiyorum gecen haftalar cok sicakti inan tek cam aciyorum , corap hala giyiyorum bebekte sutten etkileniyor sonra basliyor kivranmaya . Tek cocugun var sallaniyorsa.al salla yavastan. Uyku saatlerini kacirma gozlemle bebegini bebegin belli eder zaten uyku araliklari benim.isime yaradi max 1 saat ya da 1 saat 30 dk bekletiyordum seninki kadarken bir iki alisti. Cok uykusuz kaldiginda da aglamasi yorgun luktan oluyor.ben cok uykuluyken emzirmeye calisirsam dedigin gb cok agliyor once uyutup bir 15 dk ya da yarim saat sonra memeyi alip emziriyorum.

Kuzm ben dondurma yemiştim geçrnlerde ondan olrmu yaaa ben cam acımıyordm yeni yeni açıyım mecbr sıcak olmaya başladı ama kendimi sıcak tutyorm diyemem uyku konusunda ne dediğini çok anlamadm cnmm yedklermde sadce acı biraz olablr onun dışnda gazlı bişey yemiyorm Nadlll yemiştim ondan olrmu zararlı mı acabaa

Geçmiş olsun maalesef aşıların yan etkileri. Rota yaptırmadim ben menenjiti de yaşından sonra 2 doz düşünüyorum. Taşınmak başlı başına zor hele 2 çocukla benim de büyüğüm sizinki gibi ananesine yolluyorum kadını 2 günde bıktırıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım.
Kızlar bebeğini hem biberon verip hem emzirerek besleyenler hangi biberonu kullanıyorsunuz
lansinoh kullanıyoruz ama emzik kısmı koku yaptı hemen

Anladım canım demek ki yetiyor senin sütün ne güzel benim bebiş ilk ay 400 gram aldı mecburen hemen başladım bende iyi doktora denk gelmek zor bende tesadüf çok iyi bi doktor buldum ama her ay kontrole gidecek miyiz böyle acaba

Birde kuzm agzndan su akıtıyordu dün bugünde devam ediyor neden acaba?? Su kusuyor arda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…