Anladım canım bende gündüzleri 2- 2.5 saatte emziriyorum en sık bu şekilde ama bugün sistem çöktü saate uysamda pek emmek istemedi yeni toparladım bende gece emmediğini sağacağım galibaDoktorum şimdilik mama önermedi yani boyu ölçüyor başı ölçüyor herşey olması gerektiği gibi diyor mamaya 500gramin altında alırsak geçirecek galiba. İlk ay güzel kilo almıştı 2. Ay 500 3. Ay 640 aldı benim zorlamamlasüt arttırıcı damla kullanıyorum faydası oluyor.
Gelişimi geride kalmasında bacakları boğum olmasa da olur
Canım gece kaldırmıyorum uyuyor. Doktorum emzirme sıklığını arttır ve emzirdikten sonra sağ kalanı da ver dedi. Sık emzirmeye çalışıyorum 11de gece uykusuna geçiyor geçmeden önce emziriyorum 5 saat sonrasına alarm kuruyorum ne olur ne olmaz diye ama alarma gerek kalmıyor bebeğim uyuduktan 4.30 saat sonra uyanıyor. Doktor geceleri 5 6 saat uyuyabilir emmeden dedi. Büyüme hormonu uyurkende salgılandığı için bölmek istemiyorum başta 3 saatte bir kaldırıyordum az kilo alıyor diye ama bu seferde dediğin gibi gece uyanmak istemedi öyle olunca emmedi bende tamamen bırakıyorum.
Bilmiyorum canım 1 ayından sonra her gün bi öğün çıkardı bazen 2 oldu aynen dediğin gibi emzirmeye korktum her emzirme öncesi bunu da çıkarırsa diye.. Bi 10 gündür yoktu cumartesiden beri tekrar başladı.. ayaklarını kaldırmaya başladıReflusu olabilir mi kusma sebebi. Reflusu olan bebekten kilo almasini bekleme canim. Benim kizimin reflusu vardi kilo.alimi azdi emzirmeye korkardim.Umarim reflu degildir bebegin.
Teşekkür ederim canım doğduğundan beri mi kullanıyorsunGeçmiş olsun maalesef aşıların yan etkileri. Rota yaptırmadim ben menenjiti de yaşından sonra 2 doz düşünüyorum. Taşınmak başlı başına zor hele 2 çocukla benim de büyüğüm sizinki gibi ananesine yolluyorum kadını 2 günde bıktırıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım.
lansinoh kullanıyoruz ama emzik kısmı koku yaptı hemen
Şaka gibi gerçekten böyle yapan doktorlar yüzünden insanın psikolojisi iyice bozulur asıl o zaman süt giderAnnesini emen kilo alimi iyi olan bir bebege doktor annesi ise baslayacagi icin 6 aydan sonra mama ver artik senin sutun zaten su demis bu doktor emzik karşıtıydı , bebek emzik kullanmamis sirf anne memesi ile beslnmis hemen 6. Ayda biberona ve mamaya nasil gecrr. Bazi doktorlari anlamak.mumkun degil arkadasim devam ediyor hala ayni doktorla ama mama vermeyerek
Baldırdan mı koldan mı vuruyorlar acabaGunlerce olmuyor ama giydiriken dikkat et canim birde agri kesici verirsin ates icin ben verdim ilk dozda o gun ve gece atesi cikti 2 kez verdim
Bu ayda gidelim bakalım net anlarız inşallah yetiyordur. Bebeğimin bileklerine ince deyip duruyorlar üzülüyorumAnladım canım demek ki yetiyor senin sütün ne güzelbenim bebiş ilk ay 400 gram aldı mecburen hemen başladım bende iyi doktora denk gelmek zor bende tesadüf çok iyi bi doktor buldum ama her ay kontrole gidecek miyiz böyle acaba
Kızım da gündüzleri sürekli memede yani bazen 2 saati bile bulmuyor ona rağmen sınırı zor geçtik bu ay. Geçen ay sınırın altındaydı.Anladım canım bende gündüzleri 2- 2.5 saatte emziriyorum en sık bu şekilde ama bugün sistem çöktü saate uysamda pek emmek istemedi yeni toparladım bende gece emmediğini sağacağım galibatek meme ilerliyoruz.. Kaşıkla mı veriyorsun sonra sağdığını.. Uykuya da 8 gibi geçiyoruz.. Aslında direk veriyordum ağzına uyandırmadan uykusunda emiyordu da böyle oldu işte.. Dün gece resmen emsin diye ilk zamanlardaki gibi uğraştım.. Ve biliyorum ki bizim istememizle en azından benim istememle olmuyor ondaki kapasite bu böyle kabul etmem lazım anın tadını çıkarmak lazım olmuyor işte annelik uğraşmazsam sınırı da geçemeyecek igib geliyor..
Firsat buldukca sagmani oneririm canim cok emmeyen bebekse sutun azalmamasi icin pompayla bosalt goguslerini.Kızım da gündüzleri sürekli memede yani bazen 2 saati bile bulmuyor ona rağmen sınırı zor geçtik bu ay. Geçen ay sınırın altındaydı.
Neden tek meme ilerliyorsunuz kuzum?
Ben sağdığımı biberon ile veriyorum. Doktor her emzirme sonrası kalanı sağ ver dedi ama öyle bir ortam oluşmuyorgünde 1 bilemedin 2 kez bu şekilde verebiliyorum. Gece 11de uyuyunca birdaha 4.30 gibi uyanıyor emmek için ama gözler kapalı emiyor geri uyuyor sonra. Birbirimize benziyormuşuz zorlamazsam emeceği yok ben de senin gibi diyorum demek ki kapasitesi bu kadar.
Benim.oglumda gece ayni canim aksam 9.30 /10 gb uyutursam gece 2.5 3 gb emzieiyorum sonra 2 saate bir mızmızlanıyor her miziritda almiuorum bakiyorum siklasti o zaman emziriyorum sabah 6.5 7 gb kaka sancisi ile uyaniyor sonra sabah rutinimiz ay i max uyudugu sure 45 dk. Doymasa kilo alimi normal olmazdi doktor ve aile hekimi mama verme dedi.her mizirtisinda alma bazen gazini atarken rahatlayip uyuyor bazen aciyor gozlerini o esnada beni gorurse katiyen uyumuyor akisina birak 4 aya gircez 1 hafta sonra yeni yeni kundaksiz uyutuyoum geceleri sicak oluyor o sicaklada uyumuyorBenim de sorum şu kizlar bebeklerinizin uykulari nasil.Benimki 3 ay1 haftalik ve gece 9.30 gibi uyuyor mutlaka 12de uyanir hatta birksc gundur atak haftasinda ondandir insallah diye dusundum 11 civari uyaniyor emiyor ve sonra iste 2.5 olur 3 olur uyaniyor tekrar emiyor sonra 4.30dan sonra bi kimildamalar oluyor onu seyretmekten ha uyandi ha uyancak diye beklemekten ben uyuyamiyorim ya.elleri oynuyor devamli kundaktan cikariyor yuzune goturuyo ben tekrar sokuyorum tekrar cikariyo ha rahat birakadabilrim ama agzina sokup cokk cokk emdigi ve uyandigi da oldudoktoruna da sorucam normalmi bu uyanmalar mesela 5 gibi uyaniyor tekrar uyutuyorum malesef sallayarak.ama neden yani offf.gunduz uykulari da 45 dakika falan hemen tekrar sallayarak uzatabiliyorum ama hic oyle 2 3 saat uyumadi 1 aylikken falan uyumustur en son.herkes akisina birak diyor ama devamli biseyler arastiriyorum
Benim.oglumda gece ayni canim aksam 9.30 /10 gb uyutursam gece 2.5 3 gb emzieiyorum sonra 2 saate bir mızmızlanıyor her miziritda almiuorum bakiyorum siklasti o zaman emziriyorum sabah 6.5 7 gb kaka sancisi ile uyaniyor sonra sabah rutinimiz ay i max uyudugu sure 45 dk. Doymasa kilo alimi normal olmazdi doktor ve aile hekimi mama verme dedi.her mizirtisinda alma bazen gazini atarken rahatlayip uyuyor bazen aciyor gozlerini o esnada beni gorurse katiyen uyumuyor akisina birak 4 aya gircez 1 hafta sonra yeni yeni kundaksiz uyutuyoum geceleri sicak oluyor o sicaklada uyumuyor
Aci yemiyorum sutun tadini degistirirmis bebek ondan da agliyor olabilit mi uyku dongule4o diye aratırsan bulabilirsin brnim vardi ama silmisim. Yani bebegini gozlemle canim yuzunu gozunu kasir huzursuzlanir hemen uyutmaya cabala.benim uyguladiklarim ama her bebek farkli.Kuzm ben dondurma yemiştim geçrnlerde ondan olrmu yaaa ben cam acımıyordm yeni yeni açıyım mecbr sıcak olmaya başladı ama kendimi sıcak tutyorm diyemem uyku konusunda ne dediğini çok anlamadm cnmm yedklermde sadce acı biraz olablr onun dışnda gazlı bişey yemiyorm Nadlll yemiştim ondan olrmu zararlı mı acabaa
yaa moral oldu cok sagol arastiriyorum 3 aylik bebek kesintisiz 5 saat uyuyabilir yaziyor deliriyorum benimkinin ne zoru var diyeBenim.oglumda gece ayni canim aksam 9.30 /10 gb uyutursam gece 2.5 3 gb emzieiyorum sonra 2 saate bir mızmızlanıyor her miziritda almiuorum bakiyorum siklasti o zaman emziriyorum sabah 6.5 7 gb kaka sancisi ile uyaniyor sonra sabah rutinimiz ay i max uyudugu sure 45 dk. Doymasa kilo alimi normal olmazdi doktor ve aile hekimi mama verme dedi.her mizirtisinda alma bazen gazini atarken rahatlayip uyuyor bazen aciyor gozlerini o esnada beni gorurse katiyen uyumuyor akisina birak 4 aya gircez 1 hafta sonra yeni yeni kundaksiz uyutuyoum geceleri sicak oluyor o sicaklada uyumuyor
peki 9.30 yatiyorsa bir onceki uykusu kacta oluyor benimki en gec 2 saate huysuzlaniyor bazen direniyorBenim.oglumda gece ayni canim aksam 9.30 /10 gb uyutursam gece 2.5 3 gb emzieiyorum sonra 2 saate bir mızmızlanıyor her miziritda almiuorum bakiyorum siklasti o zaman emziriyorum sabah 6.5 7 gb kaka sancisi ile uyaniyor sonra sabah rutinimiz ay i max uyudugu sure 45 dk. Doymasa kilo alimi normal olmazdi doktor ve aile hekimi mama verme dedi.her mizirtisinda alma bazen gazini atarken rahatlayip uyuyor bazen aciyor gozlerini o esnada beni gorurse katiyen uyumuyor akisina birak 4 aya gircez 1 hafta sonra yeni yeni kundaksiz uyutuyoum geceleri sicak oluyor o sicaklada uyumuyor
Geceleri sadece 1 ini emiyor canım gündüz de denedim alsın diye ama olmuyor yani kusuyor ne zmn ikisini emzirsem kustu bende bıraktım canım.. Gün içinde Bi şekilde dengelense de gece başa sarıyorsun.. 2 saat altında teklif edince de ağlıyor.. Bende sağıp en azından sabah emebilmesi için çabalıcm bakalım.. Aynen canım hatta sende tek meme emziriyordun bi ara fln gece uyandırma saatlerini sormuştun ondan yazdım direk sanaKızım da gündüzleri sürekli memede yani bazen 2 saati bile bulmuyor ona rağmen sınırı zor geçtik bu ay. Geçen ay sınırın altındaydı.
Neden tek meme ilerliyorsunuz kuzum?
Ben sağdığımı biberon ile veriyorum. Doktor her emzirme sonrası kalanı sağ ver dedi ama öyle bir ortam oluşmuyorgünde 1 bilemedin 2 kez bu şekilde verebiliyorum. Gece 11de uyuyunca birdaha 4.30 gibi uyanıyor emmek için ama gözler kapalı emiyor geri uyuyor sonra. Birbirimize benziyormuşuz zorlamazsam emeceği yok ben de senin gibi diyorum demek ki kapasitesi bu kadar.
7 de uyandiriyorum 5.30 6 gb uyuyor eger 7den sonra kalkarsa gece uykusuna direniyorpeki 9.30 yatiyorsa bir onceki uykusu kacta oluyor benimki en gec 2 saate huysuzlaniyor bazen direniyor
Yok canim ben inanmiyorum o kesintisizlere 2 cocugum var ikisinde dr gormedim.kimi bebek kaka yapsada uykuya devam edermis anne de almazmis altini ben almadan duramam piser kiyamam poposu.uyku saat araliklarini takip ediyorum ise yariyor bebek cok yoruldugunda da uykuya direniyor.4/6 aylik bebeklerin gu duz max 2.5 saat uyanık kalma suresi ise o kadar tutuyorum sonra emzirip.uyutuyorum en azindan aglama krizi olmuyor ac yatiyor sonra emmek icin uyaniyor sonra sinir krzi gecirmemek elde degilyaa moral oldu cok sagol arastiriyorum 3 aylik bebek kesintisiz 5 saat uyuyabilir yaziyor deliriyorum benimkinin ne zoru var diye
Agri mi oluyor tikanma.derken mastit gb mi? Sen emdirdikten sonra sag canim bosalt sutunu. Kizimda az emerdi hep sagdim boylelikle 2 yasina kadar emzirebildim.Bir de benim gibi süt kanalları sık sık tıkanan var mı? 3 4 günde bir başıma geliyor. Kızım tamamen boşaltamıyor galiba.
Ben kundaksız gece uykusuna yatıramıyorum bu aralar eli kolu durmuyor çünkü sürekli kendini uyandırıyor son günlerde havalar serin gitti kundak sıkmadı bebeğimi ama sıcaklarda müslinle kundaklıyorum.Benim de sorum şu kizlar bebeklerinizin uykulari nasil.Benimki 3 ay1 haftalik ve gece 9.30 gibi uyuyor mutlaka 12de uyanir hatta birksc gundur atak haftasinda ondandir insallah diye dusundum 11 civari uyaniyor emiyor ve sonra iste 2.5 olur 3 olur uyaniyor tekrar emiyor sonra 4.30dan sonra bi kimildamalar oluyor onu seyretmekten ha uyandi ha uyancak diye beklemekten ben uyuyamiyorim ya.elleri oynuyor devamli kundaktan cikariyor yuzune goturuyo ben tekrar sokuyorum tekrar cikariyo ha rahat birakadabilrim ama agzina sokup cokk cokk emdigi ve uyandigi da oldudoktoruna da sorucam normalmi bu uyanmalar mesela 5 gibi uyaniyor tekrar uyutuyorum malesef sallayarak.ama neden yani offf.gunduz uykulari da 45 dakika falan hemen tekrar sallayarak uzatabiliyorum ama hic oyle 2 3 saat uyumadi 1 aylikken falan uyumustur en son.herkes akisina birak diyor ama devamli biseyler arastiriyorum
Canım fırsat buldukça sağmaya çalışıyorum eskiden daha düzenli sağardım ama son günlerde kızımdan fırsat kalmıyor öyle olunca çoğaldı yine tıkanmalar. Çokta ağrı yapıyor oluşunca. Bebeğim genelde benim zorumla emiyor iştahlı olduğu anlar azFirsat buldukca sagmani oneririm canim cok emmeyen bebekse sutun azalmamasi icin pompayla bosalt goguslerini.
Evet mastit oluşuyor. Maşallah ne güzel umarım bende emzirebilirim uzun süre.Agri mi oluyor tikanma.derken mastit gb mi? Sen emdirdikten sonra sag canim bosalt sutunu. Kizimda az emerdi hep sagdim boylelikle 2 yasina kadar emzirebildim.
Evet ben de tek meme emziriyordum uyuyor diye doydu sanıyordum meğer doymuyormuş çünkü birgün sütümü bi sağmıştım tek göğüsten yarım öğünlük süt çıkmıştı. Bir de o dönem aşırı yaralarım vardı göğüs uçlarımda. Hiç verimli emziremedim hele sol göğüsümden çok az emziriyordum dayanamıyorum diye. Muhtemelen sütüm de azalmıştı. Bunlar 1 aylık bittiğinden sonra yaşadığımız sorunlardı. Şimdi de Gündüzleri kendime yemek hazırlayamıyorum çoğu zaman. Bestlak içmesem sütüm azalıyorGeceleri sadece 1 ini emiyor canım gündüz de denedim alsın diye ama olmuyor yani kusuyor ne zmn ikisini emzirsem kustu bende bıraktım canım.. Gün içinde Bi şekilde dengelense de gece başa sarıyorsun.. 2 saat altında teklif edince de ağlıyor.. Bende sağıp en azından sabah emebilmesi için çabalıcm bakalım.. Aynen canım hatta sende tek meme emziriyordun bi ara fln gece uyandırma saatlerini sormuştun ondan yazdım direk sana
ya ne guzel 5 saat uyuyor masallah.kundak beb de yapiyorum da kollarini cikarmak icin bile uyaniyor ıhhhh mııhhh diyerek her bebek ne kadar farkliymis yaa şu kanguruda bile durmuyor bizimki yuzu etrafa bakacak illaBen kundaksız gece uykusuna yatıramıyorum bu aralar eli kolu durmuyor çünkü sürekli kendini uyandırıyor son günlerde havalar serin gitti kundak sıkmadı bebeğimi ama sıcaklarda müslinle kundaklıyorum.
Akşam 11de uykusu geliyor buradan okuduğum kadarı ile en geç biz geçiyoruz sanırım. Bu düzeni ben oluşturmadım 2 aylık olduğundan beridir kendisi uyumak istiyor o saatte.
11de yatağa gidiyoruz bazen yarım saatte uyuyor cok nadiren 1 saati buluyor genelde 15 dk gibi bir sürede dalıyor. Birdaha 4.30 5 gibi emmeye uyanıyor emip uyuyor daha sonra 7 gibi uyanıyor sonra da 2 saatte bir emzirmeye gayret ediyorum zaten.
Canım fırsat buldukça sağmaya çalışıyorum eskiden daha düzenli sağardım ama son günlerde kızımdan fırsat kalmıyor öyle olunca çoğaldı yine tıkanmalar. Çokta ağrı yapıyor oluşunca. Bebeğim genelde benim zorumla emiyor iştahlı olduğu anlar az
Evet mastit oluşuyor. Maşallah ne güzel umarım bende emzirebilirim uzun süre.
Evet ben de tek meme emziriyordum uyuyor diye doydu sanıyordum meğer doymuyormuş çünkü birgün sütümü bi sağmıştım tek göğüsten yarım öğünlük süt çıkmıştı. Bir de o dönem aşırı yaralarım vardı göğüs uçlarımda. Hiç verimli emziremedim hele sol göğüsümden çok az emziriyordum dayanamıyorum diye. Muhtemelen sütüm de azalmıştı. Bunlar 1 aylık bittiğinden sonra yaşadığımız sorunlardı. Şimdi de Gündüzleri kendime yemek hazırlayamıyorum çoğu zaman. Bestlak içmesem sütüm azalıyoriki göğüsü emzirmeye çalışıyorum artık
Gece uykuları güzel çok şükür ama hiç gündüz uykusu yok neredeyse. Çok çok az uyuyor. Eğer uykuya geçemezse bizimki de kundaktan çıkmaya çalışıyor sanki gazı varmış gibi sesler çıkarıyor çıkamazsa daya ne guzel 5 saat uyuyor masallah.kundak beb de yapiyorum da kollarini cikarmak icin bile uyaniyor ıhhhh mııhhh diyerek her bebek ne kadar farkliymis yaa şu kanguruda bile durmuyor bizimki yuzu etrafa bakacak illa
Gece uykuları güzel çok şükür ama hiç gündüz uykusu yok neredeyse. Çok çok az uyuyor. Eğer uykuya geçemezse bizimki de kundaktan çıkmaya çalışıyor sanki gazı varmış gibi sesler çıkarıyor çıkamazsa dakanguru hangi marka kullanıyorsunuz memnun musunuz? Kızımda dışarı bakarak kucakta gezmeyi çok seviyor ama kanguru kullanmak zorunda hissediyorum evdeyken.
Benimkinin markasi boroosh.Aslinda kumasi falan ince pamuklu ama suan kafasini tam dik tutamadigindan bazen gogsume vuruyor sinirleniyor o bana yapisik olma halinden bunaliyor cok kucukken denemistim basini gogsune koyup uyuyordu ama suan degil biraz buyuyunce tekrar denicem rahatca etrafa bakabilcek hale gelince.bir de evet iki elini kullanabilirsin ama egilip kalkman mesela tezhagta is yapman zor olur sirtima takmayi da hic denemedim
BenBir de benim gibi süt kanalları sık sık tıkanan var mı? 3 4 günde bir başıma geliyor. Kızım tamamen boşaltamıyor galiba.