2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bence sünneti küçükken yaptırmak en iyisi ben 2 yaşında yaptırdım darlık vardı pipisinde iltihap kapıyordu hep, anlamakla anlamamak arası bir yaş olduğu için çok zorlandık uyuşukken katiyyen oturmadı zaptedemedik sonra zaten uğraş dur. Yarası geç iyileşti biraz şeklinde bozukluk oldu velhasıl kelam tövbe ettim 5-6 aylıkken yaptırmayı düşünüyorum hoş bana kalsa hemen yapardık da inmemiş testis problemimiz vardı şükür inmiş kanala girmiş ama doktor 6 aya kadar bekleyelim bakalım tamamen iniyor mu bazen tam inmeyince yine operasyon yapmamız gerekir dedi eğer inşallah tamamen inerse gittiğimde sünnet için işlemleri yaparım

Ablalarım kardeşlerim Bi haftadır yazamadım kusura bakmayın ara ara yazıyorum belki başına gelen vardır veya aynı durumu yaşayan vardır. İnşallah yardım olurum.

Sağ göğüs ucumda batma yanma emerken aşırı derecede canım yanıyordu.

Çok farklı doktorlara gittim hepsinin verdiği uyguladığı ilaçları yazdım.

Elektrikli pompa, monchi (monchi de bile canım okadar çok acıyorduki anlatamam).

Gümüş uçluk, balmumu uçluk, emerken bebek memeye temas etmesin diye slikon uçluk.

Lansinoh krem. İlaç niyetine olan merhemler karışımları. Dezenfektan ürünleri göğüs pedleri.

Daha sayamadığım bir çok yolu denedim. En son emzirme danışmanına başvurdum eve kadar zahmet edip geldi ilgilendi ve aşırı yardımı oldu sonra Bi yastık önerisi oldu. Benim sorunum yanlış emzirme posizyonuymuş. Emzirme danışmanı bunu çözdü ve cidden ağrı sızı 70 gündür iğleşmeyen göğüs ucu 1 günde iğleşti.

Bize Bi yastık önerdi emzirme yastığı. Amazon da satılan Bi yastık onuda aldık ve kullanmaya başladık cidden yastık göğüs ağrımı acımı aldı götürdü doğru posizyonda emzirmeme çok yardımcı oldu. Anlamadığım tek şey Bi yastığın 1.880 TL olmasıydı kılıfınında 350tl olması ama cidden bu acılı dönemde ağlayarak emziriyordum artık yaradan kan gelmeye başlamıştı. Yastık ve emzirme danışmanım sorunumu kökten halletti. Yani acısı olan anneler kremleri göğüs ucu kalkanlarını filan alıp denemesin muhakkak emzirme posizyonunu değiştirsin.

Şimdi gelelim Bi diğer konuya bebeğimin tırnaklarını kesmek biraz zor oluyordu korkuyordum etinide keserim diye Bundan eşime bahsedince iş seyahatinden dönerken '' ZO Lİ'' marka bebek torpü seti almış içinden 4 farklı uç çıkıyor. Kalem pil ile çalışıyor ve çocuğun canını yakma gibi Bi şansımız olmuyor eminim türkiyede emsal markaları vardır eğerki tırnak makasından korkan anneler varsa öneririm iki dk da kısacık yapıyor.

Ayrıca humana, lipton rezene ve kimyon tohumu aldım daha başlamadım. Ama başladığımda artılarını yazarım süt için hangisi daha uygun hangisi daha çok etkili oldu diye buraya yine Bi özet geçerim.

Allah bebeklerimize çocuklarımıza sağlık şifa versin evimize huzur mutluluk versin bizim uykumuzdan alsın onlara versin.

Ve ayrıca chicco marka Bi dönence aldık dönen yıldızlar veya mutlu yıldızlar mı ne dönence çok güzel bayada dikkatini çekiyor ama size önerim dönence alırken muhakkak elektrikli olmasına bakın yani direk prizli olsun pilli almayın inanın 1 haftada pili bitti pilin tanesi 10 TL ikitane si 20 TL yazıktır günahtır Bi elektrikçi de priz ucu veya Bi batarya gibi bişey oluyorsa yaptırıcam ama aklınızda bulunsun dönence veya başka ürün alacaksanız pilli almayın pil masrafı git gide çoğalır oldu. Lakin joie marka park beşik var oda pilli. Joie marka ana kucağı var oda pilli yani Bi süre sonra bu pil masrafı ürün fiyatını da geçiyor ve hiçte ucuz bişey olmuyor

Merhaba güzel anneler. Ben de takip ediyorum ara ara ama yazamadım. Biraz sıkıntılı süreçten geçiyoruz.

Oğlumda reflü gelişti ve 2.ayında çok az kilo aldı. İlk al 1200 gr almasına karşın 2.ay sadece 300 gr aldı. Reflü ilaçları kullanmaya başladık, biraz azaldı. Bakalım 3.ayımızda neler olacak. Çok emmiyor. Memede kaldığı süre çok kısa. Artık eskisi kadar da süt oluşmuyor. Umarım düzelir ve sağlıklı bir emme sürecine döneriz. İlk oğlum da tam emmedi, bıraktı. Bunu 2 yıl emzirmek istiyorum. İnşallah emer.

Ek olarak tayin sürecimiz var, biraz belirsizlikteyiz ve hiç hoşlanmıyorum bu durumdan. Haftaya belli olmasını bekliyoruz. Bebeğe bakması için annemin yanına tayin istedik. İnşallah olur.

Alerjiyle ilgili konuşulmuş. Bir arkadaş foto göndermişti, alıntılayamadım. Bebeğin sırtı ve yüzü. Doktora gitti mi bilmiyorum ama eğer besin alerjisi değilse mutlak kimyasal alerjisidir.
Şampuan, deterjan, kıyafetlerdeki kimyasallar, evdeki toz vs hepsi değerlendirilmeli.

Ben de organik diye aldığım şampuanı tekrar ilk oğlumda kullandığım şampuan ile değiştirmek durumunda kaldım. Organik olan Agah ta ( miniğim) döküntü yaptı. Şampuanı değiştirince düzeldi.

Bir de bebeğin kakası ile ilgili konuşulmuş sıvı kaka diye. Bebeklerin kakası zaten sarı cıvık bir kaka olur. Katı kaka olmaz. Katı kaka aktif ek gıda sürecinde başlıyor. Yani ortalama 9.ay vs.

Kakada mukus olması illa bir hastalığı işaret etmez. Eğer önsütü fazla emdiyse, yani memeden ilk emdiği süt, o zaman da böyle sümüksü bir kaka olabiliyor. Ama elbette kontrollü olmak ve mutlaka doktora danışarak hareket etmek lazım.

Hele ilk bebekte anneler biraz tedirgin olabiliyor, ben de öyleydim.

Bir de rota aşısı yaptırmayıp banyo suyunu soran bir arkadaş vardı. Bu, bulunduğun şehire göre değişir açıkçası. Eğer musluk suyu çok kötü olan bir şehirse hazır suyu kaynatmadan, banyo ısısında getirerek banyo yaptırabilirsin. Ama musluk suyu iyi olan bir şehirse, normal duş ile banyo yaptırabilirsin. Ben ilk oğlumda rota aşısı yaptırmadı. Bir sorun yaşamadık. Bunda da yaptırmayı düşünmüyorum. Kontrollore götürdüğüm doktorumuz ısrarla yaptırmamı istiyor fakat, arkadaşım olan çocuk doktoru aile inisiyatifine bırakıyor. Çünkü kızında sorun oldu aşıdan sonra ve ameliyat olmak durumunda kaldı. Elbette düşük bir ihtimal ama ihtimal olması bile beni ürküttüğü için yaptırmadım. Daha ne kadar kaçabilirim doktorumuzdan bilmiyorum, sürekli arıyor rotayı yaptır diye

Özel aşı olarak menenjit ve hpv aşısı yaptırmayı planlıyorum sadece.

Uzun yazdım affola :)

Bizde de uykusuz ve aç olsun dediler iğneden sonra emzirdim ama o tedirginlikle uyumadi oğlum mecburen iğnenin etkisi geçmeden uyanık şekilde verdim. Doktor ısrarla genel anestezi vermek istedi kabul etmedim. Sonradan izin vermedin bak böyle ağladı gibi cümleler kurdu çok sıktı canımı. Kantorani da bir araştırayım kuzum hic kullanmadim ben inşallah faydası olur, aktarlarda olur sanırım.

Herkese merhabalar oğlum haftaya 3 aylık olacak 2 aydır tazyik sorunumuz var çok ciddi sıkıntı çekiyor emerken sürekli memeden ayrılıyor ağlıyor en sonunda sinirlenip emmiyor 2 hafta önce göğüslerm yumuşadı ve sorun ortadan kalktı ama 2 gün önce tekrar tazyik başladı 2 fincan adaçayı içtim biraz düzelme oldu gibi ama hala tazyikli geliyor adaçayıyla bu sorundan kurtulan oldu mu içmeye devam etsem tamamen kesilir diye korkuyorum

Gunaydin kizlar sunnet yaptirN anneler sunnet külot u kullandinizmi ?almak gerekir mi
Ben kullanmadm hatta yapan adam bardak bile kullanmayin beze surtsunki ölu deriler hemen ciksin dedi oylede oldu iki uc gunde hemen iyilesti. Esm saglikci onun cok guvendugi bi arkadasi yaptı. Her goren sunnetini cok begeniyo ilk gun bez biraz rahatsz etmisti bardak koyalmmi dedik koymayin iyilesme surecini uzatr dye istemedi israrla acik kalmasi hava almasi iyi her bezi actgmda 10 dakka 15 dakka hava aldryodm

Kiyamam canim annelik iste. Olsun sonunda rahat edecek ilerde atlatmasi daha zor olacakti.doktorumuz sonucta bir organi kesiliyor kolay degil demisti hic bu acidan dusunmemistim.
Karma asida cok agladi oglum bunda da ayni aglayabilir nasil dayanilir.
Kuzum bende cok aglar diye dusunmustum ama sukur bebegim sadece ignede anlik agladi sonrasinda sunnet tamamen etrafindaki adamlarin yuzunu suzerek gecti gık etmedi bebegm bide 45 gunluktu suan seninki daha rahat durur dye dusunuyodm dert etme iyi olur insallah doktor fitil vermisti iki gun onu kullandik yarim seklinde bizim bidikta asiri uyku ypmisti hatta hic uyumayan bebegi uykuya zorla kaldryodk fitil verceksen mutlaka yarim ver yada daha az

Son düzenleme:
merhaba bunun icin onerilen pozisyonu deneyebilirsiniz arkaniza yatik bir sekilde oturup bebegi ustunuze yatirirak belki denemissinizdir

4 gunde uzunmus banyo icin hele sicak havada. Bende silerim vucudunu artik. Kontrole gittiniz mi ya da sizin evde.olmustu doktor gordu bir daha
Sorun olursa haber verin gelir bakariz demislerdi.cok sukur sorun olmadi canim.sunnetten sonra cerraha gobek fitigi icin gitmiştik bezini açıp bakti dr sunneti gordu.hemen de sünnet ettirmişsiniz kız dedi o gun hem cerrah hem cocuk dr u gordu bi sorun olsaydi soylerlerdi heralde ben ozel olarak sormadim

Iyi aksamlar kızlar size ozel bir soru daha soracagim ben yaklasik 1.5 /2 aydir regli gormuyorum. Ilk zamanlarda oyle yogun degildi.sizin de tam duzen olmasada goren var mi?

Iyi aksamlar kızlar size ozel bir soru daha soracagim ben yaklasik 1.5 /2 aydir regli gormuyorum. Ilk zamanlarda oyle yogun degildi.sizin de tam duzen olmasada goren var mi?
Doğum yapalı 63 gün oldu. 63 gündür bir fiil kanıyorum 40 ım Çıkınca ertesi gün regl oldum. O bitti bir hafta sonra tekrar oldum. O da yeni bitti.
İlk doğumda da böyle olmuştu benim

Kızlar iyi akşamlar benim kafama takılan bir konu var sütümü sağarken bir gün açık şeffafa yakın geliyor renk bir başka sağdığımda beyaz geliyor ayrıca bebeğim memeyi emmiyor denemediğim şey kalmadı tek sessiz loş ortamda emziriyorum yine emmiyor ama sağınca içiyor dedim yediklerimden süt kokusundanmıdır ama asla emmiyor ağlama krizlerine giriyor ayakta pış pışlarken bile denedim bebek hemşireleri emziriyor ben emzirirken ağlama krizlerine giriyor

Eğer süt memede çok kalırsa fazla su çeker ve su oranı fazla olur dolayısıyla açık şeffaf olur. Genelde gergin memeden dağılan sütün büyük çoğunluğu böyledir.
Normalde de önsüt dediğimiz süttür bu. Önce su oranı fazla, sonra yağ oranı fazla süt gelir. Yumuşak memeden çıkan süt daha beyaz, gergin memeden çıkan süt şeffaf olur.

Benim oğlumda da şuan ciddi bir meme reddi var. Hem meme reddi hem reflü, bu ay sadece 300 gr aldı. Biberon verdiğim için oldu ama biberona da mecbur kaldım.
Şuan biberonu bırakma çabaları içindeyim.
6 numaralı nazogastrik sonda ile emzirme destek sistemi oluşturdum, onunla biraz emziriyorum. Bugün başladık umarım iyi sonuç alırız.
Yalnız 6 numaralı sonda biraz fazla akıtıyor, aslında 4 veya 5 olmalıydı. Ben bulamadığım için 6 aldım.

Özellikle sen tutarken emmiyorsa hemşire tutturduğunda emmiyorsa senin acaba yanlış yaptığın birşey olabilir mi?

Doğum yapalı 63 gün oldu. 63 gündür bir fiil kanıyorum 40 ım Çıkınca ertesi gün regl oldum. O bitti bir hafta sonra tekrar oldum. O da yeni bitti.
İlk doğumda da böyle olmuştu benim
Oyyyy seninkide zor surekli kanama . Ben ilkini hatirlamiyorum duzensizdi ama hic gelemyince sasirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…