Merhaba güzel anneler. Ben de takip ediyorum ara ara ama yazamadım. Biraz sıkıntılı süreçten geçiyoruz.
Oğlumda reflü gelişti ve 2.ayında çok az kilo aldı. İlk al 1200 gr almasına karşın 2.ay sadece 300 gr aldı. Reflü ilaçları kullanmaya başladık, biraz azaldı. Bakalım 3.ayımızda neler olacak. Çok emmiyor. Memede kaldığı süre çok kısa. Artık eskisi kadar da süt oluşmuyor. Umarım düzelir ve sağlıklı bir emme sürecine döneriz. İlk oğlum da tam emmedi, bıraktı. Bunu 2 yıl emzirmek istiyorum. İnşallah emer.
Ek olarak tayin sürecimiz var, biraz belirsizlikteyiz ve hiç hoşlanmıyorum bu durumdan. Haftaya belli olmasını bekliyoruz. Bebeğe bakması için annemin yanına tayin istedik. İnşallah olur.
Alerjiyle ilgili konuşulmuş. Bir arkadaş foto göndermişti, alıntılayamadım. Bebeğin sırtı ve yüzü. Doktora gitti mi bilmiyorum ama eğer besin alerjisi değilse mutlak kimyasal alerjisidir.
Şampuan, deterjan, kıyafetlerdeki kimyasallar, evdeki toz vs hepsi değerlendirilmeli.
Ben de organik diye aldığım şampuanı tekrar ilk oğlumda kullandığım şampuan ile değiştirmek durumunda kaldım. Organik olan Agah ta ( miniğim) döküntü yaptı. Şampuanı değiştirince düzeldi.
Bir de bebeğin kakası ile ilgili konuşulmuş sıvı kaka diye. Bebeklerin kakası zaten sarı cıvık bir kaka olur. Katı kaka olmaz. Katı kaka aktif ek gıda sürecinde başlıyor. Yani ortalama 9.ay vs.
Kakada mukus olması illa bir hastalığı işaret etmez. Eğer önsütü fazla emdiyse, yani memeden ilk emdiği süt, o zaman da böyle sümüksü bir kaka olabiliyor. Ama elbette kontrollü olmak ve mutlaka doktora danışarak hareket etmek lazım.
Hele ilk bebekte anneler biraz tedirgin olabiliyor, ben de öyleydim.
Bir de rota aşısı yaptırmayıp banyo suyunu soran bir arkadaş vardı. Bu, bulunduğun şehire göre değişir açıkçası. Eğer musluk suyu çok kötü olan bir şehirse hazır suyu kaynatmadan, banyo ısısında getirerek banyo yaptırabilirsin. Ama musluk suyu iyi olan bir şehirse, normal duş ile banyo yaptırabilirsin. Ben ilk oğlumda rota aşısı yaptırmadı. Bir sorun yaşamadık. Bunda da yaptırmayı düşünmüyorum. Kontrollore götürdüğüm doktorumuz ısrarla yaptırmamı istiyor fakat, arkadaşım olan çocuk doktoru aile inisiyatifine bırakıyor. Çünkü kızında sorun oldu aşıdan sonra ve ameliyat olmak durumunda kaldı. Elbette düşük bir ihtimal ama ihtimal olması bile beni ürküttüğü için yaptırmadım. Daha ne kadar kaçabilirim doktorumuzdan bilmiyorum, sürekli arıyor rotayı yaptır diye
Özel aşı olarak menenjit ve hpv aşısı yaptırmayı planlıyorum sadece.
Uzun yazdım affola :)